Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
348.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Orijen 6.8 kg mama almıştım eski mama bitmediği için paket kapalı duruyordu benim kedinin biri gitmiş paketi dişi ile 6 7 yerden delmiş mama da bozulma olur mu. Gerçi ben her ihtimale karşı pakete çöp torbası geçirdim inş Allah mama bozulmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acilen kedime bağışıklık sistemini güçlendirecek bişe vermem lazım mantar gittikçe ilerliyor vet. Vitamin ver diyor acaba bildiğiniz iyi bi vitamin varmı.yada benzer bişe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bozulmaz fakat bayatlama olabilir. Firmadan kova talebinde bulunabilirsiniz. Eskiden kova yolluyorlardı fakat şuan net bilmiyorum. Şadanlar'a sitesinden ya da facebook üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca 2-3 kg kadar alabilecek bir saklama kabınız varsa buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Böylece çöp poşeti ile önlem aldığınızı sık sık açmamış olursunuz. Bağışıklık için 'Viyo Reinforces Natural Defences' ürününü öneririm. Kitten olanını alın. Pakette 7 adet 30 ml ürün mevcut. Hergün 1 adet verin.

    Bkz: http://www.hepsiburada.com/viyo-reinforces-natural-defences-cat-kitten-7x30ml-besin-takviyesi-p-PTKZ5420043704904




  • Siparişi verdim 2 kedimde mantar olduğu için 2 paket sipariş ettim. Bunlar bitince tedavi süresince devam edeyim mi yoksa 1 paket kullanması yeterlimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veteriner mantar tedavisine devam ediyor dimi? Diğer kedi için neler yaptı? 7 Günlük kullanım yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Diğer tablet olanlar gibi yapay olmayıp doğal bir ürün olduğu için tekrar kullanımında sakınca yok tabi fakat kullanımını tamamladıktan sonra veterinere götürmenizde fayda var. Aslında bu tip ürünleri kendisinin önermesi gerekiyor.
  • Hocam benim kendi veterinerim emin değilim deyince ben 2. Veterinere götürmüştüm oda 2 doz aşı yapmak istedi 1. Dozu yaptı geçmezse 1 hap 1 krem yazdı alerji maması yedir dedi fakat bi çok kişi aşı çok zararlı daha yaptırma 2 aylık kediye mantar aşısı olmaz karaciğere çok zararlı deyince tekrar benim veterinere götürdüm o da aynısını söyledi aşı yapmayalım dedi cilt uzmanı ile görüşmüş batikon ve travazol kullan birde cilt şampuanı ile yika dedi 2 haftada hastalık bitecek dedi derken ben internette bi yazı okudum kedisi mantar olan birisi ne iğne ne aşı süreç 2 ay devam ediyor hiç biri çare olmuyor demiş bazı krem vb. Şeylerle atlatmış ama tekrarliyormus onun anlattığı mantar bizdekine çok benziyor bu yazıdan sonra daha çok korktum.

    Derken donanım forumda benzer vaka anlatan başka birine rastladım arama bölümüne kedi mantar yazarsanız sayfa çıkar. Bu arkadaşta ne vitamin ne aşı ne ilaç bırakmamış denemiş üstesinden gelememiş ve bi karışım bulmuş çay ağacı yağı çuha çiçeği yağı çörek otu yağı bugday yagi 3 günde bir bunu kediye sürmüş ve kedisi düzelmiş.

    Ben ne yapıyorum diye sorarsanız

    1. Mantar olan kedim 1 doz aşı vuruldu o gün 2. Mantar olan kedimin mantarını fark ettim ilk hafta travazol ve batikon kullandım sonra çay ağacı yağı ve diğerlerini kullandım 2 gün karışmadım cünkü çok yağ sürmüşüm 3. Gün 2. Veterinerin verdiği krem ve batikon kullandım birde vitamin veriyorum 1 haftadır veterinerle görüşmedim heralde yarın görüşürüz diye tahmin ediyorum. Şu an şöyle yapıyorum 1 gün çay ve çörek otu yağı birgün batikon ve krem hatta bazen önce batikon sonra krem sonra yağlama yapıyorum tabi bu arada mamayı balıklı orijen mamaya çevirdim onu iştahla yiyorlar hastalık şu an artıyor eksilmiyor birde dün makasla tüylerini kısalttım veterinere kisalttirirdim ama onlar makine ile yapıyor sizde vücudun izolasyon dengesini bozar demiştiniz bende kendim makasla kısalttım.

    Evet hastalık artıyor ama bu hastalığın tedavisini yapanlar hep 2 3 aydan bahsediyor veterinerler ise 2 hafta diyor veterinerlerinki bana kofti geliyor.

