ECA-3050-B Chakra (PSUsuz) Kasalink - 135 YTL ECA-3050-B Chakra (PSUsuz) 25cm Fanlı Kasa link - 160 YTL
Ben öncelikle sessiz bir kasa istiyorum. Bu kasaların hepsi gerekli soğurma performansını sağlar zaten. Chakra'lar çok hoşuma gitti. Gönlüm de onlardan yana. ANcak arasında kaldım. 250 mm fanlı kasa da 120 mmlik fan yok. Diğerinde ise 2 adet ultra sessiz ledli fan geliyor beraberinde, geri kalan donanım aynı zannedersem, yani: ECA-3050-B Chakra (PSUsuz) Kasa + 2 adet 12 cm sessiz ledli fan = 135 YTL. ECA-3050-B Chakra (PSUsuz) Kasa + 1 adet 25 cm yan kasa fanı = 160 ytl.
Bu farka değer mi? (Bir de şöylle bir durum var 250 MM fan tek başına yetmezse dışardan fan alıp takılabilir ancak 250 MM'yi dışardan bulup montaj falan çok daha zahmetli??! ) kafam karıştı yardımlarınızı bekliyorum.
Bir de CS-721 Server Siyah (PSUsuz) Kasa link - 180 YTL var ancak bir bilgim yok, paraya kıyılıp alınır mı? (tepede açılır kapanır fan, geniş zemin ne kadar artık sağlar)
firebal ın sitesinde şöyle bir açıklama var; "Ön : 12/9/8 cm x 1 (mevcut değil takılabilir) Yan Panel: 25 CM Ultra Sessiz Fan Arka Panel 12/9/8 cm x 1 (mevcut değil takılabilir)" Sadece yandaki 25cm fan varmış diğerlerini sen alıp takabilirmişin! İki adet 12cm fan daha alman gerekecek sonuçta.Tamamen parasal durum ön plana çıkıyor. ECA-3050-B Chakra (PSUsuz) Kasa + 2 adet 12 cm sessiz ledli fan = 135 YTL. bence bunu alman iyi olur...(ekonomik açıdan)
bence bunu al daha sessiz olur ECA-3050-B Chakra (PSUsuz) Kasa link - 135 YTL
Şimdi arkadaşlar kasalar tamamen aynı şekil şemal olarak. Tek fark, birinde 2x12cm ball bearingli fan var (önde ve arkada) - fiyat 135 ytl diğerinde ise 1x25cm yan kapakta fan var. - fiyat 160 ytl
25 cm fan, 2x12 cm fanın işini görür mü (sessiz olacağı aşikar ama..) Bir de kafama takılan ilerde yeterli gelmezse alıp 8,9, veya 12 lik fan alıp takabilirim öne veya arkaya!
25 lik bence daha mantık hem dediğin gibi fan takabilirsin istersen hem de 25 cm lik sayesinde anakartın mosfeti ekran kartı vs hepsini soğutursun ekstra bir soğutucu takmadan..
ben de 250mm lik fanı olanı almayı düşünüyorum... kasayı alıp sol tarafındaki metal kısmı cam ile değiştirecem tabi o 250lik fanı da cama takacam. bu şekilde cam kesimini metan reklamcılık yapıyomuş sanırım. bu işlemi yapabilirsem kasa çok güzel olacak sanırım. bu arada cam diye bahsettiğim hani şu kasalarda olan plastiğimsi cam... tabi 2 tane de 12'lik fan lazım ledli. 1 de power supply 500W'lık. sanırım bi 430 ytl'ye halledecem. biraz pahalı ama güvenilir ve şık bi kasa&power ikilisi olur.
Ben sipariş ettim arkadaşlar. Allah nasip ederse sizin için incelerim kasayı, tabi zamanınız varsa.
çok iyi olur. beklemedeyim. yorumlarını ayrıntılı bir şekilde yaparsan çok sevinirim...
@Thmz: DOstum 25 cm fanlı olan'ı mı sipariş verdin? Yorumlarını en kısa sürede merak içinde bekliyorum :) -- gerçi kasa alımı mali nedenlerden dolayı ay başına ertelendi. Allahtan şubat 28 çekiyor :))
thmx hala gelmedi mi yav ? merak içindeyim. bi son kullanıcı yorumu lazım bana ;)
@Mithgor: abi maaş yatarsa ben yarın alıyorum, haftasonu da yorumlarımı iletirim :)
Bu arada enteresan birşey var enermax'ın sitesi o kadar sade ki, hatta neredeyse hiçbirşey yazmıyor. Adamlar heralde malzeme zaten kendisini satıyor diyor, diğer sitelerde çok daha fazla bilgi mevcut :)
istanbulda satılan yer bilen varmı? avrupa yakasında varsa bu akşam ikitane alırım biri başkasına
ne uğraşıcan 2 tane alıcaksanwww.firebal.net adresinden sipariş ver hem kargo ücreti ödeme hem yarın sabah kapında olur
onun taksit yaptıgı kartlarda benim limit yok limit olan kart da onlarda yok
bu arada arkadaşlar bişey soracam. ben sistemimi eylülde kuracam ama kasayı ve psu'yu şimdi alsam fiyat açısından zarar etmemiş olurum gibime geliyor. yani kasayı şimdiden alıp modlamaya başlıcam eylül gibi mod bittiğinde içine sistemi kuracam. yani kasa ve psu fiyatları düşmüyor değil mi zamanla (anakart, ekrankatı falan gibi yani...) bu kasa için çok acayip planlarım var. yazın yapacam umarım olur...
yok abi, hatta ben bilgim bileli AOPEN h600B-12 aynı fiyat. Zararın şu olur, yeni modeller çıkar, üzülrbilirsin, almazsan da alacak olduğun model piyasada biter (sanmam ama bazen oluyor). Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Ama bana sorarsan modlama için gerekecek zamanı hesapla, minimum zaman kala al kasayı.
alanlar bi değerlendirme yapsa ne güzel olur...
Bu kasanın önündeki fanda mavi bir led mi var ?
Yani mavi bir işık gelme söz konusu mu ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme