Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: programmer_onur Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir (6 Mobil) - 8 Masaüstü6 Mobil
5 sn
104.294
Cevap
662
Favori
4.388.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
56 oy
Popüler Konular listesinde
51. Sırada  bugün en iyi #20
Sayfa: önceki 1...2607...5212521352145215
Sayfaya Git
Git
Giriş
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Shallow Grave (1994) ⭐ 7.2 | Crime, Drama, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt0111149

İngiliz sineması ve 90'ların kült filmlerinden biridir. Ewan mcGregor 22 23 yaşında ilk filmlerinden biri olmalı filmde çok genç

3 arkadaşın karşılarına aniden çıkan çok para yüzünden sınanmalarını anlatıyor. Biraz kara mizah biraz gerilim. Hollywood sinema standartları beklemeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tazza: The High Rollers (2006)

Serinin bir süredir methini duyuyordum. Fakat başladığımda şok üstüne şok ile karşılaştım. Öncelikle film 20 yıllık, iyi de yaşlanmış. Kore sinemasının yaşadığı modern atılıma pek ayak uyduramamış. İkinci şok ise iskambil kartları yerine okey taşları büyüklüğündeki kartlar ile oynanıyor oyunlar. Ana karakterimizin yüz ifadesi sürekli tebessüm şeklinde olduğu için duygusallık hak getire. En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız Ama hikayesi örgüsü ve karakterleri çok iyi yazılmış. Birde filmde flashback kullanımı çok farklı, bir süre sonra günümüzde miyiz yoksa geçmişte mi salıyorsunuz. En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız Klasik Kore mizahı ve şiddet sahnelerinden de nasibini almış.

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
    Tajja (2006) ⭐ 7.1 | Comedy, Crime
    https://www.imdb.com/title/tt0875025/?ref_=ttpl_ov_i

Tazza: The Hidden Card (2014)

İlk filmden daha derli toplu bir yapım. En azından aradan geçen süreleri size gösteriyor. Zaman akışına hakim olabiliyorsunuz. İlk filmin en büyük handikabı buydu. Her ne kadar kendi hikayesini işlese de ilk filmden de eklentiler mevcut. Klasik son oyun kısmı oldukça başarılı resmedilmiş. 2010lu yıllarda çekildiği için izleyenleri de rahatsız etmiyor. Filmin en başarılı kısmı ise oyuncu kadrosu. Başrolümüz, yancılarımız ve kötülerimiz gayet yerinde.

Tajja: Sineui son (2014) ⭐ 6.8 | Crime, Drama
    https://www.imdb.com/title/tt3402110/?ref_=tttrv_ov_i

Tazza: One-Eyed Jack (2019)

Serinin şimdilik son filmi. Kızlı versiyonu da çekilmiş fakat pek tutulmamış görünüyor. Üçüncü film olmasına rağmen ilk iki film ile referanslar dışında bir bağlantısı yok. Hatta bu kez oyunlar İskambil Kartları ile oynanıyor. Hikayesi ilgi çekici, karakterler özenle yazılmış. İşleyişi biraz sıkıntılı olsa da uzun süresine rağmen izleyeni pek sıkmıyor. Sadece filme ismini veren arkadaşı biraz daha ön plana çıkartsalar iyi olurdu.

Tajja: One aideu jaek (2019) ⭐ 6.1 | Crime, Drama, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt10927906/?ref_=nv_sr_srsg_5_tt_7_nm_1_in_0_q_tazza

Humint - İnsan Kaynakları İstihbaratı

Açıkçası pek bir numarası olmayan bir film. Rusya'nin uzakdoguda'ki en önemli şehirlerinden biri olan Vladivostok'da Rus mafyası , insan kaçakçılığı, Kuzey - Guney Kore istihbaratı ve tahmin edeceğiniz üzere harala gurele .

Biraz Holywood özentisi bir yapım. Cerezlik .

Öneriyorum.

