Şimdi Ara

En İyi Arkadaşınıza Bile Borç Vermeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle verdiğim borç miktarı çok değil 100 lira verdim. Yola gideceğini söyledi. Üzerinden 1.5 ay geçince "Kanka kyk yatınca vereyim parayı borçlarım falan var" dedi. Ben de "Tamam sıkıntı yok sonra verirsin" dedim borçlarım var dediği için ama her gün nargile story'si atıp arabayla falan geziyor. 4 ay oldu neredeyse. Yani diyeceğim iyi niyetinizi su istimal edecek olan kişi en yakınınız olsa bile yardım etmeyin. Öğrenciyim miktar çok fazla değil ama yine de 100 lira şuan bana lazım. Nasıl istiyeceğimi de bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• satın almam gereken bla bla eşyası var bunun içinde parayı denkleştirmeye çalışıyorum 200 lira borç verir misin kyk yatınca öderim diyip sizde 4 ay bekletin hocam
  • feveranbey kullanıcısına yanıt

Anlar hocam borcu istediğimi. Ama 100 lira için aramızın bozulmasını istemiyorum. Gerçi en iyi arkadaşım diyorum ama aylardır görüşmüyoruz. Bana borç verse kendisi isterdi. Öyle bir karakteri var.

• Ya da arkadaslarinizi iyi seçin

Bugüne kadar o kadar durum oldu amaa arkadaşlarımla aramda asla para muhabbeti geçmedi geçmez

Hele ki 100 gibi ufak miktarları kimse hatirlamaz (biz de öğrenciyiz yanlış olmasin)

Zaten mesela birisi 100 aldıysa geri oderken karşısı kabul etmez bir yere ciktigimizda filan sen çekersin denir olay biter gerçekten de öyle olur. Birinde para varsa hep bersber yenir :D

Çok şükür dosttan yana yuzum güldü saglam arkadaslarim var. Verdiğim parayı düşünmem bile onlar da dusunmez verince.

Yalniz burada ince bi fark var, sizi enayi yerine koyan kişilere karşı bakın ciddi diyorum 5 Liranizi bile arayin. O vermekten utanmiyorsa siz istemekten utanmayin. Böyle 1 tane kendini kurnaz zanneden kişiyi çevremden uzaklastirdim haddini bildirerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim arkadaşlarım sağlam değil işte. En iyi dediğim ilkokuldan beri arkadaşız. Benle takıldığı yok zaten başkasıyla dolaşıyor geziyor sürekli. Yoksa benim de 100 liranın lafını yapacağm yok ama bari nargileye gidrrken beni çağır.

• artı oy vermek için giriş yaptım. sonuna kadar haklı konu. benim de dilim yandı kısa süre önce. para mevzusu 10 yıllık ahbabım dediğin adamı bile düşmana çevirebiliyor, ne olduğunu bile anlamıyorsun.

o sebepten mesele para olunca bankadan başkasıyla muhattap olunmamalı. eşe dosta kenarda birikimim var izlenimi verilmemeli. illa borç verilecekse geri dönmeyeceğini peşinen kabul ederek verilmeli.

vallahi bu milletin gözü dönmüş utanma gücenme kalmamış. kimse doğunun ahlağı batının ahlaksızlığı falan gevelemesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcvs valerivs -- 8 Mart 2021; 0:33:21 >
  • marcvs valerivs M kullanıcısına yanıt

Hocam yemin ederim çok çok zor durumda kalmadıkça anamdan babamdan başka kimseden borç para almam. Eğer alırsam aldığım parayı ödemek hep aklımın bi köşesinde yapılacaklar listesinde ilk sırada durur. Yani aklına borç alabilecek ilk kişi ben geliyorum ama aramız uzak akrabalar kadar açık. Yemin ediyorum şurada 100 TL'nin lafını yaparken utanıyorum ama bu konuyu asıl açma sebebim benimle sadece para isteyeceği zaman görüşen iyi niyeti suistimal eden birinin benim en iyi arkadaşım olması.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C24846982

Hocam benim arkadaşlarım sağlam değil işte. En iyi dediğim ilkokuldan beri arkadaşız. Benle takıldığı yok zaten başkasıyla dolaşıyor geziyor sürekli. Yoksa benim de 100 liranın lafını yapacağm yok ama bari nargileye gidrrken beni çağır.

Hocam anladim doğru diyorsun kesinlikle.

o zaman mesaj at iste. Parayı isteyen benim diye bakma, vermeyen o. 100 liranin lafını ettirmeyecek o zaman

İnan ki bak beni enayi yerine koyan arkadaşım habersiz benim masama geldi, içtiği suyun dahi parasını istedim dedim çıkart ver 2 TL sonra kalk git. Aslında orada mevzu 2 tl elbette değildi de işte. Zaten sonra da asla bir yere cagirmadim mesafeyi koydum. Enayi yerine konmayi asla affetme. Ara paranı iste al sonra da muhtabini azalt haddini bildir baksın yoluna

• Ne borcunu iste, ne de bir daha görüş. Evet sonunda sen kötü olacaksın, herkese 100 liralık borç için arkadaşlığını bile hiçe sayan adam olarak anlatılacaksın ama önemli olan dik durmak, bunlar gibi şark kurnazlarına prim vermemek.

• Lan bende birinden borç alınca şirketimin borcu varmış gibi strese giriyorum acaba karşımdaki adam ne düşünür yada durumu nedir diye.

• lan bende 200 tl verdim kardeşim dediğim adamdı küsünce kaldı para neyse helalı hos olsun ben 200 lira o benım gıbı arkadası kaybettı

• ben birine 150 lira verdim birine de 2000 bakalım.

150 yi verdiğim arkadaş 2 aydır ses olmadığı gibi bir de 300 istedi utanmadan.

iki bin verdiğimde cuma maaş alıyordu bu hafta ödeyeecğim kanka dedi bakalım görcez.

ara ara küçük küçük borçlar verin kimin arkadaş olup olmadığını denemiş olursunuz.

• Sen sesini çıkarmazsan adam rahat rahat takılır tabi. Bu ay kyk paraları yatmaya başladı git tekrar mesaj at yine yok falan derse ağzına geleni yapıştır söyle parayı alana kadar darla en son eşek gibi vericek. Tavsiyem parayı aldıktan sonrada birdaha bu herifle görüşme

• her zaman şunu söylerim yakın verdiğiniz arkadaşınıza vereceğiniz parayı gözden çıkarmış sayacaksınız.ha eğer para sizi de sarsacaksa vermeyeceksiniz,geçiştireceksiniz.

bu kadar basit.aynı şey sarı sitedeki ilanlar için de geçerli.hala aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar bekleyenler var.

• Bir kişi ile ilişkini kesmek istiyorsan o kişiye borç vereceksin.

• Ben maddi durumu kötü dahi olsa borç istemeyen, kendisi bir yolunu bulan kişilerle arkadaşlık ettim. Oldu ki borç verdiysem bile üzerinden 1 günden fazla vakit geçmeden geri verirlerdi. O konuda şanslıyım. İyi arkadaş seçmek gerekiyor. Yalnız kalacağım korkusuyla rastgele kişilerle arkadaşlık etmek insanı zarara sokar bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C24846982

Anlar hocam borcu istediğimi. Ama 100 lira için aramızın bozulmasını istemiyorum. Gerçi en iyi arkadaşım diyorum ama aylardır görüşmüyoruz. Bana borç verse kendisi isterdi. Öyle bir karakteri var.

Bence o sizi arkadaşı olarak görmüyor. En azından sizin onu gördüğünüz gibi görmüyor. Böyle dostluk olmaz.

• O kişi en iyi arkadaşınız değil. Arkadaşlarınızı iyi seçin.
    En iyi arkadaşım dediğim kişilere banka hesaplarımı bile veririm. Var öyle birkaç kişi.

• Bende bi arkadasa 500 kaptirdim borsa ayagina bi ulasamiyom kasim 2020 de vermistim 5 ay oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FEE63FF01 -- 8 Mart 2021; 17:35:2 >
  • Alıntı

metni:
    Ama 100 lira için aramızın bozulmasını istemiyorum.

Insanlarin ne mal oldugunu anlamak icin birlikte yolculuga cikarsin, borc verirsin, zor zamaninda yardim istersin ki muhtac oldugunda kime guvenecegini bilesin.

Bozulsun araniz; paranizi almasaniz da kesin muhabbeti. Karakteri 100 liralik olan insanin "dostlugu"ndan hayir gelmez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.