Şimdi Ara

EN KULLANIŞSIZ 10 OTOMOBİL TEKNOLOJİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En kullanışsız 10 otomobil teknolojisi
    Zaman Online - 01.03.2012 - 02:00 Üreticiler tarafından ilk duyurulduğunda büyük beğeni alsa da bazı otomobil teknolojileri artık ilgi uyandırmıyor. Bu teknolojilerin bazıları kullanıcılar tarafından sinir bozucu olarak veya gereksiz olarak değerlendiriliyor. Özellikle orta sınıf üstü model otomobillerde bulunan yağmura duyarlı otomatik sileceklerden harita lambasına, elektrikli emniyet kemerinden elektronik el frenine kadar birçok teknoloji artık ilgi çekmiyor.Popular Mechanics'te yer alan habere göre, işte eskisi gibi rağbet görmeyen otomobil teknolojileri:

    Direksiyondan kumandalı vites: Teoride manuel olarak vites değiştirme yeteneği daha cazipken, direksiyondan vites değiştirmek ise biraz daha basite kaçıyor. Günümüzde yoğun trafikte manuel olarak vites değiştirmeyi zahmetli bir iş olarak görüyor. Bazı lüks ve üst düzey otomobillerde bu sistem oldukça iyi sonuçlar verirken bazı modellerde vites küçültme veya büyültmelerde sıkıntı yaşanabiliyor. Özellikle virajlı yollarda veya sıkışık trafikte bu sistemin oldukça kullanışsız olduğu hissedilebiliyor.

    Yağmura duyarlı otomatik silecekler: Otomatik çalışma sistemi devredeyken gereksiz zamanlarda sileceklerinizin çalıştığını, ihtiyaç duyduğunuz zamanda ise sistemin geç devreye girmesinden şikayet edebiliyorsunuz. Özellikle bazı marka araçlarda bu sistemi devreden çıkarmak için manuel cam sileceği sistemini açarken harcadığınız zamandan fazlasını harcıyorsunuz. Otomobil kullananlar bu sileceklerin tasarımının kötü olmasından ve sileceklerin kötü yerleştirilmesinden şikayet ediyorlar.

    Harita lambası: Yine bazı lüks modellerde dikiz aynasının arkasında yer alan ve sürücünün gözlerini almadan koltukları bacak bölgelerini aydınlatan lambalar bulunuyor. 1990'ların sonlarından itibaren harita lambaları yaygınlaşmaya başladı. Günümüzde etkili okuma ışıkları bazı lüks araçlarda bulunuyor. Ancak hiçbir zaman beklentileri karşılamıyorlar. GPS navigasyon sistemlerinin yaygınlaştığı günümüzde haritalara özel bir teknoloji tamamen gereksiz hale geldi.

    Elektrikli emniyet kemerleri: 1980'li yıllarda hava yastıkları yaygınlaşmadan önce, otomobil üreticileri pasif güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için elektrikli emniyet kemerleri kullandılar. Fakat birçoğu için pasif bölüm omuz kemeriydi ve ayrı olarak kucağınızın üzerinden kemer takmak zorundasınız.

    Yaklaşma ikaz sistemi: Bu sistemde sensörler araca yaklaşan bir nesneyi tespit ediyor ve sürücüyü sesli bir şekilde uyarıyor. Ancak bu uyarı tonları kapı açık, emniyet kemeri açık ve hatta yakıt ikaz sesi gibi diğer uyarı seslerine benziyor. Günümüzdeki araçlarda bu tarz uyarı sistemlerinin çokluğu nedeniyle sürücüler, panel üzerindeki uyarı lambalarını incelemek için gözlerini yoldan daha fazla ayırmak zorunda kalabiliyor.

    Elektronik el freni: Mekanik el frenleri vasıtasıyla otomobile spin attırma tutkunlarının hiç sevmediği yeni sayılabilecek bir teknoloji. Jaguar, Mercedes, BMW gibi lüks markalarda ve orta segment araçların üst donanım seviyelerinde sunuluyor. Cam açma-kapama düğmesine benzeyen bir düğmenin çalıştırdığı bu sistem bazı modellerde park frenini kapattıktan sonra 2-3 saniye sonra devreden çıkarak yokuş kalkış destek sistemi olarak da kullanılabiliyor. Büyük mekanik el freni gibi gözünüzün önünde olmadığı için sürücüler bu sistemi devreye alıp çıkartmayı unutabiliyor.

