Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5177. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
29 Misafir (22 Mobil) - 7 Masaüstü22 Mobil
5 sn
103.547
Cevap
643
Favori
4.265.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 51745175517651775178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Dead of Winter (2025) ⭐ 6.7 | Action, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt7574556/

Emma Thompson ablamızın filmi. Hayati tehlike yaşayan birine yardım etmeli gerilim filmi

Konu klişe ama film buz gibi dondurucu soğukta geçtiği için atmosfer açısından bence filme artı puan yazmış. Bu tip filmlerde karlı çok soğuk havalar izleyiciyi kendine çeker

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Lost Bus
    6.5/10

Matthew kardeş sanki haftasonu qankasına ev taşımaya yardım etmeye gelmiş gibi oyunculuk oynamış, bitse de gitsek modunda. Gerçek hikaye olması dışında hiçbir çekiciliği yoktu.

https://m.imdb.com/title/tt21103218/?ref_=nv_sr_srsg_2_tt_3_nm_3_in_0_q_bus

Eski Conjuring'lerle alakası yok.
    öyle ninni söyleyelim de geçer gider, var mı la öyle saçmalık ....

https://m.imdb.com/title/tt22898462/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_conju

The Monkey (2025)

Geçen senenin merakla beklenen ve bayağı hit almış olan ''Longlegs'' filminin yönetmeni olan Osgood Perkins'in bu seneki bir diğer geirlim filmi , öncelikle longlegsi ben hiç beğenmemiştim , ve malesef bu filmde benim gözümde sınıfta kaldı ! Hikaye her ne kadar Stephen King'e ait bir uyarlama olsa da filmin senaryo olarak tek ilgi çekici detayı insanları ölümle avlayan oyuncak ve lanetl bir maymun , biraz anabelle'yi andırıyor bu konuda ama anabelle den bile daha kötü bir film var karşımızda , şeytani oyuncak bebek fikri her ne kadar sürekli yapılmış olsa da film kendi epikliğini ve mysterysini maalesef oluşturamıyor o da yetmezmiş gibi filmin izleten tek noktası içeriğindeki ölüm şekilleri , tıpkı final destinationa benzer olsa da onun kalitesiyle asla aynı şey beklemeyin , zaten ölümler sakil kalacak şekilde abartı , sadece bununla kalmıyor işlenen ölümler fazla karikatürize bir şekilde işlenmiş , sanki gerilimden daha çok bir karamizah portresi konulmuş ortaya , şöyle bir filmde yani bunun gibi korku gerilim tarzı bir atmosfere shaip iken yarı ciddi , yarı gayrıciddi sahneler , komik denebilecek boyutta karikatürize ve komedi sosu verilmiş ölüm sahneleri işin ciddiyetinden fersah fersah uzakta , kurgusuna ve konusuna söyleyeceğim birşey yok zaten son derece sığ , kendini izletiyor mu ? Eh yani başladık bitirelim derken çok sıkmaz belki orta karar ama izlemeye değecek bir içerik göremiyorum , tek izletecek içeriği ölüm sahneleri belki ama onu bile ciddiyetten uzak yarı komik fazla abartı ve ciddiye alınmayacak derecede karikatürize ölüm sahneleri , iyi olan tek şey sıkmaması ve orta karar işleyişiydi theo james ise kendi çapında fena bir oyunculuk sergilememiş onun haricinde içerik içeriği son derece vasat , longlegsten bile saha kötü olan bir film

4.5/10

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

Bring Her Back (2025)

