Şimdi Ara

encoder pic/8051 seri porttan kontrolü..yardım??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaşlar.bana okulda bi proje verildi.C# ile USb port üzerinden bir pic kontrol etcem o pic de bir motoru kontrol etcek.tam olarak nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum.yani pic nasıl bişey olcak bir sürü pic var.ayrıc USB portuyla ilgili pek bilgim yok.yani kaç voltaj elektrik var.nasıl bağlayabilirim. YA varya ben programlama öğrencisiyim adamın bize verdiği projeye bak.resmen elektronik projesi.neyse yapcaz mecburen.Arkadaşlar bana yardımcı olabilecek birileri varmı.Bu konuyla ilgili her türlü yardıma açığım.şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRKHaCK -- 11 Kasım 2005, 20:11:53 >

• Haklısın bu proje için biraz elektronik bilmen şart. pic bilmiyorsan önce biraz pic'in ne olduğunu öğrenmeye çalış. pic'le motor kontrolü ile ilgili kaynak bulabilirsin. tabi ne tip motor olacağına da bağlı... orası biraz belirsiz.

bilgisayarla pic bağlantısı genelde seri port yoluyla rs-232 standardıyla kolayca yapılabilir. birçok pic USART arabirimini desteklediği için bilgisayarla pici kolayca haberleştirebilirsin, usart basit bir protokol çünkü. ama usb biraz değişik. usb'nin kullandığı protokoller biraz daha karmaşık.

usb portu seri porta çeviren entegreler var. işine yarar belki.

bu konularda biraz araştırma yapman gerekecek...
  • Kardeş ben de bahsettiğin şeyi arıyorum tam da ... USB arayüzü ile PIC programlayıcı yapmak istiyorum. Şu an araştırma safhasındayım henüz, biraz zor olacağa benziyor ama hadi bakalım. RS-232 (seri port) ile yapmak hakkaten basit, neredeyse direk bağlıyorsun portları birbirine .. Ama USB biraz karışık @wreckly nin dediği gibi. Ama hakkaten bu bir elektronikçiye verilebilecek bir proje olurdu ancak, bir bilgisayarcı için uygun değil bence de, işin çoğu kısmı donanımsal çünkü, yazılım kısmı ne kadar zorlukta orasını bilemicem ama. Herhangi bir bilgiye ulaşırsam bildiririm burada ben...

• Forumlar zaten yardımlaşma için vardır. Bu sebeple " ARKADAŞLAR YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ?? " gibi başlık gereksizdir bunun yerine ihtiyacını ifade eden bir özet başlık yerinde olurdu.

YENİ KONU AÇMADAN ÖNCE LÜTFEN OKUYUN LÜTFEN GERÇEKTEN BUNU OKUYUN
    http://forum.donanimhaber.com/m_4369324/tm.htm
    Bu linkteki boreas arkadaşımız bu tip başlıklardan bizim gibi yıldığı için bak ne yazmış :

Yazılanlara katılıyorum ve ufak bir maddede ben eklemek istiyorum. Lütfen arkadaşlar açılan konuların başlığında olabildiğince konuyu net bir şekilde açıklayalım. Başlıklara bakarken konunun ne olduğunu anlayabilelim. "ACİL YARDIM", "LÜTFEEEN", "Allah rızası için yardım" gibi başlıklardan kaçınalım bilenler zaten yardım edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 11 Kasım 2005, 9:34:25 >

• ilk önce melih yanardağ abimiz diyelim (sanırım benden büyüksün) başlık için kusura bakmayın ama o sırada gerçekten yardıma ihtiyacım vardı ve birden öyle yazdım.Şimdi başlığı değiştirdim.

usb portu seri porta çeviren entegreler konusuna gelince gerçekten işime yarayabilir sanırım ama önce hocayla konuşmam lazım bakalım buna izin varmı.eğer ole olursa iyi olur.ama USB portu seri porttan çok daha karmaşık bişey olduğunu biliyorum artı bunla ilgili pek döküman bulamıyorum.işin daha da gıcık tarafı ise bunu C# ile programlamam gerekiyor ki bunu hiç bulamadım.farklı forumlarda bi çok kişi C# ile usb kontrolünü sormuş fakat hiçbirine cvp yazan olmamış.elimde sefer alganın C# kitabı var onda da bişey yok bunla ilgili.

zarkabul : sana da benim gibi geçmiş olsun.bu konuda beraber araştırma iyi olabilir.ben bişler öğrenirsem buraya yazarım.sana da kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRKHaCK -- 11 Kasım 2005, 13:06:33 >
  • Arkadaşlar ilk önce Pic ve programlama bilmiyorum ama size yardımcı olabilmek amaciyle kendi çapımda bir araştırma yaptım ve en makul olan sunuç bu gibi geldi faydası olmasada bir fikir yada ilham verebilirse ne mutlu bana herkese Kolay.
    Gelsin Öğrenci olan arkadaşlarımıza Allah Zihin açıklığı versin..

http://images.google.com/images?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=GGLD,GGLD:2005-17,GGLD:en&q=usb+pic+programmer
  • eger hocan sana ille de C# olacak dediyse ya C# in ne oldugunu bilmiyor ya da sistem programlama konusunda karacahil.

sistem programlama yapilacaksa C#'in hicbir manasi yok, zaten tum Win32 api'si C/C++ uzerine kurulu. C# sistem programlama icin gelistirilmedi ki zaten, bambaska seyler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arduino Serial Print Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya saten bu gün gititm hocayla konuştum.bole bole C# ile hiçbir kaynak bulamadım diye.daha sonra USB programlama da çok zor.aslında C# ile bişiler buşmuştum.C# USB port kontrolü için bi kütüphane bulmuştum.bazı kodlada vardı galiba içerisinde ama çok bakamadım.isteyen arkadaşlar olursa yolarım.ama USB kontrol etmek bir işkence saten.sanırım her donanım için USB de driver yazmak gerekiyormuş ki hayatımda bir defa bile driver yazmadım.hocayla bayaa konuştum dil olarak C,C++,yada delfi kullanabilirsin dedi.C++ ile yapcam.Ve bağlantı içinde seri port kullanabilirsin dedi.bayaa rahatladım yaa.

arkadaşlar yeni projemin adı tam olarak şu : "encoder pic/8051 seri port üzerinden C# ile kontrolü"
    kalabalık yapmamak için yeni bi başlık açmadım.buraya devam ettim.
    ama dil olarak C++ kullanacam izin verdi çünki.

bu konuyla elinde kaynak olan varsa ayrıca hazırlanmış proje örnekleri varsa bana yollayabilirler mi.Arkadaşlar Uğraşlarınız için çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.