Şimdi Ara

ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ SORUNUM :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR MERHABA BEN GEÇEN SENE TEOG A GİRDİM 350 PUAN YAPTIM BİZİM BURDAKİ ANADOLU LİSELERİNE PUANIM YETİYORDU AMA AİLE ZORUYLA MESLEĞE GÖNDERDİLER. ÇOK PİŞMANIM ZATEN İSTEMEYE İSTEMEYE GİTTİM İLK DÖNEM DÜZ GEÇTİM. ŞİMDİDE ANADOLUYA GEÇMEK İSTİYORUM KONTENJAN FELAN 0 HİÇ YOK .ÜNİVERSİTE HAYALLERİM VAR ÇOK KİŞİDEN DUYDUĞUMA GÖRE ENDÜSTRİDEN BİR ÜNİVERSİTE KAZANMAK TAM BİR İSTİSNA. SİZCE BU SORUNU NASIL HALLEDEBİLİRİM ÜNİVERSİTEYİ BÖYLE BİR MESLEK LİSESİNDEN NASIL KAZANABİLİRİM ALLAH RIZASI İÇİN CEVAP YAZIN ZOR DURUMDAYIM .

• ilk başta, "meslek lisesinden üniversite kazanılamaz veya çok zordur." öğütlerine aldırış etmeme. üniversite sınavını kazanmanın yolu, kendine inanmaktan geçer.kontenjanlar arttığı için, üniversiteye girmek daha kolay. ayrıca, artık her anadolu lisesi de aynı kalitede değil. yapacağın şey, bir çalışma planı hazırlayıp ona uymaktır. öncelikle hedefini belirlemelisin. belli bir puan gurubuna odaklanman işini daha kolaylaştıracaktır.

ygs ve lys'de önemli olan nicelik değil, niteliktir. test sorusu çöz, ama çözdüğün soruların, hedeflediğin puan gurubuna, yararı olduğundan emin ol. puan türlerine göre soruların yüzdelik ağırlığına önem ver. çözdüğün soruların, yüzdelik ağırlığı fazla ise, senden daha fazla soru çözenlerin önüne geçebilirsin. bu sınavlarda en büyük problem, sınav stresi ve süreyi kullanamamaktır. kolay sorulara öncelik ver. kolay soruları hızlı çözmen, zor sorulara daha fazla zaman ve moral kazandırır. dershaneler kapansa bile, okul rehberlik servisi, en büyük yardımcın olacaktır. onlara başvurmaktan çekinme.

[DH] Öğretmenler Odasi!

• quote:

Orijinalden alıntı: Alperenturkoz

ARKADAŞLAR MERHABA BEN GEÇEN SENE TEOG A GİRDİM 350 PUAN YAPTIM BİZİM BURDAKİ ANADOLU LİSELERİNE PUANIM YETİYORDU AMA AİLE ZORUYLA MESLEĞE GÖNDERDİLER. ÇOK PİŞMANIM ZATEN İSTEMEYE İSTEMEYE GİTTİM İLK DÖNEM DÜZ GEÇTİM. ŞİMDİDE ANADOLUYA GEÇMEK İSTİYORUM KONTENJAN FELAN 0 HİÇ YOK .ÜNİVERSİTE HAYALLERİM VAR ÇOK KİŞİDEN DUYDUĞUMA GÖRE ENDÜSTRİDEN BİR ÜNİVERSİTE KAZANMAK TAM BİR İSTİSNA. SİZCE BU SORUNU NASIL HALLEDEBİLİRİM ÜNİVERSİTEYİ BÖYLE BİR MESLEK LİSESİNDEN NASIL KAZANABİLİRİM ALLAH RIZASI İÇİN CEVAP YAZIN ZOR DURUMDAYIM .

Abi tavsiyesi kendi tecrübe ettiklerimi yazıyorum açık ve net 12.sınıf atl öğrencisiyim.

