Yüzbaşı
25 Ekim 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 37 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar selamlar,

Bir kaç ay önce kurutma makinesi araştırırken yeni bir çok modelde, kapağın altındaki 1. Filtrenin yuvasına contasız oturtulması nedeni ile condansatöre HAV kaçışı ve yapışmasının negatif yönünde yorumlar görmüştüm.

Ben servis ağı nedeni ile BEKO D86 modelini tercih ettim. Bu modelde de filtre ile yuva arasında conta eksik.
İşin enteresan tarafı ise filtrenin takıldığı yerde bir conta takmaya uygun yuva (girinti) mevcut.

Biraz araştırma ile, bu konuya SIVI CONTA uygulaması ile çözüm üretebileceğimi düşündüm ve uyguladım.
Sonuç, kondansatör tarafına kaçan HAV miktarı çok büyük ölçüde azaldı. (benim çok kötü yapmama rağmen)
Kaldı ki sıvı conta çok akışkan olmasa da dar bir alana uygulaması nispeten zor bir malzeme, hele ki eliniz buna yatkın değilse.

Bu konuda tecrübemi ve bir iki püf noktayı aktarmak isterim:
1. 404'ün beyaz 80gr sıvı contasını 25 TL ye aldım.
2. Beraberinde gelen ve kapak yerine takılan, huni şekinde dar uç uygulamayı kolaylaştırmadı çünkü tüpü sıkmak çok zorlaştı, hatta arkadan patladı. TAVSİYE: büyükçe bir şırınga bulun, önce kullanacağınız kadarını içine sıkın ve şırınga ile yüzeye uygulayın. Zaten kutudan çıkan uç, tek kullanım sonrası tıkanıyor.
3. Uygulama esnasında diğer yüzeyin temas edeceği kısmı spatula benzeri bir parça ile mümkün olduğunda düz yapmaya çalışın ama dışa taşan kısımları spatula ile DÜZELTMEYE uğraşmayın. yaptığınız yerleri tekrar bozarak döngüye girersiniz. Uygulama bitene kadar bırakın bulaşsın sağa sola.
4. Bulaşmak demişken, eldiven kullanmanızı tavsiye ederim, ciltten daha zor çıkıyor, gene en iyi çözüm ıslak mendil. Sabun, sıcak su vs işe yaramıyor.
5. Uygulama sonrasında bulaşan kısımları ISLAK MENDIL ile temizleyin. Sıvı conta öyle bir kaç dakikada kuruyan birşey değil, ISLAK MENDİL ile de çoook kolay siliniyor taze iken. Hem de lastik gibi uzatmıyor (Spatula ile müdahale edince uzayıp, uygulama yerini de çekiştiriyor ve bozulmalar oluyor)
6. Uygulama 1 gün içerisinde baya kuruyor, gayet esnek bir formda oluyor, ben yarım santimdan daha fazla kalınlıkta uygulamıştım, gayet esnek ve üzerine filtre oturduğunda sıkıştıracağı payı sağladı.
7. Uygulamayı ilk etapta makineye değil de filtre üzerinde Makineye temas edeceği kısma uygulamanızı tavsiye ederim. Hem uygulama çok daha rahat olacaktır, hem de riski daha az olur.
8. Risk demişken, sıvı conta kuruduktan sonra bile makinenin plastik yüzeyinden çok temiz ve kalıntısız bir şekilde çıkartabliyorsunuz, kalıntı pek bırakmıyor. dar alanlarda kalabilir ama onlar da çok sorun teşkil etmiyor.
9. İlk uygulama sonrası 1-2 gün boyunca keskin bir koku kalıyor, bu sürede makinaya ben çamaşır atmadım. Ne olur ne olmaz. Sonrasında koku hissedilse bile çok azdı bana göre. Kişinin hassasiyetine göre değişiklik gösterebilir. ** Bu konudaki riski de minimize etmek için uygulamanızı Filtre parçası üzerinde yapmanız faydalı olur.

