Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.571
Cevap
37
Favori
348.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: One Shot One Kill
    Cevap için teşekkürler. Petcurean ve Wildfield in fiyatı diğerlerine göre daha uygun geldi. Acana ve N&D ile kıyaslandığında nasıl mamadir? Kötü mamaların zaman içerisinde iç organlara zarar verdiğini biliyorum. Böbrek ve Karaciğer en başta etkilenenler.


    Rica ederim. Evet, diğer ikili Orijen ve Acana'ya göre fiyatları daha uygun. Fakat Orijen'i bunlar ile kıyaslamak pekte doğru değil. Orijen neredeyse her sene ödül alan bir marka. Acana'da bilindiği gibi aynı firmanın bir tık alt ürünüdür. Acana'nında bazı mama çeşitleri ödül almış mutfaklarda hazırlanıyor. Dolayısı ile fiyatlar farklı oluyor fakat fiyat konusunda haklısınız. Bu durumda alternatif olan N&D ya da Wildfield alabilirsiniz. Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi N&D markasının kinoalı ve balkabaklı 2 yeni mama çeşidi çıktı. Muhtemelen bu ay içerisinde gelmiş olur. Wildfield'de N&D gibi kaliteli içeriğe sahip İtalya malı bir markadır. Petcurean Now Fresh veya Go serisinden içerik olarak daha kalitelidir. Şuradaki sayfa size yeterli bilgiyi verecektir. Resmi sitesidir. Bkz:http://www.groupsns.com/2016/08/16/neden-wildfield/

    @yunusemre8760, Yeni mamalarınız hayırlı olsun :) Tam tersi, yavruya Orijen yedirmeniz daha iyi olur. Varolan mamadan yeni mamaya geçişleri kademeli yapmalısınız. Örneğin ilk gün %75 eski mama %25 yeni mama, ikinci gün %50 eski %50 yeni mama, üçüncü gün %25 eski mama %75 yeni mama ve en son tamamen yeni mama. Bu şekilde problemsiz olarak yeni mamasına geçiş yaparsınız. Tabi bu süreçte yaş mama her ikisine de vermeyin. Zaten resimde gördüğüm yaş mamaların içerikli iyi değil. Yaş mama konusunda detaylı bilgi verdiğim için tekrar yazmak istemedim. Belirttiğim markalar dışında yaş mama almamanız kediniz için daha sağlıklı olur.

    @aprmo, Aslında Orijen çok protein içermiyor. Diğer mamalar pek et içermediği için protein oranları da yetersiz. Ülkemizde alınabilecek kaliteli içerikli mamalar hemen hemen bellidir. Bunlar Orijen, Acana, N&D, Wildfield, Taste of the Wild, Petcurean ve Instinct. Mama hususu çok tartışılan ve tartışmanında sonu olmayan bir konu. Bu yüzden tahıllı bir mama yedirip 20 yıl yaşayan bir kedi olduğu gibi sadece ev yemeği yiyerek 20 yıl yaşayan kedi de var. Fakat şöyle bir gerçek var ki kedilerin yaşam formları et üzerine kuruludur. Özetle kediler etçildir ve müsli içerikli bir kuru mama değil gerçek et içeren kuru mama tüketmesi gerekiyor. Tabiki sadece et veya tahılsız bir mama ile iş bitmiyor. Kuru mamanın içinde gerekli ve belli ölçülerde olan şifalı bitkilerin, meyve ve sebzelerde önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden kuru mama seçimi gerçekten önemli. İleri de bir veterinerden başka bir veterinere dolanmamak için kedinize gerçek et içeren mamalar yedirin. Et proteini veya içinde tahıllar bulunan bir mamanın faydası olmayacağı gibi zararı da ilerleyen yaşlarında çıkacaktır. Pro Plan, Hills, Royal Canin, Brit (tahıllı olanlar) gibi çok önerilen mamaların içerikleri kaliteli değildir. Bu markaların içerikleri zaten kedi ya da köpek yaşam formuna da uygun değildir. Tabi uymayan daha da vasat markalar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 2 Temmuz 2017; 2:32:43 >




  • Hocam sizin cevaplarınız benim için çok değerli fakat başkalarının söyledikleri şeylerde çok kafamı karıştırıyor.

    Mesela diyorlarki sade yüksek protein mama uzun sürede böbrek rahatsızlığı eder.

    Yavru kedime şu an royal kitten ile acana yı karışık veriyorum royal zaten bitmek üzere acaba diyorum royal bitince yine bi yavru maması alıp 3 te 1 gibi karıştırıp mi versem. Şayet böyle az miktarda karıştıracak olursam hangisini tavsiye edersiniz. Tabi acana bitince orijene başlayacağım bunuda göz önünde bulundurursanız iyi olur yada yine acana sipariş edip devamda edebilirim.

    Birde balıklı kuzulu yada tavuklu diye mama bittikçe değiştirmekte bi sakınca varmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef bu konuda haklısınız. Ben de bir çok forumda çeşitli yorumlar görüyorum. Bir takımıda spam olabiliyor. İçeriği kötü olmasına rağmen arka arkaya aynı markayı çok kaliteliymiş gibi öneren farklı üyeler dahi olabiliyor. Bunlara dikkat etmekte fayda var. Böbrek rahatsızlığı genelde yaşlı kedilerde görülüyor. Bunuda tetikleyen en önemli şey yanlış beslenmedir. Bir kedinin doğal olarak yemesi gereken besinlerin dışında verilen besinlerin ileri yaşlarda yani yaşlılık döneminde gerek böbrek gereksede çeşitli rahatsızlıklar nüksetmesi çok yüksek. Bu yüzden her zaman kuru mama ile besleme yapacaksanız en iyisini almaya özen gösterin. Şöyle bir yanlışta var. 1-2 yıl kadar kötü mama alıp yedirenler şöyle yorumlarda bulunabiliyor; "kedim 1 yıldır bu mamayı yiyor hiçbir sorunu yok." Bu algı malesef hem yanlış hem de kafa karıştırıcıdır. 1-2 yıl çok kısa bir süre ve bir mamanın sonucu kısa bir süreçte değil uzun bir süreçte görülür. Bu yüzden bu tip çöp yorumlara bakmayın. İki mama sürekli karıştırıp verilmez. Şuan yediği mamadan yeni mamasına geçiş için karıştırma yapılır. Bu da en fazla 1 hafta sürebilir. Egzama problemi olan kedi için önce veterinerinize bir danışmanızda fayda var. Orijen veya Acana yedirmek istediğinizi belirtin, bakalım ne diyecek. Nitekim özel mama vermişti veteriner. Yedirmeden önce mutlaka bir sorun. Bunun dışında yavru olan kedinize de Orijen veya Acana yedirebilirsiniz. Benim tercihim Orijen'den yana olur. Sık mama değişimi her açıdan olumsuzdur. Yaz için balıklı mama iyi bir seçimdir ki zaten sizin ikiside balıklı.




  • Hocam egzema olan kedim ishal olunca veteriner ishal için mama verdi bunu bitirince alerji mamasını yiyecek sonra normal mamaya dönecek dedi.

    Yavru kedime dediğim gibi acana vermeye başladık royal canın bitmek üzere şu an geçiş döneminde 10 güne kadar tamamen biter diye tahmin ediyorum o halde acana dan devam edelim acana bitince orijene döner kısmet olursa 10 12 aylık olana kadar orijen devam ederim.

    Hocam bugün oturup royal spectrum acana orijen mamaların içeriğini okudum ve sizin ne kadar haklı olduğunuzu çok iyi anladım gerçekten orijen ve acana mama verip başka hiç bi şey vermeye gerek yok içerisinde bi çok şifalı bitki vitamin vs var inanın benim bile yiyesim geldi

    Yazılarınızda bişey daha dikkatimi çekti tavsiye ettiğiniz mamaları yazarken en iyisini başa yazıp kalite sırasına göre devam ediyorsunuz.

    O benim mamaların yanında gelen yaş mamalarıda sokak kedilerine vereceğim kalan spectrum mamayıda sokak kedilerine vericem. Sizin tavsiye ettiğiniz yaş mamadanda bi ara sipariş vericem ve 10 15 günde bir vericem. Birde 4 gözle yeni kedilerimi bekliyorum.

    Ama bu yavru kedide şöyle bi sorun yaşadım kumunu yiyordu inş Allah yeni yavrularda bu sorunu yaşamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kedim 1 yıldır bu mamayı yiyor hiçbir sorunu yok." Bu algı malesef hem yanlış hem de kafa karıştırıcıdır. 1-2 yıl çok kısa bir süre ve bir mamanın sonucu kısa bir süreçte değil uzun bir süreçte görülür. Bu yüzden bu tip çöp yorumlara bakmayın.

