Şimdi Ara

En iyi split hangisi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
5.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşte bu tamamen yanılgı. Sen ağırlık artınca kas kazandığını düşünüyorsun sadece. Gerçekçi mi gözle bakalım uzun dönemde. 1.5 yıldır cont curl aynı kiloda yapıyorum 7.5 kg. 10 ile yapmaya çalışınca bileğim sakatlandı. Ama biceps Ölçülerim başlangıcta 32 , 6 ay sonra 34- 1 yıl sonra 36 son ölçüm 39 cm . Örnek sadece. Kas gelişimi time under tendion la oluyor. Yeterki biraz zorlanıcak bir ağırlık olsun. Bakın ayakta iş yapan yaşlı insanlara mesela çoğunuzdan büyük calfleri vardır, sadece yürümeyle bile.

Lat raise hala 5 bazen 3 kg yapıyorum örnek 2 olarak. Omuzlarım hala hacim almaya devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorum senin özgüvenin kaldırdıgın ağırlıktan geliyor. Ben ise ihtiyaç duymadan istediğim yerde istediğimi yazıyorum.

En erkek sensin merak etme. Çünkü 130 kilo kaldırdın.

• crash_bandicoot C kullanıcısına yanıt
    Benim ozguvenim kaldırdığım ağırlıktan gelmiyor ezik birisi değilim kendi kendime yeterliyim. Ezik insan kendi yapamadığı seyleri kötüleyen adamdır. Adam zayıftır 50 kg bench girer güçlü olana b.k atar,barfiks çekemez harekete laf atar. Spor dışında okuduğum okul falan gayet iyi tıp okuyorum çoğu kisi girmek ister. Baya zorlu sinavlarla iki seyi beraber götürebiliyorum. Özgüven tazeleyecek durumum yok yani

Sen tabi kendi ezikliklerini başkasına b.k atarak kapatmaya çalışabilirsin o senin problemin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 21 Temmuz 2018; 21:29:32 >
    Anlıyorum merak etme anlama kapasitem muhtemelen senden epey yüksektir ama sen burada yazdığın zaman millet sana inanıp çalışmasını falan değiştirmeyecek. Çünkü sadece yaziyorsun bunu 7 yaşında çocuk da yapar. Kanıtın ne veya vücut fotoğrafı at da görelim 50 kg bench yapan efsane vücudu. Ağırlık veya güç onemsizse spor salonunun ne anlami var bench sehpasina uzan ellerini havaya kaldir time under tensiona falan da dikkat et gelişecek mi ?

Güçlenmek gibi amacim yok diyorsun da o ağırlıkla kendine vücut yapıyorum falan deme kandırma. O ağırlıkla sen de ne vücut ne başka birsey vardir spor salonu ile supplement firmalarını zengin ediyorsundur sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 21 Temmuz 2018; 19:5:46 >
  • Aklı olan beni dinler, olmayanın sonu da 130 kg benchte bir yerlerini koparır ve elde ettiği kasap vücudu olur.

Sen zaten o kiloya istesen de giremezsin kendini vücut geliştirme yapiyorum zanneden skinny fat arkadaş herkesin kapasitesi farklı ben 50 kilo ile ısınmam bile ama seni o kilo zorlar.. Sen 50 kilo benche devam ortamda spor yapiyorum dersin... Dikkat et 60 kg a falan hemen çıkarma sakatlarsin bir tarafini

Adamdaki özgüvene bak 50 kg bench ile 5 tekrar yapiyorum diyor her konuda ahkam kesiyor. 30 kg ile set atıyor heralde. Yeni başlayan cılız cocuklarin girdiği kilo yani.

Bir de ısınmayi nasil yapiyorsun 50 kilo ile zorlandigina göre boş bar da sana ağır geliyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 21 Temmuz 2018; 22:56:4 >

• Ne kompleksliymişin be birader hskaldjskk. Git naparsan yap home gym inde ksldşdld

Kompleksli yazmadim da 50 kg bench yapan birinin biraz kompleksli olmasi hoş görülebilir. Spor salonunda görüyordum 70 kilo ile rahatça 10 tekrar cikaran kızlar oluyor çünkü. Ben o kiloyu anca basabilen biri olsaydım rahatsız olurdum yani

Gene aynı yere geldik maddi durum elveriyor ev de müsait homegym kurmusum sana ne yani :) Kuramaz mıyım hayret bişey. Sen de kur istiyorsan. Neyse 50 kg bench ile mutlu spor hayati sana ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 21 Temmuz 2018; 22:55:21 >
  • Yok ben hiç olmuyorum, bench yapan kız görsem hatta woah bunlar benim için ağır deyip çıkarırım iki tane 10 luğu.

Allah arttırsın benchini de paranı da evin m2 sini de hahah.

Sağol kardesim iyi dileklerin için. Umarim sen de 50kg benchi 70 kg a birgün çıkarırsın ve güçlü kızlar sınıfına girersin. 80 demedim çünkü çok realistik değil.

Bir de ısınmayı nasil yapiyorsun onu söylemedin? Boş bar ağır geliyordur sana sınav da cekemiyorsun muhtemelen Spor salonunu da senin gibiler yüzünden terk ettim adam boş barla zar zor çalışıyor salonda tek bench sehpasi var boş yere işgal ediyor. Bunlsr bir de boş barı 40-50 kiloya yükseltince havalarindan gecilmez öyle kasılırlar ki. Git sınav çek bench senin neyine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 21 Temmuz 2018; 20:8:58 >
  • Arkadaş, gördüğünüz gibi tam bir powerlifter. Cinsel sorunlarını bench presten çıkarıyor heralde shsjkdkxdl

Ne oldu da videoları kaldırdın mr özgüven ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crash_bandicoot -- 21 Temmuz 2018; 20:11:0 >
    Sen ne vücutcu ne de fitnesscisin bir halt değilsin en azından powerlifter ım :) Ayriyetten 2 sene sonra tıp fakültesi bitecek onun için uzmanlik sinavlarina hazirlaniyorum:) Dr. Powerlifter oluruz artik sen de internet faresi olarak kalmaya devam edersin. Videolari niye kaldirayim aptal herif senin hayatin boyunca yapamayacagin agirliklari kaldirmisim daha da arttırmak icin uğraşıyorum bunlar benim icin övünç meselesi :) Youtube sifresini unuttum hesap bloke oldu hep mobilden giriyordum da bilgisiyardan girmeye çalışınca...

130 kg değil ayrıca 134 kg ile 5 tekrar 140 ile 5 yapınca video atarım artık senin için. Sen de nasıl bir eziklik bıraktıysa ha bire 130 kg bench deyip duruyorsun ben çok ilgilenmiyorum senin düşündüğün kadar konsantre olmam gereken TUS vs bir sürü şey var benim. Gerçek dünyada ne kas ne vücut ne güç falan para etmiyor . Bugün ağırlık çalışırım yarın bisiklet surerim sadece hobi bu benim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 21 Temmuz 2018; 23:23:30 >

• yaw he he .. sen bu kafayla doktor olursan, ağzını yüzünü kırıp dişlerini eline verirler en kısa müddette. 130 kg bench kaldırmayan adamlar yapar bunu hem de.
  • Hocam bence bench press göğüs için efektif bir lift değil. Dumbell press daha uygun. Size tavsiyem 50 kilo altı için benchi işgal etmeyin. Orası kasap vücutlu powerlifterlar için. Siz dumbell press ile pumpınızı yaşayıp eve gidip pilavınızı yiyip yatın.

• quote:

Orijinalden alıntı: crash_bandicoot

İşte bu tamamen yanılgı. Sen ağırlık artınca kas kazandığını düşünüyorsun sadece. Gerçekçi mi gözle bakalım uzun dönemde. 1.5 yıldır cont curl aynı kiloda yapıyorum 7.5 kg. 10 ile yapmaya çalışınca bileğim sakatlandı. Ama biceps Ölçülerim başlangıcta 32 , 6 ay sonra 34- 1 yıl sonra 36 son ölçüm 39 cm . Örnek sadece. Kas gelişimi time under tendion la oluyor. Yeterki biraz zorlanıcak bir ağırlık olsun. Bakın ayakta iş yapan yaşlı insanlara mesela çoğunuzdan büyük calfleri vardır, sadece yürümeyle bile.

Lat raise hala 5 bazen 3 kg yapıyorum örnek 2 olarak. Omuzlarım hala hacim almaya devam ediyor.
    hacı bak doğru yazdığın yerlere doğru diyorum ama yanlış yazdığın yerler de var.

ağırlık artınca kas kazandığımı düşünmek kişi bazlı birşey değil, tamamen bilimsel bir gerçek. ağırlık artınca kas gelişir. buna progressive overload deniyor internetten araştırabilirsin.

sen demişsin ki kas gelişimi time under tendion (tendion nasıl bir kelimeyse artık; doğrusu tension olacak ) la oluyor. Eyvallah doğru yazmışsın. Ama kası geliştirmenin tek yolu bu değil. O yaşlı adam o calf'i hayatı boyunca ayakta kalarak yapıyor, benim veya başka arkadaşların sürekli ayakta kalacak bir işi olmayabilir, vakti olmayabilir vs. masabaşı işi yapıyoruz belki nasıl kas yapalım değil mi?

ben burda en efektif yolu yazıyorum. buraya yazmışsın biceps im şu kadar oldu bu kadar oldu diye, senin 1 yıllık biceps değişimin 5 cm. o 5 cm gelişmeyi spora yeni başlayan biri 6-10 ay civarında kazanabiliyor. biz burda bu kazanımı zamana göre optimal yapmanın yolunu yazıyoruz.

