Şimdi Ara

En iyi split hangisi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
5.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Onun problemi olduğu için kişisel olarak söyledim zaten. Başkasına hakaret ediyorsan bir gün başına bir şeyler gelir, 150 kg bench basssan da.
  • crash_bandicoot C kullanıcısına yanıt
    Ona söyledin ama tüm meslek grubunu kastettin. Neyse çok uzatmaya gerek yok herkes anladı anliycagini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laf arasında söylemişim şimdi farkettim. Yanlış yazmışım da güç çalışanlara gizli eşcinsel falan diyorsan hakediyorsun kimse internete sığınıp haddini aşmasın. Aptalca cümleler kurarsan hakettiğin cevabı alırsın. Durduk yere insan gibi yazı yazanlara/konuşanlara ne gerçek hayatta ne de sanalda kimse bişey demez. Bu forumda herkes öyle böyle gücünü artırmak için çalışır örneğin 20 kg dumbbellarla shouldrr press yapan adam bu kilo bana yeter ömür boyu bu kilolarla çalışıp kas yapacağım diye söylediğini hiç duymadim. Söylüyorsa net gerizekalidir o ayri birsey de ben şahsen duymadim. Buna göre forumun geneli gücünü artırmayı kas gelişimine paralel olarak görüyor. Densiz densiz yazı yazmaya gerek yok. Neyse uzatmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 22 Temmuz 2018; 21:10:14 >
  • crash_bandicoot C kullanıcısına yanıt
    Fazla zırvalıyorsun, yapma

• İnsanları yanlış yönlendirmeyelim, burdaki tartışma metabolik stres vs. mekanik gerilim tartışmasına dönmüş. İkiside aynı şekilde kas yapar, kas kütlesi koyma açısından bilimsel olarak da kanıtlanmış bir şekilde farkları yoktur. Ben mekanik gerilim metoduyla çalışıyorum yani güç odaklı antrenman yapıyorum. Amacım estetik bir fizik olmasa bile etrafımda vücut geliştirme yapan insanlara benzer gelişimim oldu görüntü olarak. Hatta bir çoğundan daha iyi bir gelişim sergiledim. Çok merak eden olursa fotoğrafta atarım, bu spora başladığımdan beri 5 tekrardan fazla ve squat, bench, deadlift, bb row, ohp, chin up hareketleri dışında hiç bir şey yapmadım. Bu hareketlerde girdiğim kilolar arttıkça vücut hacmimde aynı şekilde artışa geçti. Bir de 50kg bench ile 5-6 tekrar falan atabiliyorsan metabolik stresi bile düzgün uygulayamamışsın bence bro, tabi güç en temelde genetik, olabilir yani. Hele squat, deadlift işe yaramaz at çöpe falan allah adamı çarpar valla, bir çok spor branşında bile, özellikle güreş, amerikan futbolu vs. bileşik hareket temelli yardımcı antrenmanlar yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 25 Temmuz 2018; 21:39:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Do Squats

İnsanları yanlış yönlendirmeyelim, burdaki tartışma metabolik stres vs. mekanik gerilim tartışmasına dönmüş. İkiside aynı şekilde kas yapar, kas kütlesi koyma açısından bilimsel olarak da kanıtlanmış bir şekilde farkları yoktur. Ben mekanik gerilim metoduyla çalışıyorum yani güç odaklı antrenman yapıyorum. Amacım estetik bir fizik olmasa bile etrafımda vücut geliştirme yapan insanlara benzer gelişimim oldu görüntü olarak. Hatta bir çoğundan daha iyi bir gelişim sergiledim. Çok merak eden olursa fotoğrafta atarım, bu spora başladığımdan beri 5 tekrardan fazla ve squat, bench, deadlift, bb row, ohp, chin up hareketleri dışında hiç bir şey yapmadım. Bu hareketlerde girdiğim kilolar arttıkça vücut hacmimde aynı şekilde artışa geçti. Bir de 50kg bench ile 5-6 tekrar falan atabiliyorsan metabolik stresi bile düzgün uygulayamamışsın bence bro, tabi güç en temelde genetik, olabilir yani. Hele squat, deadlift işe yaramaz at çöpe falan allah adamı çarpar valla, bir çok spor branşında bile, özellikle güreş, amerikan futbolu vs. bileşik hareket temelli yardımcı antrenmanlar yapılır
    hocam doğru yazmışsınız. fakat diğer vatandaşı ben anlıyorum. eski günlerimi hatırlıyorum da ben de mesela bench te kilo arttıramadığım zamanlar olmuştu.