Mogadisu'dan Kaçış / Escape from Mogadisu

Sonda söyleyeceğimi basta söyleyeyim. Bu yukarıdaki filmden birkaç gömlek daha iyi bir yapım. Nitekim bunun nedeni hem Somali gibi oldukça kaotik bir ortamda geçmesi hemde karakterlerin o yapay Holywood havasından daha çok Kore dokusunu filme yansıtmış olmaları.

Konusu kısaca Somali'de çıkan kargaşa ve iç savaş sırasında Kuzey ve Güney Kore elçilik personelinin Somali'den kaçma çabası.

Öneriyorum. Bir önceki filme göre daha başarılı ve özgün .

Not : Konu Somali olunca gözlerim Turkiye'yi aradi fakat filmin geçtiği dönemde daha Türkiye Somali ilişkileri gelişmemiş olduğu için bir gözukmüyoruz.

Not 2: Filmden biraz Kara Şahin Düştü tadı alıyorsunuz.

Not : İki filmde de yapimci Guney Kore olunca Kuzeye ateş puskurmesini bekliyorsunuz . Fakat filmler ilginç biçimde Guney ve Kuzey arasında birlik mesajı işliyorlar. Tanı Kuzey Kore rejimini ignelemekten geri durulmuyor ancak tutum tamamen düşmanlık değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Mayıs 2026; 13:24:18 >

Kale / Fortress

Bu film hakkında herkesin yaptığı yorume katılıyorum Dönemine göre güzel bir bilimkurgu . Kapitalizm eleştirisi var .

Konusu kısaca insan hayatını hiçe sayan kontrolsuz kapitalist bir düzende karısı ile beraber hapse düşen bir adamın, özel bir şirket tarafından işletilen bu hapisten kaçma cabasi. Cerezlik .

Öneriyorum.

True Romance

Filmin başından sonuna degin sürekli çalan uyuz bir müzik eşliğinde biraz uçlarda takılan bir çiftin mafya ile başının derde girmesini ve olayların kontrolden çıkmasını izliyoruz .

Gözümde filmin en büyük kusuru filmde oynayan kişilerin hepsinin tip olması yani tek yönlü işlenmiş olması. Karakterler katmanlı veya derin değil her biri gerçek bir karakterde olması gereken karmaşık duyguların sadece bir tanesini uçlarda yaşayan tipler .

Sonuç olarak elinizde artistik biçimde takılan tipler, tarz sahibi olmaya çalışan bir yapım kalıyor fakat yapay hissettiriyor bence olmamış.

Onermiyorum.

Sadece Asiklar Yaşar

Film çok kötü. Bir grup ölümsüz insanın ortalıkta ananmasını izliyoruz. Yatıyorlar, uyuşuk uyusuk takılıyorlar, ıvır zıvır toplayıp evlerini çöp ev haline getiriyorlar, boş boş konusuyorlar.

Filmde genel olarak bir tempo ve kurgu sorunu var . Yani film çekecekswn birseyler olması gerek değil mi ? Benim hayatımda hicbirsey olmayan , monoton iki günü mü alıp film yapsan bunu kim izler değil mi ?

Zaman israfı, kesinlikle onermiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Mayıs 2026; 13:54:23 >

Savaş Makinesi - (2025)

Trump yönetimi birilerinin kulağını çekmiş : )

Film fena başlamıyor travmaları olan bir askerin ABD ordusunda bordo bereli olmak için çabalamasını o seçim sürecini anlatan kısımlar fena değildi. Daha sonra son sınavın olduğu anlarda filmin adını da oluşturan robotumuz adaylara saldırıyor. Buıradan sonrası vasat / çerezlik bir aksiyon filmi kıvamında, beynimizi buzdolabına koyup izliyoruz bir şikayetim yok.

Fakat filmin en sonuna doğru dedim ya Trump Netflix'in kulağını çekmiş diye film biraz Amerikan ordusu personel alım reklam filmine dönüyor. Oyunculuklar sahneler vb vb çok sırıtıyor.

Genel olarak bakılırsa zaman geçirmek için izlenecek çerezlik izle unut filmlerinden birisi.

Öneriyorum.

• Bu kez menümüzde Tek Kişilik Ordu ve sevdiğimizi arama/intikam teması vardı. Şansıma üç film de birbirinden ilginç işleyişe ve senaryoya sahip çıktı.

Venganza (2026)

Bir süredir sosyal medyada aksiyon sekansları karşıma çıkıyordu. Ona aldanıp izledim fakat pek beklediğimi bulamadım. Senaryosu ilginç fakat oyunculuklar kötü. "Brotherhood" teması üzerinden zoraki ilerlemesi de bayıyor bir süre sonra. Ama hikaye örgüsü gerçekten ilginç, ne alaka dediğiniz anlar oluyor. En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız Hep Netflix mi para yakacak, Prime ben de varım demiş. En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

Not : Filmi Prime'da izlemeye başlamıştım. Bir süre sonra İngilizce Dublajıyla izlediğimi farkettim. Default olarak neden filmin ana dili yerine İngilizce dublajı ile başladığını anlamadım. Dikkatinize. En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

Venganza (2026) ⭐ 5.5 | Action, Crime, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt37989803/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_in_0_q_veng

Protector (2025)

Milla ablamızı uzun süredir izlemiyordum. Imdb puanı 5(5.2 En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız ) üstü bir filmini görünce bakayım dedim. Yapım tam Liam Neeson abimizin Taken kafasında gidiyor. Aksiyon sekansları gayet başarılı. Senaryo ve işleyişi ise kafa yakmanıza neden oluyor. Twist seven bir izleyici olarak da tatmin etti. Tek sorun Milla ablamızı haddinden fazla yaşlandırmışlar. En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

La città proibita (2025)

Filmi öncelikle çok sevdiğimi baştan belirteyim. Film klasik yabancı ülkede sevdiğini arama şeklinde başlıyor. Dövüş Sanatları filmlerini sevenleri mest ediyor. Ardından kısa bir süreliğine Roma'da Aşk tadında Romantik Dram filmine evriliyor. Finalini de Dram şeklinde yaparak tamamlıyor. Senaryosu oldukça başarılı yazılmış. Hikaye örgüsüne pek katkısı olmayan bir sürü sahne var ve bunlardan sıkılmıyorsunuz. Başrolündeki kızcağızımızın hakkını da verelim diyeceğim fakat kendisi zaten Dublör olarak sektörde bir süredir yer alıyormuş. İtalya/Roma soslu bir Romantik Kung-Fu filmi nasıl oluyormuş diye merak edenler kesinlikle kaçırmasın. En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

La città proibita (2025) ⭐ 6.8 | Action, Romance
    https://www.imdb.com/title/tt27766538/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_2_nm_6_in_0_q_rome%20ku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 9 Mayıs 2026; 10:48:48 >

• Apex 2026

Konu hiçbirşey anlatmıyor aslında. Charlie çok yaşlanmış. Hareketleri, efektler çok sırıtıyor. İzlerken sıkıldım.

10/5

Troy (2004)

Çıktığı dönem sinemada olmak üzere daha önce hali hazırda bir kaç kez izlemiştim. Bu kez Uzatılmış versiyonunu deneyimledim. Film; Oyunculuğu, Sinematografi ve Hikayesi ile tam bir Epik Destan Filmi. Film hem gününün teknolojilerinden yararlanıyor, hem de 60-70'li yıllardaki Tarihi filmlere saygı duruşunda bulunuyor. Brat Pitt'in Achilles canlandırması Sinema tarihinin en iyi karakter oyunculuklarından birisi benim için. Gönüllerin Legolas'ı, yine günün sonunda ok ve yayı ile günü kurtarıyor. En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız Karakterin iticiliği Saving Private Ryan'daki Onbaşı Upham ile kapışır. Diane ablamızın güzelliği zaten dillere destan. Son olarak Agamemnon canlandırması ile Brian Cox bizlere f.ck off diyor. En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız  Filmin Oscarlarda sadece bir adaylık alabilmesi ise rezillik tam. Filmin müziklerinde ise hem Ege, hem antik Yunan hem de Anadolu yöresine ait melodilerden esinlenilmiş. Odyssey'in sinemalara gelişi ile ortalık fena karışacak, vaziyet alın. En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

Troy (2004) ⭐ 7.3 | Action, Adventure, Drama
    https://www.imdb.com/title/tt0332452/?ref_=ext_shr_lnk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 12 Mayıs 2026; 13:47:46 >

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Şeytanın avukatı ve Kasımda aşk başkadır filmlerinde kaptırdık gönlümüzü hocam, mecbur izliyoruz:)

https://www.imdb.com/title/tt2936180

Albert Camus'un hikayesinden uyarlama

1954'te Cezayir'de bağımsızlık savaşının olduğu yıllarda köyde öğretmenlik yapan eski bir asker olan Viggo Mortensen, kasabaya yerel Berberi bir zanlıyı götürmekle görevlendirilir. İkili çölde tehlikelerle karşılaşacaktır. Sanat filmi kıvamında,zaman zaman aksiyon sahneleri de var. Psikolojik gerilimle harmanlanmış bir film

Bence izlenir

https://www.imdb.com/title/tt15353964

Filmi gömeyim mi karar veremedim

Ormana giden bir çiftin burada gizemli varlıklarla hadi spoiler olsun doğaüstü olmayan varlıklarla karşılaşmasını anlatıyor. Gizem vermeye çalışmışlar ama başaramamışlar

Düşük bütçeli, bir elin parmağını geçmeyen oyuncularla ormanda bilimkurgu soslu gerilim gizem filmi

İyi Şanslar , İyi Eğlenceler , Ölme / Good Luck , Have Fun. Don't DİE

Film Black Mirror tarzında yani günümüz trendlerinden yola çıkarak kendini çok ciddiye almayan bir diskoya yaratıyor. Hatta filmin ilk yarim saatinde falan kendini pek ciddiye almadığı, saçma gözüktüğü için modunuz düşüyor.

Fakat film ilerledikçe hem seçilen olaylar günümüzde şikayetçi/ rahatsız olduğumuz şeylere cuk oturduğu için hemde herseyin birbirine aslında mantıklı biçimde bağlanmasıyla filmi izledikçe beğenim artmaya başladı.

Hatta filmin en sonunda zaten sacmasapan gorunen bir film yapıyoruz konusuna fazla özen gostermeyelim demek yerine gayet sağlam bir kurgu ve ilgi çekici/ güzel bir son yapıyor.

Sözün özü zeka pırıltıları barındıran göründüğünden fazlası olabilen güzel bir film .

Öneriyorum.

@Kartal Göz

Filmde gordugumuz ilk basta goze oldukca sacma gibi gorunen birtakim olaylarin mantikli bicimde birbirine baglanması filmdeki herseyin mantikli bir temeli oldugu anlamina gelmiyor. Filmde gorulen o koca kafali kedi sahnesi bir Deus Ex Machina / Makinadan Tanrıdır. Yani yazarin oyku kontrolden ciktigi zaman olaganustu / sacma / olanaksiz bir yolla kisacasi bir yerlerinden element uydurarak oykuyu cozup rayina oturtmasina denir . Iste kedide burada oydu.

Mukemmel bjr eserde olmaması tercih edilir fakat yazarlar genelde ya yeteneksiz olduklari icin yada cok karmasik - katmanlı bir senaryo olusturabilmek icin ara ara boyle seylere basvurur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Mayıs 2026; 21:58:18 >

Shadow Dancer (2012) ⭐ 6.2 | Drama, Mystery, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt1770734

Klasik MI5 & İRA filmlerinden. Cliwe Owen ve başrolde olmasa da Gillian Anderson olunca izlemeye karar verdim. Yüksek olmayan bir temposu var. Vasatın bir tık üstü. Cliwe Owen ismiyle filmi taşımış diyebiliriz

Epey zaman önce filmi izleyip gömmüşüm ben hocam ve 4/10 vermişim, spoiler kısmında da bir saçmalığa değinmişim. Üstelik bu formatı ve temayı seven birisi olarak, o derece yani.  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

Şurada:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158372905

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Mayıs 2026; 23:17:23 >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.