|
Bildirim
|
83 kgde 50x5 bench yapıp fullbodye bok atmak..
Bilmiyorsunuz konuşup batırmayın bari kendinizi :d |
hacı bu ne sinirdir ya gören de anana bacına küfrettim zannedecek. 5x5 trendinin gaylikle ne alakası var. çıkış noktasının zaten abd olması gayet normal vücut geliştirme sporunda öncü ülke zaten abd ki ben de abd değildir diye birşey demedim.
pull up yapamıyorsan sinirli olabilirsin ben de başta yapamıyordum. ama spor salonlarında pull up için makina var, vücut ağırlığını azaltacak şekilde bağlanmış bir ağırlık makara sistemi var. 30 kg ile bile pull up yapmaya başlayabiliyorsun. onu da yapamıyorsan lat pulldown makinasını dene. orda biraz geliştir kendini sonra pull up a geç. 5x5 programının avantajı yüksek ağırlıklara ulaşmak. başlangıçta az tekrarla olsa bile o da zamanla artıyor. mesela benim gittiğim spor yerinde pull up makinasında 7 kg farklarla ağırlıklar konulmuş, başka yerde 5 kg başka yerde 10 kg. o ağırlığa bir sonraki antrenman gününde birden geçmek zor olur. onun yerine kaldırabileceğin maks ağırlıkla 5 x 5 yerine 5 x 10 yaparsın sonra bir sonraki ağırlığa geçersin vs. squat ve deadlift'i zaten anlatmayacağım buradaki arkadaşlar araştırabilir. vücudun en çok kas kütlesinin olduğu diz üstü bel arası bölgeyi en geniş anlamda çalıştıran hareketler bu ikisi. vücut geliştirme yapan kime sorarsan sor böyle söyleyecektir. squat yapmaz isen leg press + leg curl ikisini birlikte yapmak lazım. o da daha fazla vakit alır. bir de squat ile deadlift çok büyük kasları çalıştırdığı için ve bu kasların çalışması daha çok kalori yakacağı için kilo verme avantajı oluyor. |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim ozguvenim kaldırdığım ağırlıktan gelmiyor ezik birisi değilim kendi kendime yeterliyim. Ezik insan kendi yapamadığı seyleri kötüleyen adamdır. Adam zayıftır 50 kg bench girer güçlü olana b.k atar,barfiks çekemez harekete laf atar. Spor dışında okuduğum okul falan gayet iyi tıp okuyorum çoğu kisi girmek ister. Baya zorlu sinavlarla iki seyi beraber götürebiliyorum. Özgüven tazeleyecek durumum yok yani
Sen tabi kendi ezikliklerini başkasına b.k atarak kapatmaya çalışabilirsin o senin problemin ![]() |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aquaristk0 -- 21 Haziran 2018; 21:42:46 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crash_bandicoot -- 21 Haziran 2018; 23:10:5 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 21 Temmuz 2018; 0:7:33 > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 21 Temmuz 2018; 0:20:27 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 21 Temmuz 2018; 14:36:0 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 21 Temmuz 2018; 16:15:24 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 21 Temmuz 2018; 16:35:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 21 Temmuz 2018; 18:36:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |