En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (76. sayfa)
-
-
-
Neon Genesis Evangelion :
You Are (Not) Alone
You Can (Not) Advance
You Can (Not) Redo
Efsane anime serisinden sonra çıkmış 3 filmden oluşan yeniden yapım Alone, Advance ve Redo. Yalnız anime filmlerini diziden ayıran yan farklı bir rota izliyor oluşu yani evet filmler ve anime aynı noktadan başlıyor ancak bambaşka yollara sapıyorlar, farklı hikayeler anlatıyorlar kısacası filmler ya öyle değilde böyle olsaydı nasıl olurdu hikayesi .
Filmlerle orjinal animeyi kıyaslamamız gerekirse kesinlikle öykü orjinal animede daha iyi . Fakat malumunuz orjinal anime eski bu açıdan özellikle öykünün tam olarak farklilasmadigi ilk filmi izlerken o eski animelerde bulunan aşırı detaylı çizimleri modern animasyonlarla izlemek çok daha fazla keyif veriyor. O açıdan filmleri izlerken içimden keşke doğrudan ilk animeyi bu şekilde filmlestirselermis diye içimden geçirmedim değil.
Filmlerin en büyük kusuruna gelirsek size bilinçli bir biçimde öyküsünü açık etmekten - anlatmaktan kaçınıyor. Yani bu öyküsünü anlatmama olayı kurgu gereğinden- öykünün kendiliğinden gerçekleşen doğal bir durumdan ote anlamsız biçimde ana karaktere birseyler anlatmama inadı görüyoruz. Böyle olunca ne oluyor peki? Bağlamından koparılmış neden olduğunu tam olarak kestiremedigimiz aşırı psikolojik ve duygusal tepkiler izlemek durumunda kalıyoruz.
Ote yandan animenin en sonuna doğru gittikçe zaten bir Evangelion klasiği olarak iyice anlamsizlasmaya başlayan anime bir noktada ana güdülerini açık ettiginde , ana öyküyü açık ettiginde o kadar derin olmadigini farkediyordunuz.
Son olarak dediğim gibi elimizde öykü ve kurgu olarak çok daha iyi bir orjinal anime fakat görsellik ve farklı bir rota izlemesi açısından serinin meraklılarına hitap eden bir film serisi olmak üzere iki kola ayrılmış bir Evangelion evreni var.
Ben bahsimi orjinal animeye oynardım.
10/7
Not : Filmler sadece farklı bir rota izliyor demek doğru olmaz. Ayrıca filmlerdeki karakterlerin kisilikleri orjinal animeden biraz daha farklı, bazı karakterlerin geçmişi tamamen değişmiş ve hatta orjinal animede hiç bulunmayan karakterlerin eklendiğini görüyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Ağustos 2024; 14:45:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben bu "Redo" serisini henüz izlememişsem de hep şu şekilde öngördüm: Orijinal seri eğer ilk 14 bölüm sonrasında psikolojik ve felsefi konulara başvurmayıp, hedefini daha karakterlere çevirmeseydi ortaya bu film serisi çıkacaktı. Bu doğru mu?
Bir de ayrıca End of Evangelion'u izledin mi? İzlediysen nasıl buldun?
-
Söyleyebileceğim tek şey şu. Orjinal animeye kötü son deniyor , filmlere ise iyi son. Fakat bu iyi son o kadar olağanüstü ve ben yaptım oldu sekl8nde gerçekleşiyor ki Matrix'de mimarın dediği üzre kendisini sefalet ile tanımlamış insan zihni bu gerçekliği kabul etmiyor : )
Enf of Evsngelion konusunda ise birsey diyemeyeceğim çünkü pek animsamiyirum izleyip izlemedigimi .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğrudur. End of Evangelion'un daha iyi bir son olduğunu öngörüyorum. Öngörüyorum çünkü Redo serisini izlemedim henüz. Sanırım izlesem de fikrim değişmeyecek. Gerçek hayatta Evangelion'a benzer bir senaryoyu yaşasaydık orijinal Evangelion'un sonu çok daha isabetli olurdu. İnsanın bilgiye olan hırsı iyi ama çoğu zaman gereksiz kontrol arzusu, bilginin kötüye kullanılması gibi kötü yollara saptırıyor maalesef. Tıpkı orijinal evrende olduğu gibi.
