Şimdi Ara

En İyi Vakıf Üniversiteleri Hangileri? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
45.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

En İyi Vakıf Üniversiteleri Hangileri?

(En Son Oy Tarihi: 25.8.2024)
Giriş
  • vakıf üniversitelerine ve öğrencilerine karşı inanılmaz bir önyargı var. halbuki o kadar kötü yerler değil vakıf üniversiteleri. sen kendini biliyorsan, arkadaş seçmeyi de biliyorsan hiç sorun yaşamazsın.

ben vakıf üniversitesinde burslu okuyorum dediğimde aldığım tepki,

-ay yavrum ezdirme kendini onlara bak.

-yok yahu ezme falan. hepsiyle aram iyi.

-o zaman sen zekisin, sen eziyorsundur onları.

-???

yok kardeşim ezme falan. dışarıdan öyle mi gözüküyor bilmiyorum ama içeride durumlar o şekilde değil. beraber yemeğimizi yeriz, maçımızı izleriz.

hatta devlet üniversitelerinde ders notlarını vermemek için çırpınan öğrenciler yok benim çevremde. o sarı saçlı diye küçümsediğiniz kız "al defteri istediğin zaman getir" diyebilecek kadar da insan.

yani kısacası öğrenciler şöyle böyle diye vakıf üniversitelerine giydirmek doğru değil. ama ben devlet okulunda okumak ister miydim, tabi ki evet. en azından kafam rahat olacaktı. burada bursum gidecek diye sıkıntı içindeyim sürekli.

• Madem bu kadar iyi üniversiteler o zaman niye eğitimle alakası olmayan adamları alıyorlar direk puana göre alsınlar
  • Arkadaşlar bu sene bende tercih yapacağım.Ve yaklaşık 3-4 aydır bir araştırma içerisindeyim.Puanımda oldukça iyi.Ve ben kesinlikle vakıf üniversitesini tercih edeceğim.İstedğim bölüm inşaat mühendisliği..Bu bölümü ve diğer bölümler hakkındaki bazı araştırmalarımı sizinle paylaşayım.

Öncelikle Sabancı Üniversitesi gerçekten çok iyi arkadaşlar.Eğitim kadrosu süper.Özellikle rektörünü görmeniz lazım.MIT de yükseğini yapmış,neredeyse her üniversitede akademik çalışmaları var.Diğer hocalarıda gayet iyi.Ancak koç çok abartılmış arkadaşlar.Bazı bölümlerinde sadece 5-6 tane öğretim elemanı var.Sadece Koç holdingten gelen bir isimden dolayı bu üniversite bence abartılıyor.

İstanbul Üniversitesi gibi büyük bir eğitim kurumunda inşaat mühendisliği profösör sayısı sadece 3 arkadaşlar..Bu gerçekten çok şaşırtıcı bir şey.Boğaz içi üniversitesinin inşaat mühendisliği öğretim elemanı(tam-yarı zamanlı) ve araştırma görevlileri toplam sayısı 28-30 civarında.Ancak bir İstanbul Kültür Üniversitesine bakıldığında bu sayı 46ya çıkıyor.Hocaların bacgroundları ise inanılmaz..

Hukuk alanında ise İstanbul Bilgi üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi kapışıyor.Profösör sayıları oldukça fazla.İstanbul Kültür Üniversitesi Alman hukuk sistemiyle öğrencilerini donatıyor.

Beykent ve yeditepenin inşaat mühendisliği toplam öğretim elemanı sayısı 10 arkadaşlar..

Bahçeşehir'e iyi deniliyor ancak partner üniversite sayısı bakımından gerçekten kötü.Ayrıca kampüsü çok ufak.Bilgisayar mühendisliği bölümünde Profösör yok.

Mimarlık bölümünde Yeditepe baya iyi.Bunu İstanbul Kültür takip ediyor..

İşletme iktisat gibi bölümlerde yine İstanbul Biilgi öne çıkıyor.diğerleri (Koç,Sabancı,Bahçeşehir,Kültür vs..) bilginin geisinde kalıyor.

Kısacası iyi düşünün derim.Gelecek 5-10 sene içinde bu gidişatla devlette hoca kalmayacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: Dragonal

Arkadaşlar bu sene bende tercih yapacağım.Ve yaklaşık 3-4 aydır bir araştırma içerisindeyim.Puanımda oldukça iyi.Ve ben kesinlikle vakıf üniversitesini tercih edeceğim.İstedğim bölüm inşaat mühendisliği..Bu bölümü ve diğer bölümler hakkındaki bazı araştırmalarımı sizinle paylaşayım.

