Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Ödevler ve konu açmadan önce bilinmesi gerekenler.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Ödevler ve konu açmadan önce bilinmesi gerekenler. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
melih.yanardağlar

10 Ekim 2005; 17:34:50 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

İlk önce ödeve değinelim. Ödevler buraya
http://forum.donanimhaber.com/m_13935599/tm.htm

Arkadaşlar yeni bir konu açmadan önce LÜTFEN ilk önce her zaman ekranın sağ üstündeki " Donanım Haber Forum " yazısının altında " Arama " linkini tıklayıp açmayı düşündüğünüz konuyu aratın sorunuzun cevabı var fakat güncel olmadığını düşünüyorsanız yeni bir konu açmak uygun olacaktır.

Açmayı düşündüğünüz konunun gerçekten ELEKTRONİK bölümüne ait olup olmadığına emin olunuz.

Mümkün olduğunca sorularınızı detaylı bir şekilde yazın forumdaki arkadaşlardan bazıları çok deneyimli oldukları için sorunu farklı bir açı ile görüp çok farklı bir çözüm önerebilirler..Unutmayın ki siz sorununuzu ne kadar iyi dile getirebilirseniz alacağınız cevabın Panoraması o kadar geniş olacaktır.

Sorularınızı sorarken Türkçeyi güzel kullanarak yazın aksi taktirde cevap verecek bazı arkadaşların ilgisini köreltmiş olabilirsiniz örn : benim.

Açmış olduğunuz konuların mümkün olduğunca donanımsal elektronik yada elektronikle ilgili yazılım üzerine olmasına dikkat ediniz.

Hepimiz bu forumdan en verimli şekilde faydalanmak isteriz ve deneyimli deneyimsiz bir çok arkadaş sorulan en basit soruya bile ( soranın bilgi seviyesine saygı duyarak ) gerçekten ciddi bir mesai harcayarak yazacağı yazının doğruluğunu tekrar tekrar sınayarak ve sağlamasını yaparak yazmaktadır ve gerçektende takdire şayandır..

Bir konu bitmiş gibi görünüyorsa ve çok önemli bir bilgi yazmayacak yada link vermeyecekseniz Lütfen daha fazla post atmayalım.

Bu forumu TEMİZ tutmak herkesin sorumluluğundadır..Bizlerin çabası ile bu forum konusundan sapmamış sadece ELEKTRONİK sorularını ve bilgilerini içeren konulara açık olmalıdır..

Sorularımızı ve cevaplarımızı verirken Terbiye ve Centilmenlik sınırları içersinde, karşımızdakine saygı ile verelim. Soru soran yada cevap veren arkadaşlarımızın yorumu ve mesajı hakkında dalga geçmeyelim gereksiz işaretler ve komiklikler yapmaktan kaçınalım.

Elektronik ciddi bir iştir bizlerde bu bilinç ile hareket ederek ciddi olalım Komik olmak isteyenler ve şaklabanlık yapmak isteyenler için diğer forumlar yada diğer bölümler daha uygun olacaktır.

Soru ve cevaplarda lütfen kaliteye önem verelim.
Soru sormadan önce ödevimizi biraz olsun yapalım en azından google'dan aratıp bilgi edinelim.
"Yarına vermem gereken ödevim var ne olur acil yardım" mesajlar pek ciddiye alınmıyor ( çok geçerli bir sebebi yoksa ) Bu mesajda sizinde biraz olsun çaba sarf ettiğinizi gösteren bir kaç şey yazın yoksa çok hazırcı görünüp cevap alamayabilirsiniz.

SAYGILARIMLA..
Melih

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 30 Nisan 2007; 12:23:07 >

http://www.elkoser.com/ Beylikdüzü Elektronik Kart Tamiri.
klutch

10 Ekim 2005; 21:45:43 

evet melih abi haklısın. bence bunu üst konu yapsaydın daha iyi olurdu

rafet32

10 Ekim 2005; 21:53:14 

Teşekkürler Melih güzel noktalara değinmişsin.
Umarım uyarıların dikkate alınır.

untayk

10 Ekim 2005; 21:54:58 

selamlar.
Melih arkadaşıma tamamen katılıyorum. Gerçekten bazı zamanlar topik kirliliği yüzünden sayfayı açmak dahi istemiyorum. Aynı konu aynı sayfada 3-5 ayrı yerde. Hangisine cevap yazsak , bir diğerini açan arkadaş o başlığa bakmadığı için , cevap alamadığını düşünüyor. Hatta bazen fırça atan kardeşlerimiz bile çıkıyor. Aynı konuya onlarca defa cevap yazmak ve bazı arkadaşlarımızın da yazdıklarını anlayıp yorumlayabilmek , bazen sorunun çözümünden daha fazla vaktimizi harcamamıza sebep oluyor ve bu da paylaşımın zevkini ve şevkini maalesef azaltıyor.
Lütfen biraz daha dikkatli olmaya çalışalım ki , bilgi daha çabuk ve daha fayda verici olarak paylaşılabilsin.
Saygılar.

