Şimdi Ara

En Verimli Antrenman Spliti ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
3
Favori
17.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz ki güzel geçen yağ yakım döneminden sonra artık hacime odaklı çalışmaya başladım .. Yaklaşık 3 haftadır 1 gün gidip 1 gün dinlendiğim programı uyguluyorum haftada 3 kez gidiyorum salona ve faydası sanki oluyor gibi geliyor bana. Ancak Merak ettiğim konu şu; Hacim için en verimli antrenman Spliti hangisi? Bunu benim gibi merak eden çok insan var.. Ben yağlı Ecto vücüd tipine sahiptim ama öyle cılız,kemikleri sayılan fakat göbeği olan türden değil =) 1.89 boy 79kg 400 gr kilom var ( başladığımda kilom 84 tü) .. Sizce Göğüs ve Bicepsi 1gün çalıştırıp 6 gün boyunca çalıştırmamak iyi birşeymi? Bu yüzden aşağıya bir kaç Spliti koyucam Anket tadında,en verimli olucak olanı deneyimli arkadaşlarla değerlendirelim ..

1. Split

Pazartesi: Göğüs-Biceps
    Salı: Off
    Çarşamba:Sırt-Bacak
    Perşembe:Off
    Cuma:Omuz-Triceps
    Cumartesi:Off
    Pazar:Off

2.Split

Pazartesi:Göğüs
    Salı:Sırt
    Çarşamba:Bacak
    Perşembe:Omuz
    Cuma:Off
    Cumartesi:Biceps-Triceps

3.Split

Pazartesi:Göğüs-Biceps
    Salı:Sırt-Bacak
    Çarşamba:Omuz-Triceps
    Cuma:Göğüs-Biceps
    Cumartesi:Sırt-Bacak
    Pazar:Omuz-Triceps

4.Split

Pazartesi:Göğüs
    Salı:Bacak
    Çarşamba:Biceps-Triceps
    Cuma:Sırt + antrenman sonu 20 dk cardio
    Cumartesi:Omuz

Sizce hangisi verimli olur ?
    göğüs (triceps i çalıştırır)
    sırt (bicepsi çalıştırır)
    omuz (tricepsi çalıştırır)

Buna göre değerlendirelim verim açısından..

Edit:Bu arada beslenme konusunda hiçbir sıkıntım yok,önemli olan beslenme ve dinlenme tabiki biliyorum o yüzden sadece Split olarak değerlendirelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 4 Haziran 2013; 13:35:01 >

• 1 numara iyidir bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. spliti uyguluyorum gayet memnunum.
  • chest - biceps
    triceps - lats-
    leg- shoulder

konuyu açan arkadaşa yazmıyorum ama forumda bunu yapan çok var.program yazarken ya hepsini türkçe yazın ya da hepsini ingilizce yazın ki anlamlı olsun.hem ingilizce hem türkçe yazılmasını saçma buluyorum açıkçası
  • Üstüme alınmıyorum ama ufacık şeye kafanı takıyorsun bence dostum.. Bu çokta önemli birşey değil,konuya göre yorumlarınızı bekliyorum ..
  • Eğer hergün gidebilirsen;

Pazartesi: Rect Femor - Calve (Bacak)
    Salı: Abdominal - Oblique (Karın)
    Çarşamba: Latis Dorsi (Sırt)
    Perşembe: Pectoral (Göğüs)
    Cuma: Deltoid - Omuz
    Cumartesi: Biceps - Ön Kol
    Pazar: Triceps - Arka Kol

Hergün 30 dk çalışıp eve gidiyorsun.

Ama tek bölge çalışacağın için tüm enerjini kullanacaksın ve o bölge patlayacak gibi olacak.

