Şimdi Ara

en iyi dövüş stili ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
13.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: estels

quote:

Orjinalden alıntı: Danilo Thann

Kick Box

1. Dan (Siyah Kuşak) Kick Boxcuyum. Kick Boxla sokakta harikalar yaratabiliyorsun.

Başımdan geçen bir olay. Ben tek onlar 3 kişi.

1. Çocuk: Ne bakıyon bilader?
    Ben: Sana bakmadım.
    1. Çocuk: Akıllı ol olum.
    Ben: Arkadaşlarınamı güveniyorsun?
    2. Çocuk: Güveniyosa nolucak lan
    Ben: Erkekliğiniz bu kadar işte.

1. Çocuk üstüme doğru küfrederek gelir. Aramızdaki mesafe 1 metreye iner arkadaşlarıda arkasından sessizce yaklaşır. Gülümserim ve yaklaşık 2-3 saniye gibi bir sürede 1. Çocuğun suratına 10 civarı yumruk atarım. 1. Çocuğun yere düştüğünü gören arkadaşlarının kendilerine olan güveni azalır ama gelmeye devam ederler. Vücudumdaki adrenelin çoşmuştur. Çocuklara doğru hızlı bir şekilde yaklaşıp 3. çocuğa low-kick atarım*. 3. Çocuk bağırarak yere düşerken 2. çocuk kaçmaya başlar...

low-kick: Bacağın üst kısmına kaval kemiğiyle atıyan bir tekme. Sert bir low-kick rakibin ayağını sakatlar.

İşin özü Kick Box en sağlam spordur sokakta

Elini tam yumruk atmaya çıkardığın anda milisaniyeler içinde kolunu tutup beyninin algılayamayacağı bir hızla kolunu kırabilcek kişi karşına çıkmamış heralde

+1 bi vs atalım ben de kara kuşak taekwandocuyum :D

• Ejderha tekmesi ( Bkz.Yumruğumla öldürürüm)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ata

quote:

Orjinalden alıntı: iö

quote:

AİKİDO steven segal'in yaptığı spordur. Malum filmde olsa gerçekde olsa onu dövcek pek adam yok. (Ağır siklet boks hariç) Bu savunma spor'udur. Ama attack yapınca attack'a dönüşür Genelde kol kırma el kırma üzerinden çalışır. Eğer iyi bir aikido salonu bulursan seni bir kobra yılanı kadar seri yaparlar Birde şöle bir anısı var abimin arkadaşının.Üni. kampüsündeyiz diyor. Ders notları ile ilgili hafif arbede oldu arkadaşlar arasında ve onlar 6-7 kişi hafif üstüme yürüdüler. Birden onlardan birisi hafif'den el hareketi falan yapmış. Ve abimin arkadaşı dedi. Kendime geldiğimde etrafımda insandan yuvarlak halka vardı ve yanımdaki çocukların hepsinin kolunu kırmışım Yerde yatıyorlar. 10 Saniye içinde hepsini indirmiş anlıcan.Gaspçı/tinerci/önünü kesen kırolar gibi derdin olmaz bu spor ile bence aikido 4 ever

aslında bende aikido öğrenmek istiyorum ama birazda darbe ağırlıklı döğüş sporlarından öğrenmek lazım delmi?

Döğüş değil, dövüş

doğru
    aklıma biran için döğüş diye geldide
    bu arada geçende 10 yaşlarında üç bebe (birinde sigara vardı) bana çattı neymiş bakmışım(danila thann aynı hikaye :D)tabiki gel lan buraya felan dediler ama aldırış etmedim
    bu devirde bi dövüş sporu kesinlikle öğrenmek lazım

• Aikido iyidir bende bu hafta başlıyorum
  • Kalın bir sopa ile ağız burun ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir2

Aikido iyidir bende bu hafta başlıyorum

istanbulda mısın?
    iyi mi salon?
    iyice araştır her yerin eğitimi iyi değil
    ayrıca aylık ne kadar?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Ata

quote:

quote:

AİKİDO steven segal'in yaptığı spordur. Malum filmde olsa gerçekde olsa onu dövcek pek adam yok. (Ağır siklet boks hariç) Bu savunma spor'udur. Ama attack yapınca attack'a dönüşür Genelde kol kırma el kırma üzerinden çalışır. Eğer iyi bir aikido salonu bulursan seni bir kobra yılanı kadar seri yaparlar Birde şöle bir anısı var abimin arkadaşının.Üni. kampüsündeyiz diyor. Ders notları ile ilgili hafif arbede oldu arkadaşlar arasında ve onlar 6-7 kişi hafif üstüme yürüdüler. Birden onlardan birisi hafif'den el hareketi falan yapmış. Ve abimin arkadaşı dedi. Kendime geldiğimde etrafımda insandan yuvarlak halka vardı ve yanımdaki çocukların hepsinin kolunu kırmışım Yerde yatıyorlar. 10 Saniye içinde hepsini indirmiş anlıcan.Gaspçı/tinerci/önünü kesen kırolar gibi derdin olmaz bu spor ile bence aikido 4 ever

aslında bende aikido öğrenmek istiyorum ama birazda darbe ağırlıklı döğüş sporlarından öğrenmek lazım delmi?

