Şimdi Ara

En iyi diş fırçası ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
45.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alkasiz ama bir de su misvak olayina bi deginsek.. ananem kullaniyor bana pek mantikli gelmedi ama var mi konu hakkinda bilgisi olan
  • quote:

Orjinalden alıntı: mosconur

alkasiz ama bir de su misvak olayina bi deginsek.. ananem kullaniyor bana pek mantikli gelmedi ama var mi konu hakkinda bilgisi olan

misvak ın faydaları.

1- Diş macunları ileri derecede bazik olduğundan ağız içi dengeyi bozar. Misvakta ise yüksek konsantrasyonlarda asit veya bazik tabiatta maddeler yoktur.

2- Kokusu tükrük salgısını artırdığından dişetlerinin kurumasını önler.

3- Anti Septik (Mikrop kırıcı) özelliği vardır.

4- Eğe Üniversitesinde yapılan bir araştırmada liflerinde baklavadilimi şeklinde anizotrop basit prizmatik bitki kristallerinin olduğu anlaşılmıştır. Bunun ise mekanik temizliğe tesiri büyüktür.

5- Bütün fırçalama metodlarına uygulanabilmesi, ağaçtan eldeedildiğinden, istenilen boy, kalınlık ve şekilde temini, fırçalamaanında liflerinin elektrikli diş fırçalarında olduğu gibi rotasyonyapması, kuvvet fırçaya dik uygulandığından mumlu diş iplikleriyle yapılan temizliğin eldesi, onu kıyas yapılamaz bir üstünlüğe eriştirir.

6- Diş etlerini kuvvetlendirir, ağızda kireçlenmeyi ve dişeti çekilmelerini önler.

7- Ağzı tatlandırır, dişleri cilalandırır, güzelleştirir.

ben bi kere kullanmıştım. gerçekten dişleri cilalamış gibi yapıyo. ve gerçektende temizliyo. ama çubuk olarak satılan misvağı kullanılabilir hale getirmek çok eziyetli. sıcak suyla ucunu yumuşatıyosunuz, ucunu ince uçlara dönüştürene kadar çok zaman geçiyo. yani hazır olarak alamıyosunuz. en büyük avantajlarından biride yanınızda taşıyıp istediğiniz zaman dişlerinizi temizleyebilirsiniz. macun du suydu gerek yok. çokta güzel kokusu var.

• quote:

Orjinalden alıntı: maydemir52

ama çubuk olarak satılan misvağı kullanılabilir hale getirmek çok eziyetli. sıcak suyla ucunu yumuşatıyosunuz, ucunu ince uçlara dönüştürene kadar çok zaman geçiyo. yani hazır olarak alamıyosunuz.

Evet, ben de bir ara kullanmaya niyetlenmiştim ama ucu yumuşayana kadar bekleyemedim ve kullanmaktan vazgeçtim. Tam olarak uç yumuşatma tekniği nedir?
  • Oral B Al
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

quote:

ama çubuk olarak satılan misvağı kullanılabilir hale getirmek çok eziyetli. sıcak suyla ucunu yumuşatıyosunuz, ucunu ince uçlara dönüştürene kadar çok zaman geçiyo. yani hazır olarak alamıyosunuz.

Evet, ben de bir ara kullanmaya niyetlenmiştim ama ucu yumuşayana kadar bekleyemedim ve kullanmaktan vazgeçtim. Tam olarak uç yumuşatma tekniği nedir?

ilk önce misvağın bi ucunun 2-3 cm lik kısmının dış kabuğunu soyun. ortadaki beyaz bölüm kalacak şekilde. sonra çok sıcak suda uç kısmı bi süre bekletin (5-10 dk). bıçakla uç kısmından diklemesine liflere ayrılacak şekilde kesin (elinize dikkat). bi süre daha sıcak suda bekletin. yine tam anlamıyla uç kısım tam yumuşak hale gelmemiş olacaktır. dişinizle uç kısmı koparmayacak şekilde çiğneyerek daha ince lifli ve yumuşak hale gelmesini sağlayın. artık dişinizi bu zahmetli işlemden sonra fırçalar gibi temizleyebilirsiniz. temizledikçe uç kısmı dahada yumuşak hale gelecektir. belli bi kullanımdan sonra uç kısmın lifleri koparak bitecek ve yukardaki işlemi tekrar ederek yeni bi kısma başlayacaksınız. yada başlarım bu işe deyip gidip bi oral b alacaksınız. ben 2. sini yaptım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

Valla ben 100 liraya elektrikli Oral-B diş fırçası alıcam kafaya koydum... artık manuel kesmiyo

