Şimdi Ara

##ENERMAX CHAKRA İNCELEMESİ## (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
0
Favori
10.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende bu kasayı almayı düşünüyorum.Tavsiye eder misiniz?Şimdiki guardian kasa ile çekirdekler 50 nin altına inmiyor
  • arkadaşlar bende bu kasayı alacağım.Ön e ne fan arkaya hangi fanı önerirsiniz?firebal da olan.arkaya egzoz öne içeri üfleyenmi almam lazım.
  • o zaman siparişimi veriyorum.Aşağıdaki resimdekileri alacağım.revoltec 120mm takılabiliyor mu?

##ENERMAX CHAKRA İNCELEMESİ##
  • ninja soğutucu alıcam.Acaba kasaya sığar mı?Kapağı kapanır mı ?
  • bende chakra big tower sipariş ettim.bende resimlerini koyabilirim.
  • Chakra sahibi arkadaşlar,

zaman geçtikçe fikirleriniz değişti mi?
    İçeriye çok toz alıyor demişlerdi, dert edecek kadar var mı?

teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: apemen

Chakra sahibi arkadaşlar,

zaman geçtikçe fikirleriniz değişti mi?
    İçeriye çok toz alıyor demişlerdi, dert edecek kadar var mı?

teşekkürler...

ben bu kasanın uber ina sahibim.herhangi bir toz problemim yok.
  • arkadaşlar ben farklı bir konuya değineyim kasanın video incelemesinde ve bazı kullanan arkadaşlar hdd lerde oluşan titreşimin direk kasaya yansıdığı elle dokunulunca hissedilecek kadar bir titreşim olduğu ve sese sebeb olduğu söyleniyor doğrumudur ben bir kasamda bu tür bir sesten çok çekmiştim sorunu kasanın yere temas eden kısmına yumuşak bir madde (köpük benzeri) koyarak çözmüştüm bu ses olayını sizde yaşadınızmı yaşadıysanız dediğim şekilde çözülüyormu ben bu kasanın uber yani büyük olanını değil bir alt modelin almak istiyorum aralarında ne gibi farklar vardır şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: kara duman

arkadaşlar ben farklı bir konuya değineyim kasanın video incelemesinde ve bazı kullanan arkadaşlar hdd lerde oluşan titreşimin direk kasaya yansıdığı elle dokunulunca hissedilecek kadar bir titreşim olduğu ve sese sebeb olduğu söyleniyor doğrumudur ben bir kasamda bu tür bir sesten çok çekmiştim sorunu kasanın yere temas eden kısmına yumuşak bir madde (köpük benzeri) koyarak çözmüştüm bu ses olayını sizde yaşadınızmı yaşadıysanız dediğim şekilde çözülüyormu ben bu kasanın uber yani büyük olanını değil bir alt modelin almak istiyorum aralarında ne gibi farklar vardır şimdiden teşekkürler

bende uber modeli var.gerçekten titreşim yapıyor.bende bacaklarına köpük koydum.Ama köpük hemen dağılıyo:(

• bir tavsiye mause pad'in altındaki maddelerin biraz daha kalınları var masaların üstüne koyuyorlar üzeri reklam amaçlı takvim benzeri şeyler var baskılı reklam kısmı rahatlıkla ayrılıyor onudan bulabilirsen mükemmel bir sesyalıtım malzemesi dayanıklı ve gayet estetik bende bol miktarda var ama ulaştırma sorunu tabi bu arada cevap için teşekkürler titreşim ses olarak ne kadar yansıyor raharsız edecek kadarmı yalıtım yapınca ses kesiliyormu
  • koltuk, sandalye ayakları için satılan yapışabilir tamponlar var.
    praktiker, koçtaş vb. yerlerden bulunabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kara duman

bir tavsiye mause pad'in altındaki maddelerin biraz daha kalınları var masaların üstüne koyuyorlar üzeri reklam amaçlı takvim benzeri şeyler var baskılı reklam kısmı rahatlıkla ayrılıyor onudan bulabilirsen mükemmel bir sesyalıtım malzemesi dayanıklı ve gayet estetik bende bol miktarda var ama ulaştırma sorunu tabi bu arada cevap için teşekkürler titreşim ses olarak ne kadar yansıyor raharsız edecek kadarmı yalıtım yapınca ses kesiliyormu

bacaklarına hiç birşey koymazsan bilgisayar masasını titretiyor.ve hafif ses yapıyor.
    Yani ayağını masaya değdirince baya hissediyosun titreşimleri.
  • Uzun bir süredir kullanıyorum hehangi bir ses problemi yaşamadım.Toz hiç yok zaten içi tertemiz bende şaşıyorum açınca içini.Tabii o kadar büyük fan olursa olacağı bu tozmu kalır içinde
    @DreDD1903 dvd writer kısmındaki kapağı niye söküyosun onu anlamadım ben direk içine yerleştirdim çiçek gibi oldu.Bu bir eksi sayılmaz.Kısmen vidalı montaj demişsin nereye vida kullandın ki ben bu kasada elime tornavida almadım hiç.2900 konusunu bilemem hiç 2900 üm olmadı ama yakında 8800GTX im olacak inşallah
  • Arkadaşlar bu kasayı Aopen H600B ile karşılaştırırsak boyut olarak hangisi büyüktür?
  • Kasayı beğendim
  • Arkadaşlar bir de buraya yazayim. Bu kasa big tower olan modeli sanırım. Ben bunun big tower olmayan modelini almayı düşünüyorum yarın. Fikirleriniz nelerdir?
  • Hiç düşünme bende o modelini kullanıyorum yani big tower olmayan çok memnunum olmaz böyle bir soğutma ve sessizlik.Alıpta pişman olmadığım parçalarımın arasındadır.Memnun kalacağından eminim
  • quote:

Orjinalden alıntı: John PHILIPS

Arkadaşlar bu kasayı Aopen H600B ile karşılaştırırsak boyut olarak hangisi büyüktür?

