Şimdi Ara

En İyi Şampuan Hangisi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık yedi senedir pantene kullanıyorum. Ancak saçlarım uzun olduğundan mıdır nedir tararken çok kopma oluyor. Kısa iken böyle bir sorun yoktu. Arkadaşlarım da pantene, blendax gibi şampuanların kimyasal olduğundan çok sağlıklı olmadığını ve bitkisel şampuan kullanmam gerekitiğini savunuyorlar. Şu bitkisel şampuanlar hakkında bilgisi olanlar varsa paylaşabilirler mi?

• Yukarı.
  • şampiyonlar zararlı
    Ben bıraktım şampuan kullanmayı kepek 0 dökulme 0 ancak ancak baktım bölede olmuyor eskılerın kullandıgı sabundan buldum çok saglıklı saçlarmı sıklaştırdı dokulme yıne yok kepek hiç yok 3 sene önce sacıma her dokunusumda yagmur gıbı kepek akardı sen dusun. ha dandık fılanda sam. kullanmıyordum.

Edit: belkı benı cıddıye almassın sana bı anımı aktarayım geçen sene yıne bu stılde sabun fılan kızın bırı anıden geldı ve dedıkı yolda bı kız ya senın saçların çok guzellll dedı böle erıdı resmen bakma sen o clear reklamına fılan

Bu arada sabun kükürt lu sabunmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_Jeksin -- 27 Eylül 2010; 22:22:55 >
  • Arap sabunu falan kullanabilirsin. Dökülme ve kepek neredeyse sıfıra düşer. Ancak saçların sert ve mat olur.
  • bende tam tersi sabun kullanmıyorum saçımda.
    Acayip bir şekilde saçlarımı kurutuyor, kas katı yapıyor.

Şu ana kadar kullandığım en iyi şampuan Elidor.
  • head shoulders kullan mentol super
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARK TOWER

Arkadaşlar yaklaşık yedi senedir pantene kullanıyorum. Ancak saçlarım uzun olduğundan mıdır nedir tararken çok kopma oluyor. Kısa iken böyle bir sorun yoktu. Arkadaşlarım da pantene, blendax gibi şampuanların kimyasal olduğundan çok sağlıklı olmadığını ve bitkisel şampuan kullanmam gerekitiğini savunuyorlar. Şu bitkisel şampuanlar hakkında bilgisi olanlar varsa paylaşabilirler mi?

Çünkü kısa iken de saçların dökülüyordu ama çok ufak olduğu için farkedemiyordun.

Herkes saçlar uzadığında dökülmenin arttığından, hatta saçlara gerekli özen gösterilmediği takdirde kelleşmenin meydana geleceğinden falan bahseder. Saçların edindiği kütleden dolayı normalden fazla döküldüğü kesin ancak uzun saçlı bir insanın bir teli kısa saçlı bir insan yaklaşık bir kaç -hatta bazen bayağı bir kaç- teline denk geldiği için insanlarda böyle yanlış bir anlayış peydahlanmıştır.

Benim saçlarım üniversite yıllarımdan beri uzundur. Her banyoya girdiğimde avuç içimi dolduracak kadar saç dökülür. Hatta toz vb. durumlar ile yıprandığında daha fazla. Ama 8 senedir durum böyle iken, bırakın kelleşmeyi tamamen bir mağara adamına doğru emin adımlarla gidiş var. Yani uzun saçın dökülme ile alakası yok.

Şampuan demişken ben Türkiye'ye girdiğinden beri Rejoice kullanıyorum. Modelini bile değiştirsem direkt kepek yapıyor. Hatta aynı modeli -kepeğe karşı fresh- Fransa'dan aldım -Fransa'da Prét diye geçiyor ama aynı ambalaj- o bile kepek yaptı. Ama erkeklere özgü, daha kozmetik ürünler var. Onlara bakabilirsin ama biraz pahalıdır tabi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _vendetta_

head shoulders kullan mentol super

like
  • quote:

Orijinalden alıntı: Algol

quote:

Orijinalden alıntı: DARK TOWER

Arkadaşlar yaklaşık yedi senedir pantene kullanıyorum. Ancak saçlarım uzun olduğundan mıdır nedir tararken çok kopma oluyor. Kısa iken böyle bir sorun yoktu. Arkadaşlarım da pantene, blendax gibi şampuanların kimyasal olduğundan çok sağlıklı olmadığını ve bitkisel şampuan kullanmam gerekitiğini savunuyorlar. Şu bitkisel şampuanlar hakkında bilgisi olanlar varsa paylaşabilirler mi?

