Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
37
Favori
347.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kabaca acana orijen nd hills royal canin pro plan bunlardan alın işte.

    ucuzu ve kalitelisi diye bir şey yok zannedersem. 6 yıldır kedi bakıyorum sürekli iki üç çeşit mama bulundururum. son yıllarda dört beş çeşit koyuyorum.

    Hep aynı şey yenmez onu söyliyim.

    yaş mama her iki üç günde bir açarım kedilerime.

    uzun tüylü kedi için malt, vitamin probiyotik vs veriyorum.

    kedilerinize iyi bakın, böbrek kalp vs bunlar hayvanı bitirir. Bir gün gelir bir parçanızı gözünüzde yaşlarla gömecek muhit ve toprak ararsınız.

    Kuma da değineyim kum tozlu bir kum olmasın o tozlar ciğere kadar gidiyor.
  • 1 paket 3.6 kg lık aldım.İstanbula geldi kargo sanırım 6 tl'di bir miktarda küsüratı var o civar bir ücret ödedik.Çok değil yani.
  • Aegon Targaryen kullanıcısına yanıt
    Bende 3 paket sipariş ettim beni aradılar ellerinde 3.6 kalmadığını 1.8 kg olduğunu söylediler bende bişe olmaz dedim yani 6 paket 1.8 gönderdiler sipariş belli bi ücreti geçti diye kargo ücreti almadılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 17 Eylül 2017; 3:45:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Hocam size bi sorum olacak zaten ben bu konuda çok soru soruyorum:))

    Sürekli çeşitli mamalar kullanıyorsunuz hiç karışık veriyormusunuz ve karışık verince ishal yada başka bi rahatsızlık oluyor mu yada sürekli mama değiştirmek kedilerde olumsuz etki ediyor mu

    Kum mevzusuna girmişsiniz sizce en az tozan en iyi kum hangisi ben ever clean beğeniyorum ama 10 lt 60 70 tl çok pahalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarih skt mayıs 2018

    Mamanın üzerinde bütün kediler için uygun olduğu yazıyor yavru kedilerde ne gibi olumsuz etkisi olabilir.
    Zaten benim mantar kedilerde göbek çıkmıştı alerjen mama verince biraz düzeldiler acaba bu mamadan versem sıkıntı olurmu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 17 Eylül 2017; 3:58:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayvan 6.5 yaşında ve ben hiç tek tip mama kullanmadım. Yani whiskas ile başladım ve kaliteyi belli bir süre sonra olabildiğince en üst seviyeye çıkardım.

    Hep pilay tavuk yediğimi düşünemiyorum. Kedimin öyle ishal gibi bir sorunu yok, probiyotik verdim bir ara ishal olmuştu sonra düzeldi. Mamaya bağlı değil tabi, başka sıkıntılarıda var hayvanın.

    İki kedim var zaten ikisinde de durum aynı olduğu için ishal ediyor kesinlikle diyemem.

    Bazen kusuyor ama uzun tüylü olan bunu yapıyor. Boş ver kussun, içindeki pisliği de atıyor böylece. No problem.

    Kumu unuttum bak, everclean kullanıyorum less trail.

