Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.481
Cevap
21
Favori
75.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maybe4you



    Gakkougurashi!
    Bölüm sayısı: 12
    Türü: slice of life, okul, psikolojik, korku, gizem

    Bu animenin konusunu iki kelimeyle anlatmak mümkün: "dark moe"

    Gakkougurashi! klasik slice of life ve okul animelerinin özelliğini taşıyor. Fakat asıl ilgi çekici olan tarafı psikolojik tarafı. Yani konusunda bahsetmediğim "dark" tarafı. Bu anime aslında tam bir kapana kısılmışlık animesi ve bilinmeyen dünyanın gizemi animesi. Bilinmeyen dünya derken de pandemiden bahsediyorum. Kapana kısılmışken ve pandemi dünyasının gizemi varken insanların akıl sağlığını korumaları gerçekten kolay iş değil. Bu anime de bunu çok iyi bir şekilde anlatmış. Üstelik daha korku türünden bahsetmedim bile. Şahsen ben psikoloji-korku-gizem türü kombosuna bayılıyorum. Hele müzikler de iyi olunca mükemmel oluyor. Ama böyle güzel bir animenin 12 bölüm olması da insanı üzüyor. Fakat finali güzeldi hatta belki de fazla güzeldi. Tek kötü yanı slice of life klişelerinden biri olan "her zaman denize-havuza vakit vardır" durumu olmasıydı. Sırf bu yüzden bir bölüm fan service'e kurban bitti. Sonuç olarak güzel anime, tavsiye ederim.


    Aslında bu anime pek çok yönden "ben efsaneyim" filmine benziyor. Neyse filmi izlemeyen varsa film spoileri olmasın.

    9/10
    Ne yalan söyleyeyim slice of life shit kısımları vardı.Onu da extremlikle dengelemişler.Overrallda bekleneni veremeyen azıcık farklı bir şeyler fırlatalım animesi çıkmış ortaya

    Ancak

    Shoujou ai temellerini sağlam kursaydı işte o zaman elle tutulur olurdu.Mesela mikinin arkadaşı.Bunun vasfı nedir Amatör frpcilerin karakterlerine oluşturduğu edge arkaplanlar gibi

    İşlenseydi alfalar kervanına katılırdı ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Finali güzeldi bence. Ama işte bu konuyu neden 13 bölümde anlatmak istiyorlar onu anlamıyorum. Mangasına da bi ara bakmak istiyorum. Mangası 78 bölümmüş. Farklı bir şeyler vardır belki. Fakat shoujo ai olmaması bence daha iyi olmuş. Ai (aşk) yoktu, arkadaşlık vardı ve gayet de güzeldi bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 2 haftadır animeyi bıraktım artık mangacıyım bi daha zor dönerim animeye ama arada bi tane izledim yine o anime de kenichi daha da bitti bu defter

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Triage X

    Büyük göğüslü kadınlar, çıplaklık, harem, bol miktarda silah, motorlar, 10 karakterden dokuzunun kız olması yani az çok nasıl bir anime izlediğimi anlamış olmalısınız

    Tabi ben bunları görür görmez animeyle ilgili beklentilerim hızla dünyanın merkezine doğru düşmeye başladı belki bu nedenledir bilemiyorum fakat izledikçe bu animeye ısındım. Güzel bir aksiyonu ve havalı karakterleri, animenin hızına uygun bir müzikle birleştirerek izlediğiniz sürece sizi sıkmayan bir anime yapmayı başarmışlar.

    Ana karakterin geçmişi keza diğer karakterlerin hikayeleri fena değildi (ki hikaye falan beklemiyordum : ) )

    Kısacası ecchi animeleri sevmiyorsanız izlemeyip atlayabilirsiniz, fakat ecchi animeleri seviyorsanız bana kalırsa içi boş bir animeden fazlasını yapmayı başarmışlar bu arada seri yarım kalıyor, anime 10 bölüm ve son bölüm doldurma (filler) bilginiz olsun.

    10/6.5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Eylül 2020; 23:55:47 >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız


    Matrix filmlerini izlemiş ve bu evren hakkında daha fazla bilgi isteyen herkesin izlemesi gereken bir anime Animatrix. Çünkü hem doğrudan filme bağlanan bölümleri var, hem bu dünyanın geçmişini, filmdeki dünyanın nasıl oluştuğunu tüm gerçekliği ile anlatıyor hemde filmlerin tarzını ve sorduğu soruları soran felsefi ağırlıklı bölümleriyle buram buram Matrix havası aldığınızı rahatlıkla söyleyebilirim.

