Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1491. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dursun_61 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 15 Misafir (7 Mobil) - 9 Masaüstü7 Mobil
5 sn
35.903
Cevap
1.116
Favori
3.506.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
62. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 14891490149114921493
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2,19

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamu bankaları verilecek kredi tutarını 1 milyona mı çıkardı bilgisi olan var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHobbit14 -- 20 Ağustos 2023; 21:50:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhaba, süreçle ilgili merak ettiğim bir konu var; ikinci el bir konut için eksper değeri 1 milyon tl diyelim, 900 bin tl banka kredi veriyor diyelim, evin fiyatı da 1.4 milyon olsun 500 bin tl peşinat gerekecek. bende 350 bin tl varsa kalan 150 bin tl için 12 aylık ihtiyaç kredisi çekip peşinatı bu şekilde ödesem bir sorun olur mu, sonuçta aylık ödeyeceğim tutar yüksek olacak, konut kredisini iptal edebilir mi banka acaba bu durumda?

• şu an en uygum ve en yüksek limitli vakıf veriyor değil mi arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyveli -- 21 Ağustos 2023; 0:10:23 >
  • ronaldinho07 R kullanıcısına yanıt

Konut krediniz netlestikten sonra ihtiyaç çekmenizi öneririm, yoksa konut kredisinin onayını alamayabilir ya da istediğiniz meblayi alamayabilirsiniz. Ama evi 1,4e alıyorsanız eksper ona 1 milyon değerden fazla bicebilir, bu durumda %60 baz alin cekeceginiz kredi için.

• Güncel Bilgi //

Selamlar Arkadaşlar güncel olarak geçen hafta Türkiye Finans bankasından 1 milyon olarak kullandığım oran 2,39 süreç yaklaşık 14-20 gün arası sürdü.

aylık ödeme ortalama 26k küsür , bankanın ek dosya masrafları sigorta vs ortalama 35-45 bin tl arası gerçekleşti.

eksper ücreti 4.500 TL ödedim. Sorunuz varsa cevaplayabilirim.

• emirhangonen E kullanıcısına yanıt

merhaba, hayırlı olsun öncelikle. yaklaşık hane gelirinizin %60’ının altında mı kalıyordu acaba aylık taksit, başka devam eden kredinizin (varsa) bu sorun oldu mu? bir de eksper değerinin yüzde kaçına denk geldi 1 milyon tl? teşekkürler.

• mmnmtl M kullanıcısına yanıt

teşekkürler, banka peşinatı istediği zaman ihtiyaç kredisi çekip bu şekilde peşinatı yatırmam (çekebilirsem) bir sorun oluşturmayacak diye anlıyorum o zaman.

• ronaldinho07 R kullanıcısına yanıt

selamlar,

aylık taksit hane gelirinin ortalama %50 si kadar ek olarak benim üzerime bir ihtiyaç kredisi var taksidi devam eden fakat aylık ortalama 3k kadar. son 5 ayı kaldı , eksper eve 2.7 milyon değer biçti banka sonuç raporunda bana evin % 80 ine kadar kredi çekebilirsiniz dedi.

bu arada ev 0 bir konut.

• Konut kredileri ilgili bir çalışma olduğu söyleniyor 1.20 oranından bende 2.19 dan vakıftan almak üzereyim kararsızım.

• Kredi süreçleri uzun sürüyor. Aynı anda iki bankaya kredi talebinde bulunulabilir mi? Daha sonra alternatif olma açısından soruyorum

• BTuser B kullanıcısına yanıt

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Vakıf Katılım ile süreci başlatmıştım ve geçtiğimiz hafta perşembe günü tüm evrakları verdim. Peşinatı da hesaba yatırdım. Bugün ekspertiz ile ilgili bilgi almak istediğimde bu süreçler kolay değil daha kredi için onay almadık diyor banka.

• Bende aynı durumdayım. Ben şu anki fiyatlardan 2.19 dan almak istiyorum aslında. Çünkü kredi oranları düşünce daireler fırlıyor. Gene aynı duruma düşüyor insan. Öyle olmamak için 2.19 dan alıp yapılandırmak mantıklı mı acaba ? Kararsız kaldım bende.

• Uygun kredi kampanyasını oranina eskiden çekilmiş olanlar yapilandirilamiyor. Biliyorsunuzdur herhalde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaptainTsubasa483 kullanıcısına yanıt

Bilmiyorum hocam. Mesela ben ing den 2.49 dan kredi çeksem. Sonra krediler 1.20 ye düşse yapılandırılmıyor mu ?

• 3 Yıl öncesinde ing bana sizin kredi faiz oranınız zaten düşük diyerek yapılandırma yapmamıştı.

• emrec4nl4r E kullanıcısına yanıt

Bunu bilmiyordum. O zaman düşük oranları bekleyecem mecbur. Çünkü bu oranlarla daire alıyorum. Düşünce de konut fiyatları fırlayacak. Kaldım gene ortada.

• Belki benim çalıştığım şubenin belki bankanın prosedürüydü bilmiyorum en ufak birşeyde şikayet ettiğimde bana kredi kullandıran personelin siciline işliyorlardı bende kurcalamayıp krediyi en kısa sürede kapattım.

Şahsen beklemenin dezavantaj oluşturacağını düşündüğüm için geçtiğimiz hafta konut kredisine başvurdum 2.49'dan. 500.000'e ihtiyacım var eksperden gelecek raporu bekliyorum.

• ne kadar meraklısınız sıfır ev almaya ? hem paranız yok hem fiyatlardan şikayet ediyosunuz

sıfır istiyosan parayı vereceksin lagaluga yapmıycaksın

5 yaşını geçmiş satıştan vergisi çıkmayan depreme dayanıklı eski olmayan tonla ev var onlardan alın

çocuk gibisiniz ya gidin parkta oynayın sanki alternatifi olmayan bişeyden bahsediyoruz

sıfırda sıfır nolacak yani sıfır ev olunca madalyamı takacaklar size

paran vardır fiyatı neyse bastırır sıfır alırsın o ayrı

bizim bu milleteki sıfır ev sıfır araba durumu nedir ya ? ne zannediyosunuz kendinizi 3.sınıf dünya ülkesi vatandaşı olarak?

• emirhangonen E kullanıcısına yanıt

2.7 nin %80 i olan 2.16 milyona kadar kredi çekilebiliyor mu doğru mu anladım? Cebinizde ne kadar vardı evi alırken?

Mesela 5 milyonluk bir ev için cebimde ne kadar olması lazım tahminen?

• 
Sayfa: önceki 14891490149114921493
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.