Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (3564. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104.295
Cevap
662
Favori
4.388.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
56 oy
Giriş

• 6/10

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Filmin ana eksenini Yahudiler oluşturuyor. Dolayısıyla film fazla Yahudi kokuyor. Ama tabii, ilerledikçe filmin amacının yalnızca Naziler'in faşizmine maruz kalmış olan Yahudileri göstermek olmadığını görüyoruz. Ne çok beğendim ne fazla kötü buldum, bence orta hâlli bir film olmuş. Yine de bir bakın derim. Bu arada film komedi türünde. Yönetmenin Le concert (2009) filmini epey beğenmiştim, onu tavsiye ederim.

çok beğendiğim bir film, filmin ekseninin yahudilerin oluşturması neden rahatsız ediyor ki?

ESOGU-Comparative Literature
    STEAM ID: darkluck
    hâlâ cahiliz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hey Jude.

çok beğendiğim bir film, filmin ekseninin yahudilerin oluşturması neden rahatsız ediyor ki?

Biraz faşistlik var sanırım :D Şaka bir yana II. Dünya Savaşı ile ilgili filmlerde yalnızca Yahudilerin ön plana çıkartılmasından gına geldi. Üstelik bunu yaparken Almanları geri zekalı gibi gösteriyorlar. Tabii neticede komedi filmi bu durum hoş karşılanabilir. Konunun özüne dönersek, bu savaşta büyük katliamlara uğrayanlar yalnızca Yahudiler değil, Çingeneler, Lehler, Slavlar da katliama uğradılar. Fakat işte asıl önemli husus da tüm ırk, ideoloji ya da din ve mezhepleri bir kenara bırakırsak en büyük kıyıma uğrayan şeyin insanlık olduğunu görüyoruz. Katledenler de yalnızca Naziler değil ve tüm Alman halkı da bu katliamlardan sorumlu değil. Yahudiler bu filmler sayesinde II. Dünya savaşının zarar gören simge nesnesi hâline geldiler. Ayrıca filmdeki köylüler katliamdan kurtulmak için Filistin'e doğru yola çıkıyorlardı. İşte o anlarda bugünkü Filistinliler aklıma geldi ve içim sızladı.

Yine zaten yorumumun içinde belirttim filmin sonlarına doğru iş Yahudi olmaktan çıkıyor. Bir komünist, bir Nazi generali, bir haham ve Çingeneler. Birlikte huzurlu bir şekilde yaşamak için Hayat Treninde yol alıyorlar.

• mutlu aile defteri... güzel bir yerli yapım.arada sırada böyle üzel yapımların çıkması iyi oluyor.

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

Hiçbir şey anlamadım

istersen açıklayabilirm. ya da inceleme yazılarını okuyabilirsin. ama tavsiyem tekrar izleyip kendin anlaman. ben de ilk izledimde hiç bir şey anlamaıştım, sabah kalkınca beynimde flaşlar çaktı ve o anda anladım :). muhteşem bir filmdir.

• 9/10

güzel bir film

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

The crow 8/10

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

quote:

Orijinalden alıntı: Hey Jude.

Biraz faşistlik var sanırım :D Şaka bir yana II. Dünya Savaşı ile ilgili filmlerde yalnızca Yahudilerin ön plana çıkartılmasından gına geldi. Üstelik bunu yaparken Almanları geri zekalı gibi gösteriyorlar. Tabii neticede komedi filmi bu durum hoş karşılanabilir. Konunun özüne dönersek, bu savaşta büyük katliamlara uğrayanlar yalnızca Yahudiler değil, Çingeneler, Lehler, Slavlar da katliama uğradılar. Fakat işte asıl önemli husus da tüm ırk, ideoloji ya da din ve mezhepleri bir kenara bırakırsak en büyük kıyıma uğrayan şeyin insanlık olduğunu görüyoruz. Katledenler de yalnızca Naziler değil ve tüm Alman halkı da bu katliamlardan sorumlu değil. Yahudiler bu filmler sayesinde II. Dünya savaşının zarar gören simge nesnesi hâline geldiler. Ayrıca filmdeki köylüler katliamdan kurtulmak için Filistin'e doğru yola çıkıyorlardı. İşte o anlarda bugünkü Filistinliler aklıma geldi ve içim sızladı.