Öncelikle Sabancı Üniversitesi gerçekten çok iyi arkadaşlar.Eğitim kadrosu süper.Özellikle rektörünü görmeniz lazım.MIT de yükseğini yapmış,neredeyse her üniversitede akademik çalışmaları var.Diğer hocalarıda gayet iyi.Ancak koç çok abartılmış arkadaşlar.Bazı bölümlerinde sadece 5-6 tane öğretim elemanı var.Sadece Koç holdingten gelen bir isimden dolayı bu üniversite bence abartılıyor.

İstanbul Üniversitesi gibi büyük bir eğitim kurumunda inşaat mühendisliği profösör sayısı sadece 3 arkadaşlar..Bu gerçekten çok şaşırtıcı bir şey.Boğaz içi üniversitesinin inşaat mühendisliği öğretim elemanı(tam-yarı zamanlı) ve araştırma görevlileri toplam sayısı 28-30 civarında.Ancak bir İstanbul Kültür Üniversitesine bakıldığında bu sayı 46ya çıkıyor.Hocaların bacgroundları ise inanılmaz..

Hukuk alanında ise İstanbul Bilgi üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi kapışıyor.Profösör sayıları oldukça fazla.İstanbul Kültür Üniversitesi Alman hukuk sistemiyle öğrencilerini donatıyor.

Beykent ve yeditepenin inşaat mühendisliği toplam öğretim elemanı sayısı 10 arkadaşlar..

Bahçeşehir'e iyi deniliyor ancak partner üniversite sayısı bakımından gerçekten kötü.Ayrıca kampüsü çok ufak.Bilgisayar mühendisliği bölümünde Profösör yok.

İşletme iktisat gibi bölümlerde yine İstanbul Biilgi öne çıkıyor.diğerleri (Koç,Sabancı,Bahçeşehir,Kültür vs..) bilginin geisinde kalıyor.

Kısacası iyi düşünün derim.Gelecek 5-10 sene içinde bu gidişatla devlette hoca kalmayacak..

istanbul kültür demişin beykent demişin bahçeşehir demişin iyice saçmalamışsın. bu saydığın üniler ticarethaneden farksız dersane mantığı ile işletilen üniler. gelsinler iki uyduruk hocayla iki uyduruk diploma verelim paraları cozuklayalım hesabı.

elli kere yazdım gene yazıyım bilkent, sabancı, koç dışında vakıf ünisi yazmayın. ve önceliğiniz devlet ünileri değil bu üniversitelerde burslu programlara yerleşebilmek olsun. bilkentte bu 4. senem olacak her sene iyi ki burayı kazanmışım diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokata -- 6 Mayıs 2010; 2:00:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

quote:

Orijinalden alıntı: Tun4

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: THX

anlamayacak birşey yok sarışın kızlardan bahsediyorum ayrıca okula limuzinle gelen barzolardan

Abi şundan eminim ki hiçbir üniversite Atılım kadar kötü olamaz. Üniversite zaten zor duman içinde. İnsan oraya iki fidan diker. Ama bilerek öyle yapmışlar yoksa apaçiler drift yapacak yer bulamazlar. (Bir gün gitmiştim o üniversiteye ve hala bin pişmanım...)
    Bu tipler Bilkent için de geçerli. Bilkent'e zaten çalışanı değil babası zengin olanı alıyorlar. Bu yüzden daha lise hayatından kurtulamamış , boş , beleş , hayatı araba sürmek ve drift yapmakla geçmiş tipler çoğunlukla.
    Ne kadar iyi olursa olsun ben ölürüm de vakıf üniversitesine gitmem. Bu benim kişisel tercihim...

Yazık ya yazık, hatta tek kelimeyle facia Bilkent için yazdıklarınız.Arabasıyla hava basan iki barzo gördün diye yurtdışına(özellikle Amerika'ya) bu kadar çok öğrenci yollayan, Microsoft, Google, Boing ve sayamadım onlarca şirketten teklif alan öğrencilerin olduğu ya da bu kadar kaliteli eğitim kadrosu barındıran bir üniversiteyi nasıl böyle karalıyabiliyorsunuz anlamıyorum.

Keşke biraz fikir sahibi olabilseydiniz, sizin adınıza çok üzüldüm.

Ben zaten üniversiteyi değil öğrenci kitlesini eleştirdim.
    Oh ne ala memleket parası olan 260 puanla Türkiye'nin en iyi 3. üniversitesinde okuyor. Parası olmayana 350 alsan anca üniversiteye sokarım diyor.

