Şimdi Ara

en iyi projeksiyon hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
19.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar, evde tvyi izlemek için projeksiyon cihazı almayı düşünüyorum dijital uydu alıcımı bağlıyacağım, ancak piyasadaki ürün çeşitliliği kafamı karıstırdı, 3000 ytl ye kadar bütcem var tv kalıtesınde uzun ömürlü tavsiyelerinizi beklıyorum şimdiden teşekkürler

• açıkçası projeksiyon cihazıyla tv izlemek lüks bi durum çünkü lamba ömrü belli cihazlar.
    Projeksiyon daha çok özel durumlar kısıtlı şeylerle kullanmak için bence.
    Buda maç ,film, oyun gibi durumlar için...
    En uzun ömürlü lamba bile 4000-5000 geçmiyo bildiğim
  • hanjin +1

kesinlikle tv için, ama günlük tv için, lüks kaçar projeksiyon kullanmak.

Bunun yanında fiyatları çok iyi bilmiyorum şu anda ama, benim fikrimi sorarsan mutlaka HDMI girişi olan ve minimum 720p destekleyen bir cihaz almalısın derim, bende Mitsubishi HD1000U modeli var ABD'den getirtmiştim 900$ gibi bir paraya, çok memnunum, Panasonic'in çok iyi modelleri var, Sanyo iyidir, bunlar aklıma gelenler projectorcentral sayfasında home theatre için çeşitli çözünürlüklere göre sıralama yapılmış şekilde bulabilirsin bazı modelleri ve reviewlarını.

Film izlemek, PS3 falan oynamak dışında cihazı çok kullanmak bence çok efektif olmaz, o yüzden bütçeni iyi değerlendirip araya birde LCD tv sıkıştırabilirsen daha iyi olur

PS: projeksiyonda PS3 oynamak gibi keyifli bişi olamaz ama

• merhaba,

Projeksiyon diğer arkadaşlarında da dediği gibi genelde tv izlemek için kullanılmasa da kişinin kullanımına ve beklentisine göre gayet uygun çözüm de olabilir. lamba ömürleri genelde 2000 saat oluyor. ben iki hafta önce sanyo plv z5 aldım. çok memnunum. zaten 720p çözünürlük benim için yeterli diyorsan önünde iki üç seçenek var. bunlardan biri sanyo plv z5 diğeri mitsubishi ax 100 ya da yeni modeli ve daha da iyisi mitsubishi ax 200. yapılan tüm karşılaştırmalar ve reviewler bu ikisinin en iyileri olduğunu söylüyor. sanyo biraz daha ucuz ama daha kötü anlamına gelmiyor. gündüz vakti de tv izlerim diyeceksen ansilümen değerlrine bakacaksın. bu durumda sanyoya hiç bakma, mitsubishi bariz önde. ama tamamen karanlıkta da mitsubishi ax 200 bile sanyodan biraz geride kalıyor. burada karşılaştırma yaparken birçok noktayı ele alıyorlar ama ben genel hatlarıyla özetledim. ben bu ikisi arasında karar vermiştim. ayrıntılı karşılaştırma ve daha fazla bilgi içinwww.projectorcentral.com a bakabilirsin..

bu arada eğer tv izleyeceksen yeni lamba fiyatlarına da bakman gerekir. ben almanyadayım. sanyonun lambası 200 euro iken mitsubishinin daha pahalıydı.. günlük tv izleme saatine her sene lamba değiştirmek zorunda kalman oldukça muhtemel..

şunu da eklemeden edemicem. 3 metre genişliğinde ve süper bir görüntü elde edince ben hayatım boyunca bir daha tv almam heralde diye düşündüm. lamba parasına kıyıp projektörle tv izlemek biraz lüks ama çok da büyük zevk olur kanımca..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herrman -- 22 Kasım 2007; 1:12:39 >

• Projeksiyon cihaziyla TV izlemenin zevki baska. Fakat bu is icin projeksiyon secerken dikkat etmeniz gereken hususlar var. Oncelikle duvariniz yada perdeniz mutlaka mat beyaz olmali. Seciminizde dikkat etmeniz gereken diger bir ozellik teknoloji. DLP veya LCD tipi projeksiyonlari tercih edebilirsiniz. DLP lerin kontrast oranin yuksek olmasi avantaj gibi gorunebilsede Beyazlari genelinin patlattigini soyleyebilirim. Ancak inceledigim markalar arasinda Sharp in modellerini cok basarili buldum. LCD tipi projeksiyonlarda kontrast dusuk oldugundan dolayi karanlik sahneler parlak kaliyor. Bundan dolayi LCD tipi projektorler sinifta kaliyor. Ancak Yuksek kontrastli Home Cinema grubuna gecersek O zaman LCD lerin ustunlugunu tartismaya gerek yok. Ayrilan butce cok yuksek. Asagidaki modelleri size tavsiye ederim. Fiyatlari 2500 YTL nin altinda.