ilk gün zaten boş barı zar zor elim titreye titreye kaldırmıştım. sonra 30 kg da takıldım. en son zorlamıştım 40 kg yapmıştım benchte. iki tarafa en düşük kilo olan 1.25 kg koyup kaldıramadığımı hatırlıyorum. 40 kg da da 2. setin ortalarında bileğim sanki ters dönecek de kırılcak gibi hissetmiştim resmen yusuf yusuf olmuştum. sonra kiloları düşürüp sayıları arttırdım. 2-3 hafta öyle devam ettim. 40 tan birden 45'e atladım vs. sonra 5 x 5 i öğrendim.

şu an 1.5 yıl sonra kilo arttırırken, 12 tekrar yaptığım maks ağırlıkta 3 seti ful yapabilirsem bir sonraki kiloyu deniyorum hala. o yeni kiloda yapabileceğim tekrarı görüp ona göre rota yapıyorum. en az 5-6 yapmaya çalışıyorum sonra 8 sonra maks 12 yapabilene kadar gidiyorum. 3 x 12 yaparsam sonraki kiloya çıkıyorum vs gibi. bu metod hem çok kasmıyor, hem de metabolik stres vs mekanik ikisini birlikte yapıyorum.

• Her zaman 3 gun calısmadan yanayım. Favori splitlerimin ilki Gögüs, sırt - bacak, karın - omuz, biceps, triceps. İkincisi itiş-çekiş-bacak. Üçüncüsü üst vucut, alt vucut, üst vucut. Amacım güçlenmek ise modifiyeli texas method.

• quote:

Orijinalden alıntı: leopolidas

hocam doğru yazmışsınız. fakat diğer vatandaşı ben anlıyorum. eski günlerimi hatırlıyorum da ben de mesela bench te kilo arttıramadığım zamanlar olmuştu.

ilk gün zaten boş barı zar zor elim titreye titreye kaldırmıştım. sonra 30 kg da takıldım. en son zorlamıştım 40 kg yapmıştım benchte. iki tarafa en düşük kilo olan 1.25 kg koyup kaldıramadığımı hatırlıyorum. 40 kg da da 2. setin ortalarında bileğim sanki ters dönecek de kırılcak gibi hissetmiştim resmen yusuf yusuf olmuştum. sonra kiloları düşürüp sayıları arttırdım. 2-3 hafta öyle devam ettim. 40 tan birden 45'e atladım vs. sonra 5 x 5 i öğrendim.

şu an 1.5 yıl sonra kilo arttırırken, 12 tekrar yaptığım maks ağırlıkta 3 seti ful yapabilirsem bir sonraki kiloyu deniyorum hala. o yeni kiloda yapabileceğim tekrarı görüp ona göre rota yapıyorum. en az 5-6 yapmaya çalışıyorum sonra 8 sonra maks 12 yapabilene kadar gidiyorum. 3 x 12 yaparsam sonraki kiloya çıkıyorum vs gibi. bu metod hem çok kasmıyor, hem de metabolik stres vs mekanik ikisini birlikte yapıyorum.

Alıntıları Göster
    Yani dediğim gibi güç en temelde genetik, boş barla çalışmak falan ayıp değildir fakat hatırladığım kadarıyla bu arkadaş 3 senedir falan bu sporu yaptığını söylüyordu ona istinaden söylemiştim. Ayıp olan bu sporu uzun sürelerdir yapanların kendini geliştiremediği halde bol bol ahkam kesmesi ve insanları yanlış yönlendirmesi. Bu sektörde maalesef bilinçli insandan çok bilinçsiz insan var.

• quote:

Yani dediğim gibi güç en temelde genetik, boş barla çalışmak falan ayıp değildir fakat hatırladığım kadarıyla bu arkadaş 3 senedir falan bu sporu yaptığını söylüyordu ona istinaden söylemiştim. Ayıp olan bu sporu uzun sürelerdir yapanların kendini geliştiremediği halde bol bol ahkam kesmesi ve insanları yanlış yönlendirmesi. Bu sektörde maalesef bilinçli insandan çok bilinçsiz insan var.

Alıntıları Göster
    hocam şimdi şöyle güç genetik değil bence ama ilk güç genetik olabilir.

iki kişi var diyelim aynı boyda aynı kiloda, aynı şeyleri yiyiyorlar, aynı egzersizleri yapıyorlar vs. bu iki kişinin arasındaki güç farkı genetik oluyor evet. diyelim biri var spor yapmıyor ama güçlü kaslı yapılı vs, diğeri de zayıf güçsüz vs olsun. zayıf olan 4-5 sene spor yaparsa güçlü olanı gelecekte geçer. güç kas çalışarak kazanılabilen şeyler.

aslında sporu kaç sene yaptığı önemli değil. elbette her insanın bir kas yapısı var ve zaten maks ağırlıkları ilk denerken kas gelişmiyor, sadece beyin daha çok kas grubunu olaya dahil ediyor, ama dahil edecek kas grubu kalmayınca da kaslara gelişme sinyali gönderiyor. olay bundan ibaret. insanları 6. ila 10. ayda belirgin şekilde kaslanmaya başlamasının temel sebebi bu. ilk 5-6 ay sinir sistemi oturuyor. beyin artık bakıyor ki ben bu vücutla artan kiloları kaldıramam, en iyisi kasları büyülteyim vs. hikaye gibi oldu ama durum böyleymiş.

bu sporda ilerlemek genelde kaldırılabilen ağırlıklara göre oluyor. yani kendi ağırlığının %20 fazlasıyla bench yapamıyorsa o kişi hala başlangıç seviyesi oluyor. ister 1 yıl çalışsın ister 10 yıl. ama işte güç/kas geliştirme programları var, amerikalılar çözmüş bu işi, onları uyguladığında hem güç artışı oluyor hem de kas gelişiyor.

• bu konuda yazdım mı bilmiyorum ama aşağıdaki 6-8 egzersiz temel egzersizlerdir.

- bench press
    - squat (alternatifi leg press)
    (squatta ağırlık artacak, ama onun yerine bir yerden sonra tekrar sayılarını arttırın ağırlık sabit kalsın, diz eklemine yük biniyor çünkü)
    - deadlift (alternatifi reverse leg curl)
    - shoulder press
    - pull up (alternatifi lat pulldown)
    - chest dips (omuz dirsek hizasının altına inmesin, yoksa omuz eklemlerine gereksiz yük biniyor)

arkadaşlar bir de bacaklarınızı da çalıştırın. yani en azından yaptığınız toplam antrenmanın %25'i bacak olmalı. %33'ün de üstüne çıkmayın. benim mesela yaptığım totalde 12 değişik antrenman var, 3'ü bacak antrenmanıdır (squat, calf raise ve reverse leg curl-deadlift sevmiyom diye bunu yapıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 23 Ağustos 2018; 12:26:16 >
  • quote:

hocam şimdi şöyle güç genetik değil bence ama ilk güç genetik olabilir.

iki kişi var diyelim aynı boyda aynı kiloda, aynı şeyleri yiyiyorlar, aynı egzersizleri yapıyorlar vs. bu iki kişinin arasındaki güç farkı genetik oluyor evet. diyelim biri var spor yapmıyor ama güçlü kaslı yapılı vs, diğeri de zayıf güçsüz vs olsun. zayıf olan 4-5 sene spor yaparsa güçlü olanı gelecekte geçer. güç kas çalışarak kazanılabilen şeyler.

aslında sporu kaç sene yaptığı önemli değil. elbette her insanın bir kas yapısı var ve zaten maks ağırlıkları ilk denerken kas gelişmiyor, sadece beyin daha çok kas grubunu olaya dahil ediyor, ama dahil edecek kas grubu kalmayınca da kaslara gelişme sinyali gönderiyor. olay bundan ibaret. insanları 6. ila 10. ayda belirgin şekilde kaslanmaya başlamasının temel sebebi bu. ilk 5-6 ay sinir sistemi oturuyor. beyin artık bakıyor ki ben bu vücutla artan kiloları kaldıramam, en iyisi kasları büyülteyim vs. hikaye gibi oldu ama durum böyleymiş.

bu sporda ilerlemek genelde kaldırılabilen ağırlıklara göre oluyor. yani kendi ağırlığının %20 fazlasıyla bench yapamıyorsa o kişi hala başlangıç seviyesi oluyor. ister 1 yıl çalışsın ister 10 yıl. ama işte güç/kas geliştirme programları var, amerikalılar çözmüş bu işi, onları uyguladığında hem güç artışı oluyor hem de kas gelişiyor.

