Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
348.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şuan indirim var. Petshop kategorisinde satıcısı "hepsiburada, atakanpetshop, dr.petshop, petimister ve petihtiyaç" olanlarda indirim mevcut. Viyo ürününü ara vererek kullanın. Kısa sürede tekrar kullanmanıza gerek yok çünkü Farmina mamanın içinde de fruktooligosakkarit mevcut. İshal olması muhtemelen Viyo ürününden kaynaklıdır. Bu gelişmeleri veteriner ile paylaşıyor musunuz? Kendisinin yorumu nedir? Açıkcası veterinerin 1 hafta ara vermesini pek anlayamadım. Şöyle ki verilen ara mantarı yavaşlatmaz. Sarımsak ve elma sirkesini denediniz mi? Sarımsağı ezin ve doğal elma sirkesi ile karıştırın. Bu karışımıda özellikle mantarlı bölgelere sürün. Sabah ve akşam aksatmadan sürmeniz yeterli olacaktır. Aynı zamanda dönüşümlü olarak kremide sürmeye devam edin.
  • Gerçekten çok seviyorum 5. 6. Kediyi almayı düşünüyorum:)) artık ev halkı nolur vazgeç diyor. Birde sokaktaki kedilere sabah akşam düzenli mama veriyorum sabah evden bi çıkıyorum kapıda bekliyorlar mamayı dökünce yemeye başlıyorlar çok mutlu oluyorum. En çok hoşuma giden şey ben yaklaşınca tislamalari nankör kedi :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golosi 20 kg balıklı 190 tl rex 15 kg 135 tl bende golosi ye karar verdim.

    Viyo üründe dışkıyı sertleştirir diyor ama neyse biraz ara veririm zaten veteriner ishali durması için başka bişe verdi şimdi onu veriyorum işin ilginç tarafı vet. Verdiği ishal ilacını büyük kedime vermiştik iştahla yiyordu bu minikler yemiyor ben şırınga ile zorla yediriyorum dün yine biri elimi ısırdı aman iyi olsunlar ellerimi kanatsınlar bu minikler ısırınca seviniyorum miskinler.

    Mantar için vet. 1 hafta vücut dinlensin bekleyelim dedi 3 gün sürmedim sanki ufaktan pullanma var gibi ama net bişe yok emin değilim sadece gri olanın gözünün üzerinde bi yara fark ettim oraya krem sürdüm. Olmazsa bugün bi banyo yaptırayım dermo şampuan ile yıkayınca bütün pullar kayıp oluyor aslında bazı yerlerde ufaktan tüylenme de var elma sirkesi ve sarımsak denemedim.

    Dünde vet. Uğradım kendisi yoktu aslında benim vet. 10 gündür görüşemedik tatildeydi orası hastane gibi 3 4 tane vet. Var diğerleri ile görüştük. Geçen tatilden geldi ama bi türlü görüşemedik.

    Şimdi gidip bakacağım ne durumdalar. Bide perdeyi yıkadım onu takmam lazım:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence 20 kg almayın. Çünkü 20 kg bir risktir. Yemezlerse ürün elinizde kalabilir. Bu yüzden önce orta boyut alın duruma göre sonra en büyük paketi alın. Şuradaki uygun gözüküyor. 7,5 kg 75 TL ve kargo bedava. Ayrıca 20 kg gibi en büyük paketlerde mama zaman içerisinde aromasını ve bazı değerleri yitirir yani kayba uğrar. Rex kedi mamasının 15 kg olanı şuan 107,51 TL gözüküyor. Siteye giriş yaptıktan sonra satıcısı 'hepsiburada' olanlara bakınız. Golosi ise 20 KG 178 TL gözükmektedir. Viyo ürünü ilk kullanımında hafif olarak dışkıyı yumuşak yapar. Bu oran tabiki kediden kediye değişir. Kimi kedide biraz cıvık olurken kimi kedide ise ishal gibi olabiliyor. Ürünü tamamen kullandıktan sonra ise dışkı sert bir hâl alır. Bu da ürünün aktif bir şekilde çalıştığına işarettir. Sarımsak ve sirke konusuna gelecek olursam, bu şekilde mantarı atlatanlar var. Tabi bu aynı zamanda mantarın çeşidi ve seviyesine bağlı bir durum. Dilerseniz bunu veterinere de sorabilirsiniz fakat genelde çoğu veteriner bu tip doğal tedavileri tasvip etmez ve uygulamazlar.