    Animatrix 9 bölümden oluşuyor ilk 8 bölüm 9 dk son bölüm ise 16 dakika olmak üzere toplamda 1 saat 40 dklık bir seri var elimizde. Animasyonları çok iyi diyemesemde tarz sahibi olduklarını kesinlikle söyleyebilirim. Her bölüm (ikiye bölünmüş bir öykü dışında) birbirinden bağımsız, farklı bir öykü anlatıyor. Her bölümün eşit derecede başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. İlk bölümler daha başarılı iken animenin ortalarında seri biraz düşüyor ve sona doğru zaten iyice derin mevzulara giriyoruz.
    Bir makineyi yeniden programlamak yerine onun bilinç düzeyine inerek onun kendi seçimiyle insanlara katılmasını sağlamaya çalışmaları gibi.


    Sonuç olarak Matrix lore'una yaptığı katkılar nedeniyle izlemenizi kesinlikle öneriyorum. Ama Matrix'den ayrı tutarsak yine kaliteli bir anime olmakla birlikte birkaç puan kırmam gerekiyor.


    Bu arada Animatrix her ne kadar insanları şeytan gibi gösterse de kimse kusura bakmasın ama ben şeytanın avukatlığını yaparak insanlara hak verdiğimi söylemek zorunda kalıyorum. Çünkü herşeyinizi emanet ettiğiniz ve bu dünyada beraber yaşamak durumunda olduğunuz başka varlıklar sizden o kadar hızlı bir şekilde gelişiyorlar ki kısa süre sonra tamamen onların merhametine kalacağınızı ve seçme, varolma, hayatta kalma gibi bir canlının en önemli dayananak noktalarını kaybedeceğinizi farkettiğinizde, gelecekte varolabilmek için böyle bir tepki göstermeleri kadar doğal birşey olamaz.


    10/7

    Not: Son olarak Matrix üçlemesini izledikten sonra, üstüne bu seriyi izler ve ardından şu
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLk06e3z600BLSV9uLYxLItFu7TJ_vvMMt youtube kanalındaki oynatma listesinde bulunan Matrix dünyasını açıklayan videolara bakarsanız, filmlerden ve evrenden aldığınız keyfin katlanarak artacağına inanıyorum. Sonuçta Matrix herşeyin görünenden çok daha fazlası olduğunu anlatan bir film serisi olarak kendi içinde de izleyicinin gözüne sokmadığı birçok detay ve ipucu barındırıyor. Herkese iyi seyirler dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Eylül 2020; 22:14:18 >




  • Başlıklarını bulamadığım animeleri buraya yazıcam

    Takagi-san:Atanamamış tonari no seki-kun.İkisinin ortak yönü ilişkiler arası gerilim ve psikolojiye oynaması,durum komedisi yapması,castın iki kişiden ibaret olması

    Mimlerden anime devrişmek işe yarayamayabiliyor.Esprisinin çabuk bayatlaması bir yana romantizmin komedinin önüne geçmesi hoşuma gitmedi.Bir süre sonra smug festten ziyade zorbanın anlamsız fantezilerine dönüyor,gıcık ediyor.Gerçek smug girl bu değil

    İsekai no quartet:Parodinin parodisi olmuş çıkmış.Ucuz fan servis sekansları çabası.Karakter arası etkileşimler yani şovun ana noktası bazen ilginç bazen de değil.İlginçsizliğin sebebi karakterlerin birbirleriyle fazla alakasız oluşu.Okul teması ilginç konsept olarak kalmış.Yani sanki karakterlere ket vurmak için kullanılmış gibi(tabi komedi serilerinde motif aranmaz,ika musumenin işletmede kalma sebebi misali)

    Sonuç olarak ainzın beden dersine katılması,asıl serideki iç ses komedisinden daha fazla ilginç değil

    Re:Creators:Saçmalığın miktarına dayanamadım.Dahası kendini ciddiye alıyor.Mahou shoujo delinin çıkışı bardağı taşıran son damla oldu.Sırf ilginç konu kurtarmaya yetmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 15 Eylül 2020; 14:2:12 >






  • Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru
    Bölüm sayısı: 23
    Türü: Spor, komedi, dram

    Farklı sebeplerle bir araya gelmiş 10 üniversite öğrencisi maraton koşusuna karar verir. 23.2 km az değil ha. Çoğu çaylak olduğu için antreman sahneleri baya komik ve eğlenceli. Karakterler üzerinden dram sahneleri de var. Sadece spor animesi demek eksik olurdu. Akıcı ve gaza getiren türde bir animeydi. Öyle ki hani dedim ben de koşsam mı acaba tutarlılık bakımından eksikleri olsa da irade gücü, zorlukların üstesinden gelmek, dostluk ilişkileri, akıcı bir senaryo ve komedisiyle güzel bir animeydi.
    7/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gene konu dışı olacak affedersiniz

    Gizliden gizliye ariayı götürenler vay be,içimizdeki irlandalılar
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Dur bekle sıra oraya gelecek. Güzel bir yorum gireceğim bitince şimdiye biterdi de biraz meşgulüm bu aralar. Gerçi meşgul olduğum için sakin bir anime seçtim ya, orası da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son dün hızlısından Dragon's Dogma'yı bitirdim. Zaten bölümler kısa sürüyordu ve sadece 7 bölümden oluşuyordu. Bildiğiniz üzere Netflix serisi ve capcom'un oyunu baz alındı.

    Öncelikle NA Animesi. Yani çizim, animasyonlar vs bildiğimiz animelerden çok daha farklı fakat fena sayılmaz. Alışık olmadığımız için gözümüze biraz garip geliyor, çok iyi ya da çok kötü diyemiyorum. Japonca seslendirmeli izledim, izleyecekseniz de kesinlikle japonca öneriyorum, ingilizce ne kadar sarar bilemedim ama japoncası cok kaliteliydi. Bölümler çok kısa tutulmuş, olaylar çok hızlı gelişiyor, her şeyin tadına tam olarak varamıyorsunuz kısaca. Anime mature bi anime, kan, cinsellik vs bulunuyor yani Netflix'den bahsediyoruz tabiki de cinsellik olmazsa olmazları biliyorsunuz :P Genel olarak güzel, karakterlerin dialogları çoğu animelerde ki gibi cringe değil. Fakat dediğim gibi en büyük eksikliği olayların çok hızlı gelişmesi, yaratıklarla olan savaşların çok kısa sürmesi hemen oldu bittiye getirilmesi. Gün içerisinde boş zamanınız varsa 7 bölümün tamamını sanki 1 film izlemişsiniz gibi bitirebilirsiniz. Toplam 2 - 2.5 saat falan sürüyor olması lazım emin değilim. Sadece beklentiniz çok yüksek olmasın, farklı bi anime tadı için güzel 1 çerez diyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IcyTea Lemon -- 22 Eylül 2020; 11:52:34 >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız


    Suzumiya Haruhi no Yuuutsu - Suzumiya Haruhi'nin Melankolisi

    Yazı 2 sezon ve bir filmi içermekte...

    Suzumiya Haruhi internet ortamında oldukça popüler bir seri dışardan bakınca neden olduğunu anlamasamda animeyi izledikten sonra çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Oldukça ilginç ve hoş bir konusu var.

    Suzumiya Haruhi adında genç, güzel, akıllı ve atletik bir kızın lisedeki ilk dersinde kendisini tanıtırken uzaylılar, esperler(medyum) ve zaman yolcuları dışında hiçkimseyle ilgilenmediğini söylemesiyle başlıyor herşey. Haruhi'nin gerek kendini bu şekilde tanıtması gerekse oldukça garip davranışları nedeniyle insanları kendisinden uzaklaştırması ardından onun hemen ön sırasında oturan bıkkın ve yılgın karakterimiz Kyon'un bir şekilde bu kızla arkadaş olması ve bu andan sonra başına gelen oldukça ilginç olayları izliyoruz diyebilirim.

    Her ne kadar beni bayacak bir hikaye beklesemde bu açıdan SHY'nin beni yanılttığını söyleyebilirim. Konunun işlenişi orjinal, yan karakterler klişe tipler bile olsa aralarında ortaya çıkan uyum gayet güzel olmuş. Ayrıca animenin zaman zaman, müziği veya hareketi kesip bir sahnedeki dinginliği uzun uzun izlettirmesi de karakterlerle az buçuk bütünleşmemizi sağlıyor.