    Hatta bazıları kedim 10 yıl bu mamadan yedi hiç bi sorunu yok diyor mesela benimde bi tanıdığım var 40 yıldır içer hiç bi sorunu yok şimdi bu alkolün zararlı olduğu gerçeğini çürütürmü.

    Hocam gerçekten bu konuda bayağı bilgi sahibi oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde kedi maması hakkında şöyle bi araştırma yapmışlar sağlıklı buldukları mamaları seçmiş geri kalanları elemişler yalnız burada farmina elenmiş bide sizler inceleyip yorum yapın istedim.
    https://www.catfooddispensersreviews.com/cat-food-reviews/

    http://www.reviews.com/cat-food/

    http://allaboutcat.org/cat-food-reviews-and-ratings/food-for-cats-types-classes-reviews/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 2 Temmuz 2017; 22:24:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İstisnalar var ve olabiliyor. O sitelere gelecek olursak daha doğrusu Reviews sitesinde açıkcası N&D markasını göremedim. Farmina diye yazmışlar. Farmina için "İtalya, Brezilya ve Sırbistan'da üretilmiştir." demişler. Burada üretimden ötürü sınıflandırmışlar. Ya üretim kalitesinden ya da üretim aşamasından dolayı ayırmış olabilirler. Açıkcası net ifade etmedikleri için ben de net bir yorumda bulunamıyorum. Farmina grubuna ait ayrıca Matisse ve Fun Cat isimli 2 kedi maması daha var. Şunu da belirteyim N&D'de güncel bir problem veya recall olayı bulunmuyor.
  • İran kedisi için 9 yıllık tecrübeme göre kuru mama olarak Royal Canin Persian 30.

    Yaş mama konusunda ise başlarda tecrübesizliğimdem dolayı, "Kedim severek yiyor" mantığıyla Whiskas konserve yaş mama aldım marketten, o zamanlar tek markaydı.
    Bir müddet sonra tuvalete girip ağlaması üzerine Veteriner "İdrar yolları enfeksiyonu" teşhisi koyup 1 hafta boyunca günde 4 acıtıcı iğne dayayıp iyileşme belirtisi göstermeyince aklıma yaş mama geldi: Onu kestikten kısa süre sonra düzeldi.

    Sonuçta, 1 hafta boyunca yediği acıtıcı iğneleri, şu an 10.5 yaşında ve asla unutmadı: O günden beri evin içinde ben ayakta iken en ufak yaklaşmamda kaçar, ancak yattığım zaman yatağıma gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 8 Temmuz 2017; 23:10:0 >
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Orijen ve acana içerik olarak gerçekten çok kaliteli içinde gluten mısır pirinç gibi fazlalıklar yok bu saydıklarım insan sağlığına bile zararlı. Koruyucu maddeler yok gdo yok. Ben şuan acanayi vermeye mücadele ediyorum. Yavrunun biri 80 günlük oldu o ne bulursa yiyor problem yok ama yeni gelen 2 yavru var onlar 65 günlük oldular yemekte biraz zorluk çıkarıyorlar biraz süt tozu veriyoruz.

    Aslında acana yı kitten alsam belki daha kolay yerlerdi ama kitten içeriği pek kafama yatmadı ben tavuklu ördekli mama vermek istemedim balıklı aldım tahmin ediyorum 3 5 güne alışır yerler.

    Yalnız çok enteresan bi olay oldu ilk yavru geldiğinde önceki kedimle oyunlar oynamaya çalışıyordu büyük kedi küçüğe saldırıyordu ben diğer yavrular gelince bunlar çok iyi anlaşır diyordum sonraki gelen yavruları görünce önceki yavru canavara dönüştü bana bile tıslamaya başladı.

    Şimdi bunları bir birine alıştırmaya çalışıyorum aynı odada durdukça eski yavrulara karşı daha çok saldırganlaşıyor halbuki aralarında sadece 15 gün var ve 3 üde yavrular neden bu kadar problem oldu anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biliyorum bende çok soru soruyorum ama ne yapalım tecrübe kolay kazanılmıyor en az zararla kazanmaya çalışıyorum.

    Diyorlarki süt tozu Kedilere çok faydalı ve bağışıklık sistemini güçlendirir öncelikle bu bilgi doğrumu eğer doğru ise hangi marka süt tozunu neden dolayı tercih etmeliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 10 Temmuz 2017; 0:4:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, kediler için olan süt tozu her ne kadar anne sütünün yerini tutmasa da yavruluk dönemi için çok önemlidir. Gelişimi, dişleri, bağışıklığı ve ileriki dönemleri için verilmesi gerekiyor. Bunun dışında 'Viyo Reinforces' öneririm. Hem yavru hem de yetişkin kedilerde dönem dönem kullanılmasında oldukça fayda var. Ürün hakkındaki bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Süt tozu olarak 'Dr.Clauders', 'Gimpet' veya 'Versele-Laga Oropharma Pet Milk' alınabilir. İçerikleri hemen hemen aynı sadece ihtiva ettiği vitaminlarin, minerallerin oranları değişken. Oropharma 400 gr olduğu için daha mantıklı.

    Viyo Reinforces:http://www.hepsiburada.com/viyo-reinforces-natural-defences-cat-kitten-7x30ml-besin-takviyesi-p-PTKZ5420043704904

    Versele-Laga Oropharma:http://www.oropharma.com/NUTRI/Nutrition/Pages/Products/index.jsp?ran=16126&pro=16180&fam=15673&ani=15983&rac=0#Indicatieve waarborgen




  • Herkese merhaba

    Ulkemizde herseyin pahali olmasiyla beraber kedi mamalari da pahaliymis. Amazon.de uzerinden yaptigim taramalar sonucu sok oldum. Mesela Gourme marka islak mamanın 6 tanesini 30 liraya Istanbul'daki petshoplardan alıyorum. Ama aynı markanın 48 tanesi 20 Euroya satılıyor. (kur farkı hesaplamayın Almanya'daki insanlar Euro kazanıp Euro harcıyor)
    https://www.amazon.de/Gourmet-Katzenfutter-Komposition-Kaninchen-Hochseefisch/dp/B00SWZNRLY/ref=sr_1_23?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1499880020&sr=1-23&keywords=katzenfutter

    Neyse
    Yakınlarda Almanya'ya taşınma fikrim var.Bu yüzden benim kedime en iyi alabileceğim yaş ve kuru mama markalarını söyler misiniz? (Kısır ve tavuk etine alerjisi var)

    Yardımcı olursanız sevinirim.




  • Hocam yeni gelen dişi kedinin ayak kısmi ve koltuk altında pul pul kepeklenme var veteriner ne olduğunu bilmiyorum dedi cilt uzmanı ile görüştü durumu anlattı oda ihtimalleri saydı uyuz alerji mantar parazi vs. Olabilir dedi. Kediyi aldığımız arkadaş ayağında biraz kellik vardı ben sağlam verdim diyor bende de akıl yok herkesi ben gibi sanıyorum hiç bakmadım aldım sonra o kellikleri gördüm bi kaç gün sonrada büyüdüğünü fark ettim. Bu kedi besleme işi bana göre değil bu mantar çıkar çocuklara bulaşırsa ne yaparız bilmiyorum.

    Bana mantar gibi geliyor mantarla mücadelede sizin bildiğiniz bi yöntem varmı.

    Yada bilen arkadaşlar paylasirsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla ringworm yani bir mantar türü olabilir. Buradan yapabileceğimiz pek bir şey yok. Eğer kesin olarak ringworm ise diğer kedinize ve aile bireylerine de yani sizlere de bulaşabilir. Bence iyi bir veterinere götürün. Zira şuan götürdüğünüz daha ne olduğunu saptayamamış, anlayamamış. Belli ki yetersiz bir veteriner. İşini iyi yapan bir veteriner ihtimal ya da varsayım üzerine konuşmaz problemin ne olduğunu saptar ve tedavi aşamasına geçerek süreci başarılı bir şekilde tamamlar. Dolayısı ile iyi bir veterinere götürmeniz hem tedavisi için hem de ilerisi için faydalı olur.

    Vustic,
    Katılmıyorum, bazı ürünlerin fiyatı yüksek fakat herşey de pahalı değil. Mama konusuna gelecek olursak daha önce ki yorumlarım sizin içinde geçerli. Orijen veya Acana markasının balıklı ya da kuzulu çeşnisini alabilirsiniz. Orijen'e alternatif olmaz ama Acana'ya belki alternatif olarak Canagan markasıda alınabilir. Bu ürün Türkiye'de yok. Yurtdışında yaşadığınız zaman alabilirsiniz. Bunun dışında N&D markasının tahılsız balıklı ya da kuzulu mamasıda alınabilir. Benim tercihim Orijen'den yana olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 14 Temmuz 2017; 13:22:56 >




  • Aynen dediğiniz gibi başka veterinere götürdüm mantar dedi isterseniz test yapalım 1 haftada çıkar ısterseniz tedaviye başlayalım dedi bende hemen tedaviye başlayalım dedim. Bi mantar aşısı birde bağışıklık güçlendirmek için aşı yaptı yaralı yerlerin tüyünü makasla kısalttı pansuman yaptı alerji mama yiyecek dedi birde vitamin verin dedi tabi evdeki diğer 3 kedinizde aşı yaptırın dedi. Eve gelince dişiyle beraber aldığım erkek kedime baktık ki onunda baş kısmında başlamış.

    Bu arada mantar aşısı 75 tl diğer aşı 25 tl bi vitamin aldım 50 tl zaten bunların aşıları başladı her aşı 45 tl alerji mama 95 tl. Tabi birde 5 gün bekleyin artarsa 1 krem 1 hap yazdı. Veteriner Kısa sürede düzeleceğini umut ediyor bakalım evde başka kimler nasibini alacak.

    Forumlarda bazan okuyorumda bazıları bu mantarla mücadeleyi hiç bitirememiş.

    Birde kediler alerji mamayı yemiyor zaten veteriner bunun için vitamin verdi.

    Süt tozu dahil başka bişe verme dedi.

    Bekliyoruz.

    Yine bilipte uyaracağınız başka bişe olursa söylerseniz çok iyi olur.

    Mesela bugün sizin cevabı okudum başka veterinere götür demissiniz hemen aldım kediyi gittim.

    Uyarılarınız ve önerileriniz ve nasihatlarıniz benim için önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Temizmama dan Micho adult cat maması nasıldır.

    Ayrıca hills science plan nasıldır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ladinkayin L kullanıcısına yanıt
    O mamalar Çöp kedilere merhamet edin.

    Yukarida uzun uzun anlatıldı ben şahsen orijen balıklı da kararlıyım önce 2.27 gramlık aldım şimdi de 6.8 gramlık aldım. Içerik olarak harika bi mama bu arada acanayida denedim ama orijen hem daha besleyici hem de minikler bayıldılar. Yok bunlar pahalı derseniz şu an matisse gittigidiyorda indirimde 10 kg. Oda besleyici güzel ve uygun bi mama. Biraz yukarı doğru çıkıp diyemedim nikli hocamın açıklayıcı yorumlarına bakıp fikir sahibi olup artık kimsenin ne dediğine bakmazsın.

    Tavsiyem başka forumları dolaşıp boşa vakit kaybetme ben hepsini gezdim.

    Birde kötü mama ekonomik değildir iyi mama ekonomiktir vet.i daha az ziyaret edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cat chow markası ile başladık gayet memnun görünüyorlar
  • İlk sorduğunuz marka çöp, diğer marka da vasattır. Aslında ilk olan mama statüsüne dahi girmemesi gerekiyor. Zira içinde kayda değer yani faydalı gram bir şey yok. Şuradaki mesajım hangi mamayı almanız gerektiği hususunda size yardımcı olacaktır.

    Bkz: https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=127003699

    yunusemre8760,

    Rica ederim. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. Ben de bir kedi ve bir köpek var. Allah yardımcınız olsun. :) Aşılar malesef öyle. Dış parazit damla olduğu için kendiniz de temin edebilir ve uygulayabilirsiniz. Öyle ki içerik olarak daha güvenilir damlalar var. Zira çoğu veterinerin kullandığı damlaların içinde kimyasallar (zehir) var. Acana'nın yeni serisinde boyutta ve içerikte değişimler olmuştu. Kg düştü malesef. Küçük paketi 1.8 kg, büyük olanı ise 5.4 kg oldu. İçerik olarak birkaç bir şey değişmişti ve mamanın taneleri eskiye nazaran daha da küçülmüş durumda. Acana yemiyen kedim şuan Acana Pacifica yiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 23 Temmuz 2017; 13:38:56 >




  • Ne kadar kaliteli mama almaya çalışsak da en kalitelisi bile birçok zararlı maddeyi içeriyor. En sağlıklısı en doğalıdır -> Barf Diyeti (Barf Mama)
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.