Şimdi Ara

En Kaliteli Sese Sahip Mp3 Çalar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu buraya acmamın sebebı her markanın kendı bolumu olması ve buranın daha ortak bır kullanım alanı olması.Boylece herkese burdan ulasabılırım.

Ses cıkısı en iyi olan modeli arıyorum.İyi derken cok fazla ses vermesı onemlı degıl.Kalite olarak en iyisini arıyorum.model ıcın etkı eder mı bılmıyorum ama metal/rock tarzı muzık dınlıyorum bununla uyumlu akg 330 kulaklık aldım.
    Bana tavsıye edebılecegınız en kalıtelı sese sahıp urun nedir?Fiyat olarak cok cıkmak ıstemıyorum mulltımedya ozellıklerıne falan hıc ıhtıyacım yok sadece muzık dınleme amaclı arıyorum.Olursa da cok sorun degıl.30gb kadar en az hddsı olursa cok sevınırım.

• Eğer mp3 dinlemeyi düşünüyorsan, bir çok bilindik marka arasında pek fark olmaz.. HDDsi büyük olan cihazlardan da iPod olabilir seçenek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: stopthetrial

az öncede belirttim bir konuda böyle birşeyi.en kaliteli mp3 şu anda kişiye göre değişir.şu anda değişir dememin sebebi;en iyi kulaklıkla tam studio kalitesinde ses almamızı sağlayacak bir mp3 yok.(yada o yapıda.)

burada önemli olan kulaklık,tercihlerin ve müzik zevkin.bu değerler kişiye göre değişir.sen akg k330 kullanıyormuşsun.bence hafıza o kadar önemli değilse sandisk'in yeni çıkardığı ve oldukçada kaliteli bir player olan sansa clip'i düşün.(maks 8gb.)

hafıza önemli ise(ki bence o kadar uçma.) kolay kolay ucuz bir cihaz bulamazsın ne yazıkki.

dostum ucmak degıl zaten bır cok gurubun full discographysı var bende oyle dınlıyorum.30 gb ipod video var.bunun ses kalıtesı nasıldır?cowon ireverlardan cok geride kalır mı?

ayrıca bana daha yuksek hdd ye sahıp onerebılcegınız bır model var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: MuttFTS.

Eğer mp3 dinlemeyi düşünüyorsan, bir çok bilindik marka arasında pek fark olmaz.. HDDsi büyük olan cihazlardan da iPod olabilir seçenek..

ya bende genelde 320 kpbs zaten anlamadıgım ben sızın demek ıstedıgınızı.
  • Mp3 derken 128/192 vs. demek istedim. FLAC/ALAC gibi kayıpsız formatlar var bir de, daha kaliteli. Gerçi 320 de gayet yeterli bir çözünürlük.. 320 ile Flac arasındaki farkı iyi bir donanımın yoksa anlaman zor zaten..

30Gb video (özellikle 5,5G ise) varsa verdiğin paraya değecek bir kazanım sağlayacağını düşünmüyorum yeni alacağın cihazın. Zaten dengeli bir kulaklık aldığına göre muhtemelen Cowon veya Sony gibi mp3playerların rengini sevmeyebilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 20 Ağustos 2009; 15:28:05 >
  • @MuttFTS.

saol yorumun ıcın anladım sımdı durumu.