    Golosi 7,5:http://www.hepsiburada.com/golosi-cat-manzo-riso-sigir-etli-tavuk-etli-ve-pirincli-yetiskin-kedi-mamasi-7-5-kg-p-PTMOPZGD27770?magaza=petihtiya%C3%A7

    Golosi 20:http://www.hepsiburada.com/golosi-cat-indoor-ev-kedileri-icin-somon-balikli-ve-pirincli-kedi-mamasi-20-kg-p-PTMOPZGD27800?magaza=Dr%20PetShop

    Rex 15:http://www.hepsiburada.com/rex-premium-cats-coctail-kedi-mamasi-15-kg-p-HBV0000011YQ7




  • Hocam büyük kedime de viyo verdim 5. Gün oda ishal olmuş ama minikler düzelmişti tekrar başlayınca ishal oldular galiba neyse bari büyük kedime 2 gün daha devam edeyim de düzelir Heralde minikler halen tuvalete çıkmadı vet. Verdiği ilaçin etkisi olsa gerek büyük kediye de verdim ama ona 1 doz verdim çünkü yavrulara çok verdim halen tuvalet yok bu seferde korkuyorum kabız olacaklar

    Ya daha bende sabah 2 tane 20 kg sipariş ettim arkadaşın kartından ödem e yaptım tahsil etmedi göründü Heralde onaylanmadı bu sokak kedilerine mı mama seçiyor öyleyse blue bag den devam edelim bunu yiyorlar hemde ucuz. Valla bilmiyorum ki dediğiniz gibi mama elimizde kalsa ne yapmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün kredi kartını kontrol edip yarın sipariş vereyim dedim bugün rex mama indirimi kaldırmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 kg. Golosi sipariş ettim inş Allah yerler yemezlerse bakarız çaresine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    Dün kredi kartını kontrol edip yarın sipariş vereyim dedim bugün rex mama indirimi kaldırmış.

    Petshop kategorisinde indirim bitmiş. Bende kum alacaktım, kaçırdım :) Muhtemelen bu hafta sonu tekrar indirim olur.
  • Bu seferde 2 numara kedim ishal olmuş o viyo da yemedi heralde salgın var. Baksanıza 4 kedinin 4 'de ishal oldu hemde 2 3 gün içinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 14 Ağustos 2017; 23:11:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de dahil bir hatamız, kedimiz kuru veya yaş mamayı severek yiyorsa problem görmüyoruz.

    Mesela şu anda 10 yaşını doldurmasına 2 ay kalan kedime marketten Whiskas yaş mama alıyordum 5 yıl kadar önce ve silip süpürüyordu.
    Sonra tuvaletten çıkmaz oldu ve devamlı şikayet ediyorken veteriner "İdrar yolları enfeksiyonu" teşhisi koyup kedimi iğne manyağı yaptı, acıtan cinsten.
    İlk 5 yıl Veteriner ve iğneden korkmayan kedim o zamandan sonra fobi edindi. Yanıma ancak yattığımda gelmeye başladı.
    Zaten o iğneler de fayda etmeyince aklıma yaş mamayı kesmek geldi ve kısa süre sonra iyileşti ayrıca yakın zamana kadar aynı rahatsızlığı yaşamadı.

    Aradan yıllar geçip bunu unutunca yakında marketten Felix yaş mama alıp vermeye başladım, yine severek yiyordu ama 10 gün sonra aynı şikayetler başlayınca aklıma geldi ve hemen kestim.

    Veterinere götürdüm, Enfeksiyon için popodan vücut ısısını ölçtü ve tepki yok, böbrek taşı ihtimaline karşı karnını traş edip jel sürdüğü başlıkla ultrason kontrolünü yaptı ve tepki yok, karnını peçetelerle sildi, tepki yok: Bunca yıl ne kendini taratmış, ne gözünü sildirmemiş bir kedi.

    Ancak Veteriner iğneyi çıkarttığı an problem başladı, zar zor iğne yapıldıktan sonra teşhisi söyledi: Enfeksiyon veya böbrek taşı yok, light mamaya geçiş zamanı gelmiş.

    Son olarak, psikoterapik dediği pirinç tanesinin yarısı kadar bir hapı ağzından vermeye kalkınca savaş çıktı: Her denemede veterinerin elini ısırdı tırmaladı, kolu dahil. Elini kolunu kanattı adamın.
    Sonra eldivenleri giyerek denedi ama o ve yardımcısı başarılı olamamakla beraber bunca yıllık kedimin o halinden ben de korkup geri durdum

    Sonuçta eve geldikten sonra tertemiz kumu olmasına rağmen gündüz gözüyle gidip yatağıma işeyerek benden intikam aldığını sonra farkettim.

    Senin için Vet tavsiyesi olan Gourmet gold konservesini netten getirteyim ve sen benim yatağıma işe : Son of bitch

    Kıyamam sana gız:





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 15 Ağustos 2017; 2:52:29 >




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Hocam şu çirkini gösterme millete vallahi nazar değecek diye yüreğim hop hop ediyor.

    Yani size göre benim kediler mama dan mı ishal oldu diyorsunuz ben şu an hepsine orijen balıklı veriyorum gerçi hepsi ishal oldu :)) ama mama dan kaynaklı olacağını sanmıyorum az önce veterinere sordum genel bi salgın var kediler ishal oluyor havalarda sıcak onun etkiside var dedi bide bizim evde 10 gündür ben yalnızım çoluk cocuk gitti kediler stres oldu diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İltifatın için teşekkürler

    Yok hocam, senin kediler mamadan ishal oldular demiyorum. Üstelik Orijen araştırdığım kadarıyla kediler için protein değeri yüksek, tahıl vs. içermeyen son derece kaliteli ve bir okadar da pahalı bir mama: "6 yıldıza kadar yapılan sınıflandırmaya göre orijen altı yıldız, acana ise beş yıldız almıştır. Advance, Hills , Pedigree, Pro Plan , Royal Canin gibi türkiyede çok satan mamaların bir yıldız aldığını düşünürsek gerçekten iyi bir marka olduğu görülür."

    Yine araştırdığım kadarıyla Orijen kullananlardan da kısmi şikayetler gelmiş: Kakanın cıvık ve kötü kokulu çıkması, nadiren de olsa kepeklenmeye sebep olması gibi.

    Belki senin ishal dediğin şey cıvık kaka olabilir mi, akla bu geliyor.
    Kedilerin bünyeleri Orijen mamadaki yüksek protein oranına alışana kadar cıvıklık olabilir deniyor.




  • Hocam en iyi kum hangisi bilginiz varmı lindo parfümlü kullanıyorum ama malum mama balıklı kokuyu bastırmıyor 10 kg. 20 ye vet.den alıyordum geçen başka bi kum önerdi adını bilmiyorum aldım kaba döktüm kutusunu attım ismini unuttum ama paketi 60 tl kokuyu hapsediyor ama fiyat Yuksek dün 5. Kedim geldi 6. Yolda.

    Hem ideal hem hesaplı bi kum Var mi önerebileceğiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diyemedim ya la

    quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    Orijin ı almak için baktım yetişkin için yazıyor

    Benim şu an 2 aylık kedim var ve 2 tan e daha geliyor geldiklerinde 2 aylık olacaklar bu orijin six fish 6 balıklı mama yedirsem olurmu yoksa bunu 7 8 aylık oluncaya kadar almayalım mı


    Evet olur, yedirebilirsiniz. Veya Orijen Cat & Kitten alıp 1 yaşından sonra Six Fish geçebilirsiniz. Ben 4 yıl kadar six fish olanınından almıştım. Çok az kitten olandan yedirmiştim. Dolayısı her ikisi de olabilir. Orijen'in kedi maması tüm yaşam evreleri için uygundur.

    Yardımlarınız için çok teşekkürler hep sizin tavsiyelerinizle hareket ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    Hocam en iyi kum hangisi bilginiz varmı lindo parfümlü kullanıyorum ama malum mama balıklı kokuyu bastırmıyor 10 kg. 20 ye vet.den alıyordum geçen başka bi kum önerdi adını bilmiyorum aldım kaba döktüm kutusunu attım ismini unuttum ama paketi 60 tl kokuyu hapsediyor ama fiyat Yuksek dün 5. Kedim geldi 6. Yolda.