Yine zaten yorumumun içinde belirttim filmin sonlarına doğru iş Yahudi olmaktan çıkıyor. Bir komünist, bir Nazi generali, bir haham ve Çingeneler. Birlikte huzurlu bir şekilde yaşamak için Hayat Treninde yol alıyorlar.

evet o yönden beğendim zaten, yoksa dediklerinde haklısın. yönetmen hiç bir şekilde propagandaya başvurmamış aksine klişe hale gelmiş yahudi katliamını vurgalamak yerine çingeneler, komunistleri de dahil etmiş.

hâlâ cahiliz.

• 60' ve 70' RAF örgütünü anlatan muhteşem film. moritz bleibtreu her filmde olduğu gibi yine über ötesi performans sergilemiş.

9/10

bugün munich izleyeceğim, moritz oynadığı için merak ettiğim bir film lakin daniel craig ve diğer hollywood aktörlerinin oynaması çekiciliğini azaltıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 29 Ağustos 2013; 11:41:09 >

hâlâ cahiliz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR
    Bu konu içerisinde yorum yapmıyorum. Öyle yorumları gerektiğinde film tavsiyesi istenilen başlıklarda yapıyorum.

Tamam yorum yapma, sadece puan ver o da yeter

• 8/10 tavsiye ederim
    HIRSIZ VAAAAAR!!!

• Bu filme puan vermek istemiyorum çünkü bunu bir sanat filmi olarak değerlendirmiyorum . İşkence sahnelerini kazağımı , bacağımı veya kolumu ısırarak izledim . Japon tarihinin en kara 2 tarihinden biri . Film kesinlikle İĞRENÇ işkence sahneleri ile dolu . Kendimi bu sahneleri izlemeye ZORLADIM . Bu tip şeyleri göreyim ve çinli diye insanlara işkence etmenin ne olduğunu bileyim diye . Film bildiğiniz bir insanlık dramı . Cehennemin yere inmiş hali . Herkesi bu filmi kendini zorlayarak izlemeye davet ediyorum . Dünya da neler olup bittiğini bilmeye man of steel'i izlemekten daha çok ihtiyacımız var .

Bu film için söylenecek tek şey bir insanlık dramı olduğu ve eğer bunları seyretmeye yüreğiniz yetmezse daha da artarak olmaya devam edecekleri gerçeğidir . Afrika'da bu deneylerin yapıldığına dair sağlam iddaalar olduğunu hatırlatmak isterim .

Kolunuzu ısırın , kazağınızı ısırın ama gözlerinizi ayırmadan bunları izleyin LÜTFEN izleyin . İzleyin ki tekrarları olmasın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EF5824CF -- 29 Ağustos 2013; 16:14:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

The Cabin in the Woods 7/10

The crow 8/10

hayatım boyunca daha saçma bir film izlemedim . ZAMAN KAYBI . 0/10

ilkine dedim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EF5824CF -- 29 Ağustos 2013; 17:47:33 >

• filmin sonunda o kadar da "şoke edici bir çözüm yolu" yoktu
    . 6/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 29 Ağustos 2013; 18:58:17 >

• 7.5/10
    Soylu beylerim, hemcinslerim de sık sık rastlandığı gibi ağlamaya yatkın değilim ben; o boş yere dökülen yaşları bende görmemek merhamet kaynaklarınızı kurutacak belki; ama burama yerleşmiş öyle bir acı var ki, onun yakması gözyaşlarının boğulmasından beter.
    William Shakespeare
    En iyi filmler Listem
  • başkalarının hayatları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.