Çılgın veya farklı film denemelerin yeni modern yüzü olan A24'ün bir diğer farklı tarzda ki filmlerin yenisi dersem abartmış olmam sanırım , çağdaş modern korku ve gerilim sinemasının bir yeni örneği olan ve yola klişelerden uzak bir korku gerilim filmi yapalım adı altında çekilmiş yeni bir deneme olan bu film öncelikle farklılık açısından filmde hiç jumpscare kullanılmamış , daha minimal yaklaşarak germeyi amaçlatan , uçuk sahnelerin bolca olduğu izlerken iyi anlamda ne izliyorum ben hissiyatı uyandıran , sinema izleyiciyi rahatsız etmeli mentalitesini öncü olarak gören insanlar için biçilmiş kaftan minvalinde bir film , evet gore ögeler , rahatsız edici sahneler , izleyicinin sınırlarını zorlayan rahatsız edici sahnelerin drama ile harmanlanması ve psikoloji bozacak şekilde kurgulanan rahatsız edici main bir karakter , hepsi filmde fazlasıyal mevcut bunlar filmin iyi yanları, diğer yorumuma geçmeden önce şunu da belirtmek isterim ki , film janrası korku filmi olarak geçiyor ama film bal gibi de korku filminden ziyade bir psikolojik gerilim ! İzlemek isteyenler buna göre izlemeli diye düşünmekteyim

Evet şimdi film aslında konu olarak size çok birşey sunmuyor belki sinemaya yenilik getirmiyor fakat işlemek istediği konuyu rahatsız edici bir karakterle size sunmakta ve hikayeyi ise klişelerden uzak durma güdüsüyle yapmaya çalışması filmde sizi asıl içine çeken ise bu etmen , başından sonuna kadar merakla izletiyor şüphesiz , izlerken hem olayların ve karakterin rahatsız edici büyüsüne , hemde totaldeki dramanın etkisine kapılıyor izlerken hem etkileniyor hem rahatsız hissediyor hemde kurgulanan karakterlerin uçarı davranışları ve manyakça tavırları ve yapılan bütün psikolojik manipülasyonların entrikaların gerilim ile harmanlanana kurguyla ilerlemesi gayet etkili bir seyirlik sunarken , filmi asıl baltalayan etmenler ise bu özgün olma çabasına girerken farkında olmadan yer yer aşırı kilişe işlenişle karşılaşıyor , yüzeysellikle başbaşa kalabiliyorsunuz , filmde her ne kadar ana tema konu açığa kavuşsada aklınızda kalan bir çok soru olabiliyor , finale doğru orjinal bir ilerleme olmuşken vay be bunu da yaptılar demişken tam finalde bir bakıyorsunuz ki böyle biter mi şimdi ya saçmalamayın şeklinde sizi bir son ile karşılıyor , bazılarının memnun kalacağı bazılarının ise absürd bulacağı bir sona sahip daha doğrusu saçma demeliyim , yani gayet rahatsız edici ve güzel kurgulanmış ve manipülatif olaylara sahip sahnelerin çoğunu iyi kurgulamış bir filmken totalde yüzeysellik ve saçmalık kokan bir çok sahneye de şahit oluyor daha derin bir anlatımla daha fazla detay veren daha etkili biçimde sonlanabilen , özgün olayım derken klişe sahnelerle de sizi başbaşa bırakılan bir iş olmuş , ayrıca filmin kurgulama kısmı daha etkili olabilirmiş çünkü çok fazla sürprizlerle karşılaşmıyorsunuz herşey başından beri belli zaten yani süürpriz bir olay örgüsünü daha da detaylandırarak sonunda aslında herşey şuydu gibi anlatılan bir kurgu olsaydı filmi daha etkileyici kılardı , ve özgünsellik bakımında da klişe sahneler olmasaydı ve sonu daha güzel bağlanıp derinsellikte kurulmuş olsaydı yılın en iyi psikolojik gerilimi olmaya aday olurdu

Yani kısacası daha iyi kurgulanıp , daha derinsel bir anlatım ve daha özgün sahnelerle harmanlansaydı daha iyi olabilirdi o yüzden bu film kötü değil belki değişik bir seyirlik ve rahatsız edici deneyimlerden bir tanesiydi keyifli izlenirlik sunan çok birşey beklemeden yer yer özgün anlatım ve detaylarla memnun kalabileceğiniz bir seyirlik ama fazlası değil bittiğinde daha iyi olabilirdi diyerek başından ayrılmanız mümkün oertalamanın bir tık üstü fena değil tadında ama özgünsel biçimde yola çıkıp işin tam hakkı verilmediğinden ve son saydığım filmi ufak ufak baltalayan etmenlerden dolayı puanım

