Şimdi Ara

End of Watch (2012)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Los Angeles polis departmanında çalışan iki genç polisin bir operasyondaki keşiflerinden sonra uyuşturucu mafyasının hedefi haline gelmelerini konu alırken, dostluğun, ailenin ve cesaretin önemini anlatıyor. Yakın dost olan Taylor ve Zavala, hergün çıktıkları devriye esnasında yaşadıkları bir olay onları geri dönülmez bir yola sokacak, hayatlarını alt üst edecektir.

• Hem oyunculuk hem aksiyon izlemek isteyenlere…
    Başrolünde Jake Gyllenhaal'un rol aldığı Tehlikeli Takip, aksiyon ve polisiye filmlerden hoşlananlar için tatmin edici bir seçenek
    Aslında çoğu filmin, özellikle de aksiyon filmlerinin sonunu, filmin ilk 10 dakikasında tahmin etmek mümkün. Maalesef benim böyle bir huyum var ve filmi izlemeye başlar başlamaz kafamda tahminleri sıralıyorum. Ne kadarında haklı çıkıyorum tartışılır tabii; peki End of Watch yani Türkçe adıyla Tehlikeli Takip’te haklı çıktım mı? Buna sonra dönelim…

KOLTUĞUN UCUNDA OTURACAKSINIZ
    Tehlikeli Takip’te adını yazdığı senaryolardan duymuş olabileceğiniz David Ayer yönetmen koltuğunda oturuyor. The Fast and the Furious (Hızlı ve Öfkeli), Training Day (İlk Gün), S.W.A.T. (Özel Tim) gibi aksiyon dozu yüksek filmlerin senaryolarına imza atmış olan Ayer, bu kez yönetmen koltuğunda. Ve görüyoruz ki Ayer, insanı hop oturup hop kaldıracak hikayeler yazmayı bildiği kadar, aynı etkiyi yaratacak sahneler çekmeyi de biliyormuş. Şahsen ben Tehlikeli Takip’i gözlerim yarı kapalı gittiğim sinema salonundan, faltaşı gibi açılmış gözlerle çıkarak izledim. Yani film sizi koltuğunuzun ucunda oturtmayı gayet güzel başarıyor.

BİR POLİSİN HAYATI
    Gelelim hikayeye. Film, Los Angeles Polis Departmanı’ndan iki polisin, Brian Taylor ve Mike Zavala’nın üzerine kurulu. Bu iki genç, başarılı, genellikle haylaz polis memuru birbirine kardeş gibi yakın. Her olayda birbirlerini kolluyor, arka çıkıyorlar. Hatta her olay mahalinde birbirlerine “İyi misin ortak” diye sormadan edemiyorlar. İki ‘kanka’ polisimiz maceradan maceraya koşarken bir gün bir keşif yapıyor ve tehlikeli bir uyuşturucu şebekesinin hedefi haline geliyor. Arada da tabii ikilinin eşi dostuyla olan hayatlarını görüyoruz, onların bir robot değil duyguları, espri anlayışları ve işlerinden ayrı birer hayatları olan insanlar olduğuna şahit oluyoruz.
    JAKE GYLLENHAAL FARKI

Tehlikeli Takip’in oyuncu kadrosu bir hayli tatmin edici. Şöyle ki başroldeki Jake Gyllenhaal, filmin umut vaat ettiğine dair bir garanti gibi. Genç oyuncunun kötü bir filmde oynadığı pek görülmemiş (The Day After Tomorrow dışında). Meksika asıllı oyuncu Michael Peña da diğer başrol olarak karşımıza çıkıyor Onu da Million Dollar Baby (Milyon Dolarlık Bebek) ve Oscar’lı Crash (Çarpışma) filmlerinden tanıyabilirsiniz. . Gyllenhaal ve Peña’nın kimyası bir hayli tutmuş olacak ki ikiliyi hakikaten yakın arkdaş sanabilirsiniz. Onlara Up in the Air (Aklı Havada) ile başarılı bir çıkış yapan Anna Kendrick ile televizyon dizilerinden beyazperdeye terfi eden güzeller güzeli Natalie Martinez eşlik ediyor.

KUSURLARI DA YOK DEĞİL
    Tehlikeli Takip’teki kamera kullanımı, filmi olması gerektiği kadar dinamik kılıyor, bunu zaten filmin açılış sahnesinde göreceksiniz, fazla detaylandırmaya gerek yok. Tehlikeli Takip’te tabii ki klişe sahneler ve diyaloglar duyacaksınız ama bence bunlar sizi filmden soğutmaya yetmez. Eğer sinemaya entelektüel bir festival filmi bekleyerek gitmiyor, ‘şöyle aksiyonu adrenalini bol bir film izleyeyim’ diye gidiyorsanız Tehlikeli Takip sizi tatmin edecektir. Filmin sonunu tahmin etmeye gelince, ben bu seferlik haklı çıktım; bakalım sizin tahminleriniz de doğru çıkacak mı… İyi seyirler!

• Southland Dizisinin hastası olan biri olarak bu filme gitmemek olmaz güzel bir yapıma benziyor.
  • Güzel film zevkle izledim.zaten şu el kamerası ile çekilen filmlerin hastasıyım buda iyi olmuş.7/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightdrive -- 30 Kasım 2012; 23:29:10 >
  • Gayet sağlam bir film olmuş.El kamerası sanki bir belgesel havası vermiş dolaysıyla daha gerçekçi bir hava katmış. Basit bir konusu olmasına rağmen oldukça sürükleyici bir filmdi. Yer yer oldukça duygusal olabiliyor film. Kesinlikle tavsiye ederim. Bu kadar az mesaj olması ilginç.
  • film kötü değilde, şu yangından bebek kurtarma sahnesi kadar klişe bi sahne olamaz.
  • değişik filmdi ama izlettirdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Game of Thrones (2011 - 2019)
    15 yıl önce açıldı
    A Discovery Of Witches (2018)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • jake için izledim, çerez niyetine izlenir, orta karar... 6.5/10
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.