Meslek Lisesi :

Atl ve Aml'lerden üniversite kazanmak mümkün. Eml'lerden üniversiteye girmeye çalışmak bu devir de büyük hata.Eml'de okuyorsan ya amele olacaksın ya da okumayacaksın bu kadar basit.Bilmem kaç saat atölye dersi görürken yarım yamalak sayısal ve diğer derslerle üniversite falan bekleme millet bu devir de anadolu liselerinde kıç patlatıyor adam gibi üniversitelere gidebilmek için.(Örnek vereyim sınıftan bir arkadaşım var geçtiğimiz haziran ayından itibaren derslere asılmış durumda çocuk sayısaldan oldukça iyi anlıyor.Biz atl'yiz. Yani tüm akademik dersleri görüyoruz üniversite sınavında çıkan.Ona rağmen çocuğun dershane denemelerinden alabildiği en fazla ygs notu 285.Yani azim,zeka farkı falan evet doğru şeyler ama bir de gerçek bir şey var o da zaman.Bu sene iyi bir yer kazanamazsam seneye bir daha gireceğim diyor.Ve çocuğun günlük dinlenme,kendine harcadığı süre 2 saattir en fazla.Günde 100-150 soru civarı çözüyor)

Gelelim işin hayat kısmına bak bu kısmı aklına not et sonra pişman olursun.Çevrendekiler,büyükler hep mantıkçıdır.Kısmen haklıdırlar gelecekte asgari ücretle sürünmen yerine iyi bir şekilde kazanç elde etmene vesile olmak isterler ama unuttukları bir şey var ailen,çevren yeteri kadar kültürlü değilse bugünü umursamaz sadece yarını düşünür.Sanki hiç ölmeyecekmiş gibi sanki ölümsüzsünüz gibi sürekli bugünü boş ver yarına bak şunu atlat bunu yap sonra rahatsın,hadi şunu da bitir hadi oğlum hadi aslanım ne olacak yaparsın sen ya.Kısaca yarış atı muamelesi yaparlar.Belki şuanda kızlara karşı bir istekliliğin,arzun yoktur ama 4 sene içerisinde sevmek sevilmek istediğinde unutma ki sen şöyle sarı saçlı ceydam ile sinemaya gideyim diye hayal kurarken okulda uzun eşek,el kızartması oynuyor olacaksın veya kuytu köşede gizli gizli sigara içmeye çalışacaksın seçimini ona göre yap

Unutmadan söylemeyi unuttum.Eğer ben insan değilim gezme,tozma benim umurumda değil ben her türlü bilgi öğrenip sadece ders çalışabilirim hiç bir şey umurumda değil (Bu arada bilgisayar,elektronik,makine mühendisliği gibi mühendislik dallarında erkek-kız oranı %3-%5'tir ona göre) bana 1500 lira versinler ilerde günde 8 saat çalışırım diyorsan,diyebiliyorsan o okulda kal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 9 Şubat 2015; 20:40:22 >

• Kardeşim öncelikle merhaba :D Ben de 10.sınıfa gidiyorum ATL yim bi söz var çok hoşuma gidiyo azimle s*çan mermeri deler. :D

Ben ATL olarak iyiyiz dersler iyi anlatılıyor üniyi kolayca kazanırım diyordum ama bi test aldım en basit permütasyon komb. testi 20 soruda 9 doğru yaptım şok oldum sonra çok şükür bu forumu gördüm faceden daha çok buraya girer oldum neyse böyle olmayacak dedim bi mat 2 konu anlatım aldım(FEM YAYINLARI) neyse onunla başladım sonra nejdet kirpi, ekol hoca, şenol hoca gibi internetten videolar izledim konulara devam ediyorum lys matematik çalışıyorum ve testlerde 20 soruda ya 1 yanlış oluyo ya da full en kötü 1 yanlış 1 boş oldu. Yani eğer anadoluya geçme imkanın yoksa şimdiden başla sınava(LYS-YGS) çalışmaya yoksa ileride sen üzülürsün mezuna kalmayı falan da sakın düşünme senin yararına olmaz . SEVGİLER VE SAYGILARIMLA:D

SELAMUN ALEYKUM . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaziisteyengencc -- 9 Şubat 2015; 23:35:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    3 yıl önce açıldı
    Meslek lisesi zorunlu staj
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.