Şimdi Ara

en iyi kablosuz kulaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • airpods dışında en iyi kablosuz kulaklık hangisi sizce? airpodslar androidlerde tüm özellikleri çalıştırmıyormuş o yüzden almaktan vazgeçtim. airpods seviyesinde iyi kulaklık var mıdır bildiğiniz?

• Sony WF-1000XM5

Bose QuietComfort Earbuds II

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

hocam nerede satılıyor bu internetten bulamadım

• Airpods iyi bir kulaklık değil zaten, müzik için mi bakıyorsun o da müzik tarzına ne dinlediğine kulaklıkta başka neler beklediğine göre değişir. Herkes için en iyi kulaklık farkli, göreceli birşey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airpods en pahalıları dışında iyi değil. Sennheiser Momentum falan bak, veya Sony de olabilir.

• hiç alınmamış olandır

• Ses kalitesinde illaha ki vardır üstü (Sennheiser, Marshall, Bose, üst Sony modelleri vb.) ama ben Buds2'den razıyım. Fakat çook büyük bir sakıncası şu ki bazen mikrofonu çok cozutuyor. Karşımdaki bazen sesimi az ya da kesintili duyuyor. Bazen de ortalama normal duyuyor, şans işi işte. Ama ses kalitesinde iyi bence kötü değil. Şarjı da götürüyor, her gün sporda ve işte kullanan biri olarak bunu söylüyorum.

Edit: Şarj konusunda şunu söyleyebilirim objektif olmak adına, sabahtan akşama kullanacaksanız ve full şarjlae başlarsanız sadece 1 kere tekrardan şarja koymanız gerekiyor aşağı yukarı. Bir kere koyup fullediğinizde (ki şahidiyim 5 dakikada %20 - 30'lara falan bir seviyeye ulaşıyor) akşamı da götürüyor. Günün yarısını biraz geçtiğinde bitiyor genellikle. Ha tabii kulaklığı ne zaman açtığınıza göre değişiyor. Daha erken (Örnek saat 7 8 (ki bu saatlerde açtığım oldu aleti)) açarsanız daha erken biter falan filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ItsAtakan24 -- 14 Eylül 2023; 14:38:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben.

• Samsungun kulaklıkları apple kulaklıklarını tokat manyağı yapar. Airpodsa en iyi kulaklık diyen varsa dikkate almayın muhtemelen başka bir kulaklık takmadığından en iyisini kendininki zannediyor. Zaten o parayı verip kötülemesi mümkün değil. Bana göre sennheiser en iyi kablosuz kulaklıkları yapıyor. Ses modülleri çok kaliteli kablolu kulaklıktaki yılların birikimini burayada aktarıyorlar.

• Sadece Apple’ı övenleri ve sadece Apple’ı kötüleyenleri salla bence. Samsung Apple’ı tokat manyağı yapar falan hikaye. Apple’ın kulaklıkları en iyi demek de saçma. Öncelikle Airpods kulaklıklar kötü falan değil. Kötüleyenin parası yok alamıyordur. Ama şunu diyebilirim evet pahalı. Sennheiser en iyisi mi? Hayır. Apple neyse Sennheiser da o. İkisi de para politikasını yukarıda tutan popüler markalar. İphone kullanıyorsan mesela Airpods almak çok mantıklı. Çünkü Apple sanal özellikleri diğer kulaklıklarda kullandırmıyor. Uyumluluk açısından Airpods aldığında gayet de memnun kalıyorsun ve ses kalitesi de iyi. Ortalama da değil, iyi. İphone kullanmıyorsan Airpods’a hiç bulaşma. O paraya vasat bir kulaklık almış olursun. Vasattan kastım o kadar para vereceksin ve kulaklık telefon ile uyumlu olmayacak. Seste kalite istiyorsan kablolulara yönelmen en iyisi ama kablosuz ve kalite olsun diyorsan fazla para vermen lazım.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

kablosuz kaliteli ve xiaomi için en uygun hangisi sence hocam?

• yeni üye1234 kullanıcısına yanıt
    Zamanında Haylou Gt Pro diye bir kulaklık kullanmıştım. O zaman için gayet iyiydi ses kalitesi ve şarj açısından. Ama tam fiyat performans ürünü sayılabilecek bir ürün olduğu için netteki çoğu ürün çakması çıkıyordu. Şimdi belki daha güncel kulaklıklar çıkarmış olabilirler. Android için kaliteli olsun diye bir ürün arıyorsanız eğer Edifier bakabilirsiniz. Adamlar ses konusunda çok iyiler. Ama dikkat edin hifi diye sattıkları tws kulaklıklardan tam verim almak için telefonun da o teknolojiyi destekliyor olması lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ses kalitesi "çok iyi" ve "iyi" yorumlamalarının arasındaki farkı anlayabiliyorsanız helal olsun. Xiaominin kulaklığıyla sennheiser yada beats yada üst seviye herhangi bir kulaklığı karşılaştırdığınızda ne derece bir tatmin farkınız oluşuyorda ses kalitesi daha iyi diyerek sennheiser a yönelebiliyorsunuz anlamış değilim. Ben suan samsung buds2 kullanıyorum, kulaklıktan beklentim basitçe müzik dinleyebilmek ve gayet bunu bana sağlıyor. Sennheiser a Buds a verdiğim paranın bilmem kaç katını verip sennheiser alsaydım suanki tatminimden bir farkı olmazdı. Herkesin tercihi farklıdır tabi ama ses kalitesi ayağıyla gelmeyin bana arkadaşlar, sanırsın profesyonel olarak müzikle uğraşıyor herkes.