    Benim evde hava tahliye sistemi kurdum, uçuşan partikülleri de fanlı sistemler çekiyor, kokuyu da atıyor zuhahahaa. verdim apartman boşluğuna gitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 17 Eylül 2017; 6:8:17 >
  • Evet bütün kediler için uygun. Aynı Acana gibi düşünebilirsiniz. Tüm yaşam evresi için uygun. İstisnalar olabiliyor tabiki. Ama daha çok hangileri için uygun olduğunu önceki mesajımda belirttim. Zaten mamanın dışında da belirtildiği gibi 'özellikle gıda hassasiyeti' olanlar içindir. Bu markanın normal ürünü Now Fresh'dir. Go serisi ise sensitivity yani hassas olan mamadır. Ben yanlış hatırlamıyorsam bunu önermiştim size ama sonuç ne olur inanın yedirmeden bilemeyiz. Ancak olumlu olacağını düşünüyorum. Kum hususu aynı mama gibi tartışmaya açık bir konu ama %100 tozsuz bir kum yok. %100 tozsuz olarak belirtilir ama en iyisinde dahi çok azda olsa toz barındırır. Şuan için en iyi kum gerek toz gerek topaklanma gerekse de koku absorbe olarak Ever Clean markasının 'Scented Extra Strong Clumping' ürünüdür. Karışık kuru mama yani iki farklı kuru mama markasını karıştırıp yedirmek yanlıştır. Bu kuru mamalar belirli bir yaşam aşaması, yaşam biçimi ve hatta sağlık durumu göz önünde bulundurularak formüle ediliyor. Siz karışık verdiğiniz zaman kilo alımı görülebilir. Aynı zamanda mamaların ihtiva ettiği değerler fazla olacaktır. Dolayısı ile evcil hayvanınız yüksek miktarda vitamin ve minerallere maruz kalabilir. Bunlarda sağlık sorunlarına davetiye çıkarır. Mama karışımını mutlaka veterinere danışmanız gerekir. Ayrıca karışımada gerek yok çünkü zaten kaliteli bir mamada protein çeşitliliği, yağ, vitamin, mineral ve amino asitler olması gereken düzeydedir.




  • Kum olayında ever clean indirime girince alayım diyorum ama nafile 50 nin altında yok sizin tavsiye ettiğiniz kum da bio kats çok güzel harika bi kum ama şu an kedilerimin bi kısmı salonu işgal ettikleri için kokuyu iyi hapseden on numara bi kum gerekiyor ki oda ever clean ama evi taşımak istiyorum yeni gideceğim evde 1 oda fazla olursa bu sıkıntıdan kurtulurum o zaman daha uygun kum kullanma şansım da olur.



    Birde vet. Lysine 100 diye bi vitamin tavsiye etti bende denemek için aldım bu ürünü duydunuz mu bağışıklık güçlendirmek için miş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biokats Fresh'i artık almıyorum. En son 1 paket duruyordu onuda kullandıktan sonra tekrar almadım. Zaten pekte kullanamadık, kumu poşete koyup çöpe attım. Topaklar çok dağılıyor ve bazı paketler öyle dengesiz çıkıyor ki topaklanmıyor bile. Fiyatı hb'da çok uygun oluyor, uygun olmasına şaşırmamak lazım. Önermiştim ama önceleri bu şekilde değildi. Şimdi fazla toz barındırıyor ve topaklanması kötü. Bir paket normal çıkarken başka bir paketin topaklanması berbat olabiliyor. Sanırım şimdiye kadar 10 paket almışımdır. Bu yüzden artık bu kumu kesinlikle önermiyorum. Ever Clean 6 lt alıyordum artık 10 lt olanı almaya başladım. Bende en düşük olarak 50 tl bulabildim. 6 lt olanlarda en düşük 30 tl civarı oluyor. Fiyatı biraz fazla gözüküyor ama kum gerçekten kaliteli, fiyatını hak ediyor. Lysine 100 ürününü duymadım, şimdi baktım ve herpes virüsü için kullanıldığını okudum. Sanırım veteriner ürünün içindeki ekinezya için verdi ama sadece ekinezya için bu ürünü almak ne kadar mantıklı bilemedim. Eğer konu bağışıklık ise Viyo bence daha iyi bir seçim olur. Ayrıca bağışıklık için şöyle bir üründe biliyorum, dilerseniz bir bakın veya veterinere danışın.

