Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (469. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.710
Cevap
93
Favori
358.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 467468469470471
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sammael.


    Çocukluğu Nazilerin yükseliş dönemine denk gelen ve ilerleyen zamanda Nazi Almanya'nın elit birliklerinden biri olan leibstandarte tümenine katılan askerin savaş anılarından oluşuyor kitap isminden de görüldüğü gibi. Bir diğer benzer kitapta(Kan kırmızı karlar) olduğu gibi yine propagandanın ve zafer sarhoşluğunun etkisiyle başlarda hiçbir şeyi sorgulamazken, savaşın kaybedilmeye başlanmasıyla savaşı ve yaptıkları şeyleri sorgulamaya başlıyorlar. Kitabı genel olarak baya beğendim, diğer kitaba göre de biraz daha sürükleyici geldi ayrıca.
    Bundan sipariş verdim. Bugün geliyor. Bakalım çok merak ediyorum. Kapı çaldı şimdi geldi :))
  • En son necip fazıl'ın o ve ben kitabını bitirdim.. şimdi çöle inen nur kitabını okuyorum..
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    İnceleme yapacak kadar edebiyat bilgisine sahip değilim. Yine de aynı duyguları yaşıyoruz. Benim için biraz yanlış zaman olsa da kitabı görünce "aşk romanı" diye atladım. Kitabı okurken neler hissedeceğimi biliyordum. Ancak hisleri bilmek değil hissetmek esas olandır. Aşk romanları/hikayeleri bana tekrar/yeniden/ilk defa aşık olmak gibi hisleri çağrıştırıyor. Aslında biraz da bu yüzden seviyorum okumayı. Kendi yargılarıma göre oluşturduğum hayal dünyasında tam da istediğim olayları görüyor kimi zaman iyice içine giriyorum, yaşıyorum adeta.

    Yaa işte kitap okumak insanı böyle değiştiriyor. Geçen gün
    tıpkı bu kitaptaki gibi cümleler kurdum doktor randevumda. Bir garip geldim kendi kendime.

    Kitabın arka kapağında da yazdığı üzere genç bir hanımın önce nefret ettiği sonrasında sevdiği adam karşı olan duyguları anlatılıyor.Okudukça baş roldeki Elizabeth karakterini iyice benimsedim. Hatta hayal etmek isteyenler şu şarkıcı hanım efendiye bakabilirler.https://www.youtube.com/watch?v=kuvST3wGCG8&feature=youtu.be&t=52
    Ve karakterler arasındaki olayı okudukça her zaman söylediğim "tanımadan sevemez yada nefret edemezsin" düşünceme bir daha vardım. Sevgi dış görünüş değil, hissettiklerimiz olduğunu bir daha görmüş oldum.

    Kitapta iki cümle beni benden aldı.
    "Gençliğe, güzelliğe ve genellikle gençlikle güzelliğin verdiği sözde iyi huylu birine tutulan babasının anlayışsız ve dar kafalı bir kadınla evlendiğini çok geçmeden anlaması eşine olan bütün sevgisini kaybetmesine neden olmuştu."

    "Lydia hala aynı Lydia'ydı. Yabani, küstah, arsız, yaygaracı ve korkusuz.
    Ayrıca insan kişiliklerini ne kadar az bildiğimi anladım. Kızgın,mutlu,neşeli,somurtkan vb gibi basit şeylerden öte doğru düzgün tanımıyormuşum insanları.Belki de tanımak istemiyorum.

    Kimi nezaket halleri beni sıksa da sağda solda gördüğüm çiftlere nazaran daha gerçekci geliyor bana anlatılan hikayedeki sevgi/aşk.
  • Drybeansandrice kullanıcısına yanıt