ben ipodu alalı 2.5 yıl oldu kacıncı jenarasyon oldugunu tam bılmıyorum.aslında yeterlı oldugunu dusunuyorsanız gercekten yenı bır alet almayacagım.
  • iriver clix2 veya cowon d2 al derim d2 64gb a kadar hafıza kartı destekliyordu sanırım 16gb hafıza kartı alırsın 2gb kendinde var bence fazlasıyla yeterli olacaktır. bendede cowon d2 var en düşük kaliteli müziğim 320kbps d2 de 1139 şarkı var toplamdada daha 1gb boş yerim var bütün şarkıları aynı anda dinleyemiyeceğine göre ama bütün albümlerim flac olacak diyorsan ipod fln al bu arada akg k330 hakkında yorumunu almak isterim merak ettiğim bir model bende birzamanlar akg k324p kullanıcısıydım çokta memnundum fakat sonra kulaküstülere yöneldim portapro almıştım onunlada çok iyiydik şimdi akg k440nc var izolasyonu portaproya göre daha güzel nc hiç bir işe yaramıyor, otobüste açtım nc yi fakat motorun sesi yinede kulağıma geliyordu ama şunuda söyleyeyim her media player markasının kendine özel bir ses efekti oluyor cowon d2 de bbe, sonylerde clearbass, iriverlerdede sesin ezilmemesini sağlayan bir efekt vardı adını unuttum
    ben cowon d2den hayli hayli memnunum bataryası 4 haftadır gidiyor çok kullanamadım bu ara ama çok kullansamda 2 hafta gidiyor flac oynatabilmesi açısından çok iyi zaten ipodlar flac oynatmıyor diye biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Clix2 tavsiye etmem, hatırladığım kadarı ile kayıpsız formatları desteklemiyordu. İlerde ilgi duyarsanız ihtiyaç duyabilirsiniz.. Cowon destekliyor muydu onu tam hatırlamıyorum.

Kulaklık ile bir süre iPod kullanın, tatmin olmazsanız değiştirmeyi düşünebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuttFTS.

Clix2 tavsiye etmem, hatırladığım kadarı ile kayıpsız formatları desteklemiyordu. İlerde ilgi duyarsanız ihtiyaç duyabilirsiniz.. Cowon destekliyor muydu onu tam hatırlamıyorum.

Kulaklık ile bir süre iPod kullanın, tatmin olmazsanız değiştirmeyi düşünebilirsiniz..

cowon destekliyor
    quote:

mutluysan alma. vede yetiyorsa sana her türlü.biraz daha bekler sonrasında çok daha iyi bir cihaz alabilirsin belki.

ama uçma dememin sebebleride var;

öncelikle yüksek bitrate takılıyorsan wma veya aac deneyiver bir zahmet.fark olmadığını göreceksin. (iyi bir converter ile çevir ve 128kpbs olsun.)

birde atıyorum 4-8gb ile takılırsan hepsini dinleyebilirsin.ama 30gb ve üstü ile hepsini dinleyemezsin bence. mesela benim yaptığım 2-3 hafta kadar bir kısım müziğimle takılıp sonrada diğer müziklerimi dinlemek.zaten en sevdiklerin toplamda kaç müzik ki......anlatabildim umarım.

aynen katılıyorum 30gb ve üstünü dinleyemezsin kesinlikle istediğin müziği arayıp bulana kadar zaten yaptığın iş biter

• @sultanomar

Malesef inceleme yapacak kadar bilgiye sahip degılım.daha once kalıtelı olarak sadece se210 kullanmıstım ama çalındı malesef:(

@stopthetrial

mutluyum ama ınsan nıye daha iyi olmasın dıyor.

Sonuc olarak sanırım bıraz daha ipod ile takılacagım
  • @sultanomar

Ya ben 320 kpbs ve full discography olarak bulundurdugum ıcın hdd benım ıcın onemlı.dınlemedıgım sarkıları dınleyıp kendımce guzel sarkılar kesfetmeyı sevıyorum.

