Şimdi Ara

ENERGY RELEASE MOTOR YAĞI KATKISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
5.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim megane'ı akbak'a ilk bakıma götürdüm.Yukarda ismini yazdığım katkıdan güvenle kullanabileceklerini söylediler.Dökün bakalım motora dedim.3 gündür kullanıyorum.Gözle görülür kulakla duyulur etkisi var.Hakikaten çekiş yükseldi.Şöyle anlatayım,edc şanzıman araç, illa 3000 devire yakın vites değiştirmeye çalışıyor dik yokuşlar çıkarken.Bu yağ mıdır katkı mıdır nedir ondan koyduktan sonra çok daha düşük devirde vites değiştirmeye başladı.Artık bağırmadan horuldamadan çalışıyor motor.Rölanti ilk çalıştırma sesi azaldı falan. 2011 Megane dizel edc araç

Denemek isteyenlere kullanıldığını sorun çıkarmadığını ( şimdilik- bir pokluk olursa da direk yazarım buraya) anlatmak için mesajı girdim. Sorumluluk kabul etmiyorum,firma ile de bir bağlantım yok zaten adını da yeni duydum bu markanın, ya Allah Bismillah diye döktürdüm motora.Yani kendimi sizler için feda ettim

• Fiyatı ne kadar, kaç km dayanıyor, benzinliye veya lpg'liye de olur mu??

Eğer uygunsa ben düşünürüm şahsen..

Orijinalden alıntı: bombar_dıman

Fiyatı ne kadar, kaç km dayanıyor, benzinliye veya lpg'liye de olur mu??

Eğer uygunsa ben düşünürüm şahsen..

44 tl bir şişesi sanırım 46 'da olabilir tam hatırlamıyorum.2 bakımda bir yapılıyormuş.Benzine lpg falan hepsine yapıyorlar ancak turbosuz motorlarda herhangibir verim farkı gözlemlenmeyeceğini sadece motor ömrüne pozitif katkı olacağını söylediler.Onun içinde 44 tl verilir mi vallaha bilemiyorum.Şu an için memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepNote -- 29 Mayıs 2012; 1:22:23 >

tavsiye etmiyorum

tam sentetik motor yağı kullanın kafi.

Orijinalden alıntı: DeepNote

44 tl bir şişesi sanırım 46 'da olabilir tam hatırlamıyorum.2 bakımda bir yapılıyormuş.Benzine lpg falan hepsine yapıyorlar ancak turbosuz motorlarda herhangibir verim farkı gözlemlenmeyeceğini sadece motor ömrüne pozitif katkı olacağını söylediler.Onun içinde 44 tl verilir mi vallaha bilemiyorum.Şu an için memnunum

Mini inceleme ve tavsiye için teşekkürler.2. bakımsa heralde 10.000 km de bir olsa gerek.Diesel araçların dışında pek verim gözlenmeyecek ise hiç gereği yok.Motor ömrünü uzatıyormuş,bilmem ne...hikaye.Motor ömrünü yağın değişim zamanı ve kalitesi,gereğinden yüksek devirlerde kullanmamak,en önemlisi kullanılan yakıt uzatır,gerisi fasa,fiso

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenon_06 -- 29 Mayıs 2012; 6:54:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Mini inceleme ve tavsiye için teşekkürler.2. bakımsa heralde 10.000 km de bir olsa gerek.Diesel araçların dışında pek verim gözlenmeyecek ise hiç gereği yok.Motor ömrünü uzatıyormuş,bilmem ne...hikaye.Motor ömrünü yağın değişim zamanı ve kalitesi,gereğinden yüksek devirlerde kullanmamak,en önemlisi kullanılan yakıt uzatır,gerisi fasa,fiso

Aynen katılıyorum, benim almamın nedeni şahsi kaşıntım.Son 44'ü buna saydım.