6.7/10

Zero Effect (1998) ⭐ 6.8 | Comedy, Crime, Drama
    https://www.imdb.com/title/tt0120906/

2000 yılına doğru, teknolojinin yavaştan ivmelenmeye yüz tuttuğu döneme denk gelen dedektiflik ve kısmen komedi türüne giren bir film. Her ne kadar Ben Affleck yer alsa da baştan sonra Bill Pullman etrafında dönen, yavaş ilerleyen bir film. Aksiyon beklentiniz varsa izlemeyin. Ancak Pullman'ın oyunculuğu, mimikleri ve eğlenceli rolü izlettiriyor. Onun dışında dedektifliğe konu olay fazla ilgi çekmiyor. Puanım 6/10.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    En sonda kız neden ülkeyi terk etmek zorunda kalıyor, anlayamadım zira kaçmadan da Amerika'da yaşamına devam edebilir, suçu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Ekim 2025; 22:32:29 >

Lyubvi ne byvaet? (2024) - 6/10

Sevimli sayılabilecek romantik-komedilerin Rus kültürü versiyonu. Baştan sona ne olacağını biliyorsunuz ama keyifle izletiyor. Abartılı duygular yok. Anna Chipovskaya'yı kime benzettiğimi çıkaramıyorum ama filmde kendisine aşık edecek güzellik ve zekada bir karakteri canlandırıyor.

Benedetta (2021) - 6,5/10

Film din üzerinden kadınlar üzerindeki baskıyı, kutsallık ve sahtekarlık arasındaki bulanıklığı, cinselliğin tabu haline getirilmesini anlatıyor. Manastır kadınların kurtuluşu gibi lanse ediliyor ama erkekler tarafından yönetiliyor. Çok sert olmasa da tartışmaya açık bir eleştiri dili var. Beni kesinlikle farklı bir atmosferde hissettirdi. Fakat tarif edemediğim bir yavanlığı da var. Erotik sahneler yerli yersiz uzatılmış. Virginia Efira soyunmaya başladı mı durduramıyorsunuz. 7 çok, 6 az, arası iyi. 6,5/10

Swiped (2025) - 6/10

Tinder'ın, Bumble'ın nasıl kurulduğu ve hangi aşamalardan geçtiğini izletiyor. Fazlasını vermiyor. Merak uyandırmıyor. Kadın yönetmen; kadın karakterler ve kadın bakış açısı üzerinden anlatmış. Gerçek isimler kullanılmış. Konusu ilginizi çekiyorsa izlenebilir.

Through the Glass Darkly (2020) ⭐ 5.6 | Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt5585272/

Gerilim & ağır dram ortaya karışık

Vasat mı yoksa vasatın bir tık üstü mü desem bilemedim. Konu klişe ama sonuna kadar izlettirdi

• mahmut716 kullanıcısına yanıt

İyi mi kötü mü?

https://www.imdb.com/title/tt2103217/?ref_=ext_shr_lnk

Fena değildi beğendim. Gerçekçilik dozu idare ederdi yapay durmuyor en azından.

8/10

https://www.imdb.com/title/tt0342735

Dogville'in devamı niteliğinde ve ondan aşağı kalır yanı pek de olmayan şahane bir film. Daha sonra çıkması ve başrolde Kidman olmaması hasebiyle sanırım hakkı tam anlamıyla verilmemiş bunca sene. 8/10

The Last Stand of Ellen Cole (2024) ⭐ 6.5 | Action
    https://www.imdb.com/title/tt15682498/