    http://www.vedavet.com/urun_detay.php?grup=2&id=37




  • Yav arkadaşlar bi akıl verih ben bu kediyi nasıl kuru mamaya alıştırcam 5 aylık oldu,sokaktan aldıgğımda 2.5 aylık filandı ama kuru mama yemiyor az az karıştırıyorum kuru mama taneleri bırakıyor yaş mamayı bitiriyor seçe seçe yiyor,veteriner aç bırakak yapmayın diyor bazı kediler istemdiği birşeyi yemekte ölmeyi yeğler diyor..Islak mamanın kokusunu,8 saatte bozulmasını maliyetini geçtim önemli değil ama ilerde problem olur diyorlar.Kafayı yiycem ıslak mamada da seçici somon ve tavuk yiyor sadece en çok somon yiyor.Bi akıl verin please mamayı kaynatıp ezmeyide denedim onuda yemedi
  • HimuKenshi kullanıcısına yanıt
    Yaş mamayı yediği neyli ise onu verin kuru mamayı hangi marka verdiniz eğer yemiyorsa başka düzgün bi mama verin oda olmadı 12 saat bişe vermeyin siz ona acırsanız o size acimaz yine yemezse ağzına bi tane mamayı siz koyun yemezse bi kaç kez tekrar deneyin sonra başka bişe vermeden bu işlemi 1 2 saatte bi tekrarlayın kedilerde ciddi bi hastalık yoksa yemeğe hiç dayanamazlar çok obur yaratıklar ama dünyanın en tatlı mahlukları keratalar hep sahiplerini yönetmeye çalışıyorlar:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HimuKenshi

    Yav arkadaşlar bi akıl verih ben bu kediyi nasıl kuru mamaya alıştırcam 5 aylık oldu,sokaktan aldıgğımda 2.5 aylık filandı ama kuru mama yemiyor az az karıştırıyorum kuru mama taneleri bırakıyor yaş mamayı bitiriyor seçe seçe yiyor,veteriner aç bırakak yapmayın diyor bazı kediler istemdiği birşeyi yemekte ölmeyi yeğler diyor..Islak mamanın kokusunu,8 saatte bozulmasını maliyetini geçtim önemli değil ama ilerde problem olur diyorlar.Kafayı yiycem ıslak mamada da seçici somon ve tavuk yiyor sadece en çok somon yiyor.Bi akıl verin please mamayı kaynatıp ezmeyide denedim onuda yemedi

    Verdiğiniz yaş mama whiskas, felix vs. market mamalarından mıydı. Bu tip mamalar içeriğindeki kedileri bağımlı yapıyor. Sürekli onu yemek istiyorlar.

    Şu anda verdiğiniz kuru mama hangisi acaba ? Taneleri çok büyükse yani yavru kedi maması değilse büyük geliyor, öğütemiyor olabilir. Kusma reaksiyonları gösterdi mi ?

    Görece kaliteli royal canin kitten 4 aylık ve üzeriyse veyahutta bütçeniz müsaitse orijen, n&d(düşük tahıllı) kuru mamaların açıkları genelde veterinerlerde oluyor. Onlardan edinip daha sonra kg bazında sipariş verebilirsiniz.

    Yaş mamaya alternatif eğer ki çok zorda kalıyorsanız marketten tavuk ciğeri vs. alıp haşlayın bi güzel. Suyunu ayrı bir kavanoza koyun, etlerini ayrı bir tava vs. kaba. Daha sonra suyunu kuru mamaya ekleyip ıslatın biraz biraz lapa halinde vermeyi deneyin.


    Dediğim gibi kesinlikle whiskas, felix, goody, bonnie vs. kalitesiz içeriğinde %4 et içeriği bulunan geri kalanı safi çöp olan market mamalarından uzak durmanız hem kedinizin sağlığı açısından hem de ileride çıkabilecek ekstra veteriner masrafları açısından faydalı olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1


    quote:

