Şimdi Ara

EN YENİ ÖTV ZAMMI HAYIRLI OLSUN (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
15
Favori
66.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kadar kötü yönetilen bir ülkenin bu kötü yönrticilerini bu kadar sevenleri anlamak zor. Şaka gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim en büyük hatamız her zaman söylenip durmayı geçmiyen duruşumuz bu başımıza gelenlere yegane sebep , şimdi artış olacak araçlar 5-10 neyse artacak devlet yıl sonu satış patlamasından voleyi vururken biz tavır koyup almıyoruz diyemediğimiz gibi üstüne gider daha fazla borçlanıp yine alırız aynı aracı bizim ne olursa olsun bu değişmeyen hastalığımızda söylenipte daha fazla kendimizi ya yormayalım yada mantıklı tüketici olalım (neyse son yazıdığımı unutalım demedim bilin)...
  • Son vergi zamlarından sonra ben özellikle bmw, mercedes, audi veya volvo üreticisi olsam sen benim yıllarca arge, mühendislik, tasarım, kalite ve güvenlik için harcadığım zamanı, emeği ve çabayı hiçbir şey üretmeden ya da bu süreçlere hiçbir katkıda bulunmadan nasıl benim 2.5 katı fiyatıma satarsın diye bu ülkeye dava açardım. Bunun başka bir izahı olamaz.

• Araba hayal oldu artık. Daha mantıklı kararlar vermek lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

quote:

Orijinalden alıntı: baaydin

Demekki tecavüz yasasını geçirme sebepleri buymuş.

Vatandaşa tecavüz edilecek bari ceza almayalım diyeymiş.

Yoksa bu kadar tecavüze ömür boyu ceza alırlardı.

Günün en iyi yorumuna aday gösteriyorum.
    Bu black Friday da tebessüm ettim.
    Saolasin dostum

Maalesef durum bu :(
    ben teşekkür ederim yorumumu beğendiğin için
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZIKKIM

Son vergi zamlarından sonra ben özellikle bmw, mercedes, audi veya volvo üreticisi olsam sen benim yıllarca arge, mühendislik, tasarım, kalite ve güvenlik için harcadığım zamanı, emeği ve çabayı hiçbir şey üretmeden ya da bu süreçlere hiçbir katkıda bulunmadan nasıl benim 2.5 katı fiyatıma satarsın diye bu ülkeye dava açardım. Bunun başka bir izahı olamaz.

Chevy firması bunları çok önceden öngördüğü için adamlar yıllar önce çekti gitti memleketten türkiye ceo sunun sözü hala dün gibi aklımda

• Ne güzel memleket. Vergi topla nereye gittiği belli olmasın, millete üç kuruş zam yapılsın ama devlet kademesi lüks içinde yaşasın. Bunun adı krallıktır başka bir şey değil. Bir ülkenin orta düzey vatandaşı bile geçim derdine düşmüş kara kara düşünüyorsa bir araba almak için bile dünyanın parasını ödeyecek berbat bir ekonomiye sahipse o devlet lüks içinde yaşayamaz arkadaşım. Siyasiler mercedese bmw ye binip halktan da %150 vergi alamaz çağ dışı bir durumdur bu, riyakarlıktır. Bunu savunan adam da bu ortamdan menfaati vardır başka açıklaması yok bu durumun.

Sadece araba mevzusu değil, dolarından tut her bir kaleme kadar ekonomi berbat durumda şu anda boşuna mı onca gündem değiştirilme çabası. Bir ekonomik kriz durumu varsa paşa paşa devlet de kısacak kendi harcamalarını vatandaşla birlikte kemer sıkma politikasına girecek. O suriyelileri yollayacak ülkesine. Bizler çalışıp onları beslemeyeceğiz, adamların ülkeye katkısı yok bir de sürekli seri üretim gibi doğurup duruyorlar. İlerde ne olacak bunun sonu ?

