Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.507
Cevap
22
Favori
78.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Punch Line

    Bir sürü seri arasında ne izlesem diye bakınırken bu anime denk geldi. Puanı pek yüksek değil o nedenle önce bir yorumlarına bakayım dedim ve İnternette gördüğüm yazıda 5. Bölüme kadar sabredin ondan sonra ilk bölümlerde gördüğünüz bütün saçmalıklar anlam kazanıyor, izlediğim yılın en iyi animesi yazıyordu. Bu yazının gazıyla animeye başladım.

    Öncelikle şunu söyleyeyim yazı kesinlikle haklılık payı içeriyor. Saçmasapan ve sıkıcı bir 4 bölüm izlemek zorundasınız Punch Line'dan keyif almak için buraya kadar ciddiyetsiz, harem içeren, bol bol kızların külotlarına odaklanan yer yer sıkıcı anlamsız bir anime var. Büyük olasılıkla çoğu kişi bu animeyi buralarda bıraktı ve eksiyi bastı.

    Ama 5. Bölümden itibaren seri kabuk değiştiriyor. O saçmasapan, anlamsız ve gırgır animenin aslında daha karanlık bir öyküsü var ve ilginç bir biçimde gercekten de hikayenin devamını izledikçe o ilk bölümlerde anlam veremediğiniz saçma sahneler bir yerlere bağlanıyor.

    Yılın en iyi animesi vb diyemesemde 5. Bölümden itibaren seriden keyif aldım ve güzel kotarıldığını düşünüyorum. İlginç bir öyküsü var, klişe sandığınız bazı sahnelere mantıklı açıklamalar getirerek beni şaşırttığı gibi göründüğünden çok daha büyük bir öykü sunduğu kesin.

    İlk 4 bölümdeki saçmalıklara sabredebilirseniz devamında Punch Line izlemeye değer hoş bir anime oldugunu sizede hissettirecektir.

    10/7.5

    Not : Animede beni en çok çeken karakter İto oldu. Garip bir çekiciliği var ayrıca seslendirmesi de karaktere çok uymuş.

    Not 2 : Bu arada her bölümün arasındaki slaytlarda erotik seslendirme fikri güzel olmuş onuda beğendim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Temmuz 2024; 23:38:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    House of the Five Leaves

    Edo dönemi Japonya'sında geçen hiçbir olağanüstülük barındırmayan , oldukça dingin ve yavaş tempolu bir anime. Çizimleri ve müzikleri de benzer biçimde iddiasız, aksiyon sahneleri de hem az hemde üstünkörü.

    Hotfl'nin güçlü tarafı ise ana karakterlerden birinin etrafına örülmüş gizem unsuru ve genel olarak karakterlerin arasındaki sinerji .

    Beklenti olmadan ve yavaş tempolu olduğu bilinerek izlenirse hayal kirikligi yasatmaz..

    10/6.5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ağustos 2024; 3:25:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Neon Genesis Evangelion :


    You Are (Not) Alone

    You Can (Not) Advance

    You Can (Not) Redo


    Efsane anime serisinden sonra çıkmış 3 filmden oluşan yeniden yapım Alone, Advance ve Redo. Yalnız anime filmlerini diziden ayıran yan farklı bir rota izliyor oluşu yani evet filmler ve anime aynı noktadan başlıyor ancak bambaşka yollara sapıyorlar, farklı hikayeler anlatıyorlar kısacası filmler ya öyle değilde böyle olsaydı nasıl olurdu hikayesi .


    Filmlerle orjinal animeyi kıyaslamamız gerekirse kesinlikle öykü orjinal animede daha iyi . Fakat malumunuz orjinal anime eski bu açıdan özellikle öykünün tam olarak farklilasmadigi ilk filmi izlerken o eski animelerde bulunan aşırı detaylı çizimleri modern animasyonlarla izlemek çok daha fazla keyif veriyor. O açıdan filmleri izlerken içimden keşke doğrudan ilk animeyi bu şekilde filmlestirselermis diye içimden geçirmedim değil.