    Dokunmatik kontroller: Artık dokunmatik ekranların içini ve dışını her şeyini öğrendik. Aynı zamanda yürürken ya da koşarken, bisiklete binerken, otomobil kullanırken bu ekranları doğru bir şekilde kullanmanın neredeyse imkansız olduğunu da biliyoruz. Bir çok modelde radyo, cd çalar, ipod, yol bilgisayarı, GPS ve hatta telefonları bile bu ekranlardan kumanda edebiliyoruz. Tabii araç kullanırken yanınızda bir yardımcı yoksa bunları kumanda etmeye çalışmak kazaya sebebiyet verebileceğinden bir hayli tehlikeli ve kullanışsız.

    Direksiyon hareketine duyarlı farlar: Otomobilin direksiyonu belirli bir açıya ulaştığında aracın farları sürücünün yol kenarlarını daha iyi görmesine yardım etmek için sağa, sola ya da yukarı-aşağı hareket edebiliyor. Bu özellik daha çok lüks araçlarda bulunuyor. Ancak bu sistem geçtiğimiz günlerde Audi ve BMW'nin sunduğu adaptif far sistemleri ile karıştırılmamalı. Çünkü bu farlarda 2 düzineden fazla ışın kaynağından oluşan LED ışıklar yolun en karanlık virajlarına bile kesintisiz ışık veriyor ve aynı zamanda karşı yönden gelen sürücünün gözlerini rahatsız etmiyor. Ancak eski model direksiyon hareketine duyarlı far sistemlerinin sürücülerin görüşünü olumsuz etkilediği ifade ediliyor.


    Emniyet kemerleri takılmadığında devre dışı kalan marş motoru: Bu sistemde sürücü emniyet kemerini takmadığı sürece marş motoru çalışmıyor. Bu sistem Amerika'nın Minnesota Eyaleti'nde 1973 yılında kanunlaşmıştı. Fakat Minnesotalılar bu kanuna gülerek es geçtiler. Bu kanundan sonra birçok Minnesotalı araçlarını emniyet kemerlerinin aparatları kilide takılı vaziyette emniyet kemerinin üzerine oturarak kullanmaya başladı.


    Kaynak:http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=1252939&title=en-kullanissiz-10-otomobil-teknolojisi







  • Emniyet kemerleri takılmadığında devre dışı kalan marş motoru icin;
    Motoru yanan araclarin cok buyuk bir cogunlugu marsa bastigi anda alev aliyormus. Bunun icin motoru calistirdiktan sonra emniyet kemerinin takilmasi onerilir.
  • bence Paralel iletişim kullanan..
    CAN (Controler Area Network)
    Kablo Sistemi kötü teknolojiydi..
    Neden...?
    bu araçta kablo kalabalığı idi..
    arıza çok zor bulunurdu..
    Kablo değiştirilmesi çok zordu....
    Ve bu nedenle ustalar daha çok paramızı alırlardı..
    Bu paralel iletişimde.. Motor---AT arasındaki..
    veri hızıda çok yavaştı..
  • Günümüzde bu teknolijiler çok gelişti.

    Laguna ııı için.

    Yağmur sensörü: Yağmurda otomatik çalışan silecekler büyük bir rahatlık. Yağmurun miktarına göre silecek hızını da otomatik ayarlıyor. Eksisi ise zaman zaman sistem ya çalışmıyor ya da gereğinden hızlı veya yavaş çalışıyor.