Doların 0,50 kuruş bile artması uzun vadede bir çok kalemi etkilerken, 1 senede binlerce suriyeli çocuğun dünyaya gelip bunu da sağlık sistemine dahil edilmesi sosyal sağlık sisteminden tutun her şeye kadar zararı olacaktır. Çok basit bir havuz problemi gibi biz vatandaşlar bunu doldururken bir yandan da harıl harıl boşalmakta .

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

HERKES YORUM YAPIYOR.BİKERECİKTE ŞÜKÜR EDİN HAMD EDİN....!

Pardon da neye sukrediyoruz? Basimiza ne geldiyse sukur politikasindan geldi. O zaman OTV %1000 olsun, biz yine sukredelim nefes aliyoruz diye. Laf olsun torba dolsun. Dunya Turkiye'den ibaret degil. Biz bir kere sukrediyorsak Avrupali Turkiye'de dogmadigina, sacma sapan politikalar yuzunden omrunun curumedigine, elektroniginden tut otomotivine kadar rahat alim gucune sahip olduguna 50 bin kere sukretsin. Sen kalk Ingiltere gibi yerden, 2012 model 320d Coupe'un 35.000 TL oldugu ulkeden Turkiye'ye donus karari al. Ne sukredecegim lan. Hayata bir kere gelmisiz, baskasinin man kafaliligini cekmek zorunda miyiz? Hadi oradan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Orijinalden alıntı: toxoplazma

quote:

Orijinalden alıntı: A.B.D(azimBora)

finlandıya vatandaşı olmak için ne yapmamız lazım ?.

yaz tatilinde deniz kıyısında gözüne bir finli turist hatunu kestir. tenhada tecavüz et, sonra da evlen. YTD

Bu nasil bir oneridir Allah askina ya.

Bu ironiyi görmekten aciz ve cevabı artılayan 4 tane akgezen, hükümet tecavüz yasasını çıkartırken neredeydiniz?

• beter olun, kredi çeken arabaya atlıyor yeter ulan
  • Eleştirmeyin beyler AKP'liler eleştirirseniz size vatan haini felan derler, kefenli demokrasi muhafızlarına laf yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: hadjimurat

quote:

Son vergi zamlarından sonra ben özellikle bmw, mercedes, audi veya volvo üreticisi olsam sen benim yıllarca arge, mühendislik, tasarım, kalite ve güvenlik için harcadığım zamanı, emeği ve çabayı hiçbir şey üretmeden ya da bu süreçlere hiçbir katkıda bulunmadan nasıl benim 2.5 katı fiyatıma satarsın diye bu ülkeye dava açardım. Bunun başka bir izahı olamaz.

Chevy firması bunları çok önceden öngördüğü için adamlar yıllar önce çekti gitti memleketten türkiye ceo sunun sözü hala dün gibi aklımda

Ne demisti?

• yapılan ötv zamlarına denecek laf yok

fakat olayın bence diğer boyutu şudur. bundan 10-15 sene öncesinde kredi çekeyimde ev alayım araba alayım yada telefon alayım diye birşey yoktu! herkes cebinde parası varsa alırdı yoksa eşden dosttan borç bulursa alırdı ama son yıllarda ne oldu. krediyi çeken vatandaş araba almaya başladı. yollar araba doldu trafikler tıkandı benzin mazot LPG zam üstüne zam aldı ama millet araba almaktan vazgeçmedi

şimdi parası olana ötv zammıyla artan fiyatlar etkilemez gider arabayı alır. buradaki sıkıntı arabayı kredi çekip alacaklar için geçerli! benim etrafımda böyle adam çok. adamın 15 bin tl parası var 50 bin tl kredi çekiyor gidiyor sıfır araba alıyor. bu aracı alırkende düşünmüyor yahu bu parayı ödeyebilir miyim diye 50 bin krediyle araba alınmaz alınmamalı. hadi 5-10 bin çekilirde 50 bin nedir arkadaş yahu.

