Şimdi Ara

MESLEK LİSESİNDEN ÜNİVERSİTE KAZANMAK. YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkese merhaba. Anadolu denizcilik meslek lisesinde okuyorum 4. sınıfa geçtim ve fikirlerim değiştiği için bölüm değiştirmek istiyorum. Dershaneye finale kaydoldum ve ağustos 12 de başlıcak. sayısalım iyidir matematik fen i yaparım ve kaybım tabiki çok fazla sadece 1. sınıfta matematik fen kimya gördüm. Düz liseye gitmediğime çok pişmanım derslerim iyi olduğu halde meslek lisesine gittim. Kafama dank etti ve bölüm değiştirmek istiyorum. Bu sene yani son sene adam gibi ders çalışıp 450 puan yapmak çok mu zor yapamaz mıyım yani bi hukuk mühendislik okumak istiyorum. Eğer olmassa bi sene daha sadece dershaneye gidip bişeyler yapmak istiyorum beni aydınlatırsanız fikir ve önerilerinizi sunarsanız çok sevinirim arkadaşlar herkese teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daltek -- 6 Ağustos 2013; 13:10:58 >

• aynen senin gibi düşünüyordum bende meslek lisesi mezunuyum 2 yıl dersaneye gittim ama ders açığı çok en az 3 yıl gitmen lazım, sayısalın iyi olsa bile pekte işe yaramıyor sınırsız çalışman lazım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: daltek

arkadaşlar herkese merhaba. Anadolu denizcilik meslek lisesinde okuyorum 4. sınıfa geçtim ve fikirlerim değiştiği için bölüm değiştirmek istiyorum. Dershaneye finale kaydoldum ve ağustos 12 de başlıcak. sayısalım iyidir matematik fen i yaparım ve kaybım tabiki çok fazla sadece 1. sınıfta matematik fen kimya gördüm. Düz liseye gitmediğime çok pişmanım derslerim iyi olduğu halde meslek lisesine gittim. Kafama dank etti ve bölüm değiştirmek istiyorum. Bu sene yani son sene adam gibi ders çalışıp 450 puan yapmak çok mu zor yapamaz mıyım yani bi hukuk mühendislik okumak istiyorum. Eğer olmassa bi sene daha sadece dershaneye gidip bişeyler yapmak istiyorum beni aydınlatırsanız fikir ve önerilerinizi sunarsanız çok sevinirim arkadaşlar herkese teşekkürler

Teoride başarma şansın var tabi. Umutsuzluğa kapılma. Şunlar varsa yaparsın.
    +İrade
    +Kendine güven
    +Planlı ve disiplinli çalışma

Üçüncü maddeden kasıt günde sekiz saat değil. Düzenli ve verim alabildiğin program. Bu günde bir saat dahi olabilir. Ayrıca kavraman iyiyse tek seferde okuyup başarman bile mümkün ama dikkat et, ''herkes zeki olduğuna inanır''. Sen disiplini elden bırakma ve korkuyu at üzerinden. İlk yılda başarma üzerine kur bütün planlarını.

• Adam gibi çalışırsan yaparsın. Bende meslek lisesindeydim 1 senelik verimli çalışmayla mf4 440 aldım. :D Yani sen kendini bizden daha iyi tanıyorsun, planlı ve düzenli çalışırsan bu iş olurr.
    evet bence de çok eksiğin vardır senin ama 3 yıl da abartı biraz senin şu an işine yarar şeyleri öğrenmen gerekiyor bence öncelikle ne istediğine karar vermelisin mühendislik mi hukuk mu ben iyi bi yere kazanayım diye sınava girilmez bi bölüm belirlersin hatta belki üniversite belirlersin o doğrultuda çalışırsın fenim iyi diyorsan mühendislik seç ama iyi diyorsun da neye göre iyi kime göre iyi sonrra temelden başlamalısın ve bence senin için gerekli olan şey sabır pes etmeden yılmadan çalışmalısın belki istediğin olmaz ama bi altı olur sana nasıl çalışacağını da kimse söyleyemez bence çünkü seni bilen sadece sen varsın
  • Hocam 12. Sınıfa geçtim bi biyoloji hocamız var okulda yaşadığım ilin belki Türkiye'nin en iyi biyoloji hocalarından biri ve meslek lisesi mezunu.. Kendi çalışma şeklini anlatırdı bize sürekli çalıştığından bahsederdi o da böyle senin gii son sene kafaya dank etmiş. Önce matematik fizik geometriye abanmış sonra biyolojiye kimya bakmış. Sınavdada mat geo fizik dışındakileri yetiştirememiş. Onda 3 senedir gördüğüm özellikleri yazıyım sana