PANASONIC PT-AX100 LCD PROJEKSİYON
    2000 Ansi Lumen
    1280x720 Çözünürlük
    6000:1 Kontrast
    Yatay-Dikey Lens Shift
    HDMI, Komponent

SONY VPL-AW15 LCD PROJEKSİYON
    1100 Ansi Lumen
    1280x720 Çözünürlük
    12.000:1 Kontrast
    HDMI, Komponent
    Yatay-Dikey Lens Shift

SHARP XR-40X DLP PROJEKSİYON
    2600 Ansi Lumen
    1024x768 Çözünürlük
    2200:1 Kontrast

• lamba ömrü ve yeni lamba fiyatı konusunda sıkıntı çekmemek için 6000 saat lamba ömürlü projeksiyonlarımızı inceleyebilirsiniz.

www.projeksiyoncum.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: narec

lamba ömrü ve yeni lamba fiyatı konusunda sıkıntı çekmemek için 6000 saat lamba ömürlü projeksiyonlarımızı inceleyebilirsiniz.

www.projeksiyoncum.com

cihazların lamba omru ve lamba fiyatından ziyade goruntu kalitesi de onemlidir.
    Benim odamda 60W lik ampul var ornegin cok ucuz Ustelik 2 senedir gunde 4-5 saat kullaniyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EN İYİ TVLER
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • düşüncelerinize saygı duyuyorum ancak verdiğiniz örneğe gülmekle yetiniyorum sayın "bilgeolun" yazmak için yazmayın. kalite olgusu subjektiftir. kişiye göre değişebilir. kalite olgusunu beklentilerinizi ne derecede karşıladığıdır diyerek tanımlayabiliriz. beklentiler farklı olunca kalite dediğimiz olguda değişebilir. Siz HD performansında bir kalite istiyorsanız gidin bir HD projeksiyon alın. Size onu bırakın bizim cihazımızdan alın diyen yok.

Türkiye'ye getirdiğimiz projeksiyonlar ile tüketiciye kaliteli, ucuz, uzun ömürlü cihazlar sunuyoruz. Olmayan birşeyi veya çok çok yüksek kalite vaat etmiyoruz zaten. Ancak cihazın kalitesi gayet tatmin edici düzeydedir. Bunu kullanıcılarımızdan aldığımız yorumlarda görebilirsiniz. Projeksiyon ile TV izlemeyi çok çok lüks kılmıyoruz. 6000 saat lamba ömrü ile saatlerce tv izleyebilirsiniz. Çok yakın zamanda Türkiye'de yeni bir ilke imza atacağız.

• quote:

düşüncelerinize saygı duyuyorum ancak verdiğiniz örneğe gülmekle yetiniyorum sayın "bilgeolun" yazmak için yazmayın. kalite olgusu subjektiftir. kişiye göre değişebilir. kalite olgusunu beklentilerinizi ne derecede karşıladığıdır diyerek tanımlayabiliriz. beklentiler farklı olunca kalite dediğimiz olguda değişebilir. Siz HD performansında bir kalite istiyorsanız gidin bir HD projeksiyon alın. Size onu bırakın bizim cihazımızdan alın diyen yok.

Türkiye'ye getirdiğimiz projeksiyonlar ile tüketiciye kaliteli, ucuz, uzun ömürlü cihazlar sunuyoruz. Olmayan birşeyi veya çok çok yüksek kalite vaat etmiyoruz zaten. Ancak cihazın kalitesi gayet tatmin edici düzeydedir. Bunu kullanıcılarımızdan aldığımız yorumlarda görebilirsiniz. Projeksiyon ile TV izlemeyi çok çok lüks kılmıyoruz. 6000 saat lamba ömrü ile saatlerce tv izleyebilirsiniz. Çok yakın zamanda Türkiye'de yeni bir ilke imza atacağız.

Calismalarinizi takip ediyorum ve merak ediyorum..

• quote:

düşüncelerinize saygı duyuyorum ancak verdiğiniz örneğe gülmekle yetiniyorum sayın "bilgeolun" yazmak için yazmayın. kalite olgusu subjektiftir. kişiye göre değişebilir. kalite olgusunu beklentilerinizi ne derecede karşıladığıdır diyerek tanımlayabiliriz. beklentiler farklı olunca kalite dediğimiz olguda değişebilir. Siz HD performansında bir kalite istiyorsanız gidin bir HD projeksiyon alın. Size onu bırakın bizim cihazımızdan alın diyen yok.

Ürünüzü inceledim. Gerçekten çok uygun fiyata ucuz ve uzun ömürlü lamba kullanan projeksiyon satıyorsunuz. Sattığınız ürünün de muhakkak ki alıcısı vardır o yüzden acımasızca ve önyargılı eleştiriler yapamam. Yani sizin ürününüzü alıp memnuniyetle kullanan insanlar olabilir. Bu beklentiyle ve biraz da insanın titizliğiyle alakalı bir durum. TV izlemek için gayet uygun bir cihaz gibi gözüküyor. Fakat benim takıldığım nokta şu ki kalitenin subjektif olduğunu söylemişsiniz. Bence teknik ürünlerden bahsederken (bir elektrik elektronik mühendisi olarak söylüyorum) kalitenin subjektif olması gibi bir şey söz konusu dahi olamaz. Bence bu söyleminizden vazgeçin. Pazarda her şeyin fiyatı bellidir kim ne kadar kaliteli ve dolayısıyla pahalı lens çip vs kullanırsa o kadar kaliteli ve özellikli bir ürün ortaya çıkar. Ucuza kaliteli ürünler de üretmek mümkündür. Türkiyede bunu yapan çok iyi firmalar da vardır (vestel, arçelik) ama o firmalarda kaliteyi bozmadan ürünü ucuzlatmak uğruna ne denli uğraşıldığını ben bilirim. Bu üründe öyle bir durum da gözükmüyor açıkçası. Yani dediğim firmalar benzer ürünleri biraz daha ucuza mal edip satarken bu ürün piyasadaki diğer ürünlerle aynı sınıfta değil kesinlikle. Sadece 2 en temel istatistikle diğer projektörlerden geride olduğunu ispatlanıyor.

1. kontrast 600:1
    2. 800 ansilümen

600:1 kontrast gerçekten kötüdür. En temel projeksiyonlar 2000:1'den başlar. Onlar da home theater amaçlı değil de genelde eğitim amaçlı projeksiyonlardır. Ki onlarda da iyi bir ansilümen değeri mevcuttur. Fakat bu alet de o da yok. Yani 800:1 ansilümenle biraz aydınlık ortamda tv seyredemezsiniz.. Hem ucuz hem kaliteli demek bence uygun değil ama fiyat performans olarak iyi olabilir (görüntüsünü görmedim) beklentiye göre gayet iyi iş görebilcek makinalardır. Alıcısı da vardır muhakkak. Ama sinemaya benim kadar ilgili adamların işi değildir....

Ayrıca 3000 ytl bütçe ayırmış bir insan biraz da görüntüde kalite arar doğrusu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herrman -- 22 Kasım 2007; 22:22:56 >

• 600:1 kontrast lcd home theatre projeksiyonlar için yeterlidir. 2000:1 kontrastlı eğitim amaçlı dediğiniz cihazlar DLP teknolojisini kullanırlar ve genellikle ofis, okul vb. yerlerde kullanılırlar. kalite subjektiftir derken kalite dediğimiz şeyi sınıflayabiliriz. yüksek kalite, orta sınıf kalite vb. bunu kasdetmiştim. mesela mirai monitorler kalitelidir. ama samsung monitorler daha kalitelidir. bunun gibi....
    projeksiyonumuz 800 ansi lümendir ve gündüzde loş bir ortam hazırlanırsa çok güzel görüntü alınabilir. Sinemaya ilgili iseniz gündüz sinema izlenmeyeceğini de bilirsiniz. (sinemadaki zifiri karanlık ortamdan bahsetmiyorum, ev ortamında) 800 ansi lümen evde sinema izlemek için ideal bir değerdir.

quote:

Orjinalden alıntı: herrman

quote:

Ürünüzü inceledim. Gerçekten çok uygun fiyata ucuz ve uzun ömürlü lamba kullanan projeksiyon satıyorsunuz. Sattığınız ürünün de muhakkak ki alıcısı vardır o yüzden acımasızca ve önyargılı eleştiriler yapamam. Yani sizin ürününüzü alıp memnuniyetle kullanan insanlar olabilir. Bu beklentiyle ve biraz da insanın titizliğiyle alakalı bir durum. TV izlemek için gayet uygun bir cihaz gibi gözüküyor. Fakat benim takıldığım nokta şu ki kalitenin subjektif olduğunu söylemişsiniz. Bence teknik ürünlerden bahsederken (bir elektrik elektronik mühendisi olarak söylüyorum) kalitenin subjektif olması gibi bir şey söz konusu dahi olamaz. Bence bu söyleminizden vazgeçin. Pazarda her şeyin fiyatı bellidir kim ne kadar kaliteli ve dolayısıyla pahalı lens çip vs kullanırsa o kadar kaliteli ve özellikli bir ürün ortaya çıkar. Ucuza kaliteli ürünler de üretmek mümkündür. Türkiyede bunu yapan çok iyi firmalar da vardır (vestel, arçelik) ama o firmalarda kaliteyi bozmadan ürünü ucuzlatmak uğruna ne denli uğraşıldığını ben bilirim. Bu üründe öyle bir durum da gözükmüyor açıkçası. Yani dediğim firmalar benzer ürünleri biraz daha ucuza mal edip satarken bu ürün piyasadaki diğer ürünlerle aynı sınıfta değil kesinlikle. Sadece 2 en temel istatistikle diğer projektörlerden geride olduğunu ispatlanıyor.

2. 800 ansilümen

600:1 kontrast gerçekten kötüdür. En temel projeksiyonlar 2000:1'den başlar. Onlar da home theater amaçlı değil de genelde eğitim amaçlı projeksiyonlardır. Ki onlarda da iyi bir ansilümen değeri mevcuttur. Fakat bu alet de o da yok. Yani 800:1 ansilümenle biraz aydınlık ortamda tv seyredemezsiniz.. Hem ucuz hem kaliteli demek bence uygun değil ama fiyat performans olarak iyi olabilir (görüntüsünü görmedim) beklentiye göre gayet iyi iş görebilcek makinalardır. Alıcısı da vardır muhakkak. Ama sinemaya benim kadar ilgili adamların işi değildir....

Ayrıca 3000 ytl bütçe ayırmış bir insan biraz da görüntüde kalite arar doğrusu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narec -- 22 Kasım 2007; 22:58:46 >

• Dostum kusura bakmayın ama bence ilettiğiniz bilgiler yanlış.

Home Theater kavramında Kontrast olayına ters biçimde yaklaşıyorsunuz. Kontrasın gerekli olmadığı Ansi gücünün gerekli olduğu durumlar aydınlık mekanlar yani Okul Ofis gibi yerlerdir.

Evlerde ise isteğimiz doğrultusunda ışığı kısma şansımız olduğundan 250 ansi bile kaliteli görüntü almamızı sağlar ve bu durumda en yüksek kontrast oranına sahip projektör ki minimum 3500:1 olmalı bence en mükemmel görüntüyü verir. (4 sene içinde LCD ve DLP 7farklı projeksiyon kullandım)

Sizewww.Projectorcentral.com vewww.projectorreviews.com sitelerindeki karşılaştırmalı testleri takip etmenizi öneriyorum eğer bu işten para kazanmayı düşünüyorsanız.

Saygılar.
    quote:

600:1 kontrast lcd home theatre projeksiyonlar için yeterlidir. 2000:1 kontrastlı eğitim amaçlı dediğiniz cihazlar DLP teknolojisini kullanırlar ve genellikle ofis, okul vb. yerlerde kullanılırlar. kalite subjektiftir derken kalite dediğimiz şeyi sınıflayabiliriz. yüksek kalite, orta sınıf kalite vb. bunu kasdetmiştim. mesela mirai monitorler kalitelidir. ama samsung monitorler daha kalitelidir. bunun gibi....
    projeksiyonumuz 800 ansi lümendir ve gündüzde loş bir ortam hazırlanırsa çok güzel görüntü alınabilir. Sinemaya ilgili iseniz gündüz sinema izlenmeyeceğini de bilirsiniz. (sinemadaki zifiri karanlık ortamdan bahsetmiyorum, ev ortamında) 800 ansi lümen evde sinema izlemek için ideal bir değerdir.

quote:

Orjinalden alıntı: herrman

quote:

2. 800 ansilümen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.