Şimdi Ara

En İyi 790 Fx Anakart ASUS/GİGA/SAPPHİRE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar 6 ay önce aldığım sistem

AMD Phenom 9500
    MSI K9A2 Platınum
    HIS 3870
    SEAGATE 250gb 16mb
    OCZ 4 gb 800mhz (2-2 kit)

sürekli mavi ekran hatası alıyordum ve bi süre sonra pc açılmamaya başladı.. pc yi Vayan computer'a götürdüm ve hala bekliyorum...
    teknik servis ekibiyle konuşdum önce rami servise yolladılar temiz diye gelince, Anakart ve İşlemcimin arızalı olduğunu söylediler..

30 iş günü sürem dolmak üzere ve yeni anakart ve cpu vereceklerini bildirdiler bende aradaki fiyat farkını vererek üst model almayı düşünüyorum..
    İşlemci: AMD PHENOM 9850
    Anakart: ??

--> GIGABYTE MA790FX-DQ6
    --> ASUS M3A32-MVP DELUXE AMD 790FX
    --> SAPPHIRE AM2RD790 fx

sizce bu 3'ünden hangisini seçeyim.. O.c ile çok uğraşan biri değilim...

* özellikle forumda ASUS anakartı kullananların sayısı yüksek onlardan da tavsiye bekliyorum..

• 9850 için AMD nin önerdiği anakartlar bunlar, kesinlikle bunların dışına çıkma. Sapphire in kartını orda göremedim, belki gözümden kaçmış olabilir.

http://products.amd.com/en-us/RecommendedMBResult.aspx?f1=AMD+Phenom%e2%84%a2+X4+Quad-Core&f2=9850&f3=B3&f4=&f5=&f6=&f7=ATX&f8=125.000&

Kendi kartımdan gayet memnunum, aslına bakarsan aldığımda bayaa pahalı gelmişti ama eve gelip kutuyu açınca değdi dedim. Gerçekten kaliteli bir kart, sitesinde 140W lık phenomları bile desteklediği yazıyor ki, forumlarda ve newegg da bazı AM2+ kartların 125W phenomları desteklemediğini ve yandığını okumuştum. Çok güzel bir kart tek dezavantajı diğer alternatiflerine göre pahalı olması. Ben karttan memnumum tavsiye ederim, diğer anakartlar hakkında bilgim yok ama uyum konusunda listeye güvenebilirsin, anakartları bayaa zorlayıp onay veriyorlarmış, mail ile sormuştum.

• evet sapphire aralarında yokmuş...

aslında içimden hep ASUS geçiyodu, eski anakartımda ASUS tu fakat yeni 700 serisinin(M3A) birçok sorunlarla dolu olduğunu duydum.. RAM'i tanımama, sorunlu BİOS vs.
  • ASUS M3A32-MVP DELUXE 790 da kurdum

GIGABYTE 790FX-DQ6 da kurdum ınan gıgabyte sorunsız bı kart asus ta 2 tane değiştirdıkten sonra gıgabyte gectım..sorunsuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drifter_Soldier

ASUS M3A32-MVP DELUXE 790 da kurdum

GIGABYTE 790FX-DQ6 da kurdum ınan gıgabyte sorunsız bı kart asus ta 2 tane değiştirdıkten sonra gıgabyte gectım..sorunsuz

Özellikle Gigabyte'ın RAM tanımama sorunu sık olabiliyormuş.. ve şu ana kadar hiç gigabyte anakart kullanmadığım için çok kararsızım
  • @RCox

ASUS anakartında hangi BIOS sürümünü kullanıyorsun, ayrıca WIFI özelliğini hiç kullandın mı?
  • En son çıkan sürümü kullanıyorum, Wifi'ı kurmadım, aslında laptop var ama üşendiğimden elim değmedi. Onun kurulumu için ayrı bir kitapçık var, o gözümü korkuttu biraz

Bendeki 512x2 Twinmos ramlar uyumsuz çıktı, onları kardeşime verdim. Asusun sitesinde hangi ramlarin uyumlu olduğuna bak, diğer anakartlarda da benzer uyumsuzluklar olabilir. Hangisini alırsan al, kontrol et almadan önce.
    Tatsız bir sürpiz olmasın

Ekleme: Az önce wirelessi kurdum, sadece kablosunu takıp, kurulum dvd sinden programını kuruyosun, 2 dakika sürmedi. Laptopla ağı görüp, bağlandım şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RCox -- 24 Ağustos 2008; 15:59:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman M3A32 tam bana göre wireless çok işime yarar...

@RCox
    Onbord ses kartından memnun musun?? eğer o da iyiyse tek derdim bios güncellemek kalıcak onunla da uğraşcaz birazz
  • @RCox

Kulalndığın anakart,yeni çıkacak olan AMD'nin 45nm işlemcilerine destek verecek mi acaba
  • Sesle ilgili memnunum diyemeyeceğim, şöyle ki ben de 5+1 var, windowsda arka hoparlörlerden iyi ses gelmiyor, ayarları ile bayaa oynadım benim beceriksizliğim belki de. Ama ubuntuda kurulu bilgisayarda ve ubuntu da gayet güzel çalışıyor, windowsda aynı şekilde ayarlayamadım.

45 nm phenomlarla ilgili bilgim yok, socketleri 65nm phenomlar ile aynı ise destekler sanırım.