Sorularınız olursa cevap vermeye çalışırım, foto çekip ne kadar beceriksiz olduğumu da göstereceğim ki buna rağmen HAV daki azalmayı görün.

Sağlıklı günler herkese
Arkadaşlar selamlar,

17.3" gaming notebook alma arifesinde piyasa araştırması yaparken Monster'i da sepete kattım ancak malesef 8. nesil işlemcilerin yer aldığı T7 ler ile ilgili tarafsız pek inceleme bulamadım. Sonra bu barebone kasa illaki başka bir marka tarafından da kullanılıyordur diyerek araştırdığımda Overpowered 17+ ı buldum ve bu notebook ile ilgili oldukça fazla inceleme var internette (Çoğu ingilizce, isteyen Chrome'da Translate/Çeviri ile Türkçe'ye çevirip okuyabilir).

* Hatırlatma: aşağıdaki yorumlar ve linklerin hepsi Overpowered 17+ ile ilgilidir.

ÖZET:
* İncelemelerin neredeyse tamamına yakını 10 üzerinden 5-6 puan vermiş.
* Artıları: Fiyatı ve fiyatına göre sağladığı özellik seti.
* Eksileri: genel malzeme kalitesi, klavye ve touchpad hissiyatı, ekranın renk üretme kalitesi, 1060'ın 144 Hz'e ayak uyduramaması.
https://www.laptopmag.com/reviews/laptops/overpowered-gaming-laptop-17,
https://www.tomshardware.com/reviews/walmart-overpowered-gaming-laptop-17-plus,5555.html
https://www.theverge.com/2018/12/10/18131156/walmart-gaming-pc-overpowered-17-plus-laptop-review
https://www.pcmag.com/review/365234/overpowered-gaming-laptop-17

.... google'da Overpowered 17+ diye aratınca baya bir inceleme çıkıyor. Son olarak da sanırım Wallmart artık bu barebone pcyi satmayı bırakmış.

Umarım benim gibi bilgi arayanlara faydası olur.
Dostlar selamlar,

2013 Model Leon'umu ailemiz genişleyeli 1 seneden fazla olması ve artık oğlanın bisikleti, arabası, topu vs derken bagajda yer kalmaması nedeni ile değiştirmek istiyorum. Değerli görüşleriniz ve tavsiyeleriniz için bu başığı açtım. Umarım benim gibi bir dönüşüm içerisindeki başka kişiler de bu başlıktan ileride faydalanır.

Maddi limitim: 100.000 TL civarında (+/- 5.000TL)
Araç Tipi: MPV/Crossover. SUV'lar ise ederinin üstünde satılıyor. Sedan ise bagaj kullanımı beli zorlayan bir rahatsızlık içeriyor.
Yıllık seyahat: Yılda 10.000-12.000 km yol yapacağız. ekonomik bir benzinli motor düşünülebilir?
Şanzıman: Geçişleri hissettirmeyen ve kararlı çalışan bir otomatik şanzıman. (4 senedir DSG'ye alıştık ;)

Adaylarım: Hepsi 2016 model olmakla birlikte, başlıkta yazdığım üzere EAT6 Picasso ve önceki kasa 3008 ya da C-MAX. Yukarıdaki kriterler uyan başka önerilere de açığım.

Lütfen başlığı kirletmemek adına sadece "bence ###, kesin ###, tartışmasız ###" gibi boş yorumlar yazmayınız. Sebebi ile, açıklamalı yorumlara ihtiyacım var.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar selamlar,

LG G4 H815 telefonumun camı çatladı. Telefon tümüyle çalışır durumda, renkler yerinde. Ancak sol üstten, ortaya kadar kılcal kırıklar var. Ekran koruyucu olduğu için dağılmadı.

İZMİR içerisinmde, kısa sürede değişim yapacak güvenilir yer arıyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Merhabalar,

Bir süredir forumda ve internetteki diğer kaynaklardan oyun odaklı orta karar bir mini-ITX toplayabilmek için bilgi edinmek istiyorum. Ancak çok fazla değişkenin olduğu ve yeni olduğum bu form faktör ile ilgili forumun da olurunu almadan harekete geçmek istemedim. (Gerçi beklerken dolar 3TL'yi geçti ama )

Üst seviye performans (maliyet nedeni ile) istemiyorum, OC meraklısı değilim. Monitör, klavye, mouse var sadece kasa topluyorum.
Mümkün olduğunca küçük ve sessiz bir sistem toplamaya çalışıyorum. (Alienware alpha bu açıdan çok iyiydi ancak performansı düşük kalıyordu.)

Şu ana kadar belirlediğim parçaları listeliyorum. Çekincelerini de altlarına yazıyorum ki tecrübeli, bilgili forumdaşların değerli yorumları ile çeki düzen verebilelim:

1. KASA:
Silverstone Raven RVZ02B
Pasif soğutması ile ilgili olumlu yorumlar var, ama tam ikna olmadım. çift fanlı RVZ01 alternatif olabilir mi? Hangisi daha iyidir?

2. ANAKART-İşlemci
MSI H110I PRO -- Intel Skylake Core i3 6100
En çok seçeneğin olduğu ve karar veremediğim parçalar. i3-6100 işlemci ne durumda yeterli gelmez, i5-6400 mü tercih edilmeli=. 1150 soket işlemcileri de seçeneklerime dahil etmelimiyim?

3. Ekran kartı
MSI GTX1060 GAMING X 3G
Ekran kartında gtx 1060 olarak karar verdim ve MSI'in ses/sıcaklık konusunda başarılı olması da beni MSI'a yönlendirdi. (ASUS çok pahalı). Ancak 3GB beni şimdi ya da ileride ne şekilde limitler? %20 fazla verip 6GB alınmalı mı?

4. POWER SUPPLY
Silverstone SFX 450W
Sistemi tüm parçalarını Power Supply Calculatora girdiğim zaman 300W altında çıkıyor. Acaba çok daha ekonomik bir çözüm olan High Power SFX 350W işimi görür mü? (Gürültü seviyesi ile ilgili birşey bulamadım internette.) Aynı şekilde silverstonr sfx 450w'ta da 8cm'lik fanın gürültülü çalışmasından bahsedilmiş bazı forumlarda. ALternatif önerilerine açığım.

5. RAM
Kingston Hyperx FURY Black 8GB
8 GB t ek modül ile başlayacağım, gerekirse 2. bir modül alır takarım sonra.

6. SSD
SAMSUNG 850 EVO 500GB

7. WİFİ
Bu anakarta nasıl bir wifi modülü satın almalıyım? Internal/External

Soru işaretlerim temelde anakart, işlemci ve powersupply ile ilgili. İyi forumlar.
Arkadaşlar selamlar,

Alienware alpha ile ilgili derinlemesine bir inceleme yapmayacağım, internette fazlaca kaynak var.
Ama internette cevap bulamadığınız konularda bu başlığa yazarsanız cevap vermeye çalışırım.

Alienware Alpha mini pc'ler arasında tam bir performans/fiyat canavarı. Ben 390$ (1000 tl) ye i3 / 4 GB modelini aldım. 280 TL'ye de Sandisk Ultra 2 240GB SSD ve 70 TL'ye 4GB 1600 mhz 1.5 V Kingston ram taktım. Şu anda canavar gibi. Cihaz gayet optimize edilmiş, açılış 10 sn'den daha kısa sürüyor. Konsol ekranından Windows masaüstüne geçiş 2-3 sn. sürüyor.
Konsol arayüzüne alışamadım, windows'u kullanıyorum genelde.

Alpha, Samsung 23" IPS monitör'e bağlı kullanıyorum (700 TL). Yani totalde 2100 TL gibi bir rakama, full bir sistem oldu.
Küçük bir arge projesi için böyle bir kasaya ihtiyacım olmuştu, hazır kurmuşken üzerinde Dota2, Diablo3, Heroes of the Storm test edildi. Ultra ayarlarda sorunsuz çalıştırıyor.