    Burada söylemem gereken nokta şu genelde basit olaylar yaşanırken aslında birkaç yerde sezdirildiği üzere animenin oldukça derin köklere sahip olduğunu hissetmemiz. Yani oldukça basit şeyler izlerken ve bunun böylece gideceğini düşünürken gerek bazı sürprizler ve gerek bazı noktalarda hikayenin oldukça büyük karmaşalara yol açmasıyla aslında dünyadaki yerimizin, dünyada, burada olma nedenlerimizin çok anlamsız saçmasapan birşey olabileceğini gösteriyor anime az çok : D

    Son olarak SHY izleyeceksiniz bilmeniz gereken birkaç püf nokta var.

    - Bu anime ilk yayınlanmaya başladığında tv yayını sırası kronolojik olarak gösterilmemiş. Yani kronolojik sıra ile yayın sırası birbirinden farklı. Ben izlerken kronolojik sıra yerine yayın sırasını tercih ettim böyle göstermelerinin bir nedeni olmalı diyerek. Animeyi yayın sırasına göre izlediğinizde ilk başlarda tabiki pekbirşey anlamıyorsunuz fakat anime ilerledikçe ilk başlarda gördüğünüz garip bölümlerin arka planını görmek hoş olmuş diyebilirim. Kronolojik sıraya göre izlerseniz klasik bir biçimde giriş - gelişme ve sonucu görürsünüz. Yayın sırasına göre izlerseniz ilk başta sinir bozucu fakat ilerledikçe aydınlanma yaşayacağınız bir seyirlik olur.

    İki şekilde de izleyebilirsiniz, dediğim gibi ben yayın sırasını takip ettim.

    - Animenin ikinci sezonunda sonsuz 8 adında birbirinden çok küçük farklar içeren aynı bölümün 8 kez tekrarını görüyoruz. Benim tavsiyem sonsuz 8 bölümlerinin 1.2. ve 8. bölümlerini izlemeniz. Yoksa aynı bölümü izlerken epey sıkılabilirsiniz.

    1. bölümde olayı.
    2. bölümde olayın ne olduğunu.
    8. bölümde de çözümünü görmüş olacaksınız.


    Çizimler ve müziklerden bahsetmek gerekirse anime 2006 yılında yapılmış olmasına karşın yaşını hiç belli etmiyor. Çizimler genel olarak oldukça güzel, müzikler içinse çok akılda kalıcı olduklarını söyleyemeyeceğim.

    SHY 2 sezonluk ilginç hikayesi ve oldukça güzel filmiyle herkesin izlemesi gereken hoş bir anime olmuş.Herkese iyi seyirler.

    10/8





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 22 Eylül 2020; 17:34:36 >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    İlk izlediğim animelerden. Ve dayanamadım 9. bölümde bırakmıştım.
    quote:

    ilk başta sinir bozucu fakat ilerledikçe aydınlanma yaşayacağınız bir seyirlik olur.

    O sinir bozucu kısmını görmüşsün :)) ama aydınlanma kısmına ulaştığımı söyleyemem. Daha çok bıkıp bırakma evresi oldu. melankoli mi parodi mi yoksa absürd komedi mi dersiniz hiç bana göre değil. Ama sevenler olabilir tabii ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybe4you kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem yayın sırasına göre tekrar izlemeye başlayıp bu sefer sonuna kadar gitmen yönünde. Üstüne mutlaka filmini de izlemelisin. Fikrinin değişeceğine eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 22 Eylül 2020; 20:25:49 >
  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız


    Another (2012)
    Bölüm sayısı: 12
    Tür: Korku, Dram, Gerilim

    Normalde film olsa bu kadar sıkılmadan izleyemezdim ama 12 bölümü arka arkaya tek seferde devirdim. 9/10. 1 puanı gereksiz cliffhanger'ların getirdiği bıkkınlıktan kırdım. Yine de türünü çok iyi temsil ediyor.
  • Katılıyorum, izlediğimde beklentilerimi aşan bir anime olmuştu. Özellikle gizem unsurunu güzel bir şekilde kurgulamışlar.
  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız


    High School of the Dead

    Zombi temasını , b movie tarzı filmleri seviyorsanız HSD güzel bir anime. Kıyamet sonrası zombi temasını işleme yönünden şimdiye kadar gördüğümüzün dışında birşeyler vadetmiyor. Sadece konuyu güzel bir biçimde işlemiş ve kan ile şiddet konusunda ellerini korkak alıştırmamışlar. Animenin aksiyon tarafı gayet güzel fakat en büyük kusuru kurduğu dünyayı ve öyküyü ecchi, cinsellik ve fanservis sunmak adına mahvetmesi.

