Şimdi Ara

En iyi fotoğraf makinesi markası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fotoğraf makinam var fotoğraf makinesi almıycam ama aklıma takıldı bazı yerlerde nikon bazı yerlerde canon duyuyorum en iyi marka sizce hangisi ?

• Onar mıymış en iyisi

• Hasselblad değil mi ki? Yoksa Leica mı acaba?
  • Ama ben size fotoğraf makinesi tavsiye etmenizi istedim siz bana go pro tavsiye ettiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhancan755

Fotoğraf makinam var fotoğraf makinesi almıycam ama aklıma takıldı bazı yerlerde nikon bazı yerlerde canon duyuyorum en iyi marka sizce hangisi ?

quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

Hasselblad değil mi ki? Yoksa Leica mı acaba?

quote:

Orijinalden alıntı: ayhancan755

Ama ben size fotoğraf makinesi tavsiye etmenizi istedim siz bana go pro tavsiye ettiniz ?

Hangi mesajında fotoğraf makineis tavsiyesi istedin?
    Fotoğraf makinesi tavsiyesi veren kim?

Nikon bence daha iyi ama para olayı için içine girince giriş seviyesinde Canon bence daha iyi. Nikon da AF motoru olmaması nedeniyle alacağın lenslerin üzerinde AF motoru özelliği arıyorsun bu seferde fiyat şişiyor. Bu yüzden giriş seviyesinde en iyi cihaz Canon orta ve üst sekmente en iyisi Nikon bana göre. Özellikle mercek işi Nikon'un kendi alanı olması (teleskop, dürbün, mikroskop ve NASA tarafından da uzayda kullanılıyor) lenslerin kalitesinde fark yaratıyor. Makine satışlarına bakarsak giriş seviyesinde Nikon'un AF motoru olmaması sekmentte Canon'u açık ara birinci yapıyor. AF motoru nedeniyle Canon alınca ve merceğe de biraz yatırım yapınca başka bir makineye geçiş yapmak imkansız gibi bir şey oluyor. Bu avantajı Canon'un çok iyi bildiğini ve 500-700D arasında da fotoğraf kalitesi üzerine değilde ekranı çevir yok dokunmatik yapmak gibi abzürt olayların üzerine yatırım yapacak kadar cesur davranabiliyor. Keşke Nikon'un giriş seviyesinde AF motoru olsaydı da Canon fotoğraf kalitesi üzerine daha fazla uğramak zorunda kalsaydı.

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/images/haber/45505/Secrets-Behind-the-Growth-and-Popularity-of-Canon-and-Nikon.jpg [/simage]

Hasselblad, Leica olayına gelirsek 1500 TL ilk cihazı deri kaplama, tahta kaplama ile 7-8 kat fazla paraya millete kaktırıyorlar. O paraları çerez niyetine harcayanlar için yapılmış süslü paketten başka bir şey değil.

• rocker@ hiç leica kullandın mı?, hiç leica lensle çekilmiş fotoğrafın büyük agrandizör baskısına baktın mı? Son paragrafın kusura bakma ama benim beş senedir bu forumda okuduğum en saçma yorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi DRİFT MAKİNASI!
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

Hasselblad, Leica olayına gelirsek 1500 TL ilk cihazı deri kaplama, tahta kaplama ile 7-8 kat fazla paraya millete kaktırıyorlar. O paraları çerez niyetine harcayanlar için yapılmış süslü paketten başka bir şey değil.

Ben yukarıda geyiğine Hasselblad ve Leica demiştim ama gördüğüm kadarıyla siz ciddiye almışsınız. Ben hiç kullanmadım ama yukarıdaki yorumunuzdan sonra sizin kaçar tane Hasselblad ve Leica kullandığınızı merak ettim. Hasselblad'ın Lunar ve Stellar'dan başka modelleri de olduğunu biliyorsunuz değil mi?
  • Valla bok gibi param olmadığı için kullanmadım. Ama içinde kullanılan sistemin hangi cihazlarda kullanıldığını ve fiyatlarının ne kadar olduğuna istersen bir bak. Bir de aralarındaki uçurum kadar olan fiyatlarına bak. Ama araştırma zahmetine girmeyip direk yazacağın için ben alıntı yaparak direk yazayım.

quote:

Leica 800$, Panasonic 450$. Fark?
    - Ama o Leica.

quote:

Sony NEX-7... Allayıp pullayıp "bilmemne yağı ile marine edilmiş bilmenne derisi ve bilmemne ormanlarından özenle kesilmiş ve elle özenle şekillendirilmiş bilmemne odunu ve en mükemmel sanatçıların ve tasarımcıların elinden çıkmış el yapımı muhteşem gövde" yediriyorsun, 6500$ fiyat çekiyorsun. Nasıl?
    - Ama abi o Hasel...

alıntı: halkoyleistiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 25 Temmuz 2013; 1:49:05 >

• İyide neden sadece apsc aynasızlardan örnek veriyorsunuz ki? Orta formatta ve FF aynasızlarda leica ve hassel'in üzerine makina var mı?

@rocker_tr
  • özellikle canon ve nikon dlsr konusunda en geniş yelpazeye sahip firmalar. sony yelpaze geniş olmamasına rağmen sınıflarında bazı üstün yönleri olan makineler çıkarıyor. pentax var mesela, gövdede titreşim engelleyicisi var vs vs.

makine olarak işini bilen, sınıf aynı olsa bile işine gelen özelliği üstün olanı seçer. hatta aynı markanın bile farklı modelllerinin içinden bulup hem performans, hem de fiyat olarak karını sağlar.

genelde üstün marka pek yok, sadece bilinçli tüketici var. fazla model ve ne kadar marka varsa işine geleni almak mesele.

ancak gerçekse şu fark da önemli; canon cilde zarar verebilen bir materyal kullandığı için bazı modellerini topladı ama nikonda bir modelde yağlanma sorunu olmasına rağmen 3000-5000 çekim yapılarak sorunu çözmeyi tüketiciye bıraktı. eğer bunlar doğruysa canon adına bu önemli bir artı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 25 Temmuz 2013; 2:17:18 >
  • Intel
  • Paran hangisine yetiyorsa kardeşim emin ol en iyi makine odur diğer türlü düşünürsen bu işin altından kalkamazssın...
  • Tutup da en son çıkan leicayı almıyorsan maddi olarak abartılacak bir şey yok. Forumda bir sürü D700, Mark2 vb. kullanıcıları var, ben leicama onlardan daha fazla para harcamadım. Benim leicam 1993 model tam 20 yıllık, bir 20-30 sene daha gider, böyle düşünürsen hele leicalar sudan ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Tutup da en son çıkan leicayı almıyorsan maddi olarak abartılacak bir şey yok. Forumda bir sürü D700, Mark2 vb. kullanıcıları var, ben leicama onlardan daha fazla para harcamadım. Benim leicam 1993 model tam 20 yıllık, bir 20-30 sene daha gider, böyle düşünürsen hele leicalar sudan ucuz.

Bİr fuji değil tabii. Onu da unutmamak gerek.
  • Hangisi iyi hangisi kötü çok açık bir konu. Bana göre kesin ve net olan tek bir şey var. Sensör. Sensör hangisi büyükse fotoğraf kalitesi daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Tutup da en son çıkan leicayı almıyorsan maddi olarak abartılacak bir şey yok. Forumda bir sürü D700, Mark2 vb. kullanıcıları var, ben leicama onlardan daha fazla para harcamadım. Benim leicam 1993 model tam 20 yıllık, bir 20-30 sene daha gider, böyle düşünürsen hele leicalar sudan ucuz.

• En iyi makine: Yanında olan
    En iyi fotoğraf: Çekemediğin
    En iyi müzik: Kahtalı Mıçı - Sakine
    En çok beklenen film: Kolpaçino - Jölelin dayanılmaz çekiciliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Bence Fuji

Makineme deri kılıfını takıyorum elime alıp fotoğraf çekiyorum Leica tadı veriyor.

Otomatik netlemeyi açıyorum Pentax tadı veriyor.

Fotoğrafları aktarıyorum bilgisayara bakıyorum bildiğin orta format

-------------------------------------
    -------------------------------------

quote:

En iyi makine: Yanında olan

quote:

En iyi fotoğraf: Çekemediğin

quote:

En çok beklenen film: Kolpaçino - Jölelin dayanılmaz çekiciliği

• nikon canon sony yani bu işte en iyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.