Alıntıları Göster
    Sizinle aynı fikirdeyim zaten, dediğim gibi en temelde genetik. Ayrıca şunu iyi anlamanız lazım, genetiği iyi olan biri kötü olan birine spor süreci boyunca fark atar bunu çok net söyleyebilirim. Yine profesyonel güç yarışmalarında genetiği kötü hatta normal olan birinin podyumda gözükme şansı inanılmaz düşük iyi genetiktekilere karşı, rakiplerinin kötü olması lazım anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 17 Ağustos 2018; 3:10:15 >

• quote:

Sizinle aynı fikirdeyim zaten, dediğim gibi en temelde genetik. Ayrıca şunu iyi anlamanız lazım, genetiği iyi olan biri kötü olan birine spor süreci boyunca fark atar bunu çok net söyleyebilirim. Yine profesyonel güç yarışmalarında genetiği kötü hatta normal olan birinin podyumda gözükme şansı inanılmaz düşük iyi genetiktekilere karşı, rakiplerinin kötü olması lazım anca.

Alıntıları Göster
    genetik etkiler de dediğiniz kadar etkilemez bence. taş çatlasa %3 veya %5 etkiler, yani sonuçta iki insanın genleri %98-99 aynı, canlı türü olarak aynılar vs. gerisi çalışmaya bakar. prof güç ve vücut geliştirme yarışmalarında steroid kullanımı yaygın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 15 Eylül 2018; 23:22:27 >

• quote:

genetik etkiler de dediğiniz kadar etkilemez bence. taş çatlasa %3 veya %5 etkiler, yani sonuçta iki insanın genleri %98-99 aynı, canlı türü olarak aynılar vs. gerisi çalışmaya bakar. prof güç ve vücut geliştirme yarışmalarında steroid kullanımı yaygın.

Alıntıları Göster
    Yoo çok büyük etkisi var. Örnek vermek gerekirse bir süre powerlifting koçu ile çalıştım, kendisi Türkiye de bu konuda en bilinen isimlerden birisi. Ben spora başladığımın 6. ayında onun 3. senede kaldırdığı ağırlıkları kaldırabiliyordum yaklaşık olarak ve onun 2 siklet altındayım. Onun kadar iyi programlama yapmam, beslenmem vs. imkansız. Her insanın gücü aynı değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 16 Eylül 2018; 17:23:47 >

• quote:

Yoo çok büyük etkisi var. Örnek vermek gerekirse bir süre powerlifting koçu ile çalıştım, kendisi Türkiye de bu konuda en bilinen isimlerden birisi. Ben spora başladığımın 6. ayında onun 3. senede kaldırdığı ağırlıkları kaldırabiliyordum yaklaşık olarak ve onun 2 siklet altındayım. Onun kadar iyi programlama yapmam, beslenmem vs. imkansız. Her insanın gücü aynı değildir.

Alıntıları Göster
    belki o kendini zorlamıyordur o kadar. yani mesela 1 arkadaşım var, kendisi 2 yılın biraz üstünde süredir vücut çalışıyor. genelde kaldırdığını gördüğüm maks ağırlık 100 kg civarı bench press için. 8 ayda o kiloya ulaşmış, sonra setleri fln arttırmış, istediği vücuda ulaşınca da sadece onu korumak için çalışıyor fazlasını yapmıyor. ama istese 150 kg kaldıracak hale getirirdi kendini. bir de 100 kg dan 150 kg sadece 1 antrenmanda çıkma süresi bile 2-3 ısınma seti farkettiriyor. adamın özel hayatı varsa 100 de kalır üstüne uğraşmaz, ben şu an 90 civarındayım, 100'ü zorluyorum. o seviyelere gelince biraz oralarda kalcam, aynı şekilde vücut da oturunca üstüne çıkmam.

bence güç gelişme vs tamamen işin denenmiş sistematik doğru yolunu öğrenmek ve çok çalışmakla alakalı. zaten Türkiye'deki mentaliteyi anlamıyorum. iş vücut geliştirmeye gelince genetik vs. iş müzik çalmaya gelince yetenek vs. iş el becerisine gelince yatkınlık vs. deniyor. yurt dışında hiç bulundun mu bilmiyorum ama Türkiye'deki bu mentalite tamamen saçmalık. yurt dışında insanlar birbirine metodlarını soruyor, ne kadar zaman çalıştıklarını soruyor vs. hepsi biliyor ki çalışmadan birşey olmaz. çalışmak başarıya ulaşmanın en az %80'lik kısmını oluşturuyor. diğer kısımlar da anlamak doğru metodlar vs.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.