    Filmlerin en büyük kusuruna gelirsek size bilinçli bir biçimde öyküsünü açık etmekten - anlatmaktan kaçınıyor. Yani bu öyküsünü anlatmama olayı kurgu gereğinden- öykünün kendiliğinden gerçekleşen doğal bir durumdan ote anlamsız biçimde ana karaktere birseyler anlatmama inadı görüyoruz. Böyle olunca ne oluyor peki? Bağlamından koparılmış neden olduğunu tam olarak kestiremedigimiz aşırı psikolojik ve duygusal tepkiler izlemek durumunda kalıyoruz.


    Ote yandan animenin en sonuna doğru gittikçe zaten bir Evangelion klasiği olarak iyice anlamsizlasmaya başlayan anime bir noktada ana güdülerini açık ettiginde , ana öyküyü açık ettiginde o kadar derin olmadigini farkediyordunuz.


    Son olarak dediğim gibi elimizde öykü ve kurgu olarak çok daha iyi bir orjinal anime fakat görsellik ve farklı bir rota izlemesi açısından serinin meraklılarına hitap eden bir film serisi olmak üzere iki kola ayrılmış bir Evangelion evreni var.


    Ben bahsimi orjinal animeye oynardım.


    10/7


    Not : Filmler sadece farklı bir rota izliyor demek doğru olmaz. Ayrıca filmlerdeki karakterlerin kisilikleri orjinal animeden biraz daha farklı, bazı karakterlerin geçmişi tamamen değişmiş ve hatta orjinal animede hiç bulunmayan karakterlerin eklendiğini görüyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Ağustos 2024; 14:45:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Ben bu "Redo" serisini henüz izlememişsem de hep şu şekilde öngördüm: Orijinal seri eğer ilk 14 bölüm sonrasında psikolojik ve felsefi konulara başvurmayıp, hedefini daha karakterlere çevirmeseydi ortaya bu film serisi çıkacaktı. Bu doğru mu?


    Bir de ayrıca End of Evangelion'u izledin mi? İzlediysen nasıl buldun?

  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Söyleyebileceğim tek şey şu. Orjinal animeye kötü son deniyor , filmlere ise iyi son. Fakat bu iyi son o kadar olağanüstü ve ben yaptım oldu sekl8nde gerçekleşiyor ki Matrix'de mimarın dediği üzre kendisini sefalet ile tanımlamış insan zihni bu gerçekliği kabul etmiyor : )


    Enf of Evsngelion konusunda ise birsey diyemeyeceğim çünkü pek animsamiyirum izleyip izlemedigimi .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Doğrudur. End of Evangelion'un daha iyi bir son olduğunu öngörüyorum. Öngörüyorum çünkü Redo serisini izlemedim henüz. Sanırım izlesem de fikrim değişmeyecek. Gerçek hayatta Evangelion'a benzer bir senaryoyu yaşasaydık orijinal Evangelion'un sonu çok daha isabetli olurdu. İnsanın bilgiye olan hırsı iyi ama çoğu zaman gereksiz kontrol arzusu, bilginin kötüye kullanılması gibi kötü yollara saptırıyor maalesef. Tıpkı orijinal evrende olduğu gibi.


    Matrix'teki mimar zaten haklı o konuda :) Yarattığımız bir çok kurgusal evrende neler olursa olsun; "kötü" karakterin morali ne kadar isabetli/anlamlı/tutarlı olursa olsun, o evrenin insanlığı yaptıklarının sonucunu ne kadar hak ederse etsin genellikle işin sonunda birileri gelip "günü kurtarıyor". Kurtarmak zorunda; aksi takdirde nasıl gönüllerimizi eğleyeceğiz ki :)

  • Kaijuu no 8



    çerezlik lafını en hak eden eserlerden, izlediğiniz her sekansta aklınıza daha önce izlediğiniz shounenler geliyor, yeni sezonu da izlerim taib kim bilir ne zaman çıkar.


    6.4/10

  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.