• Authorized kullanıcısına yanıt

Müzik kulağı Allah vergisi herkeste olmaz. Olanlarda farkı anlar. Tıpkı herkesin aynı oranda göremediği, koku alamadığı, hissedemediği gibi. Samsung buds 2 gerçekten başarılı bir cihaz standart aktiviteler için apple airpodslardan çok daha iyi sadece samsung telefonlarda tüm özellikleri çalışır gibi apple saçmalığıda yok. Her telefonda aynı düzeyde çalışıyor. Prodüksiyon ile uğraşan kimse günlük kullanım için çıkarılan cihazları kullanmaz ama. Özel cihazlar gerekir. Bunun içinde 5000 10000 gibi ücretler size fazla gelsede bu cihazları alan kişiler zaten bu işten para kazandığından bu ücretleri verirler. Bu işlerle uğraşmayan adamların sennheiser almasına zaten gerek yok basit bir buds işlerini görür. Şimdi diyeceksiniz sennheiser buds'ı 3e mi katlar 5e mi katlar ? Bunun bir önemi yok o kaliteye çıkabilen başka cihaz olmadığı sürece o fiyatı her türlü hak eder. Bunu alan kişilerde o fark için bu ödemeyi yaparlar. Bu kimine mantıklı gelir, kimine saçma gelir. Bu da yine kullanım amacını belirleyen durumalardan.

• Airpodsun olayı ses değil mikrofon kalitesi. Airpods şuan alabileceğin en iyi mikrofona sahip kulaklık. Ama ses kalitesi konusuna geldiğinde Airpods vasat. Zaten şöyle birşey var. Pro hariç hepsi silikonsuz. Silikonsuz kulaklıkta basslar kaybolur, tizler geriden gelir, yani müzik için Airpodslar güzel kulaklıklar değil. Ayrıca Stem type dediğimiz Airpods vari kulaklıklar da (Kulak memesine doğru uzanan uca sahip olan) kulak kanalını tam olarak kapatamadigi için basslari yine düzgün veremez. Müzik dinlemek için en iyi kulakliklar Bud, Dot dediğimiz tip kulaklıklardir. Bu kulakliklar kulak kanalını tamamen kapatır, ses kulak içinde hapsedilir ve her tiniyi duyabilirsin. Zaten Sony, Sennheiser, Bose gibi ses konusunda kendini kanıtlamış markaların modellerine bakarsan çok büyük oranda bud tarzı kulaklıklar yaparlar. Bu bilgiler sonrasında hangi tipin ne gibi artı eksileri var yazayım, ona göre kararını ver ve o tipte kulakliklar önereyim.

Açık (silikonsuz) : En rahat kulaklıklardir. Kulakiçine girmesine yardımcı silikon bulunmadığı için kulakta baskı yaratmaz. Silikonum kayboldu diye bir sorun yaşamazsın. Diğer taraftan en kötü ses kalitesine sahip kulaklık tipidir. Ses kulakiçine ulaşırken bir kısmı da dışarı akar ve sesten çok kayıp verilir. Spor yaparken işkence çektirir, kulakta durmaz

Stem : En ortadaki kulaklık tipi. Kulakiçine girer, ama tam kapatmaz. Ses büyük oranda kulağinda kalır, ama tabi ki bud performansını veremez. Çok dibe girmediği için Açık kulaklık kadar konforlu olmaz, ama bud kadar da rahatsız etmez. Takıp çıkarması kolaydır ve genellikle mikrofon kalitesi budlara göre daha iyidir. Sporda kullanılabilir ama hızlı hareket ettiğinde düşebilir.

Bud : Kulak kanalının içine kadar girer. Sesi tamamen kulakta hapseder. Bu sebeple en iyi ses kalitesini sağlar. Eksi olaraksa kulak kanalının içine kadar girdiği için özellikle küçük kulak kanalına sahip insanlarda belli bir süreden sonra rahatsızlık yaratabilir. Ayrıca mikrofon kaliteleri bu üç tip arasında en kötü olan tiptir. Nedeni de gayet belli. Stem tip kulaklıklarda mikrofon deliği neredeyse kulak memesine kadar indiğinden çoğunlukla senin sesini alır. Budlarda mikrofon deliği kulağında kalır, bu sebeple çevre sesleri çok alır. Sporda kullanmaya en uygun kulaklıklardir. Adeta yapıştırıcıyla yapıştırılmış gibi sabitlenir kulağına. Çok hızlı depar atmadığın sürece kulaktan düşmez.

