Şimdi Ara

En ideal gigabit Kablonet'te sanırsam...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son indirimlerden, Kablonette nasibini aldı.


    1000 Mbps indirme, 100 Mbps yükleme 24 ay taahhüt ile 294 TL. Telekom ve Sol'a kıyasla kesinlikle çok daha cazip gözüküyor teorik olarak. Kullanan, geçen, olumlu - olumsuz yorum yapabilecek olanlar varsa seviniriz. Türk Telekom üzerinden fiber hizmeti verebiliyorlar diye biliyorum Telekom'un fiberindense daha cazip gibi taahhüdüm olmasa ve gigabite ayırmak için ekstra bütçem olsa alacağım en ideal gigabit kablonet gibi ( gelemeyen istisna türk.net gigafiber hariç ) 24 ay taahhüt çok uzun bir süre bu arada. Bir yandan zamlara karşı iyi fakat bir yandan alternatifler gelişir, türk.net mahallene binde bir ihtimal er yada geç gelir durduk yere insanı dert sahibi eder 24 ayEn ideal gigabit Kablonet'te sanırsam... 



    En ideal gigabit Kablonet'te sanırsam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 5 Temmuz 2022; 22:14:11 >







  • türksat kullanan kişiler sol gibi kısıta uğruyorlardı en son, arkadaşımında başına gelmişti yayıncılardanda görmüştüm yazılan upload hızları kişiye verilmiyordu limitliydi,speedtestte 50 çıkan uploadın 5-6'sı kullanılabiliyordu ama fiyatlar cidden güzelmiş ama altyapısının çok kısıtlı olduğundan dolayı çok az insan kullanabilicek bu fiyatlarda bu interneti, devletin elinde olan bir firmanın bu kadar az altyapıya sahip olmasıda çok üzücü bir durumda neyse

  • Ben bugün geçiş yaptım 200mbit download ve 20mbit upload 160TL fiyat ile 24 ay taahhüt bence süper fiyat.


    Ping değerleri yurtiçi iyi fakat yurtdışı çıkışları fiber alt yapı için beklediğim gibi değil.


    Bulunduğum lokasyon mersin yaptığım hız testlerinde 200mbit down ve 20mbit up aldım.


    Kaliteli ama üzerinde değişiklik yapmanıza müdahele edemeyeceğiniz bir modem router getiriyorlar.


    WİFİ 6, 4 TANE 1Gigabit Çıkış, 1 Tane USB ve Anolog Yayın için Koaksiyel Çıkışı var.


    Eve kadar fiber optik kablo geliyor Türktelekom gibi extra bir ONT cihazı yok Huawei Modemde bulunan SFP girişine takılarak fiber tek cihazda sonlandırılıyor.


    170 Metre Kare evde Wifi6 için modeme yakın olmanız gerekiyor araya bir duvar girse hız yarı yarıya düşüyor. 2.4Ghz ile evin bir çok yerinde çekim sorunu yaşamadım.


    İşin ilginç tarafı bu alt yapıda olanlara ücretsiz sabit ip adresi tanımlaması yapılıyor. CGNAT Kesinlikle yok, modeme aç kapa yapsanız bile ip adresiniz değişmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi payda -- 5 Temmuz 2022; 22:45:48 >




  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt

    Taahhüt edilen hızdan düşük verilmesi doğruysa iyi ve hoş değil. Sol ve Telekom'un perakendeye sunmadığı IPv6 gibi seçeneklerde sunuyorlar mı acaba. Kablonet'in güzel yanı butikliği ve sektörel büyüklük limitliliği sayesinde daha niş talep ve çözümleri nispeten uygun fiyatlara önce sunabilen yapı da olması dışardan benim gibi yorumlayan biri için. Yıllardır 20/20 simetrik interneti bireysellere nispeten uygun fiyatlara satışa sunmak veyahut fiyatını öğrenme imkanı vermek bile iyi bir şey. Türk.net'te giriş ve orta seviye kurumsal - metro tarifeleri nedir, nereden başlar bilgisi bir tek istihbarat kuruluşlarının bildiği bir şey galibaEn ideal gigabit Kablonet'te sanırsam... Gerçi aynı şey Sol içinde geçerli web sitesinde 30-50 bin TL gibi fiyatlar yazıyor fakat anlaşmak istediğinde gel 3-5 bin TL'ye sararız bir şeyler diyolar.


    Türkiye'de internetin en az %70-%80'i devletin yeniden oldu son yıllarda yanlış bilmiyorsam. Turkcell'de en büyük hissedar kamu, Telekom'da anlaşma ve satış başarılı bir şekilde sağlanırsa yeniden satılan - özelleştirilen hisselerin sahibi kamu olacak ( ki Telekom'un geri de kalan ciddi hisselerinin de sahibi devlet). İnternetten dolaylı ve doğrudan en çok sözü geçen, en çok kazanan ve yatırım yapan devlet yine.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 5 Temmuz 2022; 23:12:34 >




  • payda P kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Yurt dışı çıkışlardaki olumsuzluk üzücü. Open peering denen şeyin ülkemizde ISS'ler tarafından yaygınlaşması ve birbirlerine karşı bu agresifliklerinin sonlanması gerekiyor. Kare dizayn bir evde de Wifi 6 ile uzaklaştıkça aynı sorunları yaşamak bizim gibi dikdörtgen evlerde yaşayanlar için ikili access point, mesh çözümlerini zaruri kılıyor diyebiliriz. Sabit IP'de oldukça iyi bir imkan özellikle ücretsiz olarak. Sol ve Telekom'un sabit ipleri ciddi fiyatlarla ekstra bir ürün olarak satmasının yanında güzel bir ayrıcalık olmalı IPv6 öncesinde.


    200/20 içinde 160 TL gerçekten uygun bir fiyat. Ben sıcak fırsat olarak Superonline'da 125 TL'ye 100/10 FTTH fiber ve TV+ Ekstra var diye fırsat bu diyordum ki kablonetin fiyatları çok daha cazip şuan.

  • payda P kullanıcısına yanıt

    20 seneden fazla kablo internet abonesiyim, Ankara da ulaştırma bakanlığının karşısında oturuyorum bu hizmeti alamıyorum siz mersinde almışsınız bravo :D

  • Bunlarda hız testi sonuçları, paketimi 1gigabit hıza çıkarıp tekrar test sonuçlarını atarım.



    En ideal gigabit Kablonet'te sanırsam...


    En ideal gigabit Kablonet'te sanırsam...


    En ideal gigabit Kablonet'te sanırsam...




  • payda P kullanıcısına yanıt

    şehitishak tarafında direk fiberli kablonet yoktu bildiğim kadarı ile gelmiş demekki . bizim eski ev coax dı . şimdi mersindeyim mersindeki evde de coax kablo.

  • ben bu altyapı ile 1000 mbps alabilir miyim?


    https://imgyukle.com/f/2022/07/06/VGfZth.jpg

  • payda P kullanıcısına yanıt

    Ev nerde hocam? Bu altyapi nerelerde var cok merak ediyorum?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.