    Mesela siz diyorsunuz ki bağışıklık sistemini güçlendirmek için veteriner bu ürünleri tavsiye etmeli belki bu ürünleri bilmiyorlar belki iğne yapmak kolaylarına geliyor cünkü hemen iğne yapıyorlar mesela hangi mama iyi desen nd diyorlar proplan rc advance vb mamalar satıyorlar mesela ben size kedimin derisi şöyle oldu dedim siz görmeden mantar dediniz veteriner gördü mantar diyemedi neyse netice benim yavruların durumu ağır birde ayrı odada kalıp ev halkı ile bağlantıları da koptu moralleri sıfır düzeltmek için çabalıyorum çay ağacı yağı çörek otu yağından çok umutluyum ama ilk hedef bağışıklık sistemini güçlendirmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yalnız bi sorun daha var bu kedilerin odası sıcak en iyisi veteriner istersen buraya bırak biz tedavi edelim demişti yarın görüşüp veterinere bırakmayı düşünüyorum ne yapacaksa yapsın.
    En azından veterinerde hem gözetimde olur hem yerleri serin olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 30 Temmuz 2017; 18:53:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wow, nice information of cat foot visits your site.http://www.reviewlr.com/details/best-automatic-litter-box/http://www.reviewlr.com/details/best-automatic-litter-box/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marybroom -- 3 Ağustos 2017; 12:34:0 >
  • Erkek kedimi kısırlaştırmayı düşünüyorum arkadaşlar 8 aylık şu an. Kısırlaştırdıktan sonra normal mamaya devam etsek sorun olur mu? Yoksa illaki kısır kediler için mama mı vermeliyiz? İdrar yollarında taşlanma olur diyorlar.
  • Sokaktaki kedilere vermek için hangi mamayı önerirsiniz hem kötü olmasın hemde çok pahalı olmasın diyorum şu an blue bag veriyorum iştahla yiyorlar ama içeriği kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemre8760

    Sokaktaki kedilere vermek için hangi mamayı önerirsiniz hem kötü olmasın hemde çok pahalı olmasın diyorum şu an blue bag veriyorum iştahla yiyorlar ama içeriği kötü

    Şuan Rex diye EU malı kedi maması veriyorum. 3 kg ve 15 kg seçenekleri mevcut. Benim besleme yaptığım kedi sayısı biraz fazla olduğu için böyle bir seçim yapmaktayım. Birazcık daha iyisini vermek istiyorsanız Golosi alabilirsiniz.
  • Golosiyi internetten buldum ama rex 15 kg.lık bulamadım nereden alıyorsunuz. Bende bu kez bunlardan birini alayım diyorum.

    Benim burda da 4 tane falan var bazan daha da çoğalıyorlar ama şöyle bişe var ne kadar çok versen bitiriyorlar bende artık 2 pet bardak dolusu sabah 2 akşam veriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam birde benim bu mantar olan kediler hiç gelişmiyor mesela önceki kedimle bunların arasında 15 gün var ama o bunların 2 katı büyüklüğünde gelişim için ne yapmak lazım. Mama yemeleri güzel dışkılama normal ama büyümüyorlar. Sizin tavsiye ettiğiniz viyo reinforces te verdim 7 gün boyunca içtiler çokta severek yediler. Hatta ondan 4 paket daha sipariş ettim. 4 ünede yedirmek için.

    Bu arada mantar olanların mantarları durdu bugün sonkez banyo yaptırıp travazol krem sürüp artik tedaviyi sonlandırıp öyle takip edeceğim bakalım nasıl olacak. Tabi tedaviyi veteriner sonlandır dedi birde banyoyu haftada 1 e düşür dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golosi biraz pahalıya gelebilir. Büyük paket almak gerekiyor çünkü küçük paketler hemen bitiyor. Rex mamayı hepsiburada'dan almıştım biraz geç gönderdiler. Genelde zaten satıcısı hepsiburada olan ürünler belirtilen tarihte tedarik edilemiyor ve dolayısı ile geç kargolanıyor. Ancak şöyle bir gerçekte var %20 petshop indirimi ve kargoda bedava olunca iyi bir fiyat ile almış oluyorsunuz. Mantardan dolayısı gelişimlerinin yavaşlaması normal. Bu süreçte hem tedavi hem de takviye önemli. Sadece tedavi yetmiyor çünkü. Zaten sizde öyle yapıyorsunuz. Umarım tedavi başarılı bir şekilde tamamlanır ve yavrucaklar mantar illetinden kurtulurlar. Tedavi sonrası hangi mamayı yedirin dedi veteriner?
  • Veteriner mama tavsiyesi yapmadı ama balıklı mama verdiğimi söyledim tamam alerji yapmaz dedi başkada bişe demedi.

