Şimdi Ara

En ideal ders calisma saati

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kisilere gore degisiklik gosterir fakat kendim ve cevremden(%85) gozlemledigim kadariyla 6-7 saat arasidir

Daha az saat calisirsaniz pek bisey yapamazsiniz ve stres olursunuz. O gun hicbir sey yapmamis gibi hissedersiniz. Yani potansiyelinize ulasmamis olursunuz

Daha fazla calisinca yoruluyorsunuz. Hatta gune 10 saat caliscam diye baslayinca beyin otomatik olarak 4 5 saatlerde yoruluyo cunku daha yarisini tamamladiniz. Fakat duz 6 saat deseniz hemen aradan cikarivereyim diyosunuz

Bence sene basindan beri duzenli bu saatlerde (hadi sonlarda 10 saat vs gorulebilir) calisan hakettigi dereceyi alir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• olm 1 yıldır şu verim lafını millet ağzına sakız etti. verim de verim. verim de verim. %90 verim %30 verim falan diye sayısal hesap yapıyorlar bir de. bana da anlatsanıza nasıl yapıyosunuz bu hesabı. bir de mümkünse verimli çalışmayı da tanımlayın bana zira ben verim alıp almadığımı bilmiyorum.
    Açıkcası 6-7 saate katılabilirim

Sabah 8 de başlasan
    4 saat az mola veya molasız çalışsan 12 oldu daha
    2 saat mola 14 te başla
    14-18 4 saat daha çalış

4+4=8 saat mis

Molasız derken 4 saat molasız olmaz da 2-3 saat molasız olur
    Ben üni mat öyle çalışıyorum iyi oluyor
    Ama o sıkıntı hali geldi mi biraz nefes almak en iyisi

Şu 25dk ders 5dk mola gibi şeyler pek bana göre değil onu anladım
  • Sure kisaldikca verim artiyor. Fakat bunlarin dengeli olmasi lazim.

1 saat calisirsam cok verimli olabilir, fakat burda az calisma sikintisi var

O yuzden ikisinin notrlendigi kisim bana 6 7 saat geliyor

Bu saatlerin ustunde calisma saati verim yuzdesini asiyor. Yani veriminiz dusuyor

Ornek:
    3 ay %90 verimle 6 saat calismak > %40 verimle 12 saat calismak

(12 saat calismak 6 saat calismanin 2 kati net getirmiyo ayrica)

• olm 1 yıldır şu verim lafını millet ağzına sakız etti. verim de verim. verim de verim. %90 verim %30 verim falan diye sayısal hesap yapıyorlar bir de. bana da anlatsanıza nasıl yapıyosunuz bu hesabı. bir de mümkünse verimli çalışmayı da tanımlayın bana zira ben verim alıp almadığımı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 26 Mart 2022; 21:16:24 >
  • bence üstteki arkadaş haklı. verimli olduğunu nasıl anlıyorsun? insanlar bu tip konularda kendilerini rahatlattırmak için yalan söylüyorlar, bunun bilimsel araştırmaları da var. bana göre geçirdiğin güne yapman gerekenleri bitirdiğinde verimli olmuş diyebilirsin.

• lazy nina L kullanıcısına yanıt

üstteki herif düzgün cevap verseydi fikrinin haklı olup olmadığını tartışabilirdik. ben bilimsel bir dayanağa bağlamadım sadece bu