Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: pendik05 , RavenTheBlack , derebeyiyunus44 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 6 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil1 iOS
5 sn
35.904
Cevap
1.117
Favori
3.506.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
74. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 65000 lira kredi için başvurdum en iyi teklifi vakıf verdi. 0.75 faiz oranı ve 1050 tl hayat sigortası hariç masraf. aylık ödeme 823 tl
  • kredilerle ilgili bir konu açılması çok iyi olmuş; konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum:

- faizlerdeki değişime göre taksitler ileride artabilir mi? (faiz düşüşleri müşteri için yeniden yapılandırma fırsatı oluyor sanırım faiz artışında da banka böyle bir talepte bulunabilir mi anlamında)

- hayat sigortası yaptıranlar misal 10 yada 20 yıl taksit ödeyecekse bu dönemi kapsayacak kadar mı sigorta yaptırıyor?

- hayat sigortası zorunlu olmayabilir ama bu kadar uzun vadeli taksit döneminde yakınlarımın olası ölümümden sonra mağdur olmaması için avantaj olabilir mi yoksa satın alınan ev kalan borç kapatılmadığı sürece bankaya mı kalır?

- uzun vadeli krediyle alınan ev satılmak istenirse borcu kapatırken ciddi bir zarar sözkonusu olur mu yoksa misal 2 yıl sonra borç kapatılıyorsa 2 yıla kadar ödenen faizmi dikkate alınır hesabı hakkında bilginiz varmı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademcell -- 10 Ocak 2011; 16:10:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ademcell

- faizlerdeki değişime göre taksitler ileride artabilir mi? (faiz düşüşleri müşteri için yeniden yapılandırma fırsatı oluyor sanırım faiz artışında da banka böyle bir talepte bulunabilir mi anlamında)

- hayat sigortası yaptıranlar misal 10 yada 20 yıl taksit ödeyecekse bu dönemi kapsayacak kadar mı sigorta yaptırıyor?

- hayat sigortası zorunlu olmayabilir ama bu kadar uzun vadeli taksit döneminde yakınlarımın olası ölümümden sonra mağdur olmaması için avantaj olabilir mi yoksa satın alınan ev kalan borç kapatılmadığı sürece bankaya mı kalır?

- uzun vadeli krediyle alınan ev satılmak istenirse borcu kapatırken ciddi bir zarar sözkonusu olur mu yoksa misal 2 yıl sonra borç kapatılıyorsa 2 yıla kadar ödenen faizmi dikkate alınır hesabı hakkında bilginiz varmı...

- Dediğiniz anlamda değil ama mortgage nin özünde bu vardır. Batıdaki mortgage'de faizler sabit olmayıp ekonomik koşullara göre değişkendir. Her ne kadar sabit denilse de, bizim bankaların olası bir krizde bankaların faizleri yükseltmeleri yüksek olasılıktır. Hiç bir iktidar, halkı bankalardan daha çok düşünmez. Yapılacak düzenlemelerde öncelikle bankalar kurtarılır. Kredi türlerinin faiz hesaplamaları da farklı bildiğim kadarıyla. İhtiyaç kredisi ile konut kredisi hesaplamaları farklı oluyor. Yan masrafları da hesaba kattığınızda tüketici kredisi ile konut kredisi arasında pek fark kalmıyor. (Bir yıl önce 0.91lik konut kredisi faizi ile 1.09 luk ihtiyaç kredisi maliyeti aynı idi.) Emin olmamakla birlikte, TL bazlı ihtiyaç kredisinin faiz oranlarında kriz durumunda bile değişiklik yapabileceklerini sanmam. Bundan dolayı da eğer kredi kullanarak konut edinecek olsaydım, kısa vadeli (3-5 yıl) ihtiyaç kredisi ile edinmeyi tercih ederdim. En azından konutu ipotek ederek kaptırma riski yok.

- Hayat sigortası tüm poliçeyi kapsıyor. Kredi süresi kadar sigortayı girişte peşin yapıyorlar.

- Sigorta poliçesi kalan borcu öder. Banka kıvıfmaya çalışsa da bilinçli tüketici kalan borcu sigortaya ödetir.

- Kalan borcun toplamının % 2 si erken ödeme cezası olarak ödetilir.

• lehrer35
    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
  • Mesajım bulunsun yaza lazım olacak :)
  • quote:

kredilerle ilgili bir konu açılması çok iyi olmuş; konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum:

-tüketici kredilerinde (konut dahil) faizler sabittir, taksit tutarı değişmez... sözleşmenizin başlığına da bakarsanız büyük ihtimalle sabit faizli konut kredisi sözleşmesi yazmaktadır. faizler düştüğünde banka size kredinin sabit faizli olduğunu söyleyebilir ve faizi düşürmeye yanaşmayabilir tabi sizin elinizdeki en büyük koz refinansmandır, o yüzden düşürürler.
    - hayat sigortası yıllık olarak yapılır. 12, 24,36... taksitlerde kalan borç anaparası üzerinden yenilenir.
    - hayat sigortası bence bir avantajdır, ama çoğunluk buna katılmıyor sanırım. kredi kullanan ölürse, hayat sigortası yoksa, banka mirasçılara buyrun gelin bu borcu üstlenin der.
    -ilk taksitlerin büyük kısmı faizden düşer, anaparadan düşülen tutar daha az olur.. ayrıca arkadaşın da dediği gibi yasa kapsamındaki konut kredilerinde %2 erken ödeme cezası olacaktır. bunu da dikkate almak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmcol

quote:

kredilerle ilgili bir konu açılması çok iyi olmuş; konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum:

-tüketici kredilerinde (konut dahil) faizler sabittir, taksit tutarı değişmez... sözleşmenizin başlığına da bakarsanız büyük ihtimalle sabit faizli konut kredisi sözleşmesi yazmaktadır. faizler düştüğünde banka size kredinin sabit faizli olduğunu söyleyebilir ve faizi düşürmeye yanaşmayabilir tabi sizin elinizdeki en büyük koz refinansmandır, o yüzden düşürürler.
    - hayat sigortası yıllık olarak yapılır. 12, 24,36... taksitlerde kalan borç anaparası üzerinden yenilenir.
    - hayat sigortası bence bir avantajdır, ama çoğunluk buna katılmıyor sanırım. kredi kullanan ölürse, hayat sigortası yoksa, banka mirasçılara buyrun gelin bu borcu üstlenin der.
    -ilk taksitlerin büyük kısmı faizden düşer, anaparadan düşülen tutar daha az olur.. ayrıca arkadaşın da dediği gibi yasa kapsamındaki konut kredilerinde %2 erken ödeme cezası olacaktır. bunu da dikkate almak gerekir.

ahmcol sizin verdiğiniz bilgiler önceden cevaplayan arkadaşınkinden farklı
    mesela faizler sabittir, taksit tutarı değişmez diyorsunuz...

hayat sigortası yoksa, banka mirasçılara buyrun gelin bu borcu üstlenin der diyorsunuz; peki
    hayat sigortası varsa sigortalının vefatı durumunda prosedür nedir?
    teşekkür ediyorum...

• ademcell, aslında bilgilerde bir farklılık yok, yazılanlar doğru. Mortgage ile konut kredisini karıştırmamak lazım. Mortgage'de faiz oranları piyasa şartlarına bağlı olarak değişir. Ülkemizde mortgage tam anlamıyla hayata geçmedi diye biliyorum. Bizim kullandığımız konut kredisi. Belirlenen faiz oranı kredi bitinceye kadar sabit kalıyor. Hayat sigortası yoksa, kalan kredi borcu ve konut mirascılara kalır haliyle. Hayat sigortası varsa, kalan borcu sigorta şirketi karşılar. Böyle olmasa zaten sigortanın hiç esprisi kalmazdı. Maalesef konut kredisi ile ev aldıktan 6 ay sonra bir arkadaşım genç yaşta vefat etmişti. Dünya hali diyerek, hayat sigortasının da kredi alırken yaptırılması gerektiğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunbred

11.01.2011 itibariyle;
    Akbank, 110 bin konut kredisi çekimi; 120 ay vadeli
    0,72 faiz oranı.
    masraflar; 500 tl dosya ücreti + 350 tl exper ücreti+150 tl ipotek tesis ücreti+dask ve konut sigortası
    hayat sigortası zorunlu olmadığı için yapılamayacağını banka kabul etti.
    Gerçek rakamlardır.

hangi şube acaba? ankara da mı? hemen başvurayım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

quote:

11.01.2011 itibariyle;
    0,72 faiz oranı.
    masraflar; 500 tl dosya ücreti + 350 tl exper ücreti+150 tl ipotek tesis ücreti+dask ve konut sigortası
    Gerçek rakamlardır.

hangi şube acaba? ankara da mı? hemen başvurayım...

Aylık ödemeniz ne kadar?
  • Selamlar,
    Bende benim krediyle ilgili bilgi vereyim.
    2010 yılı nisan ayında bir ev aldım. 136.000 TL
    Yapıkrediden kredi kullandık. 105.000TL 96 Ay 0,92 faiz oranı
    8 Ay ödedik ve 88 ayım kalmıştı şimdi yapılandırmaya gittik.

Yapılandırma;
    %2 ceza ile 101,600 TL üzerinden yapıldı.
    84 Ay 0,76 oran
    4 ay kredim azalmış oldu böylece.