    Hem ideal hem hesaplı bi kum Var mi önerebileceğiniz.

    En iyi kum tartışmaya açık bir konu olsa da yeterince çeşitli kumları (bentonit, talaş, bitki lifi) denemiş biri olarak şuan ülkemizde satılan en iyi kum Ever Clean diyebilirim. Koku, toz, topaklanma ve verimlilik hususlarında oldukça iyi. Uzun bir süredir Ever Clean alıyordum. Sonra 1-2 marka daha denedim. Şuan tekrar Ever Clean geri döndüm. Ever Clean olarak 'Scented Extra Strong' çeşidini alıyorum. İndirimdeyken 32-33 TL arası bir fiyat oluyor. Ben 3 paket almıştım ve 96 TL ödemiştim. F/p bir kum olarak ise Biokat's Bianco Fresh 10 kg 18 TL şuan, öneririm. Fiyatına göre oldukça iyidir. Özellikle topaklanması oldukça başarılı.

    @secilburgaz, Rica ederim. Asıl ben teşekkür ederim.




  • Tamam vet. Bana verdiği de ever clean yani aslında bide biokats denemek lazım en iyisi ben ondan sipariş edip deneyeyim olmazsa ever clean ya vet. Konuşup indirim isterim yada netten sipariş ederim.

    Birde kediler ishal olunca veteriner diagel veriyor bu ürün hakkında bilginiz var mı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Diyemedim ya la'Yozgatlı kardeşime tamamıyla katılıyorum.Ever clean, şuan burada satılan en iyi kum.Fiyatı pahalı gibi ama çok uzun süre koku yapmadan kullanılabiliyor,iyi topaklanıyor.Çok sıcak ve nemli bir bölgede olmamıza rağmen,ne biz ne de gelen yakınlar kokudan şikayetçi olmadı ki evde kedi olmasından hoşlanmıyorlar .Kampanya takip edip almak gerekiyor.
  • Ben bugün tavsiye ettiği her 2 kumdanda sipariş ettim gerçi ever kullandım gerçekten muhteşem bişe bizimkilerin bile kokusunu kaybetti ama fiyat biraz uçuk veterinerim kendi evinde 5 tane kedisi varmış ever kullanıyormuş lindo dan daha ekonomik dedi bakalım biokats ıle kıyaslayacağım hatta birde karışık deneyeceğim nasıl olacak görelim.

    Ben bu kez everi internetten 36 37 tl gibi sipariş ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veterinerden mümkün mertebe ürün (mama, kum) alınmamalı. Neredeyse iki katı bir fiyata satıyor ki genelde çoğu veteriner böyle. İki ve üstü kedisi olanlar 10 lt olan paketlerden almaları daha mantıklı. Ayrıca Ever clean markasının multiple olanı var, fazla kedisi olanlar için ideal olup 10 litredir. 6 lt olanı alanlar 6 lt + 3 lt şeklinde kullansınlar. Yani tuvalet kabına 6 lt tek paket yetmiyor. En azından çoğu tuvalet kabı için bu durum böyledir. Misal bizim tuvalet kabı üçgen şeklinde ve ben neredeyse 6 lt Ever Clean'den iki paket koyuyorum. Kumun seviyesi en az 7 cm olmazsa zemine yapışır. Bu bentonit olan her kum için geçerlidir. Yapışmaması için kum seviyesini dengede tutmak gerekiyor. Veteriner gerçekten iyi ürün vermiş. Diagel hem doğal hem de kalitelidir. Diagel bir diğer iyi tarafıda tek kullanımlık olması. Diğer alternatif içeriği belli olmayan ürünlerde günlük dozlar fazla olabiliyor. Bunun hem içeriği temiz, hem görevini yapıyor hem de zararsız. Bu arada sokaktakiler golosi'yi yediler mi ?




  • Çatıda mahsur kalmış 1,5 aylık bir yavru tekiri içim el vermedi eve aldım. Parazitlerini vs. yaptırdım veterinerde.

    Şimdilik royal canin babycat'e başladık bakalım yavru kuru mama görmemiş zaten lüp lüp götürüyor .
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.