İster 260 isterse baraj puanıyla alır sana ne?Adam orayı para kazanmak için açmış sevabına kimse özel okul açmaz.Parayla herşey mümkün sende yüksek puanla burslu olarak oraya gir.260 alan adamla 350 alan arasında zeka olarak çok büyük fark yok kimse gerizekalı değil.

• quote:

Arkadaşlar bu sene bende tercih yapacağım.Ve yaklaşık 3-4 aydır bir araştırma içerisindeyim.Puanımda oldukça iyi.Ve ben kesinlikle vakıf üniversitesini tercih edeceğim.İstedğim bölüm inşaat mühendisliği..Bu bölümü ve diğer bölümler hakkındaki bazı araştırmalarımı sizinle paylaşayım.

önce profesör yazmayı öğren ondan sonra tercih yap olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retrogamer -- 6 Mayıs 2010; 5:30:50 >

• ayrıca kabul edelim bilkent üniversitesinin de mühendislikleri harici,aynen arkadaşın da dediği gibi (ben de bilkent üniversitesinin içinde bulundum oradan biliyorum) niteliksiz bir ton paralı öğrenci yığını var.bilkent genelde bu paralı,okula tikkylik yapmaya gelen öğrencilerin paralarını harcar,mühendislik de çalışır.yani buradan demek istediğim şu.her üniversitenin kendine özel iyi bölümleri vardır.iyice araştırmak lazım.sadece prof. sayılarına bakılarak da kıyas yapılmamalı,prof. ların akademik yayın sayıları ve çalışmaları,bir bölümdeki prof.sayısından çok daha önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokata
    istanbul kültür demişin beykent demişin bahçeşehir demişin iyice saçmalamışsın. bu saydığın üniler ticarethaneden farksız dersane mantığı ile işletilen üniler. gelsinler iki uyduruk hocayla iki uyduruk diploma verelim paraları cozuklayalım hesabı.

elli kere yazdım gene yazıyım bilkent, sabancı, koç dışında vakıf ünisi yazmayın. ve önceliğiniz devlet ünileri değil bu üniversitelerde burslu programlara yerleşebilmek olsun. bilkentte bu 4. senem olacak her sene iyi ki burayı kazanmışım diyorum.

Hayatında kaç defa o ticarethane diye adlandırdığın üniversitelerin önünden geçtin? Hayatında kaç defa o üniversitelere gidip ders dinledin?
    Nasıl oluyorda hiç gitmediğin, hiç görmediğin ortamlar hakkında yorumlar yapabiliyorsun?
    Belki çevrende 2-3 arkadaşın o okullarda okuyor, belki sana olumsuz yorumlarda bulundular ve sende bu üniversiteler hakkında böyle bir düşünceye sahip olmuş olabilirsin. Sana tavsiyem sağından solundan duyduğun hiçbir şeye inanma. Bilkent üniversitesi öğrencisi olmuşsun ama bazı şeyleri ne yazıkki öğrenememişsin.
    Vakıf üniversiteleri için bir gerçek vardır ve tüm vakıf üniversiteleri herzaman iyi bir durumda olmak zorundadır çünkü günümüzde vakıf üniversitelerinin sayısı oldukça fazla olmuştur. Bu durumda rekabetin doğmasına neden olmuştur. Bu kadar yoğun bir rekabet ortamında tüm vakıf üniverstiteleri büyük yatırımlar yapmaktadır.
    Benim burada vakıf üniversitelerini kollamak yada onları korumak gibi bir amacım yok. Fakat benim için enönemli nokta hiçbir eğitim kurumu aşşağılanmamalıdır. Çünkü olayın sonunda bir eğitim ve emek vardır. Hiç olmazsa o eğitim kurumlarında okuyan veya eğitim gören kişilerin emeklerini küçük görmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: svs

quote:

Hayatında kaç defa o ticarethane diye adlandırdığın üniversitelerin önünden geçtin? Hayatında kaç defa o üniversitelere gidip ders dinledin?
    Nasıl oluyorda hiç gitmediğin, hiç görmediğin ortamlar hakkında yorumlar yapabiliyorsun?
    Belki çevrende 2-3 arkadaşın o okullarda okuyor, belki sana olumsuz yorumlarda bulundular ve sende bu üniversiteler hakkında böyle bir düşünceye sahip olmuş olabilirsin. Sana tavsiyem sağından solundan duyduğun hiçbir şeye inanma. Bilkent üniversitesi öğrencisi olmuşsun ama bazı şeyleri ne yazıkki öğrenememişsin.
    Vakıf üniversiteleri için bir gerçek vardır ve tüm vakıf üniversiteleri herzaman iyi bir durumda olmak zorundadır çünkü günümüzde vakıf üniversitelerinin sayısı oldukça fazla olmuştur. Bu durumda rekabetin doğmasına neden olmuştur. Bu kadar yoğun bir rekabet ortamında tüm vakıf üniverstiteleri büyük yatırımlar yapmaktadır.
    Benim burada vakıf üniversitelerini kollamak yada onları korumak gibi bir amacım yok. Fakat benim için enönemli nokta hiçbir eğitim kurumu aşşağılanmamalıdır. Çünkü olayın sonunda bir eğitim ve emek vardır. Hiç olmazsa o eğitim kurumlarında okuyan veya eğitim gören kişilerin emeklerini küçük görmeyin.