Kasa çok sağlam, malzeme kalitesi üst seviyede, her ince detay düşünülmüş. Kasanın açılması, HDD ve RAM upgrade'i aşırı kolay.
4000-5000 TL'lik oyun notebooklarından alacağınız performans bu canavarda yatıyor.
1 aydır superonline IP TV (Turkcell TV Plus) kullanıyorum ve ilk günden beridir, özellikle de HD kanallarda anlık takılmalar oluyor. saliselik bu takılmalar daha çok, frame atlamasına benziyor ama seyir zevkini ciddi oranda azaltıyor.

Çözüm olarak yayını 3-5 sn durduruyorum, sonra izlemeye devam ediyorum, çok uzun bir süre o anlık takılmalar olmuyor. (Şöyleki 5 sn durdurduktan sonra bir filmi sorunsuz izleyebiliyorum).

internet hızım 25 mbit ve ping 50 ms, hız ise full, dolayısı ile bu takılmaların kaynağı bant genişliği kaynaklı olamaz.
Muhtemelen problem işin yazılım tarafından kaynaklanıyor ki Turkcell TV plus'ın çok başarısız web sitesi ve web-plugin'i yazılım konusunda problemli olduklarının başka bir göstergesi.
Kısa bir durdurma ile, yazılım muhtemelen senkron yayını değil bufferladığı videoyu oynatıyor ki çok daha basit bir prosedür.

Benzer şekilde sorun yaşayan arkadaşları belki biraz rahatlatır, ancak uzun süreli takılma ya da donma problemleri için çözüm olacağını sanmıyorum.
Selamlar,

Seat'in easy connectinde saati geri alamıyorum. İlgili menu disabled (açık gri seçilemez) geliyor.
Sağdaki Menü tuşuna basıyorum, sonra ekrandan Ayarlar'a giriyorum. Listeden Tarih Saat'i görüyorum ama SEÇEMİYORUM.

Arabasında saatini geri alan var mı? Ya da benzer sorun yaşayan.
Sıcak fırsatlarda gördüm, haber vereyim dedim:
http://www.incehesap.com/asus_g75vw_notebooklaptop-866-24152.html

17" 3D ekran, 256 SSD, GTX670 Ekran kartı, 16 RAM'li ASUS G75VW incehesapta nakite 3250, taksitle 3400 TL

incehesap 1888 $'a satıyor şu anda. Amerika ile aynı fiyat!

Amerikada extradan Blueray-writer olan versiyonun fiyatı:
newegg: 2000$ ->http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834230406
amazon: 1880$ ->http://www.amazon.com/ASUS-G75VW-DS72-17-3-Inch-Laptop-Black/dp/tech-data/B007R9PWLY/ref=de_a_smtd
xoticpc: 1970$ ->http://www.xoticpc.com/asus-g75vwds72-p-4325.html

Sağlam monster almak için bekleyenler bence düşünmeden atlasınlar :D
SATIŞ İPTAL, 170EM'yi kullanmaya karar verdim.
Hakkında
Forum İmzası:
!!! L1Ve By ThE c0dE, d1e By ThE c0dE !!!
Forum İkinci El İmzası:
!!! L1Ve By ThE c0dE, d1e By ThE c0dE !!!
Hakkımda:
İhtiyaç varsa alışveriş yaparım. Düz bir adamım, sadece doğrular vardır, sizden de aynısını beklerim!
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
ASUS ROG G752VS
Otomobil
2016 Picasso
Otomobil
C5 Aircross FA
Mobil cihaz
Pocaphone F1
Operatör
vodafone
Operatör
turktelekom
Takım
Karakartal
Steam
krojiak
LOL
Mordekaiser
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.027
İkinci El Bölümü Mesajları: 366
Konularının görüntülenme sayısı: 6.777 (Bu ay: 343)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 31 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.