Sana kasların alacağı verimi anlatamam, asıl bölgesel budur

Yine de 3 gün de ısrarcıysan 1. Split iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 5 Haziran 2013; 7:12:15 >
  • JackGhosen dediğin Splite 2 ay sonra başlamayı planlıyorum .. Şimdilik Haftada 4 gün gidicem Omuz ve Bacağı ayrı günlere ayırdım.. Yani şu tarz olucak split

Pazartesi: Göğüs-Biceps
    Salı: Off
    Çarşamba:Sırt-Triceps
    Cuma:Omuz
    Cumartesi:Off
    Pazar:Bacak

Belki Bacağı Cumartesiyede alabilirim ama şimdilik bu Spliti uygulamaya devam edicem .. Sonradan dediğin gibi Tek Bölgesel devam edicem..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fitness ve hergün kardiyo
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.Göğüs-Önkol
    2.Biceps-Triceps-Karın
    3.---
    4.Sırt-Omuz-Önkol
    5.Bacak(calf dahil)-Karın
    6.---
    7.---
    En verimli mi bilmiyorum ama uzun zamandır bunu uyguluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikli Vatoz -- 5 Haziran 2013; 15:44:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu benim programım sanada tavsiye ederim. Ama bu programda dinlenme önemli
    haberin olsun.

1. gün : Göğüs, Önkol
    2. Gün: Omuz Arka kol
    3.Gün : kanat , bacak
    4. Gün : Ön kol ,Arka kol

5. Gün : Dinlenme.
    6. Gün : istersen baştan dön ama , 1 gün daha dinlenmek sana kalmış
  • Enes 4 gün üst üste gidip 2 kere ön kol ve arka kol çalıştırmak kasa zarar vermez mi tam tersine ? Bence aralara dinlenme koysan daha iyi olur sanki ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enes4125

Bu benim programım sanada tavsiye ederim. Ama bu programda dinlenme önemli
    haberin olsun.

1. gün : Göğüs, Önkol
    2. Gün: Omuz Arka kol
    3.Gün : kanat , bacak
    4. Gün : Ön kol ,Arka kol

5. Gün : Dinlenme.
    6. Gün : istersen baştan dön ama , 1 gün daha dinlenmek sana kalmış

bu programda ön kolun iptal splitini değiştirmelisin overtran olması içten bile degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her bölgeyi haftada maksimum 1 kere çalıştırmak hacim için daha iyi olabilir ama gerçekden antremanın hakkını vermek lazım. antremanlarınız çok ağır değilse haftada 1 kere çalışmanın anlamı yok bence.

Daha düşük şiddetli antremanlar yapıp, haftada bir bölgeyi iki kere çalıştırmak gelişim için daha faydalı olabilir.

Fakat herkes için değil tabi, ektomorflar mesela bu antreman programına uygun değildir. zaten kas kütlesi zor kazandıkları için haftada 2 kere antreman gelişim açısından yararsız olabilir.

Ama mezo veya endo iseniz bence düşük şiddetli antreman yapıp haftada iki kere çalışılabilir. zaten antreman çok ağır olmayınca, kas kendini minimum 2 günde toparlar ve tekrar çalışabilirsiniz. böylece daha fazla gelişim elde edilebilir.

Buna uygun bir program

Pazartesi; Göğüs, Triseps
    Salı; Sırt, Biseps
    Çarşamba; Bacak, Omuz, Karın
    Perşembe; Göğüs, Triseps
    Cuma; Sırt, Biseps
    C.Tesi; Bacak, Omuz, Karın
    Pazar; Dinlenme

Bu programda, set sayıları 3 ü geçmemelidir. bir bölge için toplam hareket sayısı 3-4 arası olmalıdır. press sayısı ikiyi geçmemelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 6 Haziran 2013; 13:45:38 >

• Bakın arkadaşlar. İki türlü antreman vardır. Sık ve ağır. İkiside yapılabilir. Ama ikisi aynı anda olmaz... Ya sık antreman yapacaksınız yada ağır antreman yapacaksınız. İkisindede dinlenmenin yeri ayrıdır. Ağır çalışmalarda daha fazla dinlenme gerekli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 6 Haziran 2013; 15:30:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.