-çalışkanlık
    -hırs
    -azim
    -zeka

Orijinalden alıntı: sezgin_01

aynen senin gibi düşünüyordum bende meslek lisesi mezunuyum 2 yıl dersaneye gittim ama ders açığı çok en az 3 yıl gitmen lazım, sayısalın iyi olsa bile pekte işe yaramıyor sınırsız çalışman lazım :)

3 yıl çok fazla be adam gibi çalışmassan 5 senede gitsen bi işe yaramaz calısıcaz bakalım nolucak :)
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gnostikgali

quote:

arkadaşlar herkese merhaba. Anadolu denizcilik meslek lisesinde okuyorum 4. sınıfa geçtim ve fikirlerim değiştiği için bölüm değiştirmek istiyorum. Dershaneye finale kaydoldum ve ağustos 12 de başlıcak. sayısalım iyidir matematik fen i yaparım ve kaybım tabiki çok fazla sadece 1. sınıfta matematik fen kimya gördüm. Düz liseye gitmediğime çok pişmanım derslerim iyi olduğu halde meslek lisesine gittim. Kafama dank etti ve bölüm değiştirmek istiyorum. Bu sene yani son sene adam gibi ders çalışıp 450 puan yapmak çok mu zor yapamaz mıyım yani bi hukuk mühendislik okumak istiyorum. Eğer olmassa bi sene daha sadece dershaneye gidip bişeyler yapmak istiyorum beni aydınlatırsanız fikir ve önerilerinizi sunarsanız çok sevinirim arkadaşlar herkese teşekkürler

Teoride başarma şansın var tabi. Umutsuzluğa kapılma. Şunlar varsa yaparsın.
    +İrade
    +Kendine güven
    +Planlı ve disiplinli çalışma

Üçüncü maddeden kasıt günde sekiz saat değil. Düzenli ve verim alabildiğin program. Bu günde bir saat dahi olabilir. Ayrıca kavraman iyiyse tek seferde okuyup başarman bile mümkün ama dikkat et, ''herkes zeki olduğuna inanır''. Sen disiplini elden bırakma ve korkuyu at üzerinden. İlk yılda başarma üzerine kur bütün planlarını.

saolasın arkadaşım yorumun için teşekkürler. saydıklarının hepsine biraz sahibim özellikle kendime güveniyorum birazda disiplinli çalışmaya odaklanıcam herkes zeki olduğuna inanır demişsin kesinlikle doğru. Allah yardımcımız olsun işimiz zor tabiki ama imkansız değil denicez görücez

• dossantos1126 D kullanıcısına yanıt
    çok iyi be mf4 440 hangi dershaneye gittin ve günde kaç saat çalıştın ve şuan hangi üniversitedesin bunları cevaplarsan sevinirim umarım bende 1 senelik verimli çalışmayla senin gibi bişey yapabilirim :)
    katılıyorum 3 sene de biraz fazla gibi evet eksiğim var ama tamamlamak için elimden geleni yapıcam.Baştan başlayıp düzenli bi şekilde konuları atlamadan çalışmayı düşünüyorum tabiki bu süreç içerisinde sıkılmalar olucak ama dediğin gibi iradeyi elimden bırakmadan pes etmeden çalışmam lazım. Saolasın :)
  • senin biyoloji hocana benzer bizdede edebiyat hocası var saydığın özellikler ondada var 1 sene doğru dürüst çalışırsam yapabileceğimi söyledi onla konuşmuştum genellikle herkes çalışırsam yapabileceğimi söylüyorlar forumdada öyle zeka olarakda kendime güveniyorum uluslararası ıq testinde parlak zeka çıkmıştı sonuç ama görücez artık tabiki en önemlisi hırs ve azim :)

çok iyi be mf4 440 hangi dershaneye gittin ve günde kaç saat çalıştın ve şuan hangi üniversitedesin bunları cevaplarsan sevinirim umarım bende 1 senelik verimli çalışmayla senin gibi bişey yapabilirim :)

sınav dersanesine gittim.Günde 9-10 saat bile çalıştığım oluyodu.Şu an anadolu üni. uçak gövde motor bakımdayım 2012 girişliyim.

senin biyoloji hocana benzer bizdede edebiyat hocası var saydığın özellikler ondada var 1 sene doğru dürüst çalışırsam yapabileceğimi söyledi onla konuşmuştum genellikle herkes çalışırsam yapabileceğimi söylüyorlar forumdada öyle zeka olarakda kendime güveniyorum uluslararası ıq testinde parlak zeka çıkmıştı sonuç ama görücez artık tabiki en önemlisi hırs ve azim :)

Bu adamlar başarının canlı kanıtları dostum örnek alınmalılar.. Büyük motivasyon kaynağılar

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.