Arkadasım bence en iyi uydu next ye 8000x cam plus.kacmaz bu receiver.bende ye 2000x cı plus var ama 8000 ni daha iyi alacaksan bunu almanı tavsiye ederim.Ama paran varsa en iyisi dream box tır..
Next alınacaksa model verebilirim. Next YE 2000 CIS Super Plus
becede next 2000 full seri mukemmel,hızlı
dreambox 500s
Merhaba arkadaşlar,benimde sormak istediğim; evde YE 8000 XCAM PLUS kullanıyorum.yukarıda arkadaş "hıremco x3, lig tv için kullandığın kart irdeto ise şifresyi çözmez" dedi.Bendeki lig tv modülün arkasında "bu modül geçerli bir Cryptoworks dijital kartı ile birlikte"diye başlıyor ,ama modülün ön yüzünde digiturk yazısının altında irdeto yazısı var.Şİmdi ben Hıremco x3 alsam şifreyi çözmez mi? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim...
Digitürk kartınız Irdeto ise, Digitürk firmasının verdiği receiver ile izlemeniz en kolayıdır. Zira Irdeto kartlarda cihaz eşleştirmesi yapıldığı için başka cihazlarda çalışmamaktadır.
Irdeto kartınız hiç aktive edilmedi ise, Dreambox'ta da izlemeniz mümküdür. Ama bu işlem için Dreambox'un emulatör plugins kullanımını iyi seviyede bilmeniz gerekmektedir.
Kartınız Cryptoworks ise, next 8000 xcam cihazda kullanabilirsiniz! İsterseniz Digitürk'ün modulünede takıp Next 8000 cihazda kullanabilirsiniz! Kısaca x3 cihaz almanıza gerek yok!
Ayrıca çok işlevliliğin getirmiş olduğu görüntü kalitesizliği handikapı da cabası !...
Lütfen alıntıyı okuyunuz!
quote:
Orjinalden alıntı: serkanguzel_
Sadece x3'te değil çok işlevli(MP3,PVR, USB, timeshift v.b.) olarak adlandırdığımız özellikleri barındıran ve son yılların üretimi olan tüm receiver markalarında, görüntü kalitesi vasattır.
Receiver'lerin görüntü kalitesi konusu daha önceki yıllarda da forumlardaki tester'ler tarafından bilinip, yazılmasına rağmen, kullanıcılar tarafından çokça üzerinde durulan bir husus değildi !... Zira izleyicilerin çoğunluğu yayınları CRT TV'lerde izlediği için receiver'lerin sunduğu görüntü kalitesi kolayca anlaşılamıyordu. Ne zaman ki, LCD TV'ler herkesin evine girmeye başladı, kullanıcılar receiver'lerin görüntü kalitesinin önemli olduğunu, gözleri ile görerek anlamış oldular!
Bu bağlamda hazır çok işlevlik konusu açılmışken, işlemcilerin çok işlevli görevleri yerine getirecek şekilde dizayn edilmeleri ile birlikte, görüntü kalitesinden ödün verilmiştir. İşte bu handikapı bilen üreticiler, şimdilerde 3 çekirdekli işlemcileri üretmiş olup, HD serisi bazı cihazlarda kullanmaya başlamışlardır. Belki yıl sonuna doğru 3 çekirdekli SD cihazları da görmemiz mümkün olur.
Yine aynı kapsamda HDMI çıkış konusuna değinmem gerekirse; bu çıkış daha yoğun veriyi(1080i/p) aktarmak için cihazlara konulmuştur. Zira analog olarak, en yoğun veri aktarımı component bağlantı ile sağlanmış olup, son sınırı 576x720 piksele kadar ulaşabilmektedir. Kısaca HDMI çıkışlı SD cihazlar yönünden bir artısı olmamaktadır. Analog aktarımda kalite kaybı maksimum yüzde 1 - 2 civarında olup, insan gözünün algılayabileceği bir kayıp yoktur. HDMI çıkışlı SD cihazların görüntü kalitesi konusunu, bu çerçevede değerlendirdiğimizde, cihaz içerisinde video işleme prosesi iyi bir şekilde yerine getirilemediğinden, digital aktarımın yapabileceği bir şey yoktur. Yani cihaza ait işlemcinin çok işlevli olması nedeniyle, üretebildiği video kalitesi bu kadardır demek en doğrusu olur. İşte bu nedenlerden dolayı az işlevli(sadece emu) analog çıkışlı SD cihazlardan, HDMI çıkışlı SD cihazlara göre daha iyi görüntü almak mümkündür diyebiliyoruz.
Bu arada sizdeki d-smart cihazın görüntü kalitesi x3'e göre kat be kat iyiydir. Zira platform cihazlarının üretimi kendine özgü olup (Q/M sistem v.s.), çok işlevlik yoktur!