gerçekler acıdır. iki tane bina kiralayıp dersane yerine üniversite açılır oldu ülkede. vakıf üniversitelerdeki artış sayıda ne yazık ki kalitede değil. apartman üniversite mantalitesi geçerli saydığım ünilerde ve diğer birçoğunda. merak etme konuk öğrenci olarak hepsinde bulundum herkese bol keseden sallıyor bu düşüncesiyle yaklaşmayın. gözlemlerimi aktarıyorum ne kültür ne beykent bilim amacı ile açılmamış ünilerdir. kar amacı güttükleri açık ve net bunu rektörlerinin açıklamalarından çıkarıyorum.

ben diyeceğimi dedim. bu ünilere böyle olduğunu bile bile girip sonradan ama öyle değil ki diyenlere bişey demem. dışardayken deli gibi eleştirip sonra yan çizerler czzrt diye.

bin kere de yazarım bu ülkede iyi üniversite sayısı 5dir. saymam agerek yok tekrar tekrar malumun ilanı olur. bunlar da türkiye şartlarına göre iyi olabilir lakin yurtdışı olunca çoğunun bir geçerliliği yok. bu ülkede eğitime bilime verilen önemdir bunu böyle yapan.

diğer üniversieler vasatın bin kat altında eğitim veriyorlar. bunun böyle olduğunu bile bile baştan tercihinizi ona göre yapın. vasat ünilere girip sonra aslında çok süperler lan okudunuz mu da burda olm muhabbeti çevirmeyin.

• quote:

ben diyeceğimi dedim. bu ünilere böyle olduğunu bile bile girip sonradan ama öyle değil ki diyenlere bişey demem. dışardayken deli gibi eleştirip sonra yan çizerler czzrt diye.

bin kere de yazarım bu ülkede iyi üniversite sayısı 5dir. saymam agerek yok tekrar tekrar malumun ilanı olur. bunlar da türkiye şartlarına göre iyi olabilir lakin yurtdışı olunca çoğunun bir geçerliliği yok. bu ülkede eğitime bilime verilen önemdir bunu böyle yapan.

diğer üniversieler vasatın bin kat altında eğitim veriyorlar. bunun böyle olduğunu bile bile baştan tercihinizi ona göre yapın. vasat ünilere girip sonra aslında çok süperler lan okudunuz mu da burda olm muhabbeti çevirmeyin.

Öncelikle bazı fikirlerine katılıyorum, katılmıyor değilim. Bazı konularda oldukça haklısın. Türkiyede eniyi 5 tane üniversite göstermişsin. Bende soruyorum sana;
    TOBB-ETU kötü bir üniversitemidir sence? Sunduğu olanaklardan haberin var mı bilemiyorum. Google a Tobb-etu ortak eğitim programı diye aratırsan. Eminim çok daha iyi sonuçlar çıkaracaksın.
    İzmir ekonomi üniversitesi kötü bir üniversitemidir? Bu üniversite için olanaklardan haberin var mı? Google a ieu-tesco kipa şeklinde bir arama yaparsan. Daha iyi sonuçlar çıkarabilirsin.
    Başkent üniversitesi kötü bir üniversitemidir? Tıp alanında ortaya koyduğu başarılar ortadadır. Yök ün sitesine girip yayınlamış olduğu makale sayılarını görebilirsin.
    Bu üniversitelerin sayısını arttırabiliriz. Sana enaz 10 tane böyle üniversite sayabilirim. Fakat seninde fikirlerinede saygıyla karşılıyorum. Türkiyede sadece Sabancı,Koç,Bilkent yok buna emin olabilirsin. Bilkentin sadece bir tane önemli avantajı vardır. O da Türkiyenin ilk vakıf üniversitesidir. Yılların üniversitesidir. O ticarethane dediğin üniversitelerin tamamı 2000 yılından sonra kuruldu. Bırakda bu üniversitelere karar vermek için biraz zaman geçsin.
    Bence bir üniversiteyi değerlendirmek için enaz 10-15 yılını tamamlamalıki doğru değerlendirmeler yapılsın.
    Not: Bu değerlendirmelerimi hem vakıf üniversitesinde, hemde devlet üniversitesinde okumuş biri olarak yapıyorum.

• quote:

quote:

Valla arkadaşım ben sadece araştırmalarımı yazdım.Ayrıca beykent ve bahçeşehire iyi demedim.Tutupta bir üniversiteyi övme gibi bir amacım yok bu bir.İkincisi arkadaşın dediği gibi araştırmadığın şeylere karşı yorum yapma bence.Ve ben sadece istanbuldaki üniversiteleri değerlendirdim.Örneğin Ankarada Başkent üniversitesi de çok iyidir.Ama sana göre o da kötüdür.Tek iyi Bilkenttir=)Bilkent en eski vakıf olmasından dolayı bu kadar göz önünde olabilir.Ama sende iyice bakarsan akademik kadrolarını görebilirsin..Ben okuldaki hocaların kalitesine bakarım..Ve yazdığım üniversitelerin akademik kadrosu çok iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragonal -- 6 Mayıs 2010; 20:24:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: svs

quote:

Öncelikle bazı fikirlerine katılıyorum, katılmıyor değilim. Bazı konularda oldukça haklısın. Türkiyede eniyi 5 tane üniversite göstermişsin. Bende soruyorum sana;
    TOBB-ETU kötü bir üniversitemidir sence? Sunduğu olanaklardan haberin var mı bilemiyorum. Google a Tobb-etu ortak eğitim programı diye aratırsan. Eminim çok daha iyi sonuçlar çıkaracaksın.
    İzmir ekonomi üniversitesi kötü bir üniversitemidir? Bu üniversite için olanaklardan haberin var mı? Google a ieu-tesco kipa şeklinde bir arama yaparsan. Daha iyi sonuçlar çıkarabilirsin.
    Başkent üniversitesi kötü bir üniversitemidir? Tıp alanında ortaya koyduğu başarılar ortadadır. Yök ün sitesine girip yayınlamış olduğu makale sayılarını görebilirsin.
    Bu üniversitelerin sayısını arttırabiliriz. Sana enaz 10 tane böyle üniversite sayabilirim. Fakat seninde fikirlerinede saygıyla karşılıyorum. Türkiyede sadece Sabancı,Koç,Bilkent yok buna emin olabilirsin. Bilkentin sadece bir tane önemli avantajı vardır. O da Türkiyenin ilk vakıf üniversitesidir. Yılların üniversitesidir. O ticarethane dediğin üniversitelerin tamamı 2000 yılından sonra kuruldu. Bırakda bu üniversitelere karar vermek için biraz zaman geçsin.
    Bence bir üniversiteyi değerlendirmek için enaz 10-15 yılını tamamlamalıki doğru değerlendirmeler yapılsın.
    Not: Bu değerlendirmelerimi hem vakıf üniversitesinde, hemde devlet üniversitesinde okumuş biri olarak yapıyorum.

tobb etü apartman üniler arasında istisna. son yıllarda iyi aşama kaydettiklerini yakınen görüyorum. zaten tobb a laf etmedim.

• quote:

Valla arkadaşım ben sadece araştırmalarımı yazdım.Ayrıca beykent ve bahçeşehire iyi demedim.Tutupta bir üniversiteyi övme gibi bir amacım yok bu bir.İkincisi arkadaşın dediği gibi araştırmadığın şeylere karşı yorum yapma bence.Ve ben sadece istanbuldaki üniversiteleri değerlendirdim.Örneğin Ankarada Başkent üniversitesi de çok iyidir.Ama sana göre o da kötüdür.Tek iyi Bilkenttir=)Bilkent en eski vakıf olmasından dolayı bu kadar göz önünde olabilir.Ama sende iyice bakarsan akademik kadrolarını görebilirsin..Ben okuldaki hocaların kalitesine bakarım..Ve yazdığım üniversitelerin akademik kadrosu çok iyi...