Önceki senenin filmi olmasına rağmen az sayıda kişi izleyip puanlamış. 80 yaşındaki hasta bir kadının Montana kırsalındaki evini Duke isimli bir züppe ve adamlarına karşı ölesiye savunmasını ve insanüstü mücadelesini konu alıyor. Tabii gerçekçiliği düşük olsa da kadının özgeçmişi ve hayat hikayesi film içerisinde işlendiği için bu fazla sorun olmuyor. Çatışma ve CGI destekli ev yakma sahneleri başarılıydı. Puanım 6/10 olur bu filme. Lakin spoiler içinde 2 hususa değindim.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    1) Filmin sonuna doğru Duke denen züppeyi ormana götüren Ellen teyze, karanlıktan çıkagelen uzun boylu genç bir adama Duke'ü teslim ediyor. O adam nerden çıktı ve kimdi? Hiç bahsedilmemiş.
    2) Şerif yardımcısı ile Liz'in öpüşmeden vedalaşması büyük hayal kırıklığı oldu, gülüşerek veda edilecek kadar uzak değillerdi. Bir öpüşme şarttı, ayıp etmiş yönetmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 6 Ekim 2025; 18:12:23 >

Vantage Point (2008) ⭐ 6.6 | Action, Drama, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt0443274/

Oyuncu kadrosu iyi. Abd başkanı, suikast, İspanya, Aksiyon,gerilim,yüksek tempo

Dennis Quaid abimiz Abd başkanı koruması için biraz yaşlı kalmış ama olsun severiz abimizi

https://www.imdb.com/title/tt0084658/

Bilim kurgu , psikolojik gerilim filmi

Kurgusu, kamera açıları, tekniği..vs o döneme göre fena değil. Senaryosu daha da çeşitlendirilseydi daha başarılı bir film ortaya çıkardı

Biraz underrated bir havası var tabii filmden ne beklediğinize nasıl izlediğinize de bağlı

Harry Brown

Bu beni oldukça şaşırtan bir film oldu .

Bildiginiz üzere Avrupada yayılmış olan zehirli kültür, göçmen seviciligi , cezalarda indırım, uyuşturucu serbestliği, cinsel sapkinliklarin teşvik edilmesi vb vb Avrupa'nin pekcok noktasını günümüzde yaşanmaz hale getirmiş durumda .

Bu filmde tam olarak bu çete şiddetinin Londra'nin sıradan halkı üzerinde yarattığı cehennem etkisini ve yasaların- polisin elinin kolunun bağlı olması yüzünden en sonunda yaşananlar canına tak eden yaşlı bir adamın kendi adaletini kendisinin aramasını konu ediniyor .

Bu konuda filmin gerçekliği tüm çıplaklığı ile sunmaya çalışması, ideolojik yumuşaklıklar ve saçmalıklara basvurmamasi takdirimi kazandı.

Ote yandan filmdeki kadın dedektifin ayakları yere basmayan idealizmine gıcık olmamak elde değildi.

Sözün özü izleyin. İzlettirin efendim nitekim batıda çete şiddetini tüm ciplakligi ile gösteren başka bir film bulabileceginizden pek emin değilim.

Bu arada filmin Turkiyedeki cezasızlik kültürü ve masum insanların başına gelenler yönünden bizi de 12den vurmamasi olanaksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Ekim 2025; 22:1:45 >

The Reader (2008) ⭐ 7.6 | Drama, Mystery, Romance
    https://www.imdb.com/title/tt0976051/

2.dünya savaşı sonrası bir erkekle bir kadın arasınds gelişen dramatik,kriminal olayları anlatıyor. Nazi dönemi sonrası olaylar,mahkemeler kronolojik olarak 50 yıllık süreçte anlatılıyor. La 20 yıl geçmiş çocuğa takma bıyık taktırsaydınız veya saçlarına biraz ak düşürseydiniz da inandırıcı bir şekilde yaşlandırsaydınız. 20 değil de 3 5 yıl geçmiş gibi aynı genç çocuğu oynatıyorsunuz

Together (2025)