    ben de geçenlerde felsefe taşı kitabını aldım bitmek üzere. çocukluğum filmleriyle geçti, kitabını okumak ayrı bir zevkmiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    "Keşke daha önce okusaydım" dediğim kitaplardan biri oldu Semerkant. Yazar tarihsel kişileri, mekanları ve olayları o kadar güzel kurgulamış ki, sanki gerçekler böyleymiş gibi geliyor okuyunca. 2011 yılında Namık Kemal Üniversitesi'nden İrfan Atalay hocamız "Tarihsel Roman ve Amin Maalouf'un Semerkant'ı" adında bir makale hazırlamış, bu güzide eserin tarihsel roman olarak incelemesini yapmış hatta. Hakkında makale yazılmış bir eserden bahsediyoruz sonuç olarak. Gerçekten çok beğendim, hem okudum hem araştırdım hem öğrendim bu kitap sayesinde. Hasan Sabbah bölümü oldukça ilgi çekiciydi, daha önceden bilgiye sahip olduğum bir konuydu, ancak o kadar güzel işlenmişti ki, ayrıntılı bir bilgisel okumuş gibi hissettim kendimi. Bu konu hakkında daha fazla araştırma ve okuma yapacağım mesela, çünkü gerçekten çok ilgi çekici Hasan Sabbah'ın hikayesi. Öte yandan İran'ın durumu, bir dönem yaşadığı dönüşüm vs. İranlı arkadaşımın yakın tarihini anlatarak mevcut durumlarından yakınması geldi aklıma, İran devriminden önce çok daha mutlu olduklarından bahsetmişti. Kitap beni oradan oraya sürükledi diyebilirim, defalarca da okuyacağım muhtemelen. Çok güzeldi, mutlaka okunmalı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyea kullanıcısına yanıt

    Ben de Alamut'u ve bu kitabı okuduktan sonra Hasan Sabbah hakkında bir şeyler araştırmaya başlamıştım. Gerçekten hem öğretiyor hem de merak uyandırıyor, mükemmel bir kitap Semerkant. Makaleyi bilmiyordum teşekkür ederim paylaşım için. Kitabı okumamın üzerinden 3-4 sene geçti bilgileri makaleyle bir tazeleyeyim  En son hangi kitabı okudunuz? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PeşimizdeBiriVar kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam. Makale özet dahi içeriyor, hatırlatma yönünden güzel bir seçenek olabilir gerçekten. Ben de Alamut Fedailerin Kalesi isimli kitabı okuma listeme ekledim, en kısa sürede okuyacağım.

  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    dikkat etti iseniz hiç alıntı yapmadım.neredeyse kitabın hepsini alıntılamak zorunda kalacaktım.korono nedeni ile kalan bazı baş dönmeleri vb derken kitabı tam manası ile okuyamadım.

    adından da anlaşılacağı üzere bizlere çooook uzak bir medeniyet olan ütopya anlatılıyor.kısaca bahsedecek olursak herkesin adaletli/eşit bir şekilde ihtiyaçlarına ulaşması, çalışması,savunması ve eğlenmesi gibi temel ve ileri seviye ihtiyaçları birlik beraberlik içinde sağlanmış.Kimi zaman islam dinini kimi zaman israili andırdı bana ama son noktayı koyamadım.

  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    Savaşı generallerin gözünden anlatan güzel bir kitap. Savaşın neden bu kadar ağır bir şekilde kaybedildiğini, yapılan saçma sapan hataları ve bunların nedenlerini güzelce özetlemiş.

  • Agatha Christie okumaya devam ediyoruz.Bu da güzel bir kitabıydı arkadaşlar.Her kitabı gibi bunu da tavsiye ediyoruz En son hangi kitabı okudunuz? 

     En son hangi kitabı okudunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutkulu420 -- 6 Ekim 2020; 20:11:50 >
  • Arkadaşlar,
    Türk klasiklerine başlamak istiyorum.
    Dili çok ağır olmayacak şekilde kitap ismi ve yayınevi önerileriniz var mıdır?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önerebileceğim aklıma gelen kitaplar:


    Sabahattin ali:Kürk Mantolu Madonna,Kuyucaklı Yusuf .

    Y.Atılgan:Aylak Adam,Bütün Hikayeleri

    Fakir Baykurt:Meşhur Romanları,Duisburg Treni(Hikaye)

    Orhan Kemal:Bereketli Topraklar Üzerind ,Önce Ekmek(Hikaye)

    Tezer Özlü:Çocukluğumun Soğuk Geceleri

    Bekir Yıldız:Kaçakçı Şahan(Hikaye),Raşo Ağa(Hikaye)



    Genel olarak akıcı ve anlaşılır roman ve hikaye kitaplarını yazdım.Ayrıca bu yazarların herbirinin kalemleri birbirinden farklı ortaya karışık bir liste yaptım.