Arkadaşım en doğru, en güzel işi sen yapıyorsun. Başkalarının laflarına, sözlerine inanmak yerine ne kadar güzel araştırmışsın. Öğretim elemanlarına bakmışsın. Üniversitelerin olanaklarını araştırmışsın. İşte senin gibi insanlar, gelip bilgilerini paylaşsın, eleştirilerini yapsın. Belli araştırmalarına göre şunlar şunlar kötüdür desin. Eyvallah sonuna kadarda katılırım. Fakat bazı insanlar var. Adam sadece egosunu tatmin etmek için geliyor foruma biryığın olumsuz yorumlar yazıyor gidiyor. Bu üniversiteler hakkında hiçbir bilgisi olmasa bile. Sadece aklında tekbir şey var o da egosunu tatmin etmek.
    Herneyse umarım herkes gönlünden geçirdiği en güzel yerleri kazanır ve başarılı güzel bir kariyer sağlar kendine. Allah herkesin gönlüne göre versin...

• quote:

quote:

Söylediklerinin bazıları doğru olmasına rağmen Bahçeşehir Üniversitesiyle ilgili söylediklerinin hiçbirine katılmıyorum!. Bahçeşehir Üniversitesi kesinlikle bir ticarethane değildir. Lütfen birkere bile görmediğin veya fikrinin olmadığı üniversitelerle ilgili yanlış yorum yapma. Bu sayfaları yüzlerce insan okuyor, bu kesinlikle büyük bir hata olur. Evet gerçekten de bende çoğu vakıf üniversitesine eskiden önyargılı yaklaşıyordum. Ancak şunu söyleyebilirim ki çoğu vakıf üniversitesi devlet üniversitelerinden daha iyi eğitim veriyor. Bahçeşehir üniversitesinin öğrenci profili genel olarak çok iyi.(Ben %50 bursluyum) Özellikle %100 burslu aldığı öğrencilerin taban puanına bakarsınız o saydığınız üniversitelerin hepsinden yüksek(ösym sitesinden teker teker bakabilirsiniz.) Hemen çok para veriyorlar demeyin!. Tek verdikleri hazırlığı yurtdışında okuma imkanı, onu da kazananların çoğu tercih etmiyor(Arkadaşlarımdan biliyorum) ve de %100 burslu giren 1-2 arkadaşım okulda ekstradan görev yapıyorlar(öğrenci işlerinde). Dediğim gibi puan bakımından kalitesi ortada. Tabiki burssuz puanlar herkesin tahmin edebileceği gibi düşük, Bilkentin de çok farklı değil. Geçen sene Bilkentin %50 burslu tabanları bile yerlerde sürünüyordu. Ben şahsen Bahçeşehire gitmeyi İstanbulda olduğu için Bilkente tercih ettim. Şunu belirtmek isterim ki, burda bilkentin ne kadar köklü olduğuna dair sözüm yok- ancak Bahçeşehirle ilgili yanlışlıkları da üşenmeden teker teker cevaplayabilirim. Ayrıca bildiğiniz gibi Bilkentin eski rektörü şu an Özyeğin Üniversitesinde. Kararımı vermeden önce bizzat onunla da görüştüm. Müthiş bilgili bir insandı ve beni her konuda aydınlattı. Bu arada Özyeğin Üniversitesine %100 burslu girebiliyordum. . Öncelikle Özyeğin Üniversitesinin akademik makale sıralamasında( neredeyse sıralamada en önemli kriter) Türkiyede 2. olduklarından bahsetti. Tabiki bende doğal olarak 1 senede kurulan bir üniversitenin nasıl böyle bir konumda olabileceğini sordum ve bunun hocalarla doğru orantılı olduğunu öğrendim. Yani o üniversite sıralamalara bakıp aldanmayın (Bknz Sabancı Üniversitesi Genel Sıralamada 2007 de 53 sıradayken birden 2008 de 22-23 seviyesine yükselmiş.) Demek istediğim Üniversite kalitesindeki ve sıralamasındaki temel faktör üniversitenin yaptığı yatırımlardır, aynı yıl içerisinde yapılan 2 farklı araştırmada bile çok farklı sıralamalar gözükebilir. Bahçeşehir Üniversitesine dönecek olursam, üniversitemiz gerçekten inanılmaz yatırımlar yapıyor. Örneğin CO-OP, kaç tane üniversitede buna benzer kapsamlı bir program var. Düşünsenize sizin çalışmak istediğiniz firmada CEO olarak görev yapan kişi size gelip ders ve sertifika veriyor. Ayrıca kaç tanesi size bu firmalarda 3,6,9 aylık bölümler halinde MAAŞLI çalışmanıza olanak sağlıyor. Bunun gibi birşey başka kaç tane üniversitede var. Üstelik bu söylediğim CO-OP markalı dersler ve programlar her sene kendini yeni firmalar ekleyerek güçlendiriyor. Hemde öyle sıradan firmalar değil. ( Dileyenler Bahçeşehir Üniversitesi Web Sayfasını Ziyaret edebilir.) Bu dersleri veren CEO ları bir kenara bırakıp asıl profesör ve hocalara gelmek istiyorum. Bahçeşehir Üniversitesinde gerçekten çok kaliteli hocalar var. Pazar günü açın Ruhat Mengi' nin programını şu ana kadar neredeyse bütün bölümlerde Bahçeşehir Ü. 'den profesör vardı. Onun dışında bu hocaları her türlü yerde programlarda yorum yaparken görebilirsiniz. ( Deniz Gökçe, Taner Berksoy-Bilgi Üniversitesi Eski Dekanı-,......... ve daha bir çok profesör.)Biliyorum biraz uzun ve karmaşık oldu fakat sizden bu dağınıp yazım için özür dileyip son birşey söylemek istiyorum. Bahçeşehir Üniversitesine gelmeden önce Bankalara, Uluslararası Firmalara, Üniversitelere Danışmanlık yapan firmaların üst düzey yöneticilerine, Üst düzey devlet üniversitelerinin rektörlerine ve tabiki Tanınmış üniversitelerde okuyan arkadaşlarıma danışarak bu üniversiteyi seçtim. Şu anda hazırlığı gerçekten çok iyi bir şekilde sistemli çalışarak 1. olarak tamamladım( Normal de 4 ila 5 kur arasında tamamlanan hazırlığı ben 3 kurda bitirdim) ve şuanda almanca eğitimimi alıyorum. Şu ana kadar üniversitemden çok memnunum umarım böyle devam eder. Ayrıca üniversitemizin konumu birçok okulla karşılaştırılamaz bile!. Motorla okulun önünde inip, kartını gösterip girmekten daha güzel ne var!.Şunu da belirtmek istiyorum üniversilerle ilgili biraz araştırma yapıyorsanız iletişim fakültesine de bakmadan geçmeyin. İletişim fakültesi 7 ödülün 7 sini de toplayıp tüm üniversiteler arasında 1. olmuştur. Arkadaşlar sizlere diyeceğim şu ki, iletişim-fen edebiyat-idari ve iktisadi bilimler ile ilgili bölümleri seçecekseniz kesinlikle Bahçeşehir'i değerlendirin. Diğer bölümlerinde çok iyi olduğunu duydum ancak alanım olmadığı için yorum yapmıyorum)