    Orijinalden alıntı: HimuKenshi

    Yav arkadaşlar bi akıl verih ben bu kediyi nasıl kuru mamaya alıştırcam 5 aylık oldu,sokaktan aldıgğımda 2.5 aylık filandı ama kuru mama yemiyor az az karıştırıyorum kuru mama taneleri bırakıyor yaş mamayı bitiriyor seçe seçe yiyor,veteriner aç bırakak yapmayın diyor bazı kediler istemdiği birşeyi yemekte ölmeyi yeğler diyor..Islak mamanın kokusunu,8 saatte bozulmasını maliyetini geçtim önemli değil ama ilerde problem olur diyorlar.Kafayı yiycem ıslak mamada da seçici somon ve tavuk yiyor sadece en çok somon yiyor.Bi akıl verin please mamayı kaynatıp ezmeyide denedim onuda yemedi

    Verdiğiniz yaş mama whiskas, felix vs. market mamalarından mıydı. Bu tip mamalar içeriğindeki kedileri bağımlı yapıyor. Sürekli onu yemek istiyorlar.

    Şu anda verdiğiniz kuru mama hangisi acaba ? Taneleri çok büyükse yani yavru kedi maması değilse büyük geliyor, öğütemiyor olabilir. Kusma reaksiyonları gösterdi mi ?

    Görece kaliteli royal canin kitten 4 aylık ve üzeriyse veyahutta bütçeniz müsaitse orijen, n&d(düşük tahıllı) kuru mamaların açıkları genelde veterinerlerde oluyor. Onlardan edinip daha sonra kg bazında sipariş verebilirsiniz.

    Yaş mamaya alternatif eğer ki çok zorda kalıyorsanız marketten tavuk ciğeri vs. alıp haşlayın bi güzel. Suyunu ayrı bir kavanoza koyun, etlerini ayrı bir tava vs. kaba. Daha sonra suyunu kuru mamaya ekleyip ıslatın biraz biraz lapa halinde vermeyi deneyin.


    Dediğim gibi kesinlikle whiskas, felix, goody, bonnie vs. kalitesiz içeriğinde %4 et içeriği bulunan geri kalanı safi çöp olan market mamalarından uzak durmanız hem kedinizin sağlığı açısından hem de ileride çıkabilecek ekstra veteriner masrafları açısından faydalı olacaktır.



    Hocam felix veriyorum.Nd daha dun aldim nd ile beraber purina ve ismini hatirliyamadigim bi marka daha aldim reflex filandi sanirim hicbirini yemiyor nd ve son saydigim marka cok kucuk taneli zaten gerekirse 12 saat ac birakcam sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HimuKenshi

    Yav arkadaşlar bi akıl verih ben bu kediyi nasıl kuru mamaya alıştırcam 5 aylık oldu,sokaktan aldıgğımda 2.5 aylık filandı ama kuru mama yemiyor az az karıştırıyorum kuru mama taneleri bırakıyor yaş mamayı bitiriyor seçe seçe yiyor,veteriner aç bırakak yapmayın diyor bazı kediler istemdiği birşeyi yemekte ölmeyi yeğler diyor..Islak mamanın kokusunu,8 saatte bozulmasını maliyetini geçtim önemli değil ama ilerde problem olur diyorlar.Kafayı yiycem ıslak mamada da seçici somon ve tavuk yiyor sadece en çok somon yiyor.Bi akıl verin please mamayı kaynatıp ezmeyide denedim onuda yemedi