Matrix'teki mimar zaten haklı o konuda :) Yarattığımız bir çok kurgusal evrende neler olursa olsun; "kötü" karakterin morali ne kadar isabetli/anlamlı/tutarlı olursa olsun, o evrenin insanlığı yaptıklarının sonucunu ne kadar hak ederse etsin genellikle işin sonunda birileri gelip "günü kurtarıyor". Kurtarmak zorunda; aksi takdirde nasıl gönüllerimizi eğleyeceğiz ki :)
-
Kaijuu no 8
çerezlik lafını en hak eden eserlerden, izlediğiniz her sekansta aklınıza daha önce izlediğiniz shounenler geliyor, yeni sezonu da izlerim taib kim bilir ne zaman çıkar.
6.4/10
-
Houseki no Kuni - Mücevherler Ülkesi
Üstünkörü konusundan bahsetmek gerekirse Kristalden yapılma bir grup kız ve onların akıl hocaları olan bir adamın yasadığı adada neler olup bittiğini anlamaya çalışıyoruz.
Güzel bir çizim tarzı ve orjinal fikirleri olan ayrıca ilk sezonunda dünya kurulumu (world building) ve animeyi taşıyacak gizemleri ile güzel bir başlangıç yapan bir anime. İzlerken düşman çeşitliliğii birazda karakterlerin vurdumduymazlığı rahatsız etti ancak genel olarak üzerine düşünüldüğünü belli ediyor. Ana karakterin gelişimi güzel verilmiş.
Houseki no Kuni evrenine giriş konusunda , dünyasını - karakterlerini tanıtmak konusunda - animeyi gelecekte taşıyacak olan gizemlerini sunmak konusunda başarılı bir iş fakat en büyük sorunu da bu. Nitekim izlediğiniz 12 bölüm çok daha büyük bir animenin sadece giriş bölümü ve devamı yok yani izlediğiniz şey yarım bırakılmış bir anime bile değil çeyrek bırakılmış bir seri gibi kalıyor.
Devamını izlemek isterdim , kaliteli bir iş ama bu herşeyin havada kalmasının sinir bozucu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Animeyi izlemek isteyenler mangasından devam etmek zorunda olduklarını bilsin.
10/7.5
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Ekim 2024; 14:14:59 >
-
Oshi no Ko 2. Sezon
Son 3 bölüm gerçekten iyiydi. Geri kalan bölümlerin hikayeye pek bir katkısı yoktu.
Tower of God 2. Sezon
Eh iştelik bir sezondu.
Re:Monster
Olaylar çok hızlı ilerliyor. Hem de neredeyse her şekilde. Bölümler arasında bazen kopukluk varmış gibi hissettim.
Monster: nasıl başladıysa öyle devam ediyor. Hikâye ilerlemiyor sıkıntısı bu. Ciddi olmaya çalışırken saçmalıyor.
ToG: 2. Sezonun animasyon geçişleri berbat. Yan karakterler önemli orada, olay örgüsünü düzgün vermiyorlar bile. İlk sezonu iyiydi. Mangası çok iyidir.
Oshi no Ko: Bunda da hikayesi ilerlemiyor sürekli aynı yerde kalıyor. Mangada o kadar saçmaladılar ki bıraktım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de Oshi no Ko'nun mangasına başlasam mı acaba diyordum. Artık manga bittiğinde bakarım.
4 yıl aradan sonra 2. sezon gelince insan daha iyi animasyonlar bekliyor. İlk sezonda da animasyonlar iyi değildi ve bunu düzeltmeye uğraşmamışlar.
Mangasınıdan devam edebilirsiniz de sorun şu hikayesi ilerlemiyor. Karakterlerin gelişimi yok. Animesi izlenir mi, evet... yani Oshi no Ko'nun animesinin kalitesi bence iyi sorun hikâyede. Tam açılıyor derken aslında aynı yerinde saydığını fark ediyorsunuz. Hikâyenin fantastik yanını açmaya çalışırcasina ipucu geliyor akabinde devamı yok. Karakterler ne istediklerini bilmiyor hepsi sürekli bir yere savruluyor gibi.
