Şimdi Ara

En iyi C++ Derleyici Hangisi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
24.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuldaki hoca borland turbo c++ 3.1 kullanıyo eski bi program. Günümüzde en iyi C derleyicisi hangisi?

Bir de Borland C++ V5.5 kurdum fakat çalıştıramadım. Aş. yapmam gerekiyomuş ama nasıl yapıcam?? Tam anlayamadım texti.

Installing and running the Command Line Tools
    -----------------------------------------------

1. Run freecommandlinetools.exe; choose the
    drive and folder into which you want to
    install the free C++Builder 5 command line
    tool development system.

2. From the bin directory of your installation:
    a. Add "c:\Borland\Bcc55"
    to the existing path
    b. Create a bcc32.cfg file which will set
    the compiler options for the Include
    and Lib paths (-I and -L switches to
    compiler) by adding these lines:
    -I"c:\Borland\Bcc55\include"
    -L"c:\Borland\Bcc55\lib"
    c. Create an ilink32.cfg file which will set
    the linker option for the Lib path by
    adding this line:

• c:\Borland\Bcc55\Bin klasörünün içinde bcc32.cfg adında bir dosya oluşturup içerisine bu iki satırı girmen gerekiyor.

-I"c:\Borland\Bcc55\include"

daha sonra derleyeceğin programı bin klasörüne koyup yine aynı klasörde komut satırından bcc32 programadı.cpp şeklinde derleyebilirsin.

Eğer graik arayüz kullanmak istiyosan devcpp kullanabilirsin.

http://www.bloodshed.net/devcpp.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwyne -- 30 Eylül 2006; 9:54:54 >
  • dev c++ kesinlikle çok iyi hem ücretsiz hemde türkçe olarak kullanılabiliyor. daha profesyonel bi şeyler istiyorsan visual c++ a bi bak derim.
  • Windows ortamina en iyi derleyici Visual Studio. Tabi fiyati kasar ama ogrenci lisansi ya da okuldan site lisansi varsa adminden isteyebilirsin.

Bizim admin bize site lisasnsindan yararlanarak kendi bilgisayarlarimiza kurmamiza izin veriyordu, ama ben yurtta kaliyordum yani lisans okul disina cikmiyordu filan.. ince konular..
  • gnu compiler collection(gcc,g++) linux ortaminda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Markandeya -- 1 Ekim 2006; 15:18:24 >
  • C veya C++'ı henüz öğrenenler için bence TC++ 3.0 iyi bir seçim. Üstelik ücretsiz. Okuldaki C/C++ derslerinde belli bir düzeye geldikten sonra zaten tercihini iyi yapabilecek bilgiye sahip olabilirsiniz. Yok, C/C++ bağlamında ben zaten okuldaki derslerin ilerisindeyim derseniz Visual C++ 6 var, Boland C++ Builder var.. Bir de yakın zamanda piyasaya verilen Turbo C++ Builder'ın ücretsiz(Explorer) sürümü var..
  • Anjuta gayet güzel görünüyor. Tamam, Linux için olabilir ama açık kaynak kodlu olduğuna göre kaynak kodlarını Windows'ta derlesek de .exe dosyası oluştursak olmaz mı? (bunu yapabilmek için hangi adımları izleyeceğim konusunda hiçbir fikrim yok, tamamen sallıyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tumra

Anjuta gayet güzel görünüyor. Tamam, Linux için olabilir ama açık kaynak kodlu olduğuna göre kaynak kodlarını Windows'ta derlesek de .exe dosyası oluştursak olmaz mı? (bunu yapabilmek için hangi adımları izleyeceğim konusunda hiçbir fikrim yok, tamamen sallıyorum :)

anjuta gnome tabanlı, gtk kullanıyor sanırım, gtk nın windows için olanı var, ve linux daki make/install gibi komutları çalıştırabilmek için cygwin kullanılabilir ama neden?

Visual C++ 2005 Express ücretsiz
    Dev-C++ Ücretsiz
    CodeBlocks Ücretsiz

neden anjuta?

mantıksız geliyor bana
  • abi express le normalin ne farkı var
  • Sanirim express'de MFC yok.

Normal win32 kitapliklarini kullanman mumkun.
  • gcc:http://gcc.gnu.org/

basit açıklama : The GNU Compiler Collection includes front ends for C, C++, Objective-C, Fortran, Java, and Ada, as well as libraries for these languages (libstdc++, libgcj,...)

türkçe meali : ben derleyicilerin kralıyım hülean! java derlerim c derlerim c++ derlerim fortran ada hepsi geeel
  • quote:

Orjinalden alıntı: apolloturk

dev c++ kesinlikle çok iyi hem ücretsiz hemde türkçe olarak kullanılabiliyor. daha profesyonel bi şeyler istiyorsan visual c++ a bi bak derim.

• wx-devc++ bu program devc++'ın visual editor eklenmiş halidir.Yani form tasarımı yapabiliyorsunuz....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.