Döğüş değil, dövüş

doğru
    aklıma biran için döğüş diye geldide
    bu arada geçende 10 yaşlarında üç bebe (birinde sigara vardı) bana çattı neymiş bakmışım(danila thann aynı hikaye :D)tabiki gel lan buraya felan dediler ama aldırış etmedim
    bu devirde bi dövüş sporu kesinlikle öğrenmek lazım

Direkt olarak saldırmak istiyorsan WT'yi önerebilirim(Ben WT yapıyorum).Kendini savunmanı öğrenmen 1 seneni alır.Ninjutsu'da 2 sene alır.Muhtemelen Aikido'da da 2 sene alır.

• Ben tea kwan do cuuym ama bizim türkiyede en çok işe tai box yarardı:D
  • Wing tsun'la ilgili bir video izledimde sanki kavgalar için daha uygunmuş gibime geliyor

http://www.youtube.com/watch?v=qaP1X-lEtgc
  • Osmanlı Tokadı.
  • tekme tokat kafa göz girme
  • Ben de merak sardım aikido çok ilgimi çekti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: waRRioR

quote:

Orjinalden alıntı: vezir2

Aikido iyidir bende bu hafta başlıyorum

istanbulda mısın?
    iyi mi salon?
    iyice araştır her yerin eğitimi iyi değil
    ayrıca aylık ne kadar?

yattı ya iş mali olarak kung uf düşünüyorum şimdi ama yaş olarak geçmi kaldım acaba 16 yaşındayım

• bende aikidoyamı gitsem zayıfım biraz emme
  • quote:

Orjinalden alıntı: Danilo Thann

Kick Box

1. Dan (Siyah Kuşak) Kick Boxcuyum. Kick Boxla sokakta harikalar yaratabiliyorsun.

Başımdan geçen bir olay. Ben tek onlar 3 kişi.

1. Çocuk: Ne bakıyon bilader?
    Ben: Sana bakmadım.
    1. Çocuk: Akıllı ol olum.
    Ben: Arkadaşlarınamı güveniyorsun?
    2. Çocuk: Güveniyosa nolucak lan
    Ben: Erkekliğiniz bu kadar işte.

1. Çocuk üstüme doğru küfrederek gelir. Aramızdaki mesafe 1 metreye iner arkadaşlarıda arkasından sessizce yaklaşır. Gülümserim ve yaklaşık 2-3 saniye gibi bir sürede 1. Çocuğun suratına 10 civarı yumruk atarım. 1. Çocuğun yere düştüğünü gören arkadaşlarının kendilerine olan güveni azalır ama gelmeye devam ederler. Vücudumdaki adrenelin çoşmuştur. Çocuklara doğru hızlı bir şekilde yaklaşıp 3. çocuğa low-kick atarım*. 3. Çocuk bağırarak yere düşerken 2. çocuk kaçmaya başlar...

low-kick: Bacağın üst kısmına kaval kemiğiyle atıyan bir tekme. Sert bir low-kick rakibin ayağını sakatlar.

İşin özü Kick Box en sağlam spordur sokakta

Kendimi Bir an FRP Sitesinde Zannettim...

• street fight
  • arkadaşlar kung fu ya başlamak için bi yaş sınırı varmı
  • anlamadıgınız bazı noktalar var amaç adama ANA BACI girmek degildir
    Dövüş sporlarının amacı Cesaret,Güven,çeviklik ve pratigin ek$ına dönüşmesini saglamaktır.
    Ben kickbox yaptım ve diger dallarıda gördüm inceledim.Eger sokakda üstünlük saglamak istiyorsanız yapacagınız şeyler şunlardır. 1- yanında kelebek taşı 2-efendi ol kim vurduya gitme 3- boş adamlarla takılma

ama ben spor yapıcam diyorsanız kickbox yada wingtsun öneririm.Kickbox kodummu oturturum mantıgının bilinçlisidir.Wing tsunda Ana bacı girerim mantıgının koordineli halidir.Bence kickboxdan tekme ve diz hareketleri kavranılıp güçlendirilmeli, wing tsunlada seri yumruk ve el içi hareketler, kavrama yere düşürme hareketleri ögrenilmelidir.
    Kısaca gidin wingtsun ögrenin ama antremanlarınız agır olsun kickboxdan da birkaç parça alın.
    Birde gittiginiz yerde önemli, sporcu çıkarmış yerlere zıplayın yoksa bişi ögrenemezsiniz.
    Tecrübelerime güvenin, iyi şanslar

• amerikan güreşi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.