Towers of God'un mangasına eskiden bakmıştım. Baya okumuştum şuan unuttum, müsait vakitte tekrardan başlayacağım. Serinin mangasini şiddetle öneririm, karakterleri iyidir. Yan karakterleri adam akıllı işlenmiştir. Olaylar roman gibi ilerler. Çizimleride güzeldir. Bazı aksiyon sahneleri 'keske abimesinde şunu böyle verseler' dedirtir.
2. Sezon neydi öyle ya. Çok kötü.
Hocam Oshi no Ko'nun mangasına şöyle bir bakacağım, beni içine çekmezse manga final verene kadar devam etmem okumaya.
Tog'un manwhasını ben de okuyordum ama 357. bölümde ara vermiştim.
-
BLUE LOCK
anlaşılan o aradığım gerçekçi futbol animesini asla bulamayacağım, yalnız animenin futbolla alakası o kadar komik ki çıkış noktası falan dünyanın en saçma konusu olabilir. içine alma konusunda iyi olması en büyük artısı tabii izletiyor kendini.
6.8/10
-
Blue Lock iyi ya. Çok aşırıya kaçarım gibi oluyorlar sonra gerçekliğe dönüyorlar bir yerden sonra. Futbol animesi zaten az. Bir tane daha vardı, Aoi ashi miydi neydi adı. Çok iyi değil ama bir tık daha gerçekçi buna göre.
Berserk.
İzledim ve okudum. Ama tarihte en çok abartılmış anime/manga olabilir kendisi.
Klasik bir Akuma hikayesi. Bolca gereksiz cinsellik, çoluk çocuk, iblis, trol, alayının abaza olduğu bir evren. Ergenliğe yeni girmiş o..puların sana bedavaya veririm dediği bir evren hayal ediyorsanız tam size göre.
Bu mangaya başyapıt demek için fantezi edebiyatına turist olmak gerekiyor sadece.
Hikaye zaten Clive Barker'ın Hellraiser'ından fazlaca etkilenmiş demeyeyim kopyalamış resmen. Oluşturmaya çalıştığı evren özgün değil, kendi içinde mantığı oturtulamamış, tutarlı değil ve de sakız gibi uzatılmış, hala daha bitirilememiş bir seri.
-
Yorumlarınıza katılıyorum. Manganın parladığı tek yan detaylı çizimleri hikaye tarafi hem çok sünüyor hemde orjinal değil. Zaten tıkanmış durumda.
Not : Animelerini izleyip , mangasında güncele kadar gelmiştim.
Not2 : Eğer bu tarz animeleri seviyorsanız Claymore serisini önerebilirim, animesi yarım kalsa da son derece başarılıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Ekim 2024; 1:2:19 >
Sırf müzikleri için izlemiştim. Finali kötüydü, basite kaçmışlar.
Tamamlanmamış sonunu görmediğin bir mangaya mantığı oturtulmamış diyorsun. Hikaye akışının gayet güzel mantıklı gittiği bir manga. Finali görmediğin ve daha cevaplanmamış bir çok konu olduğu için aklında bir çok soru işareti var ve bu sana mantıksız geliyor. Manga sana zaten ben özgünüm hiç bir yerden kopyalanmadım deniyor. Günümüzde çıkan Harika Oyunların dizilerin filimlerin bile esinlendiği etkilendiği yerler var. Tamamen başyapıt denebilecek bir manga değil fakat benim şahsi görüşüm evet abartılacak bir manga ben kendisini çok seviyorum ve yıllardır okuyorum.
-
Claymore'u da beğenmedim maalesef.
Birinci nedeni artık Akuma hikayelerinden baygınlık geldi. İkinci nedeni, eğer Akuma hikayesi yazacak isen Bleach gibi çok yaratıcı bir hikaye yazman gerekiyor, baştan savma yazınca olmuyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X