Arkadaşlar bu yazıyı bütün samimi duygularımla yazdım. Hiçbir kötü niyetim yok. Ben burda hiçbir üniversiteyi kötülemedim. Sadece ticarethane denilmesine biraz içerledim o kadar( ticarethane dediğiniz okul bu yıl hiç zam yapmamışken birde sabancı ve koça bakın isterseniz).

Herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 6 Mayıs 2010; 23:18:43 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tun4

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: THX

anlamayacak birşey yok sarışın kızlardan bahsediyorum ayrıca okula limuzinle gelen barzolardan

Abi şundan eminim ki hiçbir üniversite Atılım kadar kötü olamaz. Üniversite zaten zor duman içinde. İnsan oraya iki fidan diker. Ama bilerek öyle yapmışlar yoksa apaçiler drift yapacak yer bulamazlar. (Bir gün gitmiştim o üniversiteye ve hala bin pişmanım...)
    Bu tipler Bilkent için de geçerli. Bilkent'e zaten çalışanı değil babası zengin olanı alıyorlar. Bu yüzden daha lise hayatından kurtulamamış , boş , beleş , hayatı araba sürmek ve drift yapmakla geçmiş tipler çoğunlukla.
    Ne kadar iyi olursa olsun ben ölürüm de vakıf üniversitesine gitmem. Bu benim kişisel tercihim...

Yazık ya yazık, hatta tek kelimeyle facia Bilkent için yazdıklarınız.Arabasıyla hava basan iki barzo gördün diye yurtdışına(özellikle Amerika'ya) bu kadar çok öğrenci yollayan, Microsoft, Google, Boing ve sayamadım onlarca şirketten teklif alan öğrencilerin olduğu ya da bu kadar kaliteli eğitim kadrosu barındıran bir üniversiteyi nasıl böyle karalıyabiliyorsunuz anlamıyorum.

Keşke biraz fikir sahibi olabilseydiniz, sizin adınıza çok üzüldüm.

Ben zaten üniversiteyi değil öğrenci kitlesini eleştirdim.
    Oh ne ala memleket parası olan 260 puanla Türkiye'nin en iyi 3. üniversitesinde okuyor. Parası olmayana 350 alsan anca üniversiteye sokarım diyor.

