Merhabalar, ben Endüstri meslek lisesinde 10.sınıf bilişim bölümünde okumaktayım. Biz meslek lisesi olarak sayısal ders görmüyoruz.. Sadece bu sene için Seçmeli Matematik ve Seçmeli Geometri görüyoruz. Fakat seneye bu dersleri görmeyeceğiz. Ben matematiği çok seviyorum, bu yüzden ilerde üniversite de matematik üzerine okumak istiyorum. Aynı şekilde Bilgisayar Programcılığına da büyük ilgim var. Yani ilerde matematik ya da bilgisayar bilimi (bilgisayar mühendisliği) bölümünde okumak istiyorum.
Böyle birşey bir meslek lisesi öğrencisi için mümkün mü? Belki mümkündür ama ne kadar mümkün? Çok mu zor, yoksa düz liseler gibi çalışırsak biz de bu bölümleri kazanabilir miyiz?
Ben gerçekten meslek lisesinin üniversite için dezavantajları olduğunu bilmeden geldim.. Duyduğuma göre Meslek lisesinden mezun olup üniversite de 4 yıllık mühendislik falan okumak çok zormuş. Sınıfta herkes meslek lisesinde olanların 4 yıllık üniversite hayalini unutmalarını söylüyor :S
Fakat hocalar bu konu hakkında farklı düşünüyor, eğer çalışırsanız 4 yıllık üniversite kazanabilirsiniz diyorlar. Ben zaten dershaneye gidicem 2 hafta sonra.. Sayısal ders eksiklerimi kapatmak için.. Sizce yararı olur mu? Çalışırsam 4 yıllık üniversite kazanabilir miyim?
Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler.
azimli sıçan taşı bile deler. sen isteyip, çalıştıktan sonra neden olmasın?
quote:
Orijinalden alıntı: β
Haklısınız, çalıştıktan sonra çoğu şey mümkündür.. Ama benim merak ettiğim; eğitim sistemi bize engel mi? Yani meslek liseli öğrencilerin önünde bir engel var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: doqi28
quote:
Orijinalden alıntı: β
Haklısınız, çalıştıktan sonra çoğu şey mümkündür.. Ama benim merak ettiğim; eğitim sistemi bize engel mi? Yani meslek liseli öğrencilerin önünde bir engel var mı?
engel yok sadece ders eksiğiniz var.
Engelde yok eksik de yok. Zaten lisede insan haylazlıkdan ders calışmıyor. Bende endüstri meslek mezunuyum. Calışınca nerden mezun oldugunun pek bi önemi yok. İTÜ de E-E-M okumazsında sakaryada okursun gazide okursun selcukda okursun. tek fark bu.
merhaba ben and. için tek mezunuyum fiziği sevdğm için hü fiz müh hazırlıktayım çalışmadan girdim eğer sende matematik bölümü okumak istiyorsan çok çok kendini yorma zaten puanlar malum fen fakültelerinin giderek düşüyor biraz bence hedeflediğin bölüme gere çalışmak gereküaldığın puanı göre bölüm seçilmemeli matematik mühendisliği var oda sana göre ama onun puanı yüksek