Çünkü kısa iken de saçların dökülüyordu ama çok ufak olduğu için farkedemiyordun.

Herkes saçlar uzadığında dökülmenin arttığından, hatta saçlara gerekli özen gösterilmediği takdirde kelleşmenin meydana geleceğinden falan bahseder. Saçların edindiği kütleden dolayı normalden fazla döküldüğü kesin ancak uzun saçlı bir insanın bir teli kısa saçlı bir insan yaklaşık bir kaç -hatta bazen bayağı bir kaç- teline denk geldiği için insanlarda böyle yanlış bir anlayış peydahlanmıştır.

Benim saçlarım üniversite yıllarımdan beri uzundur. Her banyoya girdiğimde avuç içimi dolduracak kadar saç dökülür. Hatta toz vb. durumlar ile yıprandığında daha fazla. Ama 8 senedir durum böyle iken, bırakın kelleşmeyi tamamen bir mağara adamına doğru emin adımlarla gidiş var. Yani uzun saçın dökülme ile alakası yok.

Şampuan demişken ben Türkiye'ye girdiğinden beri Rejoice kullanıyorum. Modelini bile değiştirsem direkt kepek yapıyor. Hatta aynı modeli -kepeğe karşı fresh- Fransa'dan aldım -Fransa'da Prét diye geçiyor ama aynı ambalaj- o bile kepek yaptı. Ama erkeklere özgü, daha kozmetik ürünler var. Onlara bakabilirsin ama biraz pahalıdır tabi...

Ben bu bakımdan düşünmemiştim haklısın galiba. Kelleşme gibi bi durum yok Allaha şükür. Peki erkeklere özgü kozmetik ürünler derken neleri kastettin?

• Hed en şoldırs gayet iyi şuan clear sport special edition kullanıyorum mentollü kısayken saç derisini rahatlatıyo ama saçlar yumuşak olmuyor 2 kere yıkasan bile hed en in verdiği yumuşaklığı veremiyor..
  • Saçlarım kepekli yağlı ve ince telli head&shoulders ve elidor kullandım fayda etmedi ne kullanmalıyım? Hazır konu bulmuşken soruyum dedim sorun olmaz umarım..
  • Piyasada ki bütün şampuanlar aşağı yukarı aynıdır. Hepsi kepeğe karşı etkilidir. Onun dışında aynı şampuan için yağlı saçlar, normal saçlar, koparak dökülmelere karşı vb. gibi çeşitler fasa fiso aldanmayın. Amaç toplumdaki herkesin isteğini karşılamak ve müşteri kazanmak. Sonuçta bu ürünleri piyasaya çıkaranlar büyük şirketler.

Eğer saçınız uzunken dökülüyorsa bu gayet normaldir. Uzun saçı hemen hemen hergün yıkamak gerekir. En azından haftada 5 kez.
    Şampuanlar günlük kullanım için ideal ürünlerdir

Saçta aşırı derece de ki kepek oluşumunun sebepleri; ergenlik, aşırı stres ve genetik faktörler... Bunun dışındaki sebepler için hangi şampuanı kullanayım yerine uzman bir dermatolog a görünmek gerekir.

Aynı şekilde saçlarda seyrelme söz konusu ise, aşırı stres ve genetik faktörler burada da etkendir.

Bunların dışında saça uygulanan aşırı fön, jöle, wax, sprey gibi ürünlerde saçların koparak dökülmesine, seyrelmesine ve kepek oluşmasına sebep olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.