    Yaş mamaya alıştığı için kuru mamayı yadırgıyor. Yaş mamaya alışınca kuru mamayı istemezler. Bu durum ilerisi içinde oldukça riskli. Çünkü yaş mama ile ihtiyaç duyduğu günlük besin kaynaklarını alamaz. En kaliteli yaş mama bile olsa durum değişmez, ileride problemler çıkar. Belirttiğiniz yaş mamaların içerikleri vasat. Tahıldan önce içeriğinde gerçek et olmayan yaş mamaları kesinlikle almayınız. Örneğin; kurutulmuş tavuk proteini ya da et ve et türevleri gibi içerikli mamaların tümünden uzak durunuz. Bunların içinde genelde et olmaz. Daha da detaylı yazmıştım yanılmıyorsam önceki mesajlarımın birinde. Yaş mama da en çok somon ve tavuk seviyorsa balıklı veya tavuklu bir kuru mama almanız yemesi açısından mantıklı olur. Burada önemli olan her balıklı mamayı almayın. Özellikle soğuk su balığı mevcut olan markaları tercih edin. Orijen markasının 'Six Fish' ile 'Cat&Kitten' tester isteyebilir ve duruma göre mamayı alabilirsiniz. Şadanlar firmasından tester talebinde bulunduğunuzda muhtemelen Orijen'in tüm kedi çeşitlerininden birer adet yollarlar. Yaş mamadan kuru mamaya geçişi aynı yediği kuru mamadan yeni bir kuru mamaya geçişteki gibi yapabilirsiniz. Yeni kuru mamasının içine severek tükettiği yaş mamasını birazcık ilave edip ve bunuda karıştırarak verebilirsiniz. Bu yaş mama oranını günden güne kademeli bir biçimde düşürmelisiniz. Yaş mamayı asla çok koymayın ve her yeni bir günde oranı düşürün.




  • Hocam size yine bazı sorular sormak istiyorum.

    1. Sorum yine mantarla ilgili. benim veteriner diyorki mantar olan kedileri ömür boyu mantar olmayan kedilerle biraraya getirme velevki iyileşsin Üzerinden aylar geçsin yinede diğer kedilere bulaşma riski var diyor hatta doğumdan sonra emzirme döneminde yavrulara bile bulaşır diyor bu konuda bilginiz var mı? Eğer öyleyse yandık yani Kedilere bi ömür mantar muamelesi uygulamak gerçekten çile. Hatta bugün 490 tl verip 7 kedime mantar aşısı yaptırdım 1 ine önce yatırmıştım 1 'de küçük diye yaptırmadım.



    2. Bütün kitten mamaları araştırıyorum hiç tavuksuz mama yok en son ND kitten e karar verdim ki onunda protein oranı 44 civarıydı yanılmıyorsam. acaba yüksek protein böbrek sorunu yaparmı? Yoksa ölçülü günlük doz mu vermeliyim.



    3. Kum mevzusuna gelince biokats kullandım şahsen çok memnun kaldım ama taneleri çok iri küreğin deliklerinden biraz zor akıyor ever güzel ama pahalı lindo kullandım bence 5 kuruş etmez. Iyi ve uygun fiyatlı kum bulursanız haber bekliyorum :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba ever clean aldığınız yer neresi ben de onumkullanıyorum malum fiyatlar pahalı uygunsa sizin aldığınız yerden alacağım teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • royal canin kullaniyorum kuru mama olarak kedim 5 aylik. whiskas gibi market markalarindan uzak durmanizi tavsiye ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantar süreci devam ederken haklı, ancak mantar süreci başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra ömürlerinin sonuna kadar ayrı yaşamaları gibi bir şey olmaz. Çünkü mantarın gerçekten bir tedavisi var ve bu tedavi sonrası ve alınan tedbirler ile tamamen bitiyor. Habire tekrar etmesi gibi bir durum da söz konusu değil. Tavuk eti = mantar diye bir şey de yok. Sürekli tavuk ve diğer kümes hayvanlı et, kuru veya yaş mama farketmez mantarı tetikler. Bu yüzden sağlıklı bir kediye de sürekli tavuk eti veya kümes hayvanı eti yedirmemek gerekiyor. Bir problem yaşanmayabilir fakat sürekli yedirilmesi mantar riskinide beraberinde getiriyor. Geçenlerde ben de Acana'nın tavuklu mamasını aldım 5,4 kg olanını. İlk defa tavuklu olanını yiyecek. Hoş daha önce yedirmediğim için yer mi emin değilim ama indirimde olduğu için bu riske girdim ve aldım. Yemezsede canı sağolsun :) Zaten mantarlı bir kediye tavuk veya diğer kümes hayvanlı bir mama verilmez. Mantar olan kedilerin bulunduğu ortamı, oyuncakları, kapları vs. elma sirkesi ile silmenizi öneririm. Çünkü sirke mantar mikrobunu öldürür. Kedilere zylexis aşısı vurdu veteriner? Yaptıysa kaç doz yaptı öğrenebilir miyim? Kusura bakmayın biraz kafam karıştı mama konusunda. Hangi kediniz hangi mamayı yiyor şuan, karıştırmamak için sormak durumundayım. Mantar tedavisi devam eden iki kediniz hangi mamayı yiyor? Diğerleri hangisini yiyor? Orijen'i ne yaptınız?

