Şimdi Ara

en iyi tarihçi yazar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
4.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elLbufFer

quote:

Orijinalden alıntı: bayvendetta

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

quote:

Kadir misirogluna laf atıyorsunuz . Işte sizin okuduğunuz kitap böyle olur . Ataturku sevmek zorunda mi adam ? Hani objektifdiniz ? Bırakın abi . Mustafa armağana amenna pek başarılı değil çoğu kişinin dediğini diyor. Ama kadir misiroglu öyle değil.

Atatürk'ü sevsin diyen yok ona. Saygı duysun ya da bu ülkeyi kuran Türk Büyüğünün ülkesinde yaşamasın. Bu kadar basit. Ayrıca ben Kadir Mısıroğlu'nu sevmek zorunda mıyım peki senin bu mantığınla bakarsak?

Sana sev diyen yok zaten. Sadece ön yargılı davranma demek istiyorum Kadir Mısıroğlu hakkında. Atatürk ü sevmek zorunda mı bu ülkede yaşayan birisi ?Yok yani illa tartışma konusu açacaksınız.

kardeşim o da diyor ki sevmesin ama saygı duysun ki haklı sonuçta

Haklı değil dostum . Herkes istediğine saygı duyar duymaz. Bunun içinde birisi yadırganamaz.

Yadırganmayı bırak yargılanıp 10 ay hapis cezası alıyor."Saygı duymak zorunda değil" meselesi sadece Atatürk'e saygısızlık edince söyleniyor ama biri birkaç dize paylaşınca çat halkın değerlerine saygısızlıktan 10 ay içeri.Halkın liderine saygısızlıkta niye çıt çıkmıyor düşünce özgürlüğü deniyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

quote:

Kadir misirogluna laf atıyorsunuz . Işte sizin okuduğunuz kitap böyle olur . Ataturku sevmek zorunda mi adam ? Hani objektifdiniz ? Bırakın abi . Mustafa armağana amenna pek başarılı değil çoğu kişinin dediğini diyor. Ama kadir misiroglu öyle değil.

Atatürk'ü sevsin diyen yok ona. Saygı duysun ya da bu ülkeyi kuran Türk Büyüğünün ülkesinde yaşamasın. Bu kadar basit. Ayrıca ben Kadir Mısıroğlu'nu sevmek zorunda mıyım peki senin bu mantığınla bakarsak?

Sana sev diyen yok zaten. Sadece ön yargılı davranma demek istiyorum Kadir Mısıroğlu hakkında. Atatürk ü sevmek zorunda mı bu ülkede yaşayan birisi ?Yok yani illa tartışma konusu açacaksınız.

kardeşim o da diyor ki sevmesin ama saygı duysun ki haklı sonuçta

Haklı değil dostum . Herkes istediğine saygı duyar duymaz. Bunun içinde birisi yadırganamaz.

Yadırganmayı bırak yargılanıp 10 ay hapis cezası alıyor."Saygı duymak zorunda değil" meselesi sadece Atatürk'e saygısızlık edince söyleniyor ama biri birkaç dize paylaşınca çat halkın değerlerine saygısızlıktan 10 ay içeri.Halkın liderine saygısızlıkta niye çıt çıkmıyor düşünce özgürlüğü deniyor?

Açtırma şimdi ağzımı hangi halkın lideri ? Benim liderim felan değil ne diyorsun ? Konuyu illa tartışmaya sokacaksınız. Okumayın tamam , alla alla sanki ben kazanacağım.

• Açsan sanki mantıklı bir şey diyeceksinAman Atatürk senin liderin olmayıversin kimse bir şey kaybetmez.Blok

• Ben bu ülkede Atatürk ü seviyorsam herkes saygı duymalı veya ben bu ülkede müslümansam bütün insanların da dini değerlerine saygı duymalıyım.herkes istediğine saygı duyar gibi bir şey olamaz öyle bir toplum da çok yaşamaz zaten
  • Turgut Özakman'ın kitaplarını okudum, gayet güzeldi.

İlber Ortaylı da çok merak ediyorum.Fırrsat bulursam bir ara okumak istiyorum.

Murat Bardakçı da tarih deyince ilk akla gelenlerden ama onu da henüz okuma fırsatım olmadı.
  • quote:

Bireysel tartışmalara girmek istemiyorum fakat bu adamın da seveni varsa vah halimize.

• quote:

Orijinalden alıntı: TnnTDragon

quote:

Bireysel tartışmalara girmek istemiyorum fakat bu adamın da seveni varsa vah halimize.

oo seveni çook üstad diyorlar hatta kendisine

• quote:

quote:

Bilader adamın ne demek istediğini anlamadan videoyu paylaşıyorsun. Adam diyor ki isyan edeni keşke öldürseydi . Gayet normal ne var bunda ? Farklı din olarak algılıyorlar çünkü. Şimdi vah halime diyorsun ya durup durupken aramızda kutuplaşma yaratıyorsun. Böyle devam edin siz, bu ülkeyi sizin gibi düşünenler bölecek.

• quote:

quote:

quote:

Bilader adamın ne demek istediğini anlamadan videoyu paylaşıyorsun. Adam diyor ki isyan edeni keşke öldürseydi . Gayet normal ne var bunda ? Farklı din olarak algılıyorlar çünkü. Şimdi vah halime diyorsun ya durup durupken aramızda kutuplaşma yaratıyorsun. Böyle devam edin siz, bu ülkeyi sizin gibi düşünenler bölecek.

Yani sen de Osmanlı'nın alevi soykırımı yapması gerektiğini söylüyorsun öyle mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani sen de Osmanlı'nın alevi soykırımı yapması gerektiğini söylüyorsun öyle mi?