Bios update de çok kolay, usb ye yüklüyosun, bios menusunden update diye bi secenek var, usb'den dosyayı seçip güncelliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RCox -- 24 Ağustos 2008; 17:01:52 >
  • vlha bende asusun modelını kulnaıyorum cok menunum wıfısı harıc ne yaptım etıysem calıstırımadım aıletı:D bide işlmecim 9650 arkıde 9950 aldı bugun9850 ıle arasın 10 15 dlr fark vardı oyuzden 9950 al derım neyse kolay gelsın kardesım sana ama asusun kartı bıraz ugras gerektıren bı kart ama sonunda ugrasmana deydıne emın ola bılırsın ugras derken okdr para verınce ınce ayarları yapmalısn kı bı faydası olsun ayrcı gornus olkrda tek gecerım kendısnı
  • quote:

Orjinalden alıntı: yankiii

vlha bende asusun modelını kulnaıyorum cok menunum wıfısı harıc ne yaptım etıysem calıstırımadım aıletı:D bide işlmecim 9650 arkıde 9950 aldı bugun9850 ıle arasın 10 15 dlr fark vardı oyuzden 9950 al derım neyse kolay gelsın kardesım sana ama asusun kartı bıraz ugras gerektıren bı kart ama sonunda ugrasmana deydıne emın ola bılırsın ugras derken okdr para verınce ınce ayarları yapmalısn kı bı faydası olsun ayrcı gornus olkrda tek gecerım kendısnı

pc yi vatandan almak zorunda olduğum için aralarında 50ytl fark war...
    Phenom 9850 -_> 340 ytl
    Phenom 9950 -_> 390 ytl
    Ayrıca 9950 140 watt çekmesi gözümü korkuttu.

@RCox

o zaman ben de 5+1 bir için emektar creative audıgy value 7+1 i kullanmaya devam edeyim...

*Furious*

Amd nin yayınladığı tabloda 790fx in 45nm leri destekleyeceği belirtiliyordu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_avcı -- 24 Ağustos 2008; 20:07:55 >

• msı ya devam bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: semih_avcı

quote:

vlha bende asusun modelını kulnaıyorum cok menunum wıfısı harıc ne yaptım etıysem calıstırımadım aıletı:D bide işlmecim 9650 arkıde 9950 aldı bugun9850 ıle arasın 10 15 dlr fark vardı oyuzden 9950 al derım neyse kolay gelsın kardesım sana ama asusun kartı bıraz ugras gerektıren bı kart ama sonunda ugrasmana deydıne emın ola bılırsın ugras derken okdr para verınce ınce ayarları yapmalısn kı bı faydası olsun ayrcı gornus olkrda tek gecerım kendısnı

Phenom 9850 -_> 340 ytl
    Phenom 9950 -_> 390 ytl

@RCox

o zaman ben de 5+1 bir için emektar creative audıgy value 7+1 i kullanmaya devam edeyim...

*Furious*

Amd nin yayınladığı tabloda 790fx in 45nm leri destekleyeceği belirtiliyordu....

Bence de 9850 daha iyi, aradaki performans farkı, fiyat farkına değmez bi de 140W olması var dediğin gibi.
    Creative varsa onu kullan ama ekran kartını taktıktan sonra boşta tek slot kalıyor, aklında olsun. Bildiğin gibi 4 tane PCI-Express slotu, 2 tane PCI slotu var anakartta.

• quote:

Orjinalden alıntı: RCox

quote:

Orjinalden alıntı: semih_avcı

quote:

Phenom 9850 -_> 340 ytl
    Phenom 9950 -_> 390 ytl

@RCox

*Furious*

Bence de 9850 daha iyi, aradaki performans farkı, fiyat farkına değmez bi de 140W olması var dediğin gibi.
    Creative varsa onu kullan ama ekran kartını taktıktan sonra boşta tek slot kalıyor, aklında olsun. Bildiğin gibi 4 tane PCI-Express slotu, 2 tane PCI slotu var anakartta.

slotların dolu olması pek sorun olmaz, tek PCI slotu yeterli.. PCI-Express için de 4 tane fazla bile.. mesela bana 3870 2 sene fazlasıyla yeter sonrada c.s yerine dx11 destekli kart bakarım..

Vatan Comp. da satılan 9850 acaba black edition serisinden mi? ayrıca fana gerek duyar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_avcı -- 25 Ağustos 2008; 0:11:46 >

• Vatan ile hayatta işim olmaz, %60 indirim yapsa bile gidip bi şey almam, kaldı ki orda fiyatlar çok tuzlu. Nova bilgisayara filan bak bence, teknofiyattan tarama yaptın mı?
  • Sapphire'in modeli DFi tarafından yapılmıştır. O.C bakımından en iyi seçenek Sapphire olur sanırım. Ancak TDP değeri yüksek işlemcilerle çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gerekli...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

Sapphire'in modeli DFi tarafından yapılmıştır. O.C bakımından en iyi seçenek Sapphire olur sanırım. Ancak TDP değeri yüksek işlemcilerle çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gerekli...

AMD 9850 nin uyum listesinde sapphire yok. Sorun çıkarabilir.
  • kesinlikle asus m3a32-mvp deluxe al evet amd770 chipset li olan m3a modellerinde sorun var ama m3a32mvp ler amd 790fx kullanan en sorunsuz modeller
  • @RCox

Maalesef Vatan'a mecburum yoksa onun gibi firma görmedim... ürünü satana kadar güler yüz teknik servise geldimi ilgilenme hiç yok.. şu sorunu çözeyim zaten bidaha vatan'a zor giderim..

3 Kuruş Pahalı olsun adam gibi hizmet veren yer olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.