AMATÖR sesçi ( şimdilik ! )
melih.yanardağlar

10 Ekim 2005; 22:11:31 

Üst konu nasıl yapılır bilmiyorum ama bildiğimce Adminler yapabiliyor uygun görürlerse yapacaklardır..
quote:

Orjinalden alıntı: klutch

evet melih abi haklısın. bence bunu üst konu yapsaydın daha iyi olurdu

GoFe

10 Ekim 2005; 22:58:50 

Melih Üstad önce sana çok teşekkürler bu konuyu gündeme getirdiğin için.
Ben burada yeniyim yaklaşık 1 ay oldu. Dikkatimi çeken kalitenin düşme eğiliminde olduğu. Diğer paralel forumlarada baktım, üye oldum.Burası bana biraz daha sıcak geldi, ve bildiğimi söylemeye, bilmediğimi öğrenmeye, fikrimi paylaşmaya burada devam ettim.
Burada yakalmış olduğumuz grubu ve kaliteli meslektaşlarımızı ve değerli öğrenci arkadaşlarımızı, elektronik sevgisi ile coşan abi ve kardeşlerimizi kaybetmek gerçekten en son isteyeceğim şey olur.

Eğer biz densiz muhabbetler, alakasız konuşmalar, dalga geçme, laf ola beri gele cevaplar, tekrar tekrar aynı cevaplar ve benzeri yazışmalar içerisine girer isek, aklı başında ,ciddi profesyonel, uzman arkadaşlarımız burayı terk ederler.
Ve biz ne öğretecek nede öğrenecek insanları burada bulamamaya başlarız. Nihayetinde olduğumuz yerde saymaya ve aya gidenlere bakmaya devam ederiz.
Bize hobi amaçlı gelen insanlar üzerinde kötü izlenimler yaratırız ve bu işimizi,ekmeğimizi,kişiliğimizi etkiler, üzülürüz.

Elektronikçilik gerçekten içinde bir çok mesleği barındıran kaliteli bir iştir ve belli bir seviye ister. Boş insan asla elektronikçi olamaz. Bakın, kimya,fizik,matematik,geometri,metal işleme,makina,endüstri,tıp(bio)
elektrik,bilgisayar hardware ve software, aklıma gelen bu şimdilik, burada bize akıl veren fikir veren konuşan insanlara saygı göstermeli, onların yazdığı bir mekanda ukelalık ve boş muhabbet yapmamalıyız.

Donanım Haber forum sayfalarının boş muhabbet için açılmış çok canlı bölümleri var. Eğlence veya mesaj yarışı yapacaksak bunu o forumlarda yapalım.

Burada bir yandan bilimsel tartışmalar yaparken diğer yandan ""x marka neden öldü yomu yürekli biri savunacak"" diye muhabbet açmak ne kadar doğru olur arkadaşlar?

X markanın imalat hatası var diye açsak konuyu onun şeması ile analizleri ile tartışsak daha mantıklı olmaz mı?

İllede kapıya nöbetçi mi koymalı gireni çıkanı denetlemek için. Yada paralı mı yapmalı bilgiyi paylaşmayı.
Öğrenmek ,öğretmek ,paylaşmak istiyorsak sahip çıkalım arkadaşlar.

Olmayacaksa da sahip çıkılan bir yer bulalım.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

ferelc@hotmail.com

meke

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

10 Ekim 2005; 23:27:28 

güzel bir yönlendirme, Melih hocam

Cebinde iki ayrı not taşıyacaksın.
Birinde "dünyanın merkezi sensin", diğerinde "bir hiçsin" yazacak.
Yaşadığın hayattan zevk almamaya başladığında birinci notu, kendini bulunmaz Hint kumaşı sanmaya başladığında ise ikincisini okuyacaksın…
boreas

10 Ekim 2005; 23:36:53 

Yazılanlara katılıyorum ve ufak bir maddede ben eklemek istiyorum. Lütfen arkadaşlar açılan konuların başlığında olabildiğince konuyu net bir şekilde açıklayalım. Başlıklara bakarken konunun ne olduğunu anlayabilelim. "ACİL YARDIM", "LÜTFEEEN", "Allah rızası için yardım" gibi başlıklardan kaçınalım bilenler zaten yardım edecektir.

:: Elektronikçiler için linux Boreas GNU/LINUX ::
:: Özgür yazılım ve donanım geliştirme portalı ::
www.boreas.gen.tr
http://blog.boreas.gen.tr (Boreas Günlük)
safakhan

11 Ekim 2005; 3:15:44 

Melih abim çok doğru demiş.

Saygılar.