Bilkent'in 3. olduğunu sana kim söyledi?

Bir çok kritere göre üniversiteler arasında sıralama değişmektedir.Bir çok dünya üniversiteleri sıralamasında Bilkent Türkiye'de birincidir.Burda önemli olan bir kişinin bir bölüme girerken o üniversiteden ne beklediğidir.

Ben Bilgisayar Mühendisliği okuyorum, kendi beklentilerim doğrultusunda bana en iyi imkanları Bilkent sağladı için burayı seçtim(Tr.deki bütün bilgisayar müh.lerine puanım yetiyordu.)

• valla arkadaşlar bu aralar bende çok büyük bir araştırma içerisindeyim.Ancak gerçekten vakıf üniversitelerinin bazılarının akademik kadrosu çok iyi.Ankarada bilkent çok iyi diyorlar ancak ben istanbul da okumak istiyorum.Hukuk bölümünü istiyorum ve ciddi ciddi vakıf üniversitesi düşünmeye başladım.Benim de araştırmalarıma göre Türkiyede en iyi hukuk bilidğinz gibi Ankara üniversitesinde..Vakıf üniversitelerinde ise akademik kadro bakımından en iyileri istanbul bilgi ve istanbul kültürde...Bilgide 14 Kültürde 17 tane profösör mevcut.Ve alman hukuk sistemine göre ders veriyorlarmış...Yeditepe'ninde hukuk bölümü fena değil..Kararsızım bende..Ankara hukuk olmazsa kesinlikle bu üç üniversiteyi tercih edeceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Newunistudent

valla arkadaşlar bu aralar bende çok büyük bir araştırma içerisindeyim.Ancak gerçekten vakıf üniversitelerinin bazılarının akademik kadrosu çok iyi.Ankarada bilkent çok iyi diyorlar ancak ben istanbul da okumak istiyorum.Hukuk bölümünü istiyorum ve ciddi ciddi vakıf üniversitesi düşünmeye başladım.Benim de araştırmalarıma göre Türkiyede en iyi hukuk bilidğinz gibi Ankara üniversitesinde..Vakıf üniversitelerinde ise akademik kadro bakımından en iyileri istanbul bilgi ve istanbul kültürde...Bilgide 14 Kültürde 17 tane profösör mevcut.Ve alman hukuk sistemine göre ders veriyorlarmış...Yeditepe'ninde hukuk bölümü fena değil..Kararsızım bende..Ankara hukuk olmazsa kesinlikle bu üç üniversiteyi tercih edeceğim...

Merhaba,

Bilgilendirme amaçlı söylemek istiyorum; Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Tam 14 Tane Profesör, 7 Tane Doç. Dr. , 6 Tane YRD. Doç. Dr. ve 6 tane normal öğretim görevlisi görev yapmaktadır.

Bunun yanısıra;

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri Washington DC' de bulunan Beş Kıtadan 83 okulun bulunduğu International Association of LAW SCHOOLS ' a üye olan TEK TÜRK HUKUK FAKÜLTESİ, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesidir. Ek olarak, Bahçeşehir Üniversitesi bir IGUL(Institute for Global Understanding of Law) üyesidir. Ve son olarak, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Almanya'nın Freiburg şehrinde bulunan dünyanın sayılı hukuk araştırma merkezlerinden Max-Planck Uluslararası Ceza Hukuku Enstitüsü ile birlikte ceza hukuku üzerine araştırmalar yapmaktadır. Max Planck&Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde kurulan üçüncü uluslararası araştırma merkezidir.

Bahçeşehir Üniversitesi Web Sayfasından Üniversite Kataloğunu indirerek daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 9 Mayıs 2010; 10:50:43 >

• Hukukta Çankaya Üniversitesi iyidir... bizim zamanımızda kadrosu iyiydi şuan nasıl bilmiyorum... diğer bölümlerini bilemicem...
  • Valla en iyi vakıf ünisi bizm üniversitedir..Yani bilkent=)ama tabi her üniversiteli kendi üniversitesini övmeyi sever..Ama araştırmalarıma ve duyumlarıma göre diğer üniversiteler için konuşursak,
    Mühendislik ve mimarlıkta Sabancı koç ve istanbul kültür baya iyimiş...Eşit ağırlık bölümlerinde de bilgi diyorlar...
  • Listede Atılım üniverstesi neden yok. Gerek sosyal çevre gerek "eğitim" anlamında Türkiye'nin en iyivakıf üniverstelerinden biridir
    Tamam en iyisi değildir ancak süperdir. Eğer bugün atılım bilkentten kötüyse tamamen ön yargı yüzündendir
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.