Sizdeki 40B651 ile en iyi görüntüyü alabileceğiniz bir kaç cihaz tavsiye etmem gerekirse; zira kendim bizzat test ettiğim için gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
1. Görüntü kalitesi en üstün receicer arıyorsanız, 10 sene önce 700 dolar fiyatla satışa sunulmuş, digital-analog olarak dizayn edilmiş handan board'lu Godmaster yada Kyoto 8550 cihazı tavsiye ederim. Şimdilerde cihazı bulursanız 30 ila 50 TL civarında rahatlıkla satın alabilirsiniz! Cihaza uydu ürünleri tamiri ile uğraşan yerlerde rastlayabilmeniz mümkündür.
2. Görüntü kalitesinin yanında, emu, yönetilebilirlik v.b. uygulamalardan yararlanmak istiyorum diyorsanız, Humax 5400 Z cihazı tavsiye ederim. Görüntü kalitesi 1 nci maddedeki cihaza yakındır.
3. Yine görüntü kalitesi üstün olan bir başka cihaz, samsung DSB A200C receiverdir.
4. Yine görüntü kalitesi üstün bir başka cihazda Yumatu MX serisi cihazlardır.
Yukarıda dört maddede belirtilen cihazlar görüntü kalitesi yönünden sıralamaya tabi tutulmuştur.
Fiyat/performans kapsamında da birşeyler söylemem gerekirse; Crea 100 HD cihazı elektronik marketlerde 189 TL'den bulmanız mümkündür. Bu cihaz hem SD hemde HD yayınlarda görüntü kalitesi yönünden en iyi cihazdır. Bu arada bu cihazda da çok işlevlik yoktur.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kolay gelsin.
Yılan hikayesine dönmüş :) Yani işin içine ticaret girmiş :) işte bazen doğru bilgiyi aramaya çalışırken bilgi karışıklığı yaşamamıza sebep olabiliyor niyetlerin bozukluğu... Neyse ben rastgele bir satıcıya gideyim, elindeki receiver modellerinden en iyisi hangisi diye soraraktan alayım. En azından kötüde olsa bir karar vermiş olur, öyle incik boncuk özelliklerden biraz geçmiş olurum... Ticaretçiler hariç gerçekten bilgi paylaşımı yapmaya çalışan arkadaşlara yinede teşekkür ederim.
Bu forum malesef güvenilirliğini yitirmeye başladı . Bazı firma sahipleri , bilgisayar başına geçirdikleri elemanlarına her forumdan farklı kullanıcı adları aldırarak sürekli kendi mallarını övdürüyorlar . Bir lcd alayım dedim yeminlen aklımı yitiriyordum . kapattım gözlerimi gidip hangisinin fiyatı ucuzsa onu aldım . Şimdi bir receiver alayım diyorum aklım gene gidiyor. Birisinin o mal hurdadır at çöpe dediğini öbürü dünyanın en iyi aletidir diyor . Kimsenin elinin ayarı yok .
quote:
Orijinalden alıntı: bodrumlu2
quote:
Orjinalden alıntı: MrBrad
dreambox 500s, 264 ytl, bi de kart paylaşım hediye yazıyor, 1yıl, bu ne demek? ne hediyesi?
Hotbirdteki bazı kanalları 1 yıl boyunca server ücreti vermeden bedava izleyeceksiniz demek
sadece hotbird uydusundaki kanallar için mi?
Ben 4 senedir, goldmaster 57000s fta cihaz kullanıyorum. Tek bir sefer bile problem çıkarmadı. Görüntü kalitesi anlayışı kişiye göre değişebilir fakat, 40 inç lcd tv ile kullanıyorum, ben oldukça memnunum. Şimdi belki daha yeni, daha özellikli ,usb'li, hdmi'li v.s cihazlar çıktı onlardan uygun fiyatlı birini alabilirsiniz ama, kalite olarak ben bizatihi kendim kullanmadan cihaz hakkında yorum yapmıyorum...
Konu ile ilgisi yok ama belki bilgisi olanlar yardımcı olabilir; analog receiver var elimde philips, bir iki sene kullanmıştım, zamanının en iyi analog receiver'larından biriydi...Bu cihazı nasıl değerlendirebilirim, yada değerlendirebilir miyim?
quote:
Orijinalden alıntı: erdem271
Bu forum malesef güvenilirliğini yitirmeye başladı . Bazı firma sahipleri , bilgisayar başına geçirdikleri elemanlarına her forumdan farklı kullanıcı adları aldırarak sürekli kendi mallarını övdürüyorlar . Bir lcd alayım dedim yeminlen aklımı yitiriyordum . kapattım gözlerimi gidip hangisinin fiyatı ucuzsa onu aldım . Şimdi bir receiver alayım diyorum aklım gene gidiyor. Birisinin o mal hurdadır at çöpe dediğini öbürü dünyanın en iyi aletidir diyor . Kimsenin elinin ayarı yok .
ağzına sağlık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme