Şimdi Ara

En İyi Vakıf Üniversiteleri Hangileri? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
45.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

En İyi Vakıf Üniversiteleri Hangileri?

(En Son Oy Tarihi: 25.08.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: Dragonal

Arkadaşlar bu sene bende tercih yapacağım.Ve yaklaşık 3-4 aydır bir araştırma içerisindeyim.Puanımda oldukça iyi.Ve ben kesinlikle vakıf üniversitesini tercih edeceğim.İstedğim bölüm inşaat mühendisliği..Bu bölümü ve diğer bölümler hakkındaki bazı araştırmalarımı sizinle paylaşayım.

Öncelikle Sabancı Üniversitesi gerçekten çok iyi arkadaşlar.Eğitim kadrosu süper.Özellikle rektörünü görmeniz lazım.MIT de yükseğini yapmış,neredeyse her üniversitede akademik çalışmaları var.Diğer hocalarıda gayet iyi.Ancak koç çok abartılmış arkadaşlar.Bazı bölümlerinde sadece 5-6 tane öğretim elemanı var.Sadece Koç holdingten gelen bir isimden dolayı bu üniversite bence abartılıyor.

İstanbul Üniversitesi gibi büyük bir eğitim kurumunda inşaat mühendisliği profösör sayısı sadece 3 arkadaşlar..Bu gerçekten çok şaşırtıcı bir şey.Boğaz içi üniversitesinin inşaat mühendisliği öğretim elemanı(tam-yarı zamanlı) ve araştırma görevlileri toplam sayısı 28-30 civarında.Ancak bir İstanbul Kültür Üniversitesine bakıldığında bu sayı 46ya çıkıyor.Hocaların bacgroundları ise inanılmaz..

Hukuk alanında ise İstanbul Bilgi üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi kapışıyor.Profösör sayıları oldukça fazla.İstanbul Kültür Üniversitesi Alman hukuk sistemiyle öğrencilerini donatıyor.

Beykent ve yeditepenin inşaat mühendisliği toplam öğretim elemanı sayısı 10 arkadaşlar..

Bahçeşehir'e iyi deniliyor ancak partner üniversite sayısı bakımından gerçekten kötü.Ayrıca kampüsü çok ufak.Bilgisayar mühendisliği bölümünde Profösör yok.

Mimarlık bölümünde Yeditepe baya iyi.Bunu İstanbul Kültür takip ediyor..

İşletme iktisat gibi bölümlerde yine İstanbul Biilgi öne çıkıyor.diğerleri (Koç,Sabancı,Bahçeşehir,Kültür vs..) bilginin geisinde kalıyor.

Kısacası iyi düşünün derim.Gelecek 5-10 sene içinde bu gidişatla devlette hoca kalmayacak..

Aman diyeyim! Mimarlık seçeceksen İstanbul Kültür sakın seçme. Yeditepe hakkında bilgim yok fakat, bizim okuldan ilk dönem sonunda (Maltepe Üni.) Kültüre geçen 3 arkadaşımız oldu yol problemi nedeniyle. Bakırköyde oturdukları için kültür onlara daha yakındı.

2. dönem onlardan biri bizim okulu ziyaret etti, yakın arkadaşımızdı. Ordaki sistemi duyunca şok olduk gerçekten. Bir kere bizim "Yapı Bilgisi" dersinde 1. sınıfın ilk haftalarında yaptıklarımızı 2. dönemin ortalarında anca yaptıklarını anlattı. (bu olay 2. sınıfın başında da olabilir tam hatırlayamadım şimdi) Ve de asıl önemlisi uygulamaya en çok ihtiyaç duyulan o dersi amfide işlediklerini söyledi, uygulamayı ise evde yapıyorlarmış. Bizde ise ilk ders teorik derstir, sonraki 4 ders de uygulama yapılır ki zaten uygularken anlarsın konuyu... Yani böyle farklar var üniversiteden üniversiteye...

Sana illa gel maltepeye demicem ama kısaca tanıtmış olayım, ekol olarak Mimar Sinan Üni ekolünü benimsemiş zaten dekanı, dekan yardımcısı ve birkaç profesörü eski ünlü Mimar Sinan hocaları. (Sedat Hakkı Eldem'in öğrencileri) Ders programı ve dersler de hemen hemen aynı Mimar Sinan'la bu yüzden. Yani eğer mimarlık seçeceksen Türkiye'de en iyi mimarlık eğitimi veren vakıf ünilerinden biri bunu açıkça söyleyebilirim. Ama diğer bölümleri için öyle söylenemez dürüst olmak gerekirse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illustrious -- 25 Mayıs 2010; 0:17:15 >

• Ben de koçta okuyorum..Koç üniversitesini öneririm ama abartıldığı kadarda iyi olduğunu söyleyemem..Eksikleri çok..Ama sabancı gerçekten iyidir....Benim kardeşim ist kültürde mimarlık okuyordu..Ve gezberejacksonun belirttiğin gibi yoldan dolayı yatay geçişle yeditepeye geçti..Ancak geçeceğine pişman oldu...İst kültür mimarlığın yeditepeden kat kat iyi olduğunu söylüyor..Maltepe hakkında bir bilgim yok tabi..ne söylesek boş..
    Tabiki arkadaşın dediği gibi bölümden bölüme değişir üniversitelerin iyi olduğu bölümler..Ama böyle giderse 5 10 sene içinde vakıf üniversiteleri devlet üniversitelerine çok büyük bir üstünlük sağlayacağa benziyor..

En İyi Üniversiteler (MBA)
  • Bazı üniversiteler MBA programını gerçekleştiriyor,bazıları gerçekleştirmiyor..Onun için bu tam bir krtier değil..Ancak bilimsel araştırma,akademik kadro çok önemli..Aslında araştırma olarak kendi öğrencilerine sormak lazım..Bunuda yapmışlar..http://www.realta.com.tr/EnGozdeSirketler2010/EGSA2010@BBWT.pdf
    bu linkin son sayfasında öğrencilerin memnun oldukları üniversiteler var..doğuşta okuyorum ben...benim üniversitem 17. olmuş...İlk 10da

Özyeğin Üniversitesi
    İzmir yüksek teknoloji Üniversitesi
    Boğaziçi
    Koç
    İstanbul Kültür
    Galatasaray Üniversitesi
    Bilkent Üniversitesi
    Sabancı
    ODTÜ
    Bilgi

Kesinlikle ama kesinlikle Koç üniversitesi çok abartılıyor ismi koç olduğu için.Arkadaşlar bilgisayar mühendisliği bölümünde 6 tane öğretim üyesi var 1i sadece profösör..Endüstri mühendisliğinde 7 tane öğretim üyesi var 2 tanesi prof...Gerçekten çok az...Ve hocalar da normal hocalar...ben çok abartıldığı kanaatindeyim.Kampüsü güzel...Ama kampüs mü yoksa eğitim mi...Tabiki eğitim..

Sabancı Üniversitesi gerçekten çok iyi...Öğretim üyeleri olsun,olanakları olsun harika bir üniversite..Bünyesinde hocaların eğitim geçmişi çok iyi..Mühendislik ve doğa bilimleri baya iyi..Ancak kampüsü çok uzakta..Yatılı kalmak zorunlu

Yeditepe Üniversitesi bir tek kampüsü güzel büyük olduğu için..22 öğrenciye sadece bir öğretim üyesi düşüyor. İnşaat mühendisliğinde 4 tane öğretim görevlisi var ama burslu puanı yüksek.Neden?Çünkü kampüs büyük.Eğitim bakımından sıfır..Hiç bir arkadaşım memnun değil...

İstanbul Bilgi Üniversitesi de gerçekten güzel bir üniversite...Eşit ağırlık bölümlerinde baya iyi..İşletme ve reklamcılık bölümleri ayrıca hukuk fakültesi kaliteli öğretim elemanları ile donatılmış...3 tane kampüsü var..Bunlar merkez yerlerde..Ama tüm bölümleri iyi denemez..

İstanbul Kültür Üniversitesi akademik kadro bakımından gerçekten harika..inşaat mühendisliği bölümünün itü denkliği var.Hukuk fakültesinde en çok prof'a sahip bir üniversite..Mimarlık bölümü ve bilgisayar müh bölümüde baya gözüme çarptı...3 kampüsü var..Gerçekten iyi bir üniversite..Ulaşım kolay...Ancak çok tiki denilen insanlar var...