    Otomatik el freni: Bu teknolijiyi çok beğendim. Araç stop ettirildiğinde sistem otomatik olarak devreye giriyor, hareket ettirildiğinde ise devreden çıkıyor. Ayrıca manuel de kumanda ediliyor ve bundan dolayı yokuşlarda durulduğunda araç milim geri kaymıyor.
  • bana göre park sensörü, daha mesafe var sanki arabayı parçaladık gibi bağrıyor
  • en kullanışsız,
    yağmur sensörü
    far sensörü
    far yıkama
  • Eski Evom da vardı direksiyonu çevirince o tarafın sis farı yanıyor lüzumsuzdu hakikaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Takmadım diye küfür eder gibi ötüp duran emniyet kemeri. Alışkın değilim, ne zaman annemin arabaya binsem, bir süre sonra ötmeye başlıyor, takarken giricem bir yere. Ötte, en başta öt dimi, yola çıkınca niye ötüyorsun.
  • Hepsini kullanışlı buluyorum ve kullanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz6

    Eski Evom da vardı direksiyonu çevirince o tarafın sis farı yanıyor lüzumsuzdu hakikaten.

    Bu vw grubunda da var galiba. Gecen bir transporterda gormustum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıyı kaleme alan halt etmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sye88

    Yazıyı kaleme alan halt etmiş.

    katılıyorum, bunu yazan gitsin bisiklete binsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conquête

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sye88

    Yazıyı kaleme alan halt etmiş.

    katılıyorum, bunu yazan gitsin bisiklete binsin

    katılıyorum. özellikle yağmur sensörüne hiç katılmıyorum. 8 yıl boyunca silecekleri bir kere bile auto modundan çıkarmama gerek kalmadı (karlı havalar dışında). çok kullanışlı bir şey, ve otoyolda 120 ile giderken bir tır camınızı boydan boya su yapıp daha su gelirken silecekleri çalıştırması ile kıymetini bir daha anlıyorsun, tek püf noktası varsa o da sensör noktasını temiz tutmak gerektiği.
  • Camlardaki sıkışma önleyici sistem bence gereksiz

     EN KULLANIŞSIZ 10 OTOMOBİL TEKNOLOJİSİ
  • Park sensoru bence en gerekli donanimlar arasinda, hatta sensorsuz arac muayeneden gecememeli. Gecenlerde okulda gordum adam geri geri geldi geldi arkadakine guum gecirince yeterince geldigini anladi, sonra direksiyonu cevirip basti gitti. Herifin yuzundeki ifadeyi gorseniz hergun ayni seyi yaptigina yemin ederdiniz..
  • Dokunmatik ekran konusunda haklilar. Son yillarda duydugum en kullanissiz sey 458'in direksiyon uzerindeki sinyal tuslari.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HimErk

    Camlardaki sıkışma önleyici sistem bence gereksiz

     EN KULLANIŞSIZ 10 OTOMOBİL TEKNOLOJİSİ


  • Park sensörü uzun araçlar için çok gerekli,sadece trafikte yaya aracın önünden geçerken ciyaklaması anlamsız.
    Otomatik el freni büyük rahatlık ,el freni çekilimi diye düşünmüyorsun.
    Yağmur sensörü çok hafif yağmurda ön camı temizlemekte nazlanabiliyor ancak iyi özellik. Adaptif farın faydası var zararı yok.
    Harita ve makyaj aynaları bencede çok gerekli değil. Bunlarnı bence dezavantajı bozulunca can sıkması fakat kullanmak isteyenlere sunulması gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

    quote:

    Orijinalden alıntı: conquête

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sye88

    Yazıyı kaleme alan halt etmiş.

    katılıyorum, bunu yazan gitsin bisiklete binsin

    katılıyorum. özellikle yağmur sensörüne hiç katılmıyorum. 8 yıl boyunca silecekleri bir kere bile auto modundan çıkarmama gerek kalmadı (karlı havalar dışında). çok kullanışlı bir şey, ve otoyolda 120 ile giderken bir tır camınızı boydan boya su yapıp daha su gelirken silecekleri çalıştırması ile kıymetini bir daha anlıyorsun, tek püf noktası varsa o da sensör noktasını temiz tutmak gerektiği.

    Kaç defa otoyolda hızla gelen bir tır camını boydan boya su içinde bıraktı?
    Hem ne işin var senin otoyolda tırların dibine giriyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 3 Mart 2012; 12:22:53 >




  • radyodaki acayip düğmeler

     EN KULLANIŞSIZ 10 OTOMOBİL TEKNOLOJİSİ


    TA, AF, PTY, AST bunları kullanan var mı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.