GoFe

11 Ekim 2005; 21:17:24 

Abi bide şu var, son 3 gündür arabamın teyibi, anfime hoparlör, hoparlörümün bası, kası, tesisatımın osu busu ,bas aldım tiz salladım kastı beni. Bunun yeri burasımıdır?

ferelc@hotmail.com

PanDa

12 Ekim 2005; 8:18:34 

Arkadaşlar hepinizin dediklerine tek tek katılıyorum fakat bence bunu engellemenin bir yolu yok.Çünkü bu sitenin adını duyan radyosu bozulsa "aa burdaki adamlar elektrnikten anlıyor!!" deyip hemen yeni bir başlık açıyor."Radyom'dan duman çıktı,ama şimdi çıkmıyor.Bozulmuşmudur ne yapmam lazım!!"Eğer ben sitede mod'luk yapsaydım böyle başlık açanların açtığı başlığı siler ve PM atarak forumda aratmasını önerir yada ben aratır link koyardım.Bence bu olay ancak bu şekilde halledilebilir.

melih.yanardağlar

12 Ekim 2005; 9:25:07 

Haklısın Panda ben bazen bir konu hakkında Google dan arama yaptığımda Donanımhaber sayfaları geliyor buda bizim diğer forumlardan farkını ortaya çıkarıyor hal böyle oluncada başı ağrıyan Elektronik bölümüne yazıyor..

kovuk

18 Ekim 2005; 21:22:36 

Arama çalışmıyor. Ya da ben kullanamıyorum.
Eğer çalışmıyorsa acil olarak düzeltilmesi gerekir.

Konu tekrarı hakkındaki hassasiyetinize de katılıyorum.
Çünkü, uzun zamandır yazdığım bir forumda aynı konuların birçok kez açılmaması konusunda o kadar hassaslar ki, konu direk çöpe atılıyor ve kullanıcı bir kez daha aynı şeyi yaparsa uyarı almadan banlanıyor.

yolunsonu

21 Ekim 2005; 0:30:26 

Evet arama baya bi zamandır çalışmıyordu. Ama şimdi baktım çalışıyor. Umarım çalışmaya hep devam eder.

kovuk

23 Ekim 2005; 16:15:22 

Eyvallah. Arama düzelmiş.

Mesudum

Sisteme Gözat

12 Aralık 2005; 9:46:29 

quote:

Orjinalden alıntı: boreas

Yazılanlara katılıyorum ve ufak bir maddede ben eklemek istiyorum. Lütfen arkadaşlar açılan konuların başlığında olabildiğince konuyu net bir şekilde açıklayalım. Başlıklara bakarken konunun ne olduğunu anlayabilelim. "ACİL YARDIM", "LÜTFEEEN", "Allah rızası için yardım" gibi başlıklardan kaçınalım bilenler zaten yardım edecektir.

Arkadaşlarımın içinden konu hakkında daha da istekli olanlaradır ricam:

Melih gibi, Untayk gibi arkadaşlar yavaş yavaş otorite kabul edilmeye başladılar. Bunlar lütfen seviyenin ve ciddiyetin eksik olduğu konulara girmesinler ve diğer arkadaşlarla birlikte seviyenin ve üslubun önemini hatırlatsalar...

Buralara ilk mesajlarımı yazdığımda, boreas'ın da dediği başlıklardaki gibi konulara giriyor, soruya kesinlikle cevap vermiyor, üslubundan dolayı bazen uyarıyor, bazen de fırçalıyordum. Yeterli desteği alamadığımdan sıkıldım ve uzun zamandır mesaj yazmıyorum.

Lütfen, birlik halinde düzeni sağlayalım.

Üst konu olarak başlıklar ve üslup konusu mutlaka, her forum bölümünde tekrarlanmalı,
bir kaç ibret-i alem uyarı yapılmalı,
koruma adına verilen tepkilerde toplu ve kararlı hareket edilmeli,
seviyenin korunması teknik bilgi elde edilip edilememesinden daha öncelikli olarak ele alınmalıdır.

.oO°Oo.

AmdSapphirePalitSamsungTwinmosSeagateLgAsusLogitechIncaBilliontonCanonPiranhaAirties
CorsaCDTI-NokiaN82-SEK700i-Canon-Bursa-Galatasaray
elektronikçi
Uzaklaştırılmış
gün kaldı.

17 Aralık 2005; 4:50:10 

arkadaşlar öncelikle merhaba.yeni üye oldum ve sebebi melih abinin dediği her ne arattıysam donanımhaber çıkmasıydı.yani her konuya deyinilmesiydi ve bu çok hoşuma gitti(bilgi paylaşımı açısından).Çünkü insanlar bigilerini paylaşmak istemiyorlar genelde.bu yüzdende konulara cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Ve şunuda eklemek istiyorum bu ilk üye olduğum forum.diğerlerine üye olmamamın sebebi bahsettiğiniz lakayitlikti.Bu konuda da çok teşekkürler.umarım bende burda faydalı olabilirim(elektronik müh. 4.sınıf).Hepinize iyi çalışmalar.
elektronikçi
Uzaklaştırılmış
gün kaldı.