Bahçeşehir üniversitesi manzarası güzel..Bilgisayar mühendisliğinde çok az öğretim elemanı var.Sadece 1 prof var..Mimarlık bölümü iyi ama..Kaliteli öğretim elemanlarından oluşuyor..Beşiktaştaki kampüsü güzel manzaralı ancak çok ufak...

Özyeğin Üniversitesi bu da Koç ve Sabancı gibi zenginlerin ismi olduğu için göz önüne çıkmış..Çekmeköyde bir kampüsü yapılıyor...İşletme bölümü harika..ama diğer bölümler için aynı şey söylenemez..Ama işletme de bence türkiyedeki tüm üniversitelerden iyi..

Diğerlerini açıklama gereğini duymuyorum...Ama şu kesin..Bu saydığım üniversiteler gelecek 5-10 sene içinde yüzyıllık devlet üniversitesi konumuna gelecekler..

• ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uurckmz -- 5 Aralık 2015; 15:34:47 >

Hukuk fakülteleri hakkında yazılanları okuyunca afedersiniz 1 tarafımla güldüm. Diğer bölümleri nasıldır bilemem

İstanbul'da Koç , Ankarada Bilkent dışındaki okullar için konuşuyorum

Yeditepe, Bahçeşehir , Kadir Has , Başkent, Atılım hatta devleti sayarsak Marmara hukuktan çok samimi arkadaşlarım var. "Hukukta önemli olan kendini geliştirmektir" diyip duruyorlar, fakat

1) 18 yaşına kadar kendilerini geliştirememişler barajı geçip hukuka gelmişler daha nasıl gelişecekler

2) Kendini zaten geliştirememiş adam hukuka gelmesin, giderse 7tepe,başkent,bahçeşehir,atılım a gitsin(burslular için konuşmuyorum) Gerçekten yapamazsınız , işin içinden çıkamazsınız. Ha çıkarsınız, nasıl ? kolay sorularla.

3) Bizim okula yatay geçişle gelmiş kızları, erkekleri okulda aldıkları vize + final notlarını takip ediyorum. 3.75 le gelen kız 3 dersten bütünlemeye kaldı, 3.65 le gelen erkek 3 dersten kaldı. Geldikleri okullar da yeditepe, istanbul kültür filan.

4) Ben güzel 1 okula gitmek için 2 senemi heba etmişim, arkadaşlarım üniversiteye(vakıf-devlet farketmez) çoktan başlamışken ben elimde öss test kitaplarıyla yazın sıcağında yüzümde trilyon tane sivilce çıkmış biçimde çalışmışım , babadan burslu altında arabası fakat sokak arası üniversitede hukuk okuyan adama ilerde iş şansı tanır mıyım piyasada ? silerim, benim gibi yüzlerce kişi de siler. silinirsiniz

5) Hiç bir iş adamı bu sokak arası üniversitelerdeki adamları takip etmez, etmiyor, niye etsin ? Başka bir çocuk ilk 5000 e girmiş, kendini disipline etmiş, çalışmış , çabalamış diğeri laylaylom daha sonra sokak arası bir üniversiteye git diplomayı al. Siz olsanız takip eder misiniz ?

Daha yazacak çok şey var gerçi ...

Bilkent veya Koç 'daki hukuk, elektrik-elektronik müh. veya buna eşdeğer bölümler haricindeki şeylere puanınız tutuyorsa bence gitmeyin. 1 sene daha çalışmak, hayat boyu üzülmekten çok daha kolay.

Kalp kırdıysak affola.

saygılar

• En iyisinin Bilkent olduğu aşikar.

Orijinalden alıntı: judith

Kompleksi olan varsa okumasın

Hukuk fakülteleri hakkında yazılanları okuyunca afedersiniz 1 tarafımla güldüm. Diğer bölümleri nasıldır bilemem

Yeditepe, Bahçeşehir , Kadir Has , Başkent, Atılım hatta devleti sayarsak Marmara hukuktan çok samimi arkadaşlarım var. "Hukukta önemli olan kendini geliştirmektir" diyip duruyorlar, fakat

1) 18 yaşına kadar kendilerini geliştirememişler barajı geçip hukuka gelmişler daha nasıl gelişecekler

2) Kendini zaten geliştirememiş adam hukuka gelmesin, giderse 7tepe,başkent,bahçeşehir,atılım a gitsin(burslular için konuşmuyorum) Gerçekten yapamazsınız , işin içinden çıkamazsınız. Ha çıkarsınız, nasıl ? kolay sorularla.

3) Bizim okula yatay geçişle gelmiş kızları, erkekleri okulda aldıkları vize + final notlarını takip ediyorum. 3.75 le gelen kız 3 dersten bütünlemeye kaldı, 3.65 le gelen erkek 3 dersten kaldı. Geldikleri okullar da yeditepe, istanbul kültür filan.

4) Ben güzel 1 okula gitmek için 2 senemi heba etmişim, arkadaşlarım üniversiteye(vakıf-devlet farketmez) çoktan başlamışken ben elimde öss test kitaplarıyla yazın sıcağında yüzümde trilyon tane sivilce çıkmış biçimde çalışmışım , babadan burslu altında arabası fakat sokak arası üniversitede hukuk okuyan adama ilerde iş şansı tanır mıyım piyasada ? silerim, benim gibi yüzlerce kişi de siler. silinirsiniz

5) Hiç bir iş adamı bu sokak arası üniversitelerdeki adamları takip etmez, etmiyor, niye etsin ? Başka bir çocuk ilk 5000 e girmiş, kendini disipline etmiş, çalışmış , çabalamış diğeri laylaylom daha sonra sokak arası bir üniversiteye git diplomayı al. Siz olsanız takip eder misiniz ?

Bilkent veya Koç 'daki hukuk, elektrik-elektronik müh. veya buna eşdeğer bölümler haricindeki şeylere puanınız tutuyorsa bence gitmeyin. 1 sene daha çalışmak, hayat boyu üzülmekten çok daha kolay.

Kalp kırdıysak affola.

saygılar

Haklı olduğun yerler kadar haksız olduğun yerler de var. Mesela ben vakıf ünisinde okuyorum, ders bırakmamak için afedersiniz ama bir taraflarımı yırtıyorum (kalınca ekstradan para ödemek var tabii) ama devlet ünisine geçiş yapsam ki istesem yapabilirim sanırım şu an, öyle bir yayarım ki dersleri şaşarsın. Yani o dediğin kişiler için geçerli midir bu bilmem tabi herkesin fikri kendine ama devlet ünisinde okuyor olsam eminim daha rahat olurdum. Bu arada ilk 5000'e giren adamla herhangi birini karşılaştıramazsın bile zaten. Ayrıca okuduğum bölüm mimarlık, babadan burslu altında arabası olan bir çok arkadaşım herhangi bir devlet ünisinde okuyan mimarlık öğrencisiyle çok rahat bir şekilde baş eder (ki daha önce "sildiğini" de biliyorum). Kendimi örnek vermiyorum burslu olduğum için. İnsanların yeteneklerini ve zekalarını öss puanıyla hesaplayamazsın.

He haklı olduğun noktalar var, okula gelen boş beleş zengin züppesi tipler de var ama sakın onları silebileceğini aklından geçirme çünkü mezun olduğunda zaten babalarının kendi şirketlerini yönetiyor olacaklar. Üzücü bir şey gibi ama gerçek.

• Öss kesinlikle zekayı ölçmüyor ama

Kendini disipline edemeyen, ileriyi göremeyen , öss e çalışmayan akıllı da değildir

Kazanamadığım sene aklım başımda değildi.

He o zengin züppelerin çoğu, babalarının şirketinin başına geçemeden araba kazası , aşırı dozda eroin yüzünden ölüyor. (bakınız gazeteler 3. sayfa)

Geçince de büyük bir çoğunluğu iflas ettiriyor. Yada yönetim kurulu koltuğunda o oturuyor ama aslında amcası, dayısı yönetiyor.
  • Öss tabiki de zekayı temsil etmiyor.Sadece o senedeki disiplinine bakıyor.Öss çalışmasında başarısız olan biri,diğer hayatındada başarısız olacak diye birşey kesinlikle yok.En basitinden benim abim=)..Sivas Cumhuriyet üniversitesiden mezun oldu.Puanı çok düşüktü şu an mercedes-benz te çalışıyor.Çokta iyi maaş alıyor.

