Şimdi Ara

En iyi et (Steak) pişirme yöntemi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
10
Favori
35.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 4-5 seferdir döküm tavada steak yapıyorum ama hala o ilk yaptığımdaki tadı yakalayamadım

    ilk yaptığımda et daha kalındı himalaya tuzu vardı ayçiçek yağı ile marne etmiştim karabiber kullandım

    sonuncusunda etler daha ince a101 de satılan ince çekilmiş kaya tuzu aynı toz karabiber ve sızma zeytinyağı kullandım

    acaba sorun ette mi
    kalınlığında mı
    tuzda mı
    yoksa yağda mı

  • Dün aldığım döküm tavayla 1.5 saat marine ettiğim etleri senin tariften esinlenerek pişirdim. Gerçekten efso oldu hocam. İlk defa et pişirdim diyebilirim, biraz hatta baya amatörce oldu. Hatta 3 parça pişirdim, ilk attığım etler yapıştı falan çeviremedim bi türlü eti parçaladım biraz

    Suyunu hafif saldı (ya da benim su zannettiğim marine ettiğim sıvıydı). Üzerine bi iki dakika da ısınmış fırında pişirdim. Bu kadar amatörlüğe rağmen etler yine suluydu, ilk olmasına rağmen şahane oldu.

    Çiğ et, yok kanlı yemeyiz falan diyen ev ahalisine hayatlarında yedikleri en iyi eti yedirdim. Hepsi bayıldı. 50-60 liraya evde Nusret kıvamında et yapılabilirmiş. Hiç o kadar para bayılmaya gerek yok. Tek ihtiyacınız olan bi döküm tava.

    edit: bu arada marine ettiğiniz karışıma kesinlikle bi tutam kimyon da eklemelisiniz, inanılmaz bi lezzet veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Bemol Kerim -- 5 Nisan 2017; 1:42:44 >




  • Marineyi abartip Adana kebabı yapıyorsunuz galiba.



    Et için fırça ile biraz sıvı yağ ve doğruca tavaya.

    Tavadan çıkınca tuz , karabiber ve seviyorsaniz kekik.



    Et piştikten sonra bile kesmek için doğru yöntemleri var. Aksi durumlarda suyunu salar vs. Bu steak dünyası engin denizler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar ben hic daha once yapmadim denemedim bu steak isini fakat hep filmlerde dizilierde videolarda vs gorunce canim cekiyordu

    Ben boyle yağı az löp yumuşacık saf et yemek istiyorum mesela resim olarak şöylehttps://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRjK2SRGA9kbWfsiXNNmc22nOUPzjzvsA-Fr9Z8d4qwPzIdhJnQ veya boylehttps://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpV6xGmKqo-SjXArePM7Cfp_M2dbhaVsvayIr6Jbqa5vhvfR7umRPeAsDlfw

    Neyse hafta ici bir gunumu (marine etme dinlendirme vs olucaksa 2 3 gunumu) buna ayirip mukkemele yakin bir et yemek istiyorum bütçem 150 lira 3 kisilik yapmak istiyorim (annem babam ben) bana bu isi ogretebilir misiniz sirayla hangi eti secmem gerek hangi malzemelerim olmali nasil marine edip dinlendirmeliykm nasil pisirmem gerek

    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • kmesne kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz yağsız löp et için en doğru seçim bonfile olur.

    Döküm tava şart tabi ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi primum non nocere -- 15 Nisan 2017; 17:23:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaa30

    O dediğiniz yağsız löp et için en doğru seçim bonfile olur.

    Döküm tava şart tabi ama

    Peki hocam döküm tavayı aldım başka dinlendirme soslama marine etme pişirme önerileriniz var mı ?
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Hocam bulabilirseniz eti dry aged alın

    Bulamazsanız da bence 1 gün önceden zeytin yağı biberiye taze kekik ile marine edebilirsiniz.

    Pişmeden önce de oda sıcaklığında 1 saat falan bekletin ılıklaşsın.

    Döküm tavayı da pişireceğinizde ortalama 10dk civarı ısıtın, daha sonra eti koyun ve zevkinize göre her bir tarafını 2-3 dk mühürleyin. İlk 1 dk eti asla oynatmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hb dan siparis ettiğim lava tava bugün geldi annem ve babama et pisirecegim o kadar konustum ovdum bakin dedim tava aliyorum hayatinizin etini yiyeceksiniz dedim muazzam olacak ne iyi bir evlat diyeceksiniz dedim

    Kisacasi en azından ilk etimi iyi yapmak istiyorum kendimi kanitlamam gerek fantaziye girip de heba etmek istemiyorum

    Nasil bir et almaliyim (et biraz kalin büyük olsun yagli bir et olmasın yani yag olsun elbette ama yag hissiyatı ve tadi olmasin ama yumusak sulu olabilsin)

    Nasil bir metod ile pişirmeliyim

    Yardimci olursaniz sevinirim teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmesne -- 18 Nisan 2017; 20:18:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen gün kilosu 42 tl den 1300 gram bonfile aldım 1 parmak kalınlığında kendim kestim
    buzdolabından çıkarıp biberiye kekik ile marine ettim sonra tuz ve karabiber döküm tavada pişirdim ve o ilk yaptığım lezete kavuştum
    geri kalanıda bugün yapacağım

     En iyi et (Steak) pişirme yöntemi. En iyi et (Steak) pişirme yöntemi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kmesne

    Hb dan siparis ettiğim lava tava bugün geldi annem ve babama et pisirecegim o kadar konustum ovdum bakin dedim tava aliyorum hayatinizin etini yiyeceksiniz dedim muazzam olacak ne iyi bir evlat diyeceksiniz dedim

    Kisacasi en azından ilk etimi iyi yapmak istiyorum kendimi kanitlamam gerek fantaziye girip de heba etmek istemiyorum

    Nasil bir et almaliyim (et biraz kalin büyük olsun yagli bir et olmasın yani yag olsun elbette ama yag hissiyatı ve tadi olmasin ama yumusak sulu olabilsin)

    Nasil bir metod ile pişirmeliyim

    Yardimci olursaniz sevinirim teşekkürler

    et en az bir parmak 1-1.5 cm kalınlığında olsun antrikot veya bonfile olsun istediğiniz kalınlık yoksa bütün parçaalıp kendiniz kesin
    sonra tuz karabiber kekik biberiye birazda yağlayın sonra oda sıcaklığında bir saat tutun
    sonra tavanızı iyice ısıtın bu önemli elinizi üstüne getirdiğinizde 3 sn den fala tutamayacağınız bir ısı oluşsun sonra etinii tavaya koyun çok hafif üzerine bastırın tavanızın izi kalsın en fazla 3 dk pişirin diğer tarafını çevirin 3 dk da orası pişsin olay tamamdır ama eti ince keserseniz 3 dk fazla gelecektir et kayış gibi olur
    burayı inceleyin

    http://www.hafiftarif.com/etin-sertligini-anlatan-parmak-testi/




  • Hocam nerden alıyorsunuz 42 liraya bonfileyi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaa30

    Hocam nerden alıyorsunuz 42 liraya bonfileyi acaba?

    muş tayım iş dolayısıyla
    burda kemikli et kemiksiz et diye ayırır çoğu yer bilenler 3-5 tl fazlaya satar

    burda doyana kadar yiyeyim sonra batıya gelince ancak koklarız
  • Şanslısınız hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaa30

    Şanslısınız hocam

    et konusunda mı evet
    ama kışın kar
    bahar çamur
    yaz kurak toz toprak
    içme suyu sıkıntı vs
    bunlar konusunda ise şanssısız
    yine de şükür...
  • Allah kolaylık versin hocam. Tek taraflı düşünmemek gerek, haklısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kmesne


    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaa30

    O dediğiniz yağsız löp et için en doğru seçim bonfile olur.

    Döküm tava şart tabi ama

    Peki hocam döküm tavayı aldım başka dinlendirme soslama marine etme pişirme önerileriniz var mı ?

    Önceki mesajımdan alıntı yapıyorum. Bu dinlendirme cinsine wet aged yöntemi deniyor. Dinlenmiş rt, taze ete göze çok daha iyi oluyor.

    "Birincisi etin dinlendirme sırasında bozulmaması için son derece steril koşullarda kesilmiş ve paketlenmiş olması gerekli. Etinizi temizliğinden ve tazeliğinden emin olduğunuz bir yerden alacaksınız. Etleri parmak kalınlığında kestireceksiniz ve aldığınız yerde iyice vakumlatacaksınız (aldığınız yerde vakum aleti ve poşeti de olması lazım) (Vakum hava temasını ve dolayısıyla bozulmayı önlüyor). Aldığınız vakumlu etleri buzdolabınızda fazla sıcaklık değişimine maruz kalmayan kuytu bir köşeye koyacaksınız. Koyduğunuz yerin sıcaklığı da 1-3 derece civarında olacak. Sonrasında 3 hafta kadar bekleyecek ve mis gibi dinlendirilmiş etleriniz hazır olacak. Etlerinizin canlı kırmızı renginin zaman içinde koyu bir kırmızı rengine dönüştüğünü de göreceksiniz. "




  • Merhaba,

    Şöyle de bir video ile en yumuşak et nasıl pişirilir izah etmeye çalıştım. Kanala da destek olursanız sevinirim. Herkese sevgiler, selamlar.

    Yumuşak et nasıl pişer için tıklayınız.
  • Pişmeden yüzeye tuz değdirmemek, 4 köşe mühürlemek bence en önemlilerinden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.