• bu tip katkılar arasında tek güvendiğim ve şuana kadar kullandığım bütün araçlarıma uyguladığım katkı "motor silk cls bond" dur. bir kere uygulanır.. kafi kalır..
    Esasen Devlet Memuruyu. Her hangi bir ticari kuruluşla uzak- yakın bir ilgim yok. Dolayısıyla Energy Release (ER) motor yağı katkısı firması yada satıcıları ile de ilgim yok. Ancak bundan 10 yıl kadar önce chrysler firması servisinden ER motor yağı katkısı alıp denedim. O yıllarda aracım 1992 model Renault Brodway idi. Birebir gözümle gördüm. Motor çalışırken katkıyı ekledik ve rölantide çalışan aracın 7.5 olan motor devir göstergesi 8.5 hatta 9.0 'a kadar yükseldi. Yeniden rölenti ayarı yapmak zorunda kaldık. Ben motorun en önemli besininin motor yağı olduğu konusunda sabit fikirliğim. Bu yüzden 5000-6000 kilometrede bir motor yağını değiştiririm. Bu sayede motorun ömrünün uzadığı inancındayım. Gerçekten de 1985 yılından beri kullandığı hiç bir aracımın motoru arıza vermedi. uzun yıllar yağ katkı maddelerinin ticari bir para tuzağı olduğuna inanır bu yüzden hep uzak dururdum. 10 yıl kadar önce dediğim gibi bu ürünü kullandım. Resmen gözümle, kulağımla katkının farkını gördüm. On yıldır da bu ürünü her yağ değişiminde kullanırım. Fakat fiyatı bana çok yüksek geliyor. Bu yüzden en küçük doz şişisinden alıp her yıl yarım şişe katkı kullanıyorum. Bu durumda da iki yılda bir ER almış oluyorum, her aldığımda da fiyatı katlıyarak yükseliyor. Ancak bir nevi şartlandım her yağ değişiminde en küçük boy şişenin yarısını kullanıyorum. Ben gerçekten çok memnunum. aslına bakarsanız şimdiki motor yağlarının hepsinde kendinden katkılar mevcut ilaveten katkı koymanın pek gereği de yok. Motor yağlarının kalitesi son yıllarda bir hayli yükseldi. Fakat ER farkı her yağda görülüyor. Birincisi motor ısınması gibi bişr şeyle asla karşılaşmıyorsunuz. İkincisi hissedilir şekilde performansda artış oluyor. Motorun gayet rahat çalıştığını sesinden çekişinden anlıyorsunuz. Fakat fiyat ban göre çok piyasadki tüm motor yağı katkılarından bir kat dah yüksek. Bir de hemen her yerde bulamıyorsunuz. Ürün Amerikan menşeili ve sanırım Türkiye Distiribütörü chrysler. Motor yağı kullancaksanız tavsiye ederim. Bana chrysler den her iki değişimde bir kullan bu motora sıvanır her yağ değiştirdiğinde motorda yeter miktarda sıvanmış katkı kalır dediler ama içim rahat etmediği ve sıvanacak miktarın yeterli olmayacağı kanısıyla her değişimde yarı şişe kullanıyorum. Tavsiye ederim.

• Şimdide bu mu çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ford Focus TDCI
  • 44 tl yi tam sentetik yag almak icin harcasaydiniz daha iyi olacakti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı bulmuşken bende tecrübemi yazayım dedim. Ben ER markasını 1999 yılında oto fuarında tanıdım ve yük testini ve dayanıklılığını görünce alıp kullanmaya karar verdim. 2 yıl 1998 Megane'da, 7 yıl 2000 VW Polo HB 1.4 16v'de kullandım ve 4 yıldır da Linea 1.3 multijet arabamda kullanmaya devam ediyorum. Bu katkının bugüne kadar hiçbir zararını görmedim ama faydasını çok gördüm. Polo aracımda, devirdaim pompası su boşaltmasına rağmen susuz olarak sorunsuz bir şekilde ısınma ve motor kilitlenmesi olmadan çalışmaya devam etti. Mesafe olarak çok gitmedim ancak hiçbir sorun olmadı. Pompa, sübaplar ve triger seti değişti yoluma devam ettim. Lİnea aracımda ilk aldığımda Ankara şehiriçi 6,5 lt/100 km yakarken, yağ değişimi yaptırıp bu katkıyı ekledim. Karşılığında daha az motor sesi ve şehiriçi 5-5,5 lt/100km. sonucunu aldım. Etrafımdan bu markayı bilen ve kullananlardan da olumlu düşünceler alıyorum. Motorunda sorun yaşama tehlikesi atlatanlar, iyiki bu katkı varmış ve kullanmışım demekteler. Sorun derken örneğin, arkadaşın yağ tapası gevşekliğinden yağ boşalmış ama fark edene kadar bayağı bir gitmiş oluyor yağsız olarak. Katkı olmaza motor yaptırması gerekecek. Ama 50 liralık bu katkı ile binlerce liralık masraftan kurtulmuş oluyor. Ankara Fiat servisi Kartaş oto bu katkıyı satma kararı almışlar. Sordum nasıl oldu bu diye. Biri tavsiye etmiş onlar da önce kendileri deneyip sonra da isteyen bazı müşterilerine denetmişler. Aldıkları olumlu geri bildirimlerden sonra bu markayı serviste satmaya ve her müşteriye önermeye karar vermişler.

Benden bu kadar. Denemek isteyenlere mutlaka tavsiye ediyorum.
    Düzeltme: Harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_75 -- 24 Ağustos 2013; 16:30:33 >

• 1 yıldan fazla olmuş ama merak ettim. Bu kadar işe yarıyor ise ve zararı yoksa kullanmak isterim.
    Bu ülkede yaşamanın bedeli bu kadar ağır olmamalı
  • DeepNote kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir faydası oldu ?
  • Tamamen psikolojik olabilir. İlk 5-6 ay aracın motor sesinde azalma hissettim. Ancak performans noktasında ya da yakıt tüketiminde net bir iyileşme gördün mü derseniz evet diyemem. Uzun vadede motoru koruyacaktır diye tahmin ediyorum
    Petrol Ofisi veya Opet yakıtları da çok sesli çalıştırıyor aracı. Bu benim için de psikolojik olabilir ama bu ara Total'in mazotuna merak saldım. 2 depo deneyeceğim ama daha sessiz Shell'den bile. Sessizlik önemli benim için deneyeceğim sanırım teşekkürler.
  • Opet'in yakıtının kesinlikle aha sesli olduğunu söyleyebilirim. Petrol ofisi hiç kullanmadım bilmiyorum. Daha önceki aracımda shell dizel kullanıyordum ve çok memnundum. Bende total ile ilgili çok güzel şeyler duyuyorum ancak opet world card ve oldukça fazla puan kazanıyorum. Dahası world card bana lazım o yüzden total'e dönemiyorum.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.