Hayır tabikide adamlar aleviliği farklı din olarak görmeye başladığı zaman soykırımdan bahsediyor. Soykırım ne olursa olsun yapılması gerekmiyor ama adam kalkıp durduk yere aleviler için öyle bir şey demiyor.

• emre kongar ve Turgut özakman tam objektif. türklerin tarihi kitabıda tarafsızdır. Alphonse de lamartinede iyi sayılır ama osmanlı hayranlığı yüzünden bazen subjektif olabiliyor.
    Mustafa armağan ve kadir mısıroğlu gerçekten subjektif.
    Andrew Mangoda iyidir Atatürk konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scientist-Programmer Kid

emre kongar ve Turgut özakman tam objektif. türklerin tarihi kitabıda tarafsızdır. Alphonse de lamartinede iyi sayılır ama osmanlı hayranlığı yüzünden bazen subjektif olabiliyor.
    Mustafa armağan ve kadir mısıroğlu gerçekten subjektif.
    Andrew Mangoda iyidir Atatürk konusunda.

sağolun hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekulac

quote:

İlber Ortaylı nasıl?

En son onun Cumhuriyetin Ilkyuzyilini okudum gerci onun sayilmaz onlan olan roportaji yazmislar,adam gercekleri bildigi halde soylemiyor! Resmi tarihten korktugu çok belli.Size M.Armağan'ı öneririm özellikle Abdulhamidin Kurtlarla dansi,avrupanin 50 buyuk yalani,Kazim karabekirin gozuyle yakin tarihimiz kitabini

Edit:Yukarlarda M.Armagandan uzak dur demis birisi onu aldirma Halil Inalcik,Ilber Ortayliyida okuma demiyorum hatta petersburgta osmanli izleri kitabinda bir suru yazarlan beraber yazmis aralarindan biride ilber ortayli.
    Son olarak kesinlikle bir insan zit oldugu fikirlerin kitaplarinida okumali.

mustafa armağan belli bir zevatın güdümünde, bilgisi 0! kadir mısıroğlu, neredeyse tedaviye muhtaç hale gelmiş, ne dediğini bilmiyor. radiohead dinleyip de, bu adamları tavsiye etmenize şaşırdım açıkçası. rafine düşünmeye teşvik eden bir tarzla hiç uyuşmuyorlar verdiğiniz isimler. acemilik diyelim.

köprülü, halil inalcık, ilber ortaylı yakın tarihin en iyileri. benim fikrim elbette.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

quote:

Orijinalden alıntı: Ekulac

quote:

İlber Ortaylı nasıl?

En son onun Cumhuriyetin Ilkyuzyilini okudum gerci onun sayilmaz onlan olan roportaji yazmislar,adam gercekleri bildigi halde soylemiyor! Resmi tarihten korktugu çok belli.Size M.Armağan'ı öneririm özellikle Abdulhamidin Kurtlarla dansi,avrupanin 50 buyuk yalani,Kazim karabekirin gozuyle yakin tarihimiz kitabini

Edit:Yukarlarda M.Armagandan uzak dur demis birisi onu aldirma Halil Inalcik,Ilber Ortayliyida okuma demiyorum hatta petersburgta osmanli izleri kitabinda bir suru yazarlan beraber yazmis aralarindan biride ilber ortayli.
    Son olarak kesinlikle bir insan zit oldugu fikirlerin kitaplarinida okumali.

mustafa armağan belli bir zevatın güdümünde, bilgisi 0! kadir mısıroğlu, neredeyse tedaviye muhtaç hale gelmiş, ne dediğini bilmiyor. radiohead dinleyip de, bu adamları tavsiye etmenize şaşırdım açıkçası. rafine düşünmeye teşvik eden bir tarzla hiç uyuşmuyorlar verdiğiniz isimler. acemilik diyelim.

köprülü, halil inalcık, ilber ortaylı yakın tarihin en iyileri. benim fikrim elbette.

Merak etmeyin hocam.Halil Inalcikla İlber Ortaylida okuyorum.M.Armaganin dedikleri yalan olsa bile resmi tarihten daha gercekci oldugu kesin,birde Cemil Meriç var çok sevdigim tarihci degil ama sahte aydinlara iyi ayar vermis bir adamdir.M.Armagan yalanci olsa bile Cemil Meriç,M.Akif,Necip Fazil gibi gercekleri bilen bir suru adam gibi adam var

• e o zaman necip fazıl ın vaktiyle destekçisi olduğu erbakan ve zevatı için sarfettiği o ağır cümleleri de yazan bina bir kişi ismi verin, ikna olayım. kusura bakmayın ama antiamerikancı ve antisemitist görünüp de onlar alyhine tek kelime sarfetmeyen ''zaman'' adında bir kağıt destesinin şişirdiği bu tiplere asla meyletmem, inanmam.

hayırlı günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

e o zaman necip fazıl ın vaktiyle destekçisi olduğu erbakan ve zevatı için sarfettiği o ağır cümleleri de yazan bina bir kişi ismi verin, ikna olayım. kusura bakmayın ama antiamerikancı ve antisemitist görünüp de onlar alyhine tek kelime sarfetmeyen ''zaman'' adında bir kağıt destesinin şişirdiği bu tiplere asla meyletmem, inanmam.

hayırlı günler...

doğru söze ne hacet
  • ödüllü bir yazar var....

kemal karpat...
  • Kadir mısıroğlu,İlber ortaylı
  • yok artık ikisini yan yana yazman nasıl bir çelişkidir
  • quote:

quote:

Alevi değilim ancak böylelerini görünce insan sinirden kuduruyor resmen.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.