Şimdi Ara

en iyi tarihçi yazar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
4.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tarih diyince benim aklıma Murat Bardakçı geliyor hocom. Programını çok izlediğim için olsa gerek

Yukardaki mesajları okudumda Atatürk'e saygısı olmayanların belki Mehmet Akif Ersoy' a saygısı vardır...[Link]
  • Murat Bardakçı-Şahbaba büyük eserdir
    Halil İnalcık-Anlatmaya gerek duymuyorum bilen bilir
    Abdülbaki Gölpınarlı-Edebiyat tarihçisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silver Eagle

Murat Bardakçı-Şahbaba büyük eserdir

osmanlı tarihi hakkında en iyisi halil inalcık mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elLbufFer

Kadir misirogluna laf atıyorsunuz . Işte sizin okuduğunuz kitap böyle olur . Ataturku sevmek zorunda mi adam ? Hani objektifdiniz ? Bırakın abi . Mustafa armağana amenna pek başarılı değil çoğu kişinin dediğini diyor. Ama kadir misiroglu öyle değil.

Bu ülkede kimse Atatürk'ü sevmek zorundasın diye birşey demiyor ki. Sevmiyor olabilirsiniz en doğal hakkınız. Ama tv programlarına çıkıp bu ülkede milyonlarca kişinin lideri olarak gördüğü ve sevgi beslediği birisine iftiraya ve hakarete varacak şeyler söyleyemezsiniz. Atatürk'e ve onu seven insanlara saygı duymak zorundasınız. Ayrıca haklısınız Kadir Mısıroğlu çoğu kişiden farklı konuşuyor çünkü bu ülkede kimse bu kadar saçma sapan konuşacak kadar delirmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayvendetta

quote:

Evet ama Osmanlı'nın son zamanlarını araştırıyorsanız (1900-1920) Murat Bardakçı'nın Şahbaba kitabını öneririm.Onun dışında Halil İnalcık Osmanlı tarihi konusunda dünyadaki sayılı kişilerdendir.
  • quote:

quote:

quote:

Evet ama Osmanlı'nın son zamanlarını araştırıyorsanız (1900-1920) Murat Bardakçı'nın Şahbaba kitabını öneririm.Onun dışında Halil İnalcık Osmanlı tarihi konusunda dünyadaki sayılı kişilerdendir.

tamam hocam sağolun bakacağım o kitaba da

• Ilber Ortaylı taraflıdır.
    Aynı şekilde Mustafa Armağan'da.

• Konu sahibi . Bence sen gözüne kestirdiğin 3 4 farklı yazarıda oku. Anca öyle birşeyler kaparsın
  • quote:

Konu sahibi . Bence sen gözüne kestirdiğin 3 4 farklı yazarıda oku. Anca öyle birşeyler kaparsın

zaten düşüncem o yönde 1 yazara takılıp kalmak geliştirmez insanı
  • quote:

quote:

Konu sahibi . Bence sen gözüne kestirdiğin 3 4 farklı yazarıda oku. Anca öyle birşeyler kaparsın

Sana verebileceğim tavsiyeler İlber ortaylı ve mustafa armağanı okuman . Bunlar zıt taraflar zaten. Talha uğurluel var. Çok iyi birisi tanışma fırsatım oldu imzalı kitabıda var bende. Kitabını daha okumadım ama konferansı muhteşem ötesiydi. Videoya çekilip ders olarak bile okutulabilir :) Kadir mısıroğlunuda okuyabilirsin..
  • quote:

quote:

quote:

Sana verebileceğim tavsiyeler İlber ortaylı ve mustafa armağanı okuman . Bunlar zıt taraflar zaten. Talha uğurluel var. Çok iyi birisi tanışma fırsatım oldu imzalı kitabıda var bende. Kitabını daha okumadım ama konferansı muhteşem ötesiydi. Videoya çekilip ders olarak bile okutulabilir :) Kadir mısıroğlunuda okuyabilirsin..

yok kadir mısıroğlu okumayacağıma emin olabilirsin :) ama mustafa armağanın Atatürkle alakalı olmayan kitaplarını da okuyacağım ama pek övmüyorlar o adamı

• quote:

quote:

quote:

quote:

yok kadir mısıroğlu okumayacağıma emin olabilirsin :) ama mustafa armağanın Atatürkle alakalı olmayan kitaplarını da okuyacağım ama pek övmüyorlar o adamı

