Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1427. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: aquaregia , bala5252 , Limon Ağacı Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36.158
Cevap
1.133
Favori
3.536.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14251426142714281429
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk evim olarak ikinci el konut aldım. Hiç bir avantaj, kolaylık yok devlet tarafından verilen. Düşük faiz oranları sıfır evler için geçerli buradan da devlet yardımının evi alana değil satan müteahite yapıldığını anlamalısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofear_61 kullanıcısına yanıt
    Sistemin ne kadar olması gerekenden uzak noktada olduğuna, atılan adımların telaşla tüm tuşlara basma gayretinden ibaret olduğuna hem fikiriz. Sadece deprem felâketinin hemen öncesinde tıpkı sıfır konutlar için sunulan 0.69 faizli kredi gibi ikinci el konularda da ilk evini alacak olanlara 0.99'dan bir kredi kampanyası hazırlığından bahsediliyordu hükümet yanlısı medya organlarında. O konuda bir bilgisi olan var mıdır diye sordum. Hayırlı olsun eviniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serkanki26 S kullanıcısına yanıt

Teşekkürler darısı başınıza. İkinci elde kampanya söylentileri geçtiğimiz yazdan beri ev bakıyorum o zamandan beri var. Ha bugün çıktı ha yarın çıkıyor derken ev fiyatları ikiye katladı ama söz konususu ikinci el kredisi bir türlü gelmedi 9 aydır. Depremden önceki söylenti de aynıydı ama öyle bir kredi yok.

O zaman mevcut durumda en makul seçenekler kamu bankalarının verdiği 300 bin TL'ye kadar olan 1.20 faiz oranlı kredi veya Akbank 1.78 faiz oranlı kredi doğru muyum? Akbank'in kredisi emlakçı yönlendirmeli olarak geçiyor tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanki26 -- 26 Mart 2023; 19:41:18 >

Doğrudur. Yalnız oranları 1.29 ve 1.79 olarak düzelteyim. Bir de garantinin ilginç bir ödeme şekli olan kredisi varmış yukarıda arkadaşın biri yazmıştı o kadar banka ve ev gezdim hiç haberim olmadı. Arkadaş da zaten akbanktan çekmiş sonra.

Eyvallah hocam. Teşekkür ederim.

• ickiuzmani İ kullanıcısına yanıt
    Evet. Ekspertiz değeri sonucuna göre ortaya çıkan kullanabileceğiniz kredi tutarı sizi kurtarmaz ise öyle oluyor maalesef.

Akbank'ın faiz oranını 1.84 olarak güncellemesi söz konusuymuş Nisan başında

Biz de düşsün de yapılandıralım diye bekliyoruz. :)

Bilgiyi bankadan mı aldınız?

Evet genel merkezden mail gelmiş

• MERHABA AKBANK 10 YILLIK 50 BİN PEŞİN HAYAT SİGORTASI İSTİYOR, İPTAL EDİLEMİYORMUŞ?

NASIL YAPARIZ?

• erhankuluk kullanıcısına yanıt

Karta taksit oluyor ben 8e böldürdüm de sizin yaş, tutar ne kadar? Ben hayat sigortasına 10 bin ödedim iptal edemez geri alamazsınız.

• 50 BİN DEDİ

Çekilecek kredi tutarı ne kadar, kronik hastalık var mı, yaş kaç hocam? Tüm bunlar etkiliyor o yüzden soruyorum. Diğer konuda 15 yıl, 3 milyon çeken bir arkadaş vardı ona da 60 bin çıkmıştı.

• Selamlar Arkadaşlar,

İlk evim projesi kapsamında 5 milyon gibi rakamları veren kamu bankaları var mı? Ödeme planı hakkında bilgi paylaşabilirseniz memnun olurum.

İptal edilemez diye bir hayat sigortası yoktur. Sadece uğraştırır. Geçmiş 2 yıllık tecrübelerime dayanarak söylüyorum. İster peşin alsın ister taksitli farketmez. En zoru kamu bankalarıdır.

• renkly1i R kullanıcısına yanıt

İptalden edilemezden kastım faiz oranı değişeceği için 1.79 oran 1.82 oluyor. Krediyi çekerken hesaplamıştım sigortayı iptal edince totalde zarar daha büyük oluyor. İmzalanan evraklar arasında sigorta taahhütü var çünkü.

Pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın. Akbank için söylüyorum.

• tapusu el değiştirmemiş evler için 2 milyona kadar çekilecek kredilerde (0.99) müteahhit e vergi cıkıyor mu? Benim çekeceğim kredi satıcıyı etkiliyor mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Johnwick4 J kullanıcısına yanıt

Çıkar, tapuda gösterilen bedel üzerinden (min kredi tutarı kadar gösterebilirsiniz) müteahit vergi öder. Eldeki faturalar kdv matrahından düşüldükten sonra tapudaki satış bedelinin yaklaşık %20si kadar vergi çıkar müteahite.

Bilgilendirme için çok teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14251426142714281429
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.