Ben mesela koç üniversitesinde burslu okuyorum.Bizim üniversitede 250 260 yapmış adamda,340 350 yapmış adamda aynı sınıfta aynı eğitimi görüyor.Bazen össde yüksek puanlı öğrenciler sınavlardan düşük alıyor diğerli yüksek alıyor.Kısaca össnin zekayla alakası yok.Yine bir örnek verim İstanbul bilgi üniversitesinde uluslararası ilişkiler paralı okuan bir tanıdığım şu an sabancıda çalışıyor başka bölümde burslu okuyan da zorlu grubunda çalışıyor.He istanbul kültürde %100 burslu inşaat mühendisliği okuyan arkadaşım Enkada çalışıyor mimarlıkta paralı okuyanda doğuş grubunda.Kısaca burslularda,paralılarda kendini geliştirdiği ölçüde hakettikleri yerlere geliyorlar.

İstanbuldaki en iyi vakıf üniversitelerine gelince..Bence en iyisi sabancı..Sonrasında da koç..Bunlar diğerlerine göre zaten erken kuruldu.Onu bilgi,bahçeşehir,kültür takip ediyor...Dikkat ederseniz yeditepeyi saymıyorum.Kampüse değil,eğitime bakın...Benden bu kadar..Umarım yardımcı olmuşumdur tercih yapacak kişilere..

• @ judith

genç biraz geliştir kendini at gözlüklerini çıkar. bak hukukçu olucaksın her açıdan görmen lazım artık olayları

300 puan civarı alıp koç - sabancı - bilkent gibi okullarda öss denen sınavda TR derecesi yapmış insanlarla aynı dersleri alıyorlar ve aynı sınavlara giriyorlar. anlıycağın kendilerini geliştirebiliyolar aksini iddia etme üzülürsün. kal sağlıcakla kompleksli arkadaş

Orijinalden alıntı: judith

Kompleksi olan varsa okumasın

Kalp kırdıysak affola.

saygılar

Bırak ya saçmalama paranız olsa sen tutup 360 alır mıydın ? Elbette fazla kasmaz 300 falan alırdın...
    Ama Atılım yazanları ben de anlamıyorum

• Yeditepe-Bahçeşehir Üniversitesiyle Atılım Üniversitesini aynı cümleye koymak bile saçma olur. Bu üniversitelerin karşılaştırılması mümkün bile değil. Tamam anladık sallıyorsunuzda orantılı sallayın.

Birkere Bahçeşehir'in akademik kadrosunu,ulusrarası anlaşmalarını, akademik başarılarını incelerseniz eğer farkı anlarsınız. Hani öyle anlaşılamayacak bir fark değil, farktan daha da fazlası.. Bunlarla uğraşamam ben derseniz eğer bir zahmet en basit iş olan Taban puanlara bakın sonra birde en iyi vakıf üniversitesi diye saydıklarınıza bakın ondan sonrasına siz karar verirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 7 Temmuz 2010; 20:45:51 >

HANGİ VAKIF ÜNİVERSİTESİ??

Öncelikle sınavlarının bittiği ve tercih döneminin başladığı bugünlerde umuyorum ki bütün öğrenciler istedikleri bölüme girecek kadar puan almışlardır. Kendi tercihi olduğu için veya aldığı puan gereği vakıf üniversitelerinde bir program seçmesi gerekenlere yararlı olabilecek bazı konuları sizlerle paylaşmak istiyorum. 2 sene önce kızım, bu sene de oğlum için bir vakıf üniversitelerinden tercih yapacağım için bu işlere biraz kafa yordum, belki size de faydası olur.
    Tercih dönemlerinde birçok vakıf üniversitesi basın/yayın veya diğer yollarla aile ve öğrencilere ulaşmaya ve tercihlerini yönlendirmeye çalışıyorlar. Bu dönemde özellikle medyada yaratılmış haberler ve web sayfalarında gerçekleri yansıtmayan söylenti ve vaatlerle karşılaşabilirsiniz. Bunlara ek olarak dershanelerdeki rehber öğretmenlerin de öğrencileri belirli vakıf üniversitelerine yönlendirmeye gayret ettiğini gözleyeceksiniz. Siz bu göz boyamaları bir kenara bırakın ve tercih edeceğiniz üniversite ile ilgili bilgi edinmek için bizzat kendiniz bir çalışma yapın, sizlere yol gösterecek birkaç tavsiye belki işinize yarar.

