Bildirim
Enermax' ı Stackera taktım ama???
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hiçbir zarar geleceğini sanmıyorum. Enermax'ın hayırlı olsun gerçekten iyi bir seçim yapmışsın. -
Teşekkür ederim.. -
üst tarafa monte imkanı varmı stacker da yukarda bier biliyordum -
Arkadaşım stackerın üst tarafında ne güzel psu yuvası var.Oraya monte et.Isınan hava yukarı çıkar.Altda olursa bu durumda kasa içi sıcaklığın artacaktır.Alt tarafı 2. bir psu için yapmışlar. -
arkadaşlar malesef böyle bir imkanım yok..
durum şekilde görüldüğü gibi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @NTARES -- 29 Nisan 2007; 10:54:36 > -
BTX tipi montaj dedikleri bu olsa gerek. CM Stacker'ın PSU fanını örten kısmı sökülemiyor mu?
Bu arada PSU Enermax Infiniti 650W değil mi? fenomenhaa'nın bana tavsiye ettiği PSU'dur kendisi. İyi bir seçim yapmışsın! -
Teşekkür ederim. Evet İnfinity modeli ama 620W olanı.... darısı hepinizin başına.. Stacker ın PSU fanını örten kısım malesef sökülemiyor. baya bi kurcaladım ama puntoyla tutturmuşlar onu.. ya kestirecem yada böyle kalacak kestirmeye gönlüm razı etmiyor açıkçası. PSUya zararı yoksa hiç dokunmayacam...
quote:
Orjinalden alıntı: the_cyborg
BTX tipi montaj dedikleri bu olsa gerek.CM Stacker'ın PSU fanını örten kısmı sökülemiyor mu?
Bu arada PSU Enermax Infiniti 650W değil mi? fenomenhaa'nın bana tavsiye ettiği PSU'dur kendisi. İyi bir seçim yapmışsın!
-
enermaxın fanını aşagı bakacak şekilde takma imkanın yok mu?
sanırım aşağıda yeterli boşluk vardır fanın hava alabileceği
böyle olduğu zaman yukarudan düşecek küçük bir parça PSUnun bozulmasına sebep olabilir -
evet bence de o durumda olması biraz sakıncalı örneğin bir vida elinden kaçıp düşerse psu nun içine girmesi muhtemel fana zarar vermesi en hafif sonuç olur şans bu ya fanı geçerse direk parçalara ulaşıp ksa devre yapabilir.benim içim rahat etmezdi öle kullanmaya -
Kasanın altında yeteri kadar boş alan görünüyor. Ters takmayı denersen içine yabancı madde kaçma tehlikesi ortadan kalkmış olur. -
quote:
Orjinalden alıntı: eorhan83
Kasanın altında yeteri kadar boş alan görünüyor. Ters takmayı denersen içine yabancı madde kaçma tehlikesi ortadan kalkmış olur.
ters takarsa vida yerleri denk gelmez -
ters takılabilmesi için arka paneli ters çeviriyorsun oluyor. Aslında iğği fikir. ama hava sürkulasyonu açısından düşünmüştüm bu şekilde takmayı...
quote:
Orjinalden alıntı: helsloot
quote:
Orjinalden alıntı: eorhan83
Kasanın altında yeteri kadar boş alan görünüyor. Ters takmayı denersen içine yabancı madde kaçma tehlikesi ortadan kalkmış olur.
ters takarsa vida yerleri denk gelmez
-
Aslında hava sirkülasyonu açısından en iyi yerleşim ATX modelinde olduğu gibi PSU'nun kasanın üst bölgesinde olması ve fanın aşağıya bakması. Çünkü ısınan hava yukarı çıkar. Soğutma sisteminizin hortumlarını biraz daha uzatarak bunu aşağıya ya da boş 5.25 yuvalarına monte edebilirseniz ne ala...
Bu mümkün değilse yani PSU kasanın dibinde kalacaksa havalandırma açısından şimdiki hali daha iyi bence de. Çünkü fan dışarı atacağı havayı kasanın kuytu bir köşesinden değil kasanın ortasına daha yakın bir bölümünden almış oluyor. Kasada sürekli sök tak yapmıyorsanız içine bir parça düşmesi ihtimali de az. Bu tip işlemleri yaparken de üşenmeyip PSU'nun üstünü sert bir malzemeyle tamamen örtmeniz yeterli.
Tabii sıvı soğutmalı sistem sızıntı yapar da PSU içine sıvı dökülürse o kötü olur. Ama sızıntı senaryosunda her halükarda sistemin durumu vahimdir. Ben niye hala hava soğutma kullanıyorum? İşte bu riski göze alamadığım için...
-
bende o şekilde taktım. ama tğm kablolar falan da ters oluyor. garip oldu biraz. ters çevirip takmayı da düşündüm. alt kısımdaki ızgaradan hava çakebilir gibi. bilemiyorum.
-
Bu ne kablo karmaşası böyle!
Telekomun telefon şebekesi kabloları bile bu kadar karışık değildir herhalde.
Şaka bi yana onları plastik kelepçelerle güzel bir şekle soksanız iyi olur. Kasa içi havalandırmaya katkısı olur.
quote:
Orjinalden alıntı: @NTARES
arkadaşlar malesef böyle bir imkanım yok..
durum şekilde görüldüğü gibi...
-
evet kabloları toplasan hava akımı için daha iyi olur...enermaxı alt taraf takmaktan baskada gördüğüm kadarıyla çaren yok merak etme herhangi bi sorun çıkartmaz...
bu arada psu .hayırlı olsun..... -
evet ya bu kabloların durumu içler acısı walla. ama hergelenin beslenmediği yeri yok.
iğği bi boş vaktimde kurtulacam bu karmaşadan...
-
The Cable War
coming soon
starrring: @NTREAS
directed by: Fuckara99
-
Bende de aynı kasadan var Cm-Stacker 801 Modeli ve bu kasalarda psu yeri altta.
İmzamdaki psu yu bende aynı şekilde kullanıyorum sorun yok.Ama arkadaşların da bahsettiği gibi ufak vida tarzı parçalara dikkat etmek gerekir.Düşecek küçük bir parça hem fana hemde psu ya zarar verebilir.
Altındaki ızgaradan hava alıyor ters takma durumuda düşünülebilir eğer vida delikleri uyarsa.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X