    Animeyi izlerken bir yerden sonra havaya girip ciddi bir gelişme beklerken araya sokuşturulan ecchi sahnelerinde ciddiyet veya konu bütünlüğü tamamen yokoluyor ve bir anda atmosferden çıkıyorsunuz. Yani ecchi ile aranız ne kadar kötüyse bu animenin aldığı puan o kadar düşecektir. Normalde bunun için canımı sıkmam fakat HSD gibi eli yüzü düzgün bir animenin fanservise kurban gitmesi beni üzdü. Gerçi b movie'lerde biraz öyle değil midir ?

    Son bir not daha HSD'de bulunan Hirano karakteri bana göre animelerdeki otaku tipi için ilham kaynağı olmalı. Otaku dendiğinde başını ellerinin arasına alıp cenin pozisyonunda olaylara tepki gösteren karakterler yenie Hirano gibi karakterler görmek istiyorum !

    Sonuç olarak B movie ve zombileri seviyorsanız kesinlikle göz atmanızı öneririm fakat ecchi, fanservis ve gereksiz cinsellik sahneleriyle aranız ne kadar bozuksa animenin puanı gözünüzde o derece düşecektir.

    10/7


    Not: Anime malesef yarım bitiyor ve mangakası da vefat etmiş durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Eylül 2020; 11:10:49 >




  • Anime: Re Life
    Puan: 7
    Konusu: Bir tane elaman var işsiz. Mülakatlara geliyor biz sizi ararız diyip gönderiyorlar bunu sürekli. Bir gün karşısına biri çıkıyor. Liseli haline dönebileceğini yeniden hayatına başlayabileceğini söylüyor. Denek olmasını istiulyor. Bu da kabul ediyor.

    3 puanı neden kırdım? Yan karakterlere animenin ortasında çok kaptırıyorlar. Saçma sapan kavgalar izliyorsunuz bu da sizi sıkıyor. Birde final beklediğim gibiydi. Şaşirtmadı.

    Not: 4 bölümlük ovası var ama ben izlemedim.
    En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anormal zirve -- 25 Eylül 2020; 18:29:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anime :Erased
    Puan : 8/10

    Bir tane elaman var. Bu elaman etrafında ölecek olan biri olunca kısa bir süreliğine geçmişe gidip insanların hayatını kurtarabiliyor ama bir gün bir cinayet oluyor ve çok geçmişe gidiyor.Orayı söylemeyeyim

    Animenin iyi yanları konusu baya iyi artı olarak çizimlerini çok beğendim çocuklar çok tatlı olmuş ama daha güzel olabilirdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anormal zirve kullanıcısına yanıt
    O 4 bölümlük ovayı mutlaka izle derim çünkü kaldığı yerden devam eden 2. sezon gibi o. Mangası 222 bölüm ben okumadım ama 222 bölüm manga 17 bölümde anlatılmaz gibi geliyor. Yine de animesini çok sevdiğimi söyleyebilirim.

    Erased de güzel anime. Ben özellikle verdiği toplumsal mesajları sevdim.
    aile içi şiddet, çocuk istismarı gibi konulara değinmesi çok iyiydi ve yanlış hatırlamıyorsam bu nedenle ödül de almış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maybe4you

    O 4 bölümlük ovayı mutlaka izle derim çünkü kaldığı yerden devam eden 2. sezon gibi o. Mangası 222 bölüm ben okumadım ama 222 bölüm manga 17 bölümde anlatılmaz gibi geliyor. Yine de animesini çok sevdiğimi söyleyebilirim.

    Erased de güzel anime. Ben özellikle verdiği toplumsal mesajları sevdim.
    aile içi şiddet, çocuk istismarı gibi konulara değinmesi çok iyiydi ve yanlış hatırlamıyorsam bu nedenle ödül de almış.
    Ovasını ben de izlemeyi düşünüyorum merak ediyorum açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.