Hocam görüş farklılığı için dedim mustafa armağanı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam görüş farklılığı için dedim mustafa armağanı.

görüş farklılığı tabiki olacak ama objektif olmalı yani mesela Atatürk ü sürekli övsün istemiyorum yanlışlarını eleştirebilir ama bunu bi saygı çerçevesinde yapması lazım istediğim yazarın

• Reşad Ekrem Koçu
  • halil inalcik , ilber ortaylı , caroline finkel , bernard lewis , reşat ekrem koçu , ismail hakkı uzunçarşılı , fuat köprülü.

birisi fazıl saya verilen cezayı eleştirmiş. buradaki çoğu kişi o cezayı verenlerin kafasında atatürkü eleştirdi diye adamı yerin dibine sokuyorsunuz. o adamda kendi değerine eleştiri yaptığı için ceza verdi.

bunu yazdım diye banada çok köpüren olur ya hadi hayırlısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

halil inalcik , ilber ortaylı , caroline finkel , bernard lewis , reşat ekrem koçu , ismail hakkı uzunçarşılı , fuat köprülü.

birisi fazıl saya verilen cezayı eleştirmiş. buradaki çoğu kişi o cezayı verenlerin kafasında atatürkü eleştirdi diye adamı yerin dibine sokuyorsunuz. o adamda kendi değerine eleştiri yaptığı için ceza verdi.

bunu yazdım diye banada çok köpüren olur ya hadi hayırlısı.

tabiki eleştiri olacak hocam ama bu hakarete ve saygısızlığa dönüşmemeli diye düşünüyorum
  • Yavuz Bahadıroğlu

Mustafa Armağan
  • Türkiye'de tarih denince akla ilk gelmesi gereken isim Halil İnalcık'tır. Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı tarihçileri arasındadır. Sadece Türk milleti ve Osmanlı tarihi üzerine değil, Osmanlı İmparatorluğu üzerinde varlık göstermiş bir çok milletinde tarihi üzerine araştırmalar yapmış, Türkçe ve yabancı dillerde bir çok eseri yayınlamış ve farklı dillere çevrilmiş, kültürlerine önemli katkılarda bulunmuştur. Dili ağırdır. Osmanlıca kelimeler kitaplarında çok fazla geçer. O yüzden kitaplarını okuyup anlamak için biraz çaba sarfetmeniz gerekir.

Halil İnalcık'tan sonra gelen isim İlber Ortaylı'dır. Kendisi de Halil hocanın öğrencisidir. Yakın tarihle ilgili bir çok araştırması vardır. Topkapı Sarayı başkanlığı yapmıştır.

Bu iki isim de tarihçidir. Başta Mustafa Armağan olmak üzere diğer bir çok isim ya edebiyatçıdır ya da araştırmacı gazetecidir. Murat Bardakçı kendisini tarihçi olarak değil, araştırmacı gazeteci olarak niteler. Tarih, tarih hocalarından öğrenilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OttOSaH

Türkiye'de tarih denince akla ilk gelmesi gereken isim Halil İnalcık'tır. Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı tarihçileri arasındadır. Sadece Türk milleti ve Osmanlı tarihi üzerine değil, Osmanlı İmparatorluğu üzerinde varlık göstermiş bir çok milletinde tarihi üzerine araştırmalar yapmış, Türkçe ve yabancı dillerde bir çok eseri yayınlamış ve farklı dillere çevrilmiş, kültürlerine önemli katkılarda bulunmuştur. Dili ağırdır. Osmanlıca kelimeler kitaplarında çok fazla geçer. O yüzden kitaplarını okuyup anlamak için biraz çaba sarfetmeniz gerekir.

Halil İnalcık'tan sonra gelen isim İlber Ortaylı'dır. Kendisi de Halil hocanın öğrencisidir. Yakın tarihle ilgili bir çok araştırması vardır. Topkapı Sarayı başkanlığı yapmıştır.

Bu iki isim de tarihçidir. Başta Mustafa Armağan olmak üzere diğer bir çok isim ya edebiyatçıdır ya da araştırmacı gazetecidir. Murat Bardakçı kendisini tarihçi olarak değil, araştırmacı gazeteci olarak niteler. Tarih, tarih hocalarından öğrenilir.

zaten Osmanlı tarihini Halil İnalcık tan okumayı düşünüyorum çünkü yanlı taraflar da Osmanlıyla ilgili çok sallama bilgiler verebiliyor

• Turgut Özakman
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.