    Ever Clean kumunu hepsiburada'dan almıştım. Petshop kategorisinde indirim ve kargo bedava olduğu vakit fiyatlar diğer tüm sitelere göre daha iyi oluyor. Hızlımama.com'da da indirim olduğunda alabilirsiniz, takip etmenizde ve indirim olduğu gün almanızda fayda var.




  • Hocam öncelikle kedilerime 1 er doz ultracorn yapıldı 1 hafta sonra mantar aşısı yapıldı 1 hafta sonra tekrar ultracorn yapılacak.



    Öncelikle mantar aşısı faydası yok diyenlere karşı şunu söylemeliyim benim 2 kedimde mantar çıktı 1 ı çok ağır geçirdi ona aşı yaptırdım diğeri çok hafifti aşı yaptırmadım aşı yapılan iyileşti yapılmayan daha yeni yeni atlatıyor. Derken 1 kedimde daha mantar çıktı onuda mantar odasına aldım başka 1 kedimde daha mantar çıktı sandım ama bilmiyorum mantarmı fakat oda mantar odasına girmiş bulundu bu kez durumu iyileşti mı bulaştımı şüpheli olanla kesin mantar olanı ayırt etmek için lezyonlu olanı mantar odasında kafese aldım simdi 1 kedim kafeste ve çok az mama yiyor günlük 20 25 gram yani ben veriyorum ama o yemiyor çok az yiyor neyse bu hafta ultracorn iğne 1 doz daha yapilacak yani 2 ultra 1 mantar iğnesi yemiş olacaklar şu an durumu ağır olan mantar yok yalnız mantarı hafif atlatan ama hâlen mücadele eden kedimin bi gözü saydamlasti ve kör gibi iltihapkanmıştı bende damla almayı geciktirdim umarım kör olmamıştır.



    Mama mevzuuna gelince 2 erkek kedim ve 4 mantar odasındaki kedim orijen six fish yiyor 3 tane disi biri 4 aylık 1 i 8 aylık 1 i 1 yaşında kedilerimde 1/5 orijen 4/5 matisse kitten yiyor. Ya simdi ben tamda karar vermiştim nd kitten alayım hepsine aynı mamayı vereyim diye siz tavuklu mama risk diyorsunuz kafam karışıyor veteriner yavru ve hamile ve emziren kediler kitten yemek zorunda diyor e bende yavrular var yakında gebe kalanlar olacak inş. Yine kafam karıştı hangi mamayı vermeliyim.



    Birde mantarı vb. Mikropları öldüren bi dezenfektan önerdi adanadan bi arkadaş adı bioxi simdi heryeri onunla dezenfekte ediyorum bunu bana satan şahıs mantarlı bölgeye bile sürebilir hatta kedileri şampuan yerine bununla yıkayabilirsin dedi bi bilginiz varmı bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adanada ki arkadaş yine bişe önerdi yaş mama yı kendin hazırla diyor patates kabak havuç haşla içine light ton balığı koy yesinler 1 aya kalmaz tüy dökme durur diyor sizce böyle bi yaş mama hazırlamalıyım hazırlarsam içine başka hangi sebzeden eklemeliyim. Şayet ishale iyi gelen bişe ler olursa iyi olur cünkü benim kediler çok ishal oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.