    Zaten daha önce alerji maması yiyordu ben orijen balıklı mama vereceğim demiştim o zaman bişe dememişti.

    Hatta alerji mamasında sokaktaki kedilerin mamasına karıştırıp verdim.

    Bende golosi yada rex mama alırsam 15 20kg. Alacağım fakat rex in 15 kg. Lığı bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım. Şuradaki linkten satın alabilirsiniz ancak indirim mevcutken almanızı öneririm. Şuan fiyatı uygun değil. Mamayı aslında şundan dolayı sormuştum. Genelde tedavi sürecinde verilen o tip mamaların içerikleri iyi olmaz ve kediye yedirmek ise oldukça güç olur. Aslında çoğuda yemez. Zaten fazla bu tip mama da yok. Genelde Hills, Royal C, Farmina markalarını veriyorlar. Bunlar yerine Petcurean Go (balıklı) maması var. Tek tip protein içeriyor ve sensitivity bir mama olduğu için denemekte fayda var. En azından içeriği kaliteli ve besleyici. Aynı zamanda hassas bir mama olduğu için problem de oluşturmayacaktır. Aklınızda bulunmasında fayda var.

    Bkz:http://www.hepsiburada.com/rex-premium-cats-coctail-kedi-mamasi-15-kg-p-HBV0000011YQ7




  • Bendeki farmina ultra hypo ydu benim verdiğim mamada sıkıntı olurmu bilginiz varmı. Bu yavrulara vitamin veriyorum viyo veriyorum şu an tekrar viyo veriyorum ama 2 sine 1 paket. hiç büyümüyorlar 3 aylık oldular ama halen 2 aylık gibiler inanamıyorum. Çok moralim bozuluyor çok canım sıkılıyor. Birde çok sakinler hareketsizler hani bi kediyi köşeye sıkıştır en son seni kapar derler artık geçen bunları biraz sıkıştırdım kuyruklarının kök kısmını sıktım biliyorum canları yandı ama dişi elimi ısırdı hatta kanattı biraz sevindim yani yeter tepki verin dedim ama erkek ısırmadı bağıramadı bile ya bunlar gelişmiyecekmi. Diğer 2 kedim ne güzel oynuyorlar kavga ediyorlar yalnız kalınca bağırıyorlar yaramazlık yapıyorlar mutfağa girip beni sinir ediyorlar sularını döküp kumları saçalıyorlar kedi dediğin böyle olur ama mantar olanlar put gibiler halbuki küçükler ben onları daha çok seviyorum.

    Bi iyileşselerdi.



    Birde bu rex mama ne zaman indirime girer acaba ben 2 3 paket söylemeyi düşünüyorum 15 er kg.lık çünkü 15 kg 2 ay sürmüyor. Zaten onların maması az kaldı 10 güne kadar gelmesi lazım olmadı golosi sipariş ederim zaten bu rex geç geliyor dediniz.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 11 Ağustos 2017; 0:9:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada önceki verdiğim mama farmina idi şimdiki orijen six fish yani orijen vermemde bi sorun olurmu bence veterinerler herşeyi de bilmiyor mesela bana mantar tedavisinde çay yağı ve çörek yağı daha mantıklı geliyor ama veterinerin dediği yoldan gideyim belki daha çabuk sonuca ulaşırız dedim şöyle bi tedavi uyguladık günde 1 kez önce travazol krem sonra batikon 2 günde 1 banyo dediler en son dün yıkadım kediler bu seferde soğuk almış dün tedavi sonlanması lazımdı fakat ben bugünde krem ve batikon sürdüm vet. Artık 1 hafta bekleyelim tekrar ederse tedavi değiştirelim diyor bakalım bekleyeceğiz zaten tekrar ederse 3 gün içinde belli olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kedilerin hastalıkları canıma tak etti bu seferde 2 yavru yani mantar olanlar ishal oldular bugün evi kirlettiler perdeyi bile pislemişler. Yahu bunlar çok çelimsiz çok zayıflar hemen hasta oluyorlar kullanmadık bişe bırakmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kedi sevginden dolayı sabrına hayranım, biraz daha sabret:
    Yavrular küçük ve vücut dirençleri zayıf, biraz daha büyürlerse kendilerini kurtarırlar.
    Aksi olursa da üzülme, elinden geleni yaptığın görülüyor.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.