Bunlari göz önünde bulundurarak önce hangi tip kulaklık istediğine karar ver. Daha sonra kulaklık önereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanSüperKahraman -- 10 Eylül 2023; 21:27:12 >

• UçamayanSüperKahraman U kullanıcısına yanıt

Apple AirPods 1

Apple AirPods 2

Apple AirPods 3

Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro 2

Apple AirPods Max

Hangilerini denediniz, hangisinin ses kalitesi vasat bana biraz anlatır mısınız? Varsa böyle inceleme falan süper mutlu olurum.

• Airpods 2, Airpods Pro Ver 1 denedim. Diğerlerini denemedim. Bunların ikisinin de ses kalitesi vasat. Bu arada vasat demek, ortalama demektir. İnceleme arıyorsanız ana akım teknoloji kanalları yerine kulaklık üzerine yoğunlaşmış forumlarda kullanıcıların yorumlarına bakarsanız, veya daha profesyonel incelemeler hazırlayan Rtings gibi sitelerdeki inceleme puanlarına bakarsanız Airpodslarin vasat olduğunu anlarsınız. Ayrıca kulaklıklar üzerine videolar yapan El Jefe Reviews gibi YouTube kanallarına da bakabilirsiniz. Eğer gerçekten kaliteli bir kulaklıktan müzik dinlediyseniz, Airpodslarin ses kalitesinin vasat olduğunu siz de kolaylıkla anlayabilirsiniz. Airpods dediğimiz kulaklık tam bir beyaz yaka ofis kulaklığı. Bir telefon geldiğinde kulaklığın bağlantısını kesip, kulaklığı kulağınızdan çıkarıp aramayı yanıtlamaniz gerekmez. Çünkü dediğim gibi mikrofon kalitesi kendi fiyat segmentindeki diğer ürünlerden çok daha iyi. Ofiste çalışırken bir yandan da şarkı açayım çalsın demek için de gayet ideal. Ama iş gerçekten kaliteli müzik dinlemeye geldiğinde denediğim Airpodslarin ikisi de vasat. Yanlış bilmiyorsam zaten Airpods 3 Airpods Proyla aynı altyapıya sahip. Bu yaptığım yorum onun için de geçerli o yüzden. Airpods Pro 2 ve Max denemedim, ama onların da bir Sony WF-1000XM5, Bose Quietcomfort, Sennheiser Momentum 4 etmeyeceğine eminim. Çünkü Apple'ın amacı sana en iyi sesi vermek değil, en yeni teknolojiyi sunmak. Ses için Beats diye bir markası var zaten. Kendi kulaklıklarını üst seviyede tutarsa, Beats nasıl satılacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanSüperKahraman -- 10 Eylül 2023; 22:45:20 >

Rtings demişsiniz ilk inceleme sitesi olarak, girdim tek tek söylediğiniz bütün kulaklıklara baktım. Neutral Sound puanları aşağıda.

AirPods Pro 2 - 7.4

Bose QuietComfort II - 7.3

Sennheiser Momentum 4 - 7.3 (kafa üstü kulaklık bu ama olsun hadi...)

Sony WF-1000XM5 - 7.1

Doğru yere mi bakıyorum  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 10 Eylül 2023; 23:56:43 >
  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Peki aynı sitede en iyi kulaklıklar listesine baktınız mı? Best Wireless Earbuds olarak Sony WF-1000XM5 geçiyor. Airpods Pro 2 Upper Mid Range olarak geçiyor Yani, sadece puanla da olmuyor o iş. Eğer sadece puana bakilsaydi, yazdığınız puanlamayla Best Wireless Earbuds olarak Airpods 2'nin geçmesi gerekirdi. Bu fark da neden kaynaklanıyor onu söyleyeyim. Review başlığının altında reviewi kimin yaptığı yazıyor. Farklı kişiler, farklı insiyatif kullanıyor, farklı puanlar veriyor. Bu yüzden araştırma yaparken tek bir kaynağa bakılmaz zaten... Best Wireless Earbuds listesini aynı kişiler test edip sıralıyor. Demek ki 7.4 olmasına rağmen Sony'yi geçememiş, demek ki Apple'da insiyatif kullanılmış :) Cidden Apple fanboylariyla uğraşmak zor iş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanSüperKahraman -- 11 Eylül 2023; 0:4:37 >

inceleme dedin girdim baktım, şimdi diyorsun ki yanlış yorumladın. Objektif olması gereken puan, subjektif olan yorum değil midir? Neden burada değişti konu birden?

Neyse, tek yerden olmaz diyorsan başka yer göster oradan bakayım. Ama bana “aslında orada öyle demek istememişler, böyle yorumlamak lazım bunları” diye yobaz cümlelerle gelme. Objektif olan neyse oraya bakalım.

fanboy da değilim. Bak konudaki ilk mesaj kimin, ne tavsiye etmişim :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.