Aopen H600B
    * Marka:Aopen
    * Model:H600B
    * 5.25" sürücü yuvası:4
    * 3.5" sürücü yuvası:2
    * 3.5" gizli yuva:3
    * Genişletilmiş slot:7
    * Desteklediği güç:300W
    * Boyutlar:200x460x475
    * Fan adedi:2
    * Açıklama:2XUsb, Mikrofn ve kulaklık çıkışı önde

Enermax Chakra
    * Marka:Enermax
    * Model:Chakra Nuova
    * 5.25" sürücü yuvası:5
    * 3.5" sürücü yuvası:1
    * 3.5" gizli yuva:4
    * Genişletilmiş slot:7
    * Desteklediği güç:Güç Kaynağı Yoktur
    * Boyutlar:490 x 200 x 455
    * Fan adedi:12/9/8 cm x 1 (mevcut değil takılabilir) Yan Panel: 25 CM Ultra Sessiz Fan Arka Panel 12/9/8 cm x 1 (mevcut değil takılabilir)
    * Açıklama:I/O Paneller 1 x e-SATA , 2 x USB 2.0 , Ses

• quote:

Orjinalden alıntı: Merzah

Hiç düşünme bende o modelini kullanıyorum yani big tower olmayan çok memnunum olmaz böyle bir soğutma ve sessizlik.Alıpta pişman olmadığım parçalarımın arasındadır.Memnun kalacağından eminim

Hocam kasa zaten fansız geliyor (25 CM'lik devi fandan saymıyorum çünkü hem çapı geniş hem de 600 RPM dolayısıyla sesi zaten olmaz) ancak ben içine 2 adet Ixtrema 12cm 14 dB 72 CFM ve 1 adet Nanoxia 12 cm 17 dB 47 CFM'lik fanları taktığımda ses hiç te azımsanacak gibi değil.

Nanoxia'nın 17 db olmasına rağmen pek sesi yok, Ixtrema fanlar da şu an 870 devirde dönüyor yani devirler kısıldığı İÇİN ses fazla değil ama bu kasanın marifeti değil tabi içine takılı donanima bağlı orta kalite bir güç kaynağı + kasa içine yerleştirilen sıvı soğutma sisteminin radyatör fanını da eklerseniz sessizlik denen olayın bir rüya olduğunu anlıyorsunuz tabi bu herkes için geçerli değil.

Kendim kasa içi hava dolaşımına önem verdiğimden sessizliğe kavuşamıyorum özellikle bu TT 760i'nin radyatör fanı inanılmaz ses üretiyor üstelik kendi fan kontrolcüsü tarafından en kısık ayarda olmasına rağmen 2 pin olduğu için fan kontrolcüye de bağlayamıyorum.

Kısaca durum bu kasa tam bir fiyat/performans ürünü ama bence yine de Big Tower modeli tercih edilmeli ki bu sayede geniş hacmin nimetlerinden faydalanılmalı.

En güzeli TT Armor+ beklemek bence.

Fotoğraflar :http://img529.imageshack.us/img529/9810/28112007333gj5.jpg

http://img529.imageshack.us/img529/4407/diszq7.jpg

Not: Direk gösterim şeklinde eklemek istetim ama önce 400 kb'ın altında olduğu halde dosya çok büyük uyarısı çıktı ardından da http 500 vs. bir hata kodu verdi mecburen böyle ekledim.

• Bana soracak olursan armordan daha güzel ve daha uygun alınabilrilik açısından.Armorun kattığı artılarla Chakra nın artıları arasında pek fazla fark yok inan bana.Ses konusuna gelice doğru 12 lik fanlar gelmiyor ben coolermaster aldım silent serisi hakikaten de sessizlermiş çok memnun kaldım arkaya bir adet eksoz yaptım.Yanda ki fanın sanırım rpmini düşük bulmuşsun fakat o kadar büyük bir fan olunca rpmin önemi kalmıyor 400 rpm ile bile dönse yeterinden fazla soğutuyor.O fanın 1000 rpm ile döndüğünde baya sağlam rüzgar eser kasada zaten şu an bile dışarıya doğru üflettiğimde rüzgar oluyor.Artı olarak fan bilyeli olduğundan sessiz rpm den dolayı değil.Şu an kasamın herşeyinden çok memnunum soğutması fiyatı performansı.Sadece tasarımda bir kaç değişiklik yapmak istersim ama o da elimde değil
    Bu arada yanlış anlaşılmasın TT ye kötü demiyorum sadece ben ısınamadım bana çok süslü abartılı geliyor.Yani sanki o kadarda matah bi şey değilmiş gibi sırf şişirme gibi tam anlatamadım ama... Yoksa mutlaka kalitelidir zaten malzemesi falan hiç de fena değil.İşin aslı ben TT kullanmak istemiyorum.Bi kere o markasını ve modelini kocaman her yere yazması yokmu beni en fazla sinir eden özelliği.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.