yazmışsın 7.5 kg ile lat raise yapıyormuşsun, yine eyvallah, ben 6 kg dumbell veya 5 kg kablo ile lat raise yaparak başladım, ilk zamanlarımdan iyisin mesela şu an. sonra 10-14 kg dumbell le lat raise yapmaya kadar yükselttim yavaş yavaş, 1.5 yılda (14 kg az tekrar, 10 kg daha çok tekrar gibi). ben de mesela şimdi gidip 20 kg lat raise yapmaya kalksam benim de bileğim sakatlanır, ara sıra yelteniyorum bazen sonuçta olmuyor, ama 20 kg lat raise yapan adama da saygı duyarım çünkü omuzları benimkilerden daha gelişmiştir. bir de lat raise baya izole bir egzersiz bunda çok kilo artmıyor. yapılan egzersizlere göre de kilolar değişiyor. diyelim bench press ile 80-90 kg kaldırıyorsun ama lat raise de 20 kg yapamayabilirsin gayet doğal birşey. dolayısıyla bu tür izole egzersizlerde set ve tekrar sayısını arttırmak lazım kilolardan ziyade. benim kilo arttırılması lazım dediğim birleşik hareketler. squat ve deadlift başta olmak üzere, bench press, barfiks (pull up), chest dips gibi hareketlerde kilolar rahat arttırılabiliyor. ama bu değil ki 80 kg barfiks yapabiliyorsan, eline 25'şer kiloluk 2 dumbel alıp biceps curl yapabilirsin. barfiks yaparken bir sürü kas devreye giriyor. biceps curl izole oluyor. 25 kg yerine 15-20 kg denersin çok set tekrar yaparsın.

dediğim gibi time under tension ile kas gelişimi doğru birşey ama düşük kiloda atıyorum 1 saatte yapacağın kası yüksek kiloda 20 dk da yaparsın ama o kası yine de yaparsın. önemli olan kaslarını yorman, eline 3 kg alınca bile biceps yapamayacak duruma getirmen. sonra kasa dinlenip kendini onarması için süre vermen. kilo artınca harcadığın vakit azalacak biz de bunun peşindeyiz. hani cep telefonu bilgisayar vs için fiyat performans oranı diye işte bu da zaman kas gelişimi oranı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 22 Temmuz 2018; 13:11:55 >

Doktor olmayla ne alaka, ağız burun kırmak falan hayırdır??

• RagnarLoRdbrok kullanıcısına yanıt
    Intermet ve sosyal medyada Saglikcilara siddeti oven kisi ve gruplari arastiran bir komisyon kuruldu bilginize. ..

• burdaki arkadaşlara yardımcı olması açısından başladıktan 1.5 yıl sonra aşağıdaki ağırlıkları hedefleyebilirsiniz:

VA = vücut ağırlığı ise başlangıç seviyesi sonu (75 kg hedef kilo);
    Bench Press / Pull Up / Chest Dips = VA x 1.2 = 90 kg
    Squat = VA x 1.6 = 120 kg
    Deadlift = VA x 2 = 150 kg
    Lateral Dumbbell Raise = VA x 12 / 65 =~ 14 kg (tek dumbell ağırlığı)
    Arnold Press = VA x 12 / 3,55 =~ 25 kg (tek dumbell ağırlığı)

VA da sizin BMI (boy kütle indeksi) 22-25 aralığında olacak şekilde bir kilo değeri, atletik durmak için.

Bu kilolar vücut geliştirmede başlangıç -> orta seviye geçişindeki sınır değerler, dünya standartlarına göre. Ama bu kadar bile kaldırsanız zaten baya kaslı oluyorsunuz.

Bu hareketleri 3x12 sayıda yapabiliyor olmanız lazım. bence ilk 6 ay için bu ağırlıkların yarısını hedefleyin. sonra 1 yıl içinde arttırıp bu hedeflere ulaşırsınız.

Önce 5x5 gidin kiloları arttırın, sonra 5x6, 5x7, 5x8 diye tekrarları arttırın. Bir sonraki kiloya geçemezseniz, kiloyu önce biraz azaltın tekrar sayılarını arttırıp 5x10 yapmaya bakın. sonra kiloları tekrar arttırın. Bu aralıkta yüksek kiloyu kaldırabilir hale gelmeniz oldukça muhtemel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 22 Temmuz 2018; 17:16:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

Intermet ve sosyal medyada Saglikcilara siddeti oven kisi ve gruplari arastiran bir komisyon kuruldu bilginize. ..
    Bir şeyin övüldüğü yok, komikleşmeyin. Bana "aptal herif" diye hakaret ederken sorun yok, internetten böyle demek kolay tabi; günde en az 30-35 hasta insanla bu uslüpla konuşursa bir gün patlarsın, uslübunu düzeltmesi için uyarı yaptım sadece.

Ayrıca istersem, benchi istersem 10 kilo içinde işgal ederim. Sizin mi mekan ? İyice çıldırdınız artık. Kaldı ki, 15+15 Dumbell press bile, 50 kg Barbell press ten çok daha efektif. + Eklemleriniz daha sağlıklı kalıyor + Üstte birleşme yaparak ekstra sıkıştırma sağlayabilyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crash_bandicoot -- 22 Temmuz 2018; 18:54:48 >
    Bir şeyin övüldüğü yok derken bile hala aynı şeyi devam ettiriyosun. Onun hakaret etmesi onun problemi. Bi kez de hata yaptığınızı kabullenin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.