@Ademcell hayat sigortası için şunu söylemek istiyorum.
    Bence ciddi bir borca giriliyorsa mutlaka yaptırmakta fayda var. Ben 8 yıl için 1500TL toplu ödeme yaparak
    sigorta yaptırdım. Diyelimki kredimin 3. senesinde vefat ettim(allah korusun) Sigorta tüm borcu bankaya ödüyor.
    Varisleriniz hiçbir ödeme yapmadan eve sahip olmuş oluyor ve o ilk 3 sene ödediğiniz tutar varislerinize geri ödeniyor.
  • merhaba..
    ben geçen ay vakıfbanktan 115 binlira çektim .0.77 faiz 120 ay vade geri ödemesi aylık 1470 masraflar toplam 1350 lira..
    o dönemde tüm bankaları gezmiştim en uygun faiz buydu,
    şimdi bir arkadaşımız 120 ay 0.72 akbanktan aldım deyince şaşırdım akbank bana baya pazarlık yapmamıza rağmen 0.79 demişti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepndark -- 11 Ocak 2011; 10:08:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepndark

merhaba..
    ben geçen ay vakıfbanktan 115 binlira çektim .0.77 faiz 120 ay vade geri ödemesi aylık 1470 masraflar toplam 1350 lira..
    o dönemde tüm bankaları gezmiştim en uygun faiz buydu,
    şimdi bir arkadaşımız 120 ay 0.72 akbanktan aldım deyince şaşırdım akbank bana baya pazarlık yapmamıza rağmen 0.79 demişti..

siz çektikten sonra mekerz bankası faiz düşürdüğü için 0.75 lerin altındaki oranlar verilebiliyor.
  • quote:

-Faizlerdeki değişim almış olduğun krediyi etkilemez. Kredi alırken kredi türleri vardır. Sabit faizli düşen fazili vs gibi. Sabit fazili alırsan kimse sana faizler yükseldi hadi senin şu borcunu tekrar yapılandıralım diyemez. Arkadaş hiç bir hükümet bankadan çok vatandaşı düşünmez demiş ama yanılıyor. Bu hükümetle ilgili bir olay değil. Vatandaşın hakkı kanunlarla koruma altına alınmıştır.

- Hayat sigortası yaptırma sebebiniz zaten vade süresince sizin vadeniz dolarda ömrünüz yetmezse geride kalanlara borç takmayın diye yapılan birşey.
    - Uzun vadeli ev aldınız. 120 ay. sonra 80 ay kala evi satmak istediniz. Hiç zarara uğramazsınız. Verdiğiniz peşinat + Ödediğiniz taksitlerin ana parası size iade edilir. Ev banakaya devredilir. Banka evi yeni sahibine tekrar devreder. Siz kira ödemeden para biriktirmiş gibi olursunuz. Tabi o süreye kadar ödediğiniz faizler zararınız olur ama onlarda ev kirasından çok değil dir kanımca. O yüzden zarara uğramazsınız.

• Hayat sigortası sadece ölüm durumunda mı kalan kredi taksitlerini ödüyor?
    Kazaen, hastalık yada saldırı sonucu malül kalıp kredi taksitlerini ödeyemeyecek duruma düştüğünde sigorta ödeme yapıyor mu, yardımcı oluyor mu??
    İşsiz kalma yada işten çıkarılma, işten atılma durumlarında bir faydası var mı?
    Bilen arkadaşlar varsa cevaplandırırsa çok faydalı olacak.
  • quote:

11.01.2011 itibariyle;
    0,72 faiz oranı.
    Gerçek rakamlardır.

az önce bizim kuruma da panolara asmak üzere ilan getirdiler akbanktan,

24 ay 0,73, 60 ay 0,75 120 ay 0,79.

diğer ücretler:

10 tl istihbarat
    150 ipotek tesis
    350 ekspertiz
    170 konut sig.
    100 dask
    935 tl, istenirse hayat sig.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

quote:

11.01.2011 itibariyle;
    0,72 faiz oranı.
    Gerçek rakamlardır.

az önce bizim kuruma da panolara asmak üzere ilan getirdiler akbanktan,

24 ay 0,73, 60 ay 0,75 120 ay 0,79.

diğer ücretler:

10 tl istihbarat
    150 ipotek tesis
    350 ekspertiz
    170 konut sig.
    100 dask
    935 tl, istenirse hayat sig.

Çok ekstra bir oran değilmiş açıkçası normaldede gidildiğinde sanırım 0,80 civarında başlanıyor pazarlığa zaten

• 80000 tl
    60 ay
    0,71
    1500 masraf hayat sig. dahil...

hsbc

bugün gezdim en uygunu buydu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cLk

80000 tl
    60 ay
    0,71
    1500 masraf hayat sig. dahil...

hsbc

bugün gezdim en uygunu buydu.

yıllık hesap işletim ücreti alıyor hsbc ayrıca 60 ay ıcın garanti 0,70 verıyor bence şuan en uygun vakıfbank 1200 tl dosya masrafı 0,75 oranıyla 84 ay a kadar verıyor bılıgınız olsun arkadaslar.......
  • hayat sigortası ile ilgili olarak;
    Ben dayıma kefildim ve yüksek meblağ olmasada Böbrek yetmezliğinden vefat etti.Ve Halkbanka gidip konuştum.Ölüm belgesi hastane anlamında nüfus müdürlüğünden kayıt düşüm kağıdı nüfus cüzdanı fotokopisi falan verdim ve geri kalan taksitleri ödemedim.Bilginize.Ha benimde şu an konut kredim var ama Finansbank hayat sigortasını pahalı yaptırdığı için 2 yıldır yaptırmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.