Son zamanlardaki film kıtlığında özellikle senaryo olarak yeni birşey sunmayan birbirinin kopyası olan ya da klişe bir konuyu özgün işleyişle işleyen pek çok film oldu ama tamamen konu ve senaryo bazında orjinali neredeyse yapılmadı ama bu film ise şimdiye kadarki izlediğim en orjinal en uçuk en özgün senaryolu işti , bu tarz bir konu herhangi bir filmde görmedim yada böyle bir konunun işlenilidğini görmemekle kalmayıp baştan aşağı senaryo yazımı olarak en özgün işti şimdiye kadar izlediklerim arasında , içinde ikili ilişkilere dair toplumsal mesaj içeren , aşktan, birliktelikten , mitolojiden , mistisizmden ve daha aklıma gelmeyen pek çok etmeni 100 dakikalık bir senayo çatısı altında toplayan ve bir elmanın iki yarısı algısını gerilimle derleyen en özgün iş

Fakat !

Şöyle bir senaryoya işleyiş olarak daha çok zenginlik katılması gerekirdi , neden böye bir senayoyu sadece ikili ilişkiyle veya iki kişi arasında sınırlandırırsın ki ? Daha fazla spoilere girmeyeceğim ama şimdiye kadar ki en özgün senaryo fikrini daha dallanıp budaklandırıp daha da derinleştirmek varken ve daha fazla zengin içerik sunmak varken üstelik işin içinde ilişkiler , mistisizm , ve doğaüstü pek çok faktörü ve üç uç fikri harmanlamışken neden klasik bir izle tüket gerilim filmi özelliğinde yaparsın anlamak güç ! Çok orjinal bir fikir maalesef ki klasik izle geç gerilim filmi adı altında heba olmuş , eminimki nolan çekseydi senaryoya birkaç egzantrik detay koyar olayları dallanıp budaklandırır , detay manyağı yapar , bu sayede derinsel bir film ortaya çıkmış olur ayrıca mindfuck biçimde işler ve plot twist ile de cherry on top bir lezzet sunar ve yılın en özgün filmi olurdu , aslında anlatmak istediği metayı geniş kavramda incelemeden çok fazla yüzeysel şekilde işeyip bitirmiş bir film olmuş

Artıları ; özgün bir senaryo ve fikir , sonuna kadar son derece sürükleyici bir ilerleyiş , filmden kopamamak olayları merak etmek , tüm srouların filmde aslında açıklanması ve mantıklı ilerleyiş ki burası gerçekjten önemli aklınızda soru işareti kalmıyor dikkatli izlenilirse bir iki saçmalık hariç , totalde derli toplu eli yüzü düzgün ve anlatmak istediği sorulara cevap veren film aslen aslında memnun eden bir film

Eksikleri : Son derece yüzeysel bir anlatım , içeriğin zenginleştirilmemesi problemi ki asıl burada tüm enteresanlık bayağı bir baltalanıyor ! ,Bazı sahnelerin anlatımının üstünkörü geçilmesi ve bu yüzden oluşan anlam kopukluğu , Body horror kategorisinin bu işlenişle cılkının çıkması , görüntü olarak bazen negatif anlamda rahatsız edicilik , derin özgün ama sığ kalmış bir konu

Özetle ; Son derece sürükleyici , keyifli ve şans verilmesi gereken bayağı özgün bir senaryo ve iş fakat hakkı verilmeyen işleniş ve yüzeysellik problemi olmasından dolayı çerezlik kategorisinin iki tık üstü ama çok çok etkili film olacakken içerik zenginleştirilmediğinden ve yüzeysel anlatımdan dolayı yılın en etkileyici ama hakkı tam verilememiş bir gerilim filmi , ama gerilimi için değil senaryo olarak fazla birşey beklemeden değişik bir fikir olmuş diye izlenip mutlu ayrılabileceğiniz bi film olmuş , saydığım etmenlerden dolayı ise özgünlüğü bir hayli gölgelenmekte , bazı izleyiciler harika olmuş diyebilir bazıları ise konunun özgünlüğüne bakmadan izle unut tarzı çekildiği için son derece vasat bir film de diyebilir ama bütünüyle değerlendirdiğimde benim için 7 üstü olabilecekken max hakkı