  • Ahmet Haldun Terzioğlu - Enver Paşa'nın Romanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Eğitim sisteminin kötülüğünden dolayı ezbere dayalı bir şekilde öğrendiğimiz, daha doğrusu öğrenmeye çalıştığımız tarihimiz hakkında yazılmış popüler ve doyurucu bir eser bu kitap. Sbs,Ygs,Lys gibi sınavlara hazırlananlar hatırlar, tarih konu anlatım kitaplarında karelerin içerisinde padişahlar olurdu, yaptığı icraatlar altlarında kısa notlar şeklinde yazardı. Biz de ezberlemeye çalışırdık. Mehmetler, Osmanlar hepsi birbirine girerdi. Biz ezbere dayalı eğitim aldık ama o zamanki hocaların da anlatımı ezbere dayalıydı. Belli başlı kalıpları kullanıp hep o şekilde anlatırlardı. 1071 Malazgirt Savaşı dendiğinde aklınıza direkt "Anadolu'nun kapısı Türklere açıldı." cümlesi geliyorsa siz de bu sistemin kurbanı olmuşsunuzdur demektir bence.
    Kendi tarihimi doğru düzgün öğrenememişim, öğrendiğim şeyleri de yanlış öğrenmişim zaten. Emrah hoca da doğru bildiğimiz yanlışlara değinmiş tek tek. Anlatımını da beğendim, kullandığı yabancı kelimeleri açıklamasını da beğendim. Temelini az çok bildiğim şeylerin üzerine ayrıntı öğrenmem bana çok iyi hissettirdi.
    İstihbarat, casusluk üzerine ilgim olduğu için Emrah hocanın Sultanın Casusları isimli kitabını da en kısa sürede okuyacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    Nerden başlasam bilemiyorum...Tek solukta okuduğum en çokta Moreau ve Edward Prendick etik üzerine tartıştıkları kısım hoşuma gitti.120 Küsür sayfada gerilim,ütopya,macera,bilimkurgu ve felsefe konu başlıklarından biraz biraz okumak keyifliydi.Yazar sanki ''usta sen bize hepsinden biraz ortaya koy'' demiş...Genel olarak akıcı ve anlaşılır bir roman ayrıca çevirmenin notları(en sevmediğim kısım burası sanırım son sayfalarda olması ilgili sayfanın aşağısında olmaması) bazı yerlerde aldığınız keyfi artırıyor.(Neye gönderme yapıldığı,ne anlama geldiği )Dr.Moreau karekterini hayata bakış açısını ve etik değerleri ile gerçekten çok hoşuma giden bir karekter oldu.Ayrıca Edward Prendick adadaki hayvansılarla olan etkileşimi sıradan bir insanın vereceği tepkilerle hemen hemen aynı olması güzel bir detay. Genel olarak beğendiğim diş ya da tıp okuyan bir arkadaşıma hediye edeceğim bir kitap oldu.



    BONUS:Kitaptan hemen sonra filmini izledim (1996) .Filmin çok sıkıntılı gerek yapım gerekse oyuncular arasında sürekli problemler olduğunu biliyordum.Zaten bu anlamda çok magazinsel bir film.Bunlara rağmen bir şans vermek istedim BERBATTI.Oyunculuk,kitapta olmayan detaylar vs...En çokta Amerikanlaştırılması saçmaydı.Tavsiye etmiyorum .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 9 Ekim 2020; 16:47:16 >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Çok şey yazmaya gerek yok bu kitap hakkında. Savaşın ne kadar kötü bir şey olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor bu eser. Savaşın bizden götürdükleri, arkada kalan yarım hayatlar, çocuksuz babalar, kocasız kadınlar, oğulsuz anneler... Okurken gözlerimin yaşardığı anlar bile oldu. Çok içten, çok samimi yazılmış kitap. Bir çırpıda biten ama derinden etkileyen bir eser. Geçmişi şanlı savaşlarla, zaferlerle dolu bir millet olarak bizim atalarımız da yaşadı bu zorlukları. Zor, gerçekten çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Saramago'nun Körlük ve Görmek isimli kitaplarını da okumuştum, ne yazık ki bu kitabı onlar kadar derin değil. Uzun öykü olarak geçiyor ama basit bir öykü olmuş. Daha iyi bir şey bekliyordum açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katip3463

    Arkadaşlar,
    Türk klasiklerine başlamak istiyorum.
    Dili çok ağır olmayacak şekilde kitap ismi ve yayınevi önerileriniz var mıdır?
    İnce Memed serisi(yky)
    Sabahattin Ali'nin tüm kitapları (yky)
    Dokuzuncu hariciye koğuşu(Ötüken)
    Saatleri ayarlama enstitüsü(dergah)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?
  • Çağlayan Yılmaz - Gökkurt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 467468469470471
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.