ayrıca bu kayıpsız formatlar 320 kpbs ye gore gercekten fark edılebılcek derece de ıyı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 20 Ağustos 2009; 16:08:18 >
  • evet flaclar gerçekten daha iyi ama ayrıntıları iyi çıkarabilen bir kulaklık olması çok önemli ben akg k324 ile aradaki farkı gayet iyi anlıyordum fakat bi tanıdıkta westone3 var onunla daha iyi anlaşılıyor ama dediğim gibi yapıp 18gb hafızada yetelidir bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: sultanomar

evet flaclar gerçekten daha iyi ama ayrıntıları iyi çıkarabilen bir kulaklık olması çok önemli ben akg k324 ile aradaki farkı gayet iyi anlıyordum fakat bi tanıdıkta westone3 var onunla daha iyi anlaşılıyor ama dediğim gibi yapıp 18gb hafızada yetelidir bence

ipodlar flac desteklemıyor sanırım dogru mudur?
  • bende desteklemediğini sanıyorum ama emin değilim
  • quote:

flac'ın riplenme durumuna bağlı.benim orijinal cd'lerim var.bazı cd'lerimdeki müzikler indirilebilen flac'lara nazaran çok daha iyi olabiliyor.

320 yetmiyorsa sana azar azar bulaşmayı dene.olmadı 320 ile yola devam et.

çünkü flac sabit bi değere sahip değil yani riplenince illaki bir sıkışma oluyor dediğin gibi riplenmesinede bağlı
  • özellikle armatür sürücülü olmayan orta halli kulakiçi modellerde flac ya da benzeri yüksek çözünürlü ses dosyalarını dinlemenin bir faydası olacağını düşünmüyorum. 256 kbps civarı mp3 dosyalarının yeterli olması gerekir. Belki bunun ötesinde fiio 5 gibi ucuz yollu bir cep amfisi alıp daha dinamik bir sese kavuşabilirsin.
  • 320 ile flac arasını farketmek gerçekten güç. İyi bir kaynak ve iyi bir kulaklığın olması gerek. Tabi iyi bir de kulak.

iPod'lar flac değil ama alac destekliyor. Converter ile çok basit bir şekilde çevriliyor. İkisi de kayıpsız formatlar olduğundan, aralarındaki geçişte kayıp olmuyor.

Audio CD'lerin kalitesi, flac'lerden tabii ki iyidir ama onu anlamak için çoooook yatırım gerek
  • Ucuz kaynak değil de, farklı flac codec'leri var. Dediğiniz gibi bazı codec'ler gerçekten garip/kalitesiz oluyor

quote:

yo yo öyle değil.flac'ta aynı wav'ın kalitesini sunabiliyor.ANCAK;ucuz kaynaklardan çevrilipte flac diye sunulabilen şarkılar var.zaten yukarıdaki durum istisna bir durum.belirteyim dedim.

aslında saniyede 1411 parça ses ile saniyede 800 parça sesin farkını en baba kulaklık bile farkettiremez.
  • herkese selam;

2 3 haftaya yeni bir mp3 çalar alıcam. bundan once ipod 2g ve ipod touch 1g sahibiydim.. artık hakkaten sesi cok iyi olan bir mp3 player ım olsun istiyorum...
    mp3 player almadan kulaklıgımı aldım westone um1 imle guzel verim verecek bir mp3 calara ihtiyacım var.. forumdaki cogu yazılanları okudum cowon trekstor iriver bu 3 markada hep onde..
    bende en sonunda iriver clix 2 ye yada cowon d2 ye karar kıldım..
    yalnız iriver ın amerika sitesine baktıgımda artık clix 2 nin satılmadıgını gordum.. clix 2 nin varisi hakkında bir fikriniz var mı??
    birde sizde mp3 calar onersinde bulunursanız sevinirim benim icin ses ön planda ama diger ozelliklerde onemli bu nedenle trekstor vibez i elemiştim mesela...
    simdiden cok tesekkurler yanıtlarınız icin..
  • Diğer özelliklerde önemliyse dengeli ses için Zen x-fi de güzel bir seçim olabilir. Video olmasa da olur derseniz Trekstor Vibez'ın üzerine ses alamadım hiçbir aletten. Galiba bir Kenwood varmış onun gibi yada ondan iyi olabilen. Diğer yandan Sansa Clip de fiyatına göre oldukça kaliteli ses verebilen bir cihaz. Tabi pil süresi ve ses seviyesini yetersiz bulanlar da var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.