Üç Tür Vakıf Üniversitesi:
    Vakıf üniversitelerini üç gruba ayırabiliriz:
    a) Güçlü kuruluşlar tarafından kurulmuş ve bu kurumlar tarafından maddi olarak desteklenen üniversiteler (örneğin: Koç, Sabancı, TOBB vb.),
    b) Köklü eğitim vakıfları tarafından kurulan üniversiteler (örneğin: Bilkent, Işık, vb)
    c) Vakfın belirli şahıs veya şirketlerin kontrolünde olduğu üniversiteler.
    Bu üniversiteler arasında tercih yapma durumundaysanız bakmanız gereken ilk kriter kurumun sürekliliğidir. Sorulması gereken soru bu üniversitenin destekleyicisin misyonu nedir, ne arkasındaki kurumun veya kişinin bu işteki devamlılığı nedir? Özellikle üniversiteler kazanç sağlamak zorundadırlar. Bu kurumlar sizden aldıkları paralardan kendi kazancını ayırır ve geri kalanıyla da size hizmet verir. İşler ters gittiği zaman bu kurumlarda eğitim kalitesi çok olumsuz etkilenir! Bu kurumların sürekliliği, vakıf üniversiteleri sektörüne taleple ilgilidir ve bu talebin azalması durumunda bu kurumun sektörden çekilmemesi için hiçbir neden yoktur. Bu tip üniversiteleri tercih edecek olan adayların bir kez daha düşünmesini öneririm.

Altyapı:
    Tercih aşamasındaki değerlendirme kriterlerinden bir diğeri de üniversitenin altyapısıdır. Sizlere tavsiyem tercih yapmadan önce okulu gezip görmeniz ve buna bağlı olarak karar vermenizdir. Okulun altyapısı kurumun bu işte ne kadar kalıcı olmak istediğinin bir göstergesidir. Günümüzde birkaç binadan ibaret üniversitelerin var olduğunu biliyoruz.

Program
    Ders programları aşağı yukarı birbirine benzer ancak işi ekonomik olarak yürütmek isteyen üniversiteler az sayıda seçmeli dersler vererek, her öğrencinin istediği alana yönelip o alanda uzmanlaşmasına imkân tanımaz. Her programı ayrı inceleyin, bir üniversitede iyi bölümlerin olması o üniversitede sizin seçeceğiniz bölümün de iyi olacağı anlamına gelmez. Nitekim bazı üniversiteler bazı bölümleri vitrin olarak kullanmaktadırlar; dikkatli olmanızı öneririm.

Akademik Kadro:
    Tercih edilecek olan kadro değerlendirmeniz gereken en önemli unsurlardan bir tanesidir. Dikkat etmeniz gereken, kadro içerisindeki tam zamanlı çalışan sayısıdır. Bir programı düzgün bir şekilde yürütebilmek için en az 5 tam zamanlı öğretim üyesi kişi gereklidir. Kadronun ne kadar deneyimli olduğunu hocaların özgeçmişlerini inceleyerek öğrenebilirsiniz. Bu arada önemli bir başka konu da bazı hoca isimlerinin vitrin süsü olarak kullanıldığı gerçeğidir. Bu hocalar fiilen eğitim programında yer almaz ancak isimleri kullanılır.

Ek Bilgi Kaynağı Olarak Öğrenciler
    Yukarıdaki konularda detaylı ve gerçek bilgi almak isteyenler ilgili programın (üniversitenin başka programında okuyan değil!) özellikle son sınıflarında okuyan ve az çok başarılı olan öğrencilere ulaşmalıdır. Eğer tanıdığınız biri yoksa internette öğrenci isimlerine, öğrenci kulüplerine ulaşabilirsiniz. Onlar size mutlaka en doğru bilgiyi vereceklerdir.

Kampüsün Konumu:
    Gençler üniversite çağında ailelerinden koparak özgür bir yaşam kurmak, aileler ise çocuklarını gözlerinin önünden ayırmamak isterler (en azından bizim ailede durum böyle). Bu farklı istekler, yaşanılan şehre orta uzaklıkta, öğrencilerin istediklerinde evlerine gelebileceği kampüsler seçilerek çözülebilir. Mesela İstanbul’da Sabancı, Işık Şile kampüsü gibi örnekler gösterilebilir. Ancak buna karar vermeden önce başta belirttiğim gibi üniversitenin kampüsü ziyaret edilmeli ve konaklama imkânları bizzat yerinde görülmelidir.