6.9/10

Hallow Road (2025)

Yılın bir diğer gerilim filmi olan ünlü ödüllü Gone Girl'den tanıdığımız aktris Rosemund Pike'nin oynadığı bu film aslında çok kısa süresiyle (75-80dklık) bir kısa tv filmi tadında çekilmiş sinemadan ziyade , aslında orta karar bi gerilim filmi diyebiliriz çok birşey beklenilmeden güzel bir seyirlik sunması açısından ve sürükleyicilik bakımından izlenilebilir ,Rosemun pike'ın performansı gerçekten çok iyiydi o havayı o şüphe ve endişe izleyiciye direkt geçmekte kadının oyunculuğunu ise beğendim film geriyor mu geriyor ama orta karar , zirve bir gerilimi olmasa da yinede sizi koltuğa çivilemese de gayette başından sonuna kadar merakla izliyor yer yer bazen geriliime kapılıp heyecanlanabiliyorsunuz bu açıdan minimal ve başarılı bir çerezlik diyebiliriz , çerezlik olması da tv filmi tadında ama izletecek biçimde tasarlanması ama çok birşey vaad etmemesi yüzünden, kısa vakitte tutarlı bir senaryo izlemek için tercih edilebilir , filmin sonu için herkes tatmin edici bulmamış , aslında ucu açık bir konu seyirciye bırakılmış tarzı bitmekte fakat son sahnedeki diyaloğa dikkat edilirse sonu gayet belli olan ama çok detay vermeden sonlandığı için akıllarda çok soru işareti bırakan seyirciye bırakılmış ucu açık biten şekilde bitiyor dedirtmiş ama detaya çok bakmadan aklınıza ilk gelen son filmdeki anlatılan ve verilmek istenen son aslında ha tabiki detay verilip sonlansaydı çok net bitmiş olurdu ama aslında anlatılan net ve bir sonu olan film diyebiliriz yani demek istediğim aslında ucu açık biten bir film değil, sonu ise bir plot twist aslında bu açıdan güzel bir senaryo denilebilir ama işleniş açısından her ne kadar gerilimi yerinde ve sürükleyicilikle izletse de daha fazla olay olsa , içerik daha çok zengin olsa ve daha sinemasal biçimde çekilseydi çerezlik kattegorisinden çıkabilirdi belki yani kısaca vasat değil kötü bir film değil ama gerilimi yerinde olup izleten sonununda bağlandığı farklı sayılabilcek şekilde biten çerezlik orta karar film seviyesinde diyebiliriz , boş vakitte sürüklenmek için izlenilebilir

6.4/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkdexterness -- 7 Ekim 2025; 1:41:12 >

Enemy of the State (1998) ⭐ 7.3 | Action, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt0120660/

Daha önce bir platformda ortasından yakalayıp, sonrasında da en baştan tam olarak izleme imkânı bulduğum çok başarılı bir film. Konusu biraz klişe gelebilir ancak karakterler arasındaki bağlantılar ve işleniş kalitesi bakımından komplo, cinayet, siyaset, ulusal güvenlik ve mafya beşgeni içerisinde sağlam temeller üstünde kalan, çok sayıda fütüristik teknoloji/IT öğelerinin ileri seviye olarak akış içerisinde yer aldığı harika diyebileceğim filmlerden. Kadro üst seviye, Will Smith (kariyer yükselme yılları), olgunluk döneminin zirvesindeki Jon Voight ve bu sene kaybettiğimiz merhum Gene Hackman ve diğerleri. Çok sayıda suç/kriminal taraflar mevcut. Görevi kötüye kullanmadan tutun, siyasetin pislikleri de konu alınıyor. Beni en çok Gene Hackman'ın rolü etkiledi. İzleyen pişman olmaz süresi 2 saati aşmasına rağmen, ki uzun süreli filmleri sevmeyen birisi olarak söylemiş olayım. Puanım 8/10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Ekim 2025; 16:27:26 >

• 
Sayfa: önceki 51745175517651775178
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.