bence devlet vatandaşın çekeceği krediye limit getirmeliydi her gelene kredi verirsen olacağı budur. böylece bahsedilen fazla tüketim azaltılırdı hemde vatandaş borç yüküne sokulmazdı. ama o zamanda kötü olan ekonomi iyice kötüleşirdi! sonuç yine bu duruma nasıl geldik... her gelene ihtiyacından fazla kredi vererek

• quote:

Orijinalden alıntı: aithrax

A3 85000tl ye düşmüş, herkes bayilerdeki aracları tüketmiş. Bende sormuştum 2 ay önce.

Ocak zammi oto talimat zammi kur farkiyla. 120 bine gider artik

• Sevgili koyunlar bir kere olsun adam olun da bu akp nin oy orani dusurun askeri ucret alip makarna yiyen ler ozellikle siz hic bir zaman araba sahibi olamiyacaksiniz kendinizi kole gibi kullandirtmayin bu ulkenin kiytirik belediye baskani bile zirhli luks arabayla geziyor akp nin oy orani %25 lere bir insin ben ondan sonra gorurum onlari

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir_yilmaz

quote:

quote:

Ne demisti?

Chevrolet tüm Avrupadan ciktigi icin bir sey demis olamaz.

• bide mtv var bakalım onda nasıl bir fantazi olcak gülüyoruz ağlancak halimize.. imkan olsa da çekip gitsek valla

• quote:

Orijinalden alıntı: who-tang

quote:

quote:

quote:

Ne demisti?

Chevrolet tüm Avrupadan ciktigi icin bir sey demis olamaz.

Turkiyeden cikma konusunda bu vergi sistemini elestirmisti
    Tabiki tum avrupadan ciktigi icin cok dikkate deger bulunmadi kardesim

• quote:

Ocaktan itibaren A segmenti haric ciplak fiyati 40 binin altinda arac tek tuk kalir. Neden derseniz biz uretmiyoruz ki, adamlar uretiyor dolar ve euro uzerinden satiyor. Dolar ve euro da tl uzerinden degeriarttikca artiyor.

Devlet herseyi dolar ve euroya baglarken neden bunu tl uzerinde degerlendirdi. Halbuki biz kopru ve otoyollara tl uzerinden odeme yapip, dolar uzerinden zam yiyoruz. Bunuda dolar ve euro uzerinden yapsaydi ileride bu araclara otv zammi uygulayamazdi cunku yurtdisinda bunlarin fiyati artmiyor. Turk lirasi deger kaybetigi icin zamli fiyatlar karsimiza cikiyor.

Kisacasi bugunde % 3 ila % 12 arasında fakirlestik.

Hocam Euro üzerinden yapsa idi ötv zammı belli bir kısım aracı etkileyecek idi. Tl üzerinden yaptığında (bu 40000 tl rakamına düzenli bir güncelleme gelmez ise) dediğiniz gibi gün gelir %45lik araç kalmaz ve dahada gün gelir %50lik araç kalmaz. Birgün bakarızki 1600cc altı araçlarda ötv %60 olmuş. Ama bu kademeli ve belli bir zaman dağarcığında olacağı için insanlar yavaş yavaş bu düzene alışmış olacak ve ötv'yi devlet değil euronun artması yükseltmiş olacak. Şimdi hepsini %60 yapıp tepki alacağına yavaş yavaş yapacak :D

• 2015 mayıs ayında araba almaya niyetim vardı. Sonra zorunlu trafik sigortası olayı patlayınca, fiyatlar makul seviyeye dönene kadar alım işini erteledim. Sonra baktım %10 falan bi düşüş oldu. Ama beni tatmin etmedi. Soğudum bir anda. Şimdi birde bu yeni ötv zammı. Yüksek dolar ve günden güne eriyen tl. İnanın şu zamanda araba almak akıl karı değil. Hatta külliyen zarar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.