Burs ve Ücret Durumu:
    Bölümler iyi öğrenciye ulaşabilmek ve kontenjanlarını doldurabilmek için burslar sunmaktadır. Geçen sene kontenjan doldurmada yaşanan zorluklar nedeniyle, bu sene burs sayıları artmış durumda. Hatta bazı okullar kontenjanlar dolmadığında maalesef pazarlık(!) dahi etmektedirler. Aman bu tür tüccarlardan uzak durun, işler iyi gittiğinde sözlerini unutacaklardır veya bursu kesmek için bir neden bulacaklardır. Ancak eğitim geleneği olan kurumların burs sunarak yarattığı cazip koşulları değerlendirin, bu okullar verdikleri sözün arkasında durmaktadırlar.

Geçmiş Yıllardaki Taban Puanı:
    Önemlidir, geçmişte öğrencilerin bu programı tercihini gösterir. Ancak vakıf üniversiteleri dinamik ortamlardır, bir yıl içinde çok şey olumlu ve olumsuz olarak değişmiş olabilir, dikkatli olun! Maalesef birçok program layık olmadıkları halde geçmişin mirası sayesinde iyi izlenim yaratıp, yanıltıcı olabiliyorlar. Bu arada geçmiş yıllarda taban puanı oluşmamış, yeni veya birkaç yıl önce kurulmuş programlar yakalayabilirsiniz. Kurum güvenilir ve kadro iyi ise, araştırın ve çekinmeden tercihinizi kullanın.

Sonuç Olarak:
    Tercihinizde söz konusu olacak tüm programları önyargısız olarak sıralayın. Sonra her programı aşağıdaki kriterler açısından bir tabloda değerlendirin.
    • Üniversitenin misyonu (misyonu ekonomik olanlardan uzak durun!)
    • Sunulan programın içeriği (bir uzman yardımı gerekebilir)
    • Akademik kadro (bir uzman yardımı gerekebilir)
    • Öğretim maliyeti (burslar vd.)
    • Kampus, sosyal yaşamı ve konumu
    • Programda okuyan öğrencilerden edinilen bilgiler (zor da olsa birilerine ulaşın!)

İsterseniz tablonuzda bu kriterler için sayısal notlandırma yapın ve duygusal davranmayıp en yüksek notu alandan başlayarak tercihinizi oluşturun.

En iyi tercih böyle mi yapılır? Bence evet.. Umarım yanılmıyorum. İyi şanslar…

• di natale arkadaşımınz söyledikleri çok doğru..bende çeşitli araştırmalar yaptım istanbul için..sabancı ve koç arkasında büyük şirketlera olduğu için daha fazla göze batıyor..sanırım yakında özyeğinde öyle olacak...ama koç sabancı harici de çok iyi vakıf üniversiteleri vardır..örneğin reklamcılık ve uluslararası ilişkiler gibi bölümlerde bilgi çok iyidir...çok kaliteli öğretim elemanları vardır..mimarlık inşaat müh ve hukuk bölümlerinde istanbul kültür öne çıkmıştır...eczacılık ve diş hekimliği bölümlerinde yeditepenin kalitesi tartışılmaz...
    Diş Hekimliği ve Tıp: Yeditepe
    Bilgisayar Mühendisliği: Bilkent
    Elektrik-Elektronik: Bilkent

Mutlaka daha vardır ama bu kadarından eminim..

Orijinalden alıntı: Vatal

bilkent gerisi yalan fazla söze gerek yok. hangi bölümü istiyorsanız isteyin önce bir bilkent oluyor mu bakın sonra alternatifleri deneyin. konu silinebilir

Ne biçim yorumlar yapılıyor hadi eğitim-üniversite konusunda cahilsiniz illa konuya girip yorum yazmak zorunda değilsiniz. TOBB İktisat'ta yalan senin için tabi.

Orijinalden alıntı: Vatal

bilkent gerisi yalan fazla söze gerek yok. hangi bölümü istiyorsanız isteyin önce bir bilkent oluyor mu bakın sonra alternatifleri deneyin. konu silinebilir

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.