O elektrikliler gerçekten çok güzel birşey
  • quote:

ilk önce misvağın bi ucunun 2-3 cm lik kısmının dış kabuğunu soyun. ortadaki beyaz bölüm kalacak şekilde. sonra çok sıcak suda uç kısmı bi süre bekletin (5-10 dk). bıçakla uç kısmından diklemesine liflere ayrılacak şekilde kesin (elinize dikkat). bi süre daha sıcak suda bekletin. yine tam anlamıyla uç kısım tam yumuşak hale gelmemiş olacaktır. dişinizle uç kısmı koparmayacak şekilde çiğneyerek daha ince lifli ve yumuşak hale gelmesini sağlayın. artık dişinizi bu zahmetli işlemden sonra fırçalar gibi temizleyebilirsiniz. temizledikçe uç kısmı dahada yumuşak hale gelecektir. belli bi kullanımdan sonra uç kısmın lifleri koparak bitecek ve yukardaki işlemi tekrar ederek yeni bi kısma başlayacaksınız. yada başlarım bu işe deyip gidip bi oral b alacaksınız. ben 2. sini yaptım.

Cevap için teşekkür ederim. 2. seçenek çok içime sinmiyor, elektrikli de olsa diş fırçalaya halâ çok üşeniyorum. Günde 2 kez fırçalıyorum yıllardır ama alışabilmiş değilim, bu tembelliği üzerimden atamadım.

Misvak işi nedense bana daha cezbedici geliyor, daha sağlıklı olduğunu biliyorum. Ve Peygamber efendimizin "Ümmetime zor gelmeseydi misvak kullanmalarını emrederdim" sözü misvağın önemini daha da vurguluyor. Ayrıca daha zevkli gibi, daha önce denemiştim. Bir hobi gibi. Oysa diş fırçalarken zorunlu bir görev gibi oluyor. Şimdi bu yumuşatma tekniğini de öğrendim, kısa zamanda bir yerden misvak edeceğim.

• Genelde pek dişlerimi Fırçalamadağım için diş fırçalarına çok para vermeyi mantıksız buluyorum kendimce
  • Bence en iyisi vepa diş fırçası arkadaşlar.Çocukluğumdan beri hep aynı markayı kullanıyorum.
  • misvak abi kesinlikle..
  • Colgate motion elektrikli diş fırçası var bende de fiyatı 17.5 ytl idi ama ucuzlamıştır..

Fakat bu fırça pilleri mahvediyor eskiden direkman parçaları ayırmadan yıkardım fırçayı o zaman o su pillerin olduğu bölüme inip mahvediyordu onların gücünü...

Ya benim sorunum bu fırçamda...pillerim çabuk bitiyor önerebileceğiniz bi pil varmı ? AAA tarzı pillermiş kalem pilin 1 küçüğü... Duracell kullanmadım hiç... sizce farkeder mi ?

Diş macunu olarak ne kullanıyorsunuz arkadaşlar? Bende colgate 3lü etki var fakat colgate2in1 süper bişeymiş kullanan varmı hiç ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 7 Ocak 2009; 17:44:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MoĞoLLar

Colgate motion elektrikli diş fırçası var bende de fiyatı 17.5 ytl idi ama ucuzlamıştır..

Fakat bu fırça pilleri mahvediyor eskiden direkman parçaları ayırmadan yıkardım fırçayı o zaman o su pillerin olduğu bölüme inip mahvediyordu onların gücünü...

Ya benim sorunum bu fırçamda...pillerim çabuk bitiyor önerebileceğiniz bi pil varmı ? AAA tarzı pillermiş kalem pilin 1 küçüğü... Duracell kullanmadım hiç... sizce farkeder mi ?

Diş macunu olarak ne kullanıyorsunuz arkadaşlar? Bende colgate 3lü etki var fakat colgate2in1 süper bişeymiş kullanan varmı hiç ?

Duracell kesinlikle tavsiye ederim, benimkisi 7 ay, gitti, ondan sonra aldığım da bir o kadar gitti. Al kurtul...

• sonuna kadar colgate

COLGATE FOREVER
  • peki bu şarjlı diş fırçaların başlıkları ne kadar sürede değişmeli. 100 tl ye aldık ama belli bir süre sonra bunların başlıkları da eskiyecek. işte bu durumda 2. bir masraf devreye giriyor. makul seviyelerdemidir fiyatları...........
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahniz

peki bu şarjlı diş fırçaların başlıkları ne kadar sürede değişmeli. 100 tl ye aldık ama belli bir süre sonra bunların başlıkları da eskiyecek. işte bu durumda 2. bir masraf devreye giriyor. makul seviyelerdemidir fiyatları...........

Fırçanın rengi bir süre sonra solmaya başlar. Bu renk genelde tamamen gitmeden ve fırça kılları birbirinden iyice ayrılmaya başlamadan değiştirmek gerekir. Oral-B fırça başlıkları 8-9 ytl'ye satılıyor.
  • quote:

quote:

Cevap için teşekkür ederim. 2. seçenek çok içime sinmiyor, elektrikli de olsa diş fırçalaya halâ çok üşeniyorum. Günde 2 kez fırçalıyorum yıllardır ama alışabilmiş değilim, bu tembelliği üzerimden atamadım.

Misvak işi nedense bana daha cezbedici geliyor, daha sağlıklı olduğunu biliyorum. Ve Peygamber efendimizin "Ümmetime zor gelmeseydi misvak kullanmalarını emrederdim" sözü misvağın önemini daha da vurguluyor. Ayrıca daha zevkli gibi, daha önce denemiştim. Bir hobi gibi. Oysa diş fırçalarken zorunlu bir görev gibi oluyor. Şimdi bu yumuşatma tekniğini de öğrendim, kısa zamanda bir yerden misvak edeceğim.

Peygamberimiz zamanında yemeği elle yiyordu elini yüzünü sabunlamıyordu neden bunları da örnek almıyorsunuz :)

• tesekkürler sadu23
  • colgate tabiikide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kardelen G.

quote:

quote:

Peygamberimiz zamanında yemeği elle yiyordu elini yüzünü sabunlamıyordu neden bunları da örnek almıyorsunuz :)

iftira attığın büyük insan, temizlik imandandır deyip yemekten önce ve sonra ellerini her zaman yıkayıp arkadaşlarına da tavsiye etmiştir.
    bu konuda Sevgili peygamberimizin bir kaç sözünü paylaşmak istiyorum;

-Müslümanlık temizdir, kirsizdir. Siz de temiz olun, temizlenin, Zira cennete temizler girer.-

-Şüphe yok ki Yüce ALLAH temizdir, temizliği sever. İkramı boldur, ikramı sever. Cömerttir, cömertliği sever. Artık evlerinizin çevresini temiz tutun.-

Dinimiz İslamiyet'te temizlik ile ilgili Hadisler
    (Müslümanlık temizlik dinidir. Temiz olun! Cennete ancak temiz olan girer.) Deylemi
    (Mümin pis olmaz.) Buhari
    (Her şeyi iyi temizleyin! Temizlik imana, iman da Cennete götürür.) Taberani
    (Temizlik imanın yarısıdır.) Müslim
    (Namazın anahtarı temizliktir.) Tirmizi
    (Ağzınızı temizleyin, ağzınız Kur'an-ı kerim yoludur.) Ebu Nuaym
    (Cuma günü yıkanın, misvak kullanın ve güzel koku sürünün.) Buhari
    (Yemekten önce ve sonra el yıkamak, zenginliğe yol açar, fakirliği giderir.) Ebuşşeyh
    (Evinin hayrını isteyen, yemekten önce ve sonra, elini ve ağzını yıkasın!) İbni Ebi Şeybe
    (Ağzınızı temizleyin! Kiramen katibin melekleri için, ağızdaki yemek artıklarının kokusundan daha kötü bir şey yoktur.) Deylemi
    (Sarmısak yiyen, kokusu gitmeden mescidimize yaklaşmasın, insanın rahatsız olduğu şeylerden melekler de rahatsız olur.) Taberani
    (Gece namaz kılmak için kalkan kimse, ağzını misvakla temizlesin! Çünkü bir melek namazda Kur'an okuyanın ağzına yaklaşarak dinler.) Deylemi
    (Elbiselerinizi yıkayın, fazla kıllarınızı temizleyin, dişlerinizi misvakla temizleyin, temiz, güzel giyinin! Nezafet sahibi olun!) İbni Asakir
    (Tırnaklarınızı kesip gömün! Ağzınızdaki yemek kırıntılarını temizleyin ve misvak kullanın! Yanıma, dişleri sarı, ağzı kokar vaziyette gelmeyin!) Taberani
    (Kap kacak yıkamak, evi temiz tutmak, zenginliğe sebep olur.) Hatib

• Peygamberimiz zamanında yemeği elle yiyordu elini yüzünü sabunlamıyordu neden bunları da örnek almıyorsunuz :)

Tahta kaşıkları varmış, onu kullanıyorlarmış.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.