![]() “ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Ekim ayında %6.90 arttı
E-TÜFE’deki son 12 aylık artış oranı ise %49.87 olarak gerçekleşti.” https://twitter.com/ENAGRUP/status/1455780763216060418 |
ENAG: Yıllık Enflasyon %49.87

-
-
maaşına %25 zam alıp sevinirsin merho
-
%49,87 cok gercekci bir rakam. Halkin cuzdaninda hissettigi ile birebir ortusuyor denebilir.
Sanmiyorum ki sokaktan herhangi bir vatandasa "Gecen sene pazardan aldiginiz urun ile bu sene aldiginiz arasinda ne kadar fark var?" diye sorduklarinda bu rakamdan cok daha dusuk bir rakam versinler.
(Bagnaz trolleri, bedavadan yardim alanlari, ekmege surulecek akli olmayan telefon fetisi dayilari, teyzeleri saymiyorum. Onlarin fikirlerinin de aldiklari nefesinde bu ulkeye 5 kurus faydasi yok...)
-
Enflasyon sarmalına girdi Türkiye.. hem enflasyon hem yüksek işsizlik hemde hem büyüyememe sorunları aynı anda oluşuyor Özal -demirel dönemlerinde de enflasyon vardi ama işsizlik yoktu devalüasyona kadar iyi büyürdü
Brunson olayı sonrası doları 6'da tutup faizi de artirmasalardi aslında reis için daha iyi olurdu ama belediye seçimleri için kendini yaktı bence faizi %24 yapıp doları 5.2ye düşürmüşlerdi... Şimdi de suçu pandemiye atacaklar ama aslında pandemi süreci sadece 1.5 sene erteletti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerçekçi.
Gerçek rakamı bulmak için Tuik'in açıkladığı veriyle ortalamasını alın, %35 civarı bir şey ediyor vergilere ve cezalara gelen zam da %36 olduğuna göre gerçek enflasyon %35 civarlarındadır. YTD
-
Dolar bugün 15 değilse pandemi sayesinde. Türkiye zaten dibe doğru gidiyordu. AB ve ABD parasal genişlemeye gitmeseydi TL diye bir şey kalmayacaktı. Keza altın da yerlerde gezecekti.
-
Marketten geliyorum şimdi geçen hafta 7.90 yaptıkları ürün 1 hafta dayanamadı 9 tl olmuş.
-
O fazla basılan para her şeyin fiyatını yükseltiyor zaten. Pandemi süreci azaldıkça hem döviz yükseliyor hemde döviz cinsinden ürün fiyatları
Bitcoin ve kripto paralar olmasaydı altin epey yükselirdi sanırım
tüik düşük enflasyon göstererek en iyisini yapıyor.Bu halka alım gücünü düşürmek en iyisi.Arkasındayım tüik in.
-
Evet gerçek enflasyon değeri en iyimser noktada budur.Bunun aksini iddaa eden açıkçası net ..... dir.
edit:Boşluğu istediğini şekilde doldurabilirsiniz uyacak biçimde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 3 Kasım 2021; 19:19:54 > -
ABD'nin kendi ekonomisi için en geç 2022 son çeyreğe kadara güçlü faiz artırımına gitmesi lazım.Yoksa 2008 gibi beter bir döngüye gidecek.Bu noktaya giderse Çin yıkar ABD'yi.
-
OO abi doğru bilgiler gelmeye başlamış...
-
Ömer çelik
mahir ünal
paylaşmaz bunu twitter hesaplarından
babası milyoner olup, beleş parayla mı geçiniyor, yoksa her türlü yasadışı işle haram parayı mı kapıyor, bilmiyorum. ama konudaki aktrol, hiç mi çıkıp evine ekmek-peynir, zeytin, sucuk almaz acaba? bakar kör müdür de, herşeye devasa zam geldiğini görmez? yoksa partizanlık yapacağım diye insanlıktan istifasını mı vermiş?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 3 Kasım 2021; 22:57:32 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyyş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Düz hesap %50 diyelim. İşte gerçek enflasyon bu. Muhtemelen bu oran daha yükseklere de çıkacaktır önümüzdeki dönemlerde.
Orada da muhtemelen sayıları yakınsamak için biraz daha iyimser yazmışlardır. Yapılan zamların büyüklüğü ve sıklığına bakılırsa %36 bile iyimse kalıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
%49,87 cok gercekci bir rakam. Halkin cuzdaninda hissettigi ile birebir ortusuyor denebilir. Sanmiyorum ki sokaktan herhangi bir vatandasa "Gecen sene pazardan aldiginiz urun ile bu sene aldiginiz arasinda ne kadar fark var?" diye sorduklarinda bu rakamdan cok daha dusuk bir rakam versinler. (Bagnaz trolleri, bedavadan yardim alanlari, ekmege surulecek akli olmayan telefon fetisi dayilari, teyzeleri saymiyorum. Onlarin fikirlerinin de aldiklari nefesinde bu ulkeye 5 kurus faydasi yok...) |
maaşına %25 zam alıp sevinirsin merho |
Enflasyon sarmalına girdi Türkiye.. hem enflasyon hem yüksek işsizlik hemde hem büyüyememe sorunları aynı anda oluşuyor Özal -demirel dönemlerinde de enflasyon vardi ama işsizlik yoktu devalüasyona kadar iyi büyürdü
Brunson olayı sonrası doları 6'da tutup faizi de artirmasalardi aslında reis için daha iyi olurdu ama belediye seçimleri için kendini yaktı bence faizi %24 yapıp doları 5.2ye düşürmüşlerdi... Şimdi de suçu pandemiye atacaklar ama aslında pandemi süreci sadece 1.5 sene erteletti |
Dolar bugün 15 değilse pandemi sayesinde. Türkiye zaten dibe doğru gidiyordu. AB ve ABD parasal genişlemeye gitmeseydi TL diye bir şey kalmayacaktı. Keza altın da yerlerde gezecekti. |
Marketten geliyorum şimdi geçen hafta 7.90 yaptıkları ürün 1 hafta dayanamadı 9 tl olmuş. |
babası milyoner olup, beleş parayla mı geçiniyor, yoksa her türlü yasadışı işle haram parayı mı kapıyor, bilmiyorum. ama konudaki aktrol, hiç mi çıkıp evine ekmek-peynir, zeytin, sucuk almaz acaba? bakar kör müdür de, herşeye devasa zam geldiğini görmez? yoksa partizanlık yapacağım diye insanlıktan istifasını mı vermiş?
|
Hak edene hak ettiği gibi davranıp tüfe'yi düşük açıklıyorlar ki milletin alım gücü düşsün. Gayet güzel bir cezalandırma yöntemi. Cahil gelip cahil gidersen, beynini kullanmazsan kafana vurup ekmeğini alan çok olur |
Benzer içerikler
- suriye vize ücreti
- 6 aylık kira sözleşmesi olur mu
- google haritalar netleştirme
- badelemek nedir
- belden aşağı mesajlar
- playstation 5 pro fiyat
- yapay zeka tahlil sonuçları
- byd seal fiyat
- dünyanın en zengin ülkesi
- e sim nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X