Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
348.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Acana

    Advance

    Alleva

    Bozita

    Brit Care

    Exclusion

    Matisse

    N&D

    Orijen

    Sanabelle


    Kısa bir şekilde araştırdığım kadarıyla en iyi markalar bunlar diye geçiyor. Tabii üründen ürüne ya da kedinin durumuna göre değişebilir. Sokakta baktığım kedilerime bu kadar pahalı markalar alamıyorum maalesef, Temizmama'dan alabiliyorum anca Micho ve Mito.

  • Evil Belief kullanıcısına yanıt
    Golosi alabilirsiniz içeriği matisse / pro plan ile benzer hatta pirinç oranı daha az bunlardan daha bile iyi.fiyat olarakta çok uygun 20kg 800 tl idi sanırım.

    matisse süper bir mama değil,pro plan ile aynı ayarda orta kalitede bir mama.Listedeki diğer mamalar en iyi markalar evet.

    sıralama yapılacak olursa;

    a-acana,orijen,alleva(kaliteli olanı)
    b-nd(tahılsız),bozita(geyikli ve tahılsız + diyet),exclusion,brit care(kitten ve sterilised urinary-tahılsız olanlar)
    c+ Nd az tahıllı
    c-advance,sanabelle,brit care tahıllı,bozita tahıllı
    d-boş
    e-golosi(pirinç oranı daha az golosi(%4) matisse(%20-25???)-pro plan(içerik net değil???yazmıyor bile) ve mısır-mısır gluteni yok,taurin miktarı 800 olduğu için d yerine e kategorisinde)
    f-matisse,pro plan(ev kedisi için en son sınır bu kategori bence,mısır ve mısır gluteni bulunduruyorlar,yüksek miktarda pirinç var ama yüksek miktarda et bulundurdukları için yinede alınabilir mamalar)

    ————————-ev kedisi sınırı—————————-
    g-boş

    h-boş



    z-felicia,spektrum,pro choice,royal canin,hills,tr de üretilen mamalar vs vs,yani bilindik olup ve mısır,gdo,pirinç içeren etsiz,proteinli unlu vs mamalar.yani bu mamalarda et yok, gdo var,mısır var,et yerine et unu-proteini vs vs var,pirinç var ve yüksek oranda bitkisel protein var.olmaması gereken herşey var.

    bunun altında yer alanlar zaten alınmamalı,örneğin bonacibo reflex whiskas mito vs ama mecbur fiyatlar yüzünden sokak hayvanları için alınıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banderly -- 12 Ekim 2022; 9:31:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler, güzel bir bilgilendirme oldu.

    Golosi mantıklıymış gerçekten, bir dahaki sefere bütçe müsait olursa ondan alayım, kg/TL bazında çok uçurum yok aralarında.

  • Evil Belief kullanıcısına yanıt

    Konuya marka değil bütün olarak bakarsak 'et ve et ürünleri' içeren bir mama = düşük kalite ve güvenilir olmayan protein(ler) kaynağı demektir. Et ve et türevleri/ürünleri yazan bir mama zaten ülkemizde üretiliyorsa almayın derim. Bu ve bunun fazlasını seneler önce yazmıştım. Gerçi, hala şeker misali renkli taneli çöp mamalar üretilip premium edasıyla paketlenip satılıyor.


    Orijen, Bravery, Acana, Nature's Variety, LifeStyle, Alleva Holistic, BritCare, N&D Quinoa/Ocean/Pumpkin, Fitmin Purity gibi mamalar şuan için alınabilir en iyi mamalar. Ayrıca, bu yazdığım markaların hepsini aldığımıda belirtmek isterim. Sokaktaki canlar için benim önerim en azından Mystic, Golosi gibi bir mama yönündedir. Siz ne yediriyorsunuz diye merak eden var ise sokakta benim baktığım daha doğrusu besleme yaptığım kedi sayısı fazla. Sokaktaki arkadaşlara Mystic alıyorum. Evdeki üç minnoş ise Bravery yiyor.





  • 2 yaşında british dişi bir kedim var, iki yıldır çeşit çeşit mama denedim genelde 2 kg luk paketler 2 aya yakın gidiyor ve her seferinde başka bir çeşit yedirmeye özen gösteriyorum. Orijen ve acana daha büyük paketlerle uzun süreli kullandım. N&d yine yavrulukta uzun süre kullandım. Bir kez de royal canin aldım. Tüy dökme sorununu bir türlü çözemedik, sanırım stres kaynaklı sürekli bir tüy dökme halinde. Royal canin mahvetti kepek yaptı 15 gün civarı kullanıp bıraktık. En son britcare Hair and skin aldık, hem çok iştahlı yiyor hem de tüylerine bir nebze de olsa iyi geldiğini gözlemledim. O bitince başka bir çeşit 2 kiloluk mamaya başladık ama hemen britcare 7 kg luk sipariş verdim. Şu an fiyat olarak da orijen acana ve n&d ye tercih edilebilir seviyede sanırım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fatesan F kullanıcısına yanıt
    Çok mama değiştirmek de sorun yaratır. 6ayda bir yeni mama deneyin bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bu ay içinde Fold cinsi kedi sahipleneceğiz. Malum biraz hassas bir ırk olduğu için mama konusunda kararsız kaldım. Tahılsız mamaların kaliteli olduğu açıkca ortada ancak bu ırklar çok aktif olmadığından bu tarz yüksek protein ürünlerin böbreklerde sorun çıkaracağını söyleyenler olmuş. Kafam iyice karıştı özellikle fold sahiplerinden önerileri bekliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mama fiyatları uçmuş. 17 Şubatta 750 TL'ye aldığım Sanabella Şuan 1200 TL. Bu ner? Ayıp. 😭😢

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Orijen, Acana, Taste of Eild, N&D fiyatlar ne olmuş böyle 8 ayda. Et alsam kilo bazında daha ucuza gelir. Yazıklar olsun ya. Gerçekten yazıklar olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kayhanpulurbey kullanıcısına yanıt

    exclusion alabilirsiniz,kuzenime aldık çok memnun kaldı 12kg 1000tlnin altında fiyatı sanırım zaten sanabelleden daha iyi bir içeriğe sahip,monoprotein yani sadece hayvansal protein var ve tek çeşit,en iyi mamalardan biri sanabellede kötü değil tabiiki ama exclusionın içeriği bir tık daha iyi ve daha ucuz.


    ben yukarıda listelediğim mamalardan hangisi büyük bir indirim yapmışsa onu alıyorum mesela benim kedimde şu an sanabelle yiyor ama ben o mamayı 470tl ye almıştım ocak ayında.şimdi 1200 tl olmuş alırken de nd vs 750 civarıydı,o yüzden iyi mamalar kategorisindeki mamalardan hangisi indirimdeyse normalden düşükse fiyatı onu alabilirsiniz.Ben özellikle aynı marka mamayı üst üste 2 defa almamaya özen gösteriyorum çünkü mamanın içeriğindeki vitamin değerleri ve et dışındaki üretim metodunda kullandıkları içerikler sabit olarak tekrar tekrar aynı marka mamayı yerse kronik bir rahatsızlığı oluşabilir diyerek aynı marka 10kg 2 tane mamayı asla arka arkaya almamaya özen gösteriyorum.Bilemiyorum yaptığım ne kadar doğru ama üst üste sürekli aynı yemeği yemek gibi geliyor,farklı yemekler yiyen birisinin yediği yemekten dolayı hastalığa yakalanma riski sonuçta daha az,yediği şey faydalı olsa bile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banderly -- 12 Ekim 2022; 9:30:9 >




  • Selamlar herkese açıkçası yıllardır kedi ve köpek besleyen bir hayvansever olarak bir türlü aradığım ürünü bulamamıştım.

    Benim içime sinen bütçemin içine sinmedi, bütçemin içine sinen benim içime sinmedi :)

    royal canin kullandık tavuk içerikten hep bir alerji sorunu yaşadık özellikle golden köpeğim ve bir tane tekir kedimde.. yerli mamalar evet bütçe dostu ama bence olmuyor.. acana dan çok memnun kaldık ama artık yanına yaklaşılmıyor

    Yaklaşık 7 aydır hem köpeklerim hem de kedilerim için exclusion mamaya geçtim, özellikle tüy ve dışkıda farkı hissediyorsunuz, tamamen kurutulmuş etli ve düşük tahıllı. içinde birde tavuk kümes hayvanı gibi ıvır zıvırlar yok, tavuk yağı da olmayınca tüyler inanılmaz fark etti. mutlaka deneminizi öneririm.

  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt

    https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/exclusion-mono-protein-sigir-etli-ve-narli-dusuk-tahilli-kisirlastirilmis-kedi-mamasi-12kg.html


    https://www.mamaciteyze.com/urun/n-d-pumpkin-tahilsiz-bildircin-etli-bal-kabakli-ve-narli-kisirlastirilmis-kedi-mamasi-10-kg


    https://www.markamama.com.tr/bozita-indoorsterilised-tahilsiz-geyik-etli-kisirlastirilmis-kedi-mamasi-10-kg


    Hocam mesela bunlardan bi tanesini alacak olsak hangisi daha mantıklı ya da fiyat farkına çok değer mi daha net konuşursak? Anladığım kadarıyla aynı segmentte ürünler ucuz olanı tercih edilebilir mi? Basic bakarsak olaya, kedinin genlerini falan göz ardı edersek?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu üçlü içerisinden N&D alınır ama o fiyata N&D yerine Bravery markasının herring sterilized olanı daha iyi bir seçim olmuş olur. Kg ve fiyat olarak birbirini dengeliyor gibi. Ayrıca, her ne kadar arada mama değişimi yapılsada balık varken neden sığır veya tavuk =) Bozita'da öne çıkan macrogard içermesi. Ama bunu zaten dışarıdan bir ürün ile takviyesi mümkün. Hepsinin içeriğinde b-glucan mevcut, fakat macrogard; beta glucan'ın yararlanım ve fayda bakımından en kabul görmüş türü diyebilirim kısaca. Mono'ya filan takılmayın. Sağlıklı bir kedinin devamlı yani uzun süreli monoprotein yemesi gerekmez. Mono demek tek tip protein kaynağı demek. Bu tip mama çeşitleri zaten var, yeni bir şey değil. Tek tip modeli hassas sindirim, alerji, gıda intoleransı gibi özel durumlar için geliştirilmiştir.


    * Mesajı genel bilgi için güncelledim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 21 Aralık 2022; 3:9:22 >
  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt

    Bozita.


    Bozita'yı Virbac, Mera gibi mamalarla kıyaslıyorum. ND ilk çıktığında iyiydi, şimdilerde Hill's seviyesinde ürünler bence. Exclusion yeni, nasıl olduğunu bilmiyorum.


    Asıl avantajı, yapay tatlandırıcı içermemesi ve buna rağmen kedimin bıkmadığı tek mama olması. Aroma içermediği halde kedinin uzun süreli sevmesi bence bir gösterge. Virbac gibi ürünlerde bile dışında potasyum tuzundan, bazı krakerlerde de olan aroma artırıcılar var. Bozita'da ise neredeyse hiç toz yok. 6. yaşında Virbac'a geçtim ama ara sıra Bozita ile desteklemeye devam ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 21 Aralık 2022; 19:3:2 >
  • N&D hocam ya

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yavru kedi için Nd mama alacağım ancak Morina balıklı mı alsam yoksa Tavuklu mu alsam hangisi daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ki-Adi K kullanıcısına yanıt
    Balıklı alın hocam. Tavuk bir süre sonra alerjiye çeviriyor. Ama son kullanım tarihine bakın. Yeni serilerde kabartmali. Diğerleri eski firmanın icerigi ile oynamışlar maalesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aşırı tüy döken kısır kedimin mamasını değiştirmeyi düşünüyorum. golosi kullanan var mı? memnun mudur?

  • BioFeline'nin vitamini var baya iyi geliyi tuy dokulmesine bi deneyin isterseniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LavernaL L kullanıcısına yanıt

    bravery kısır somonlu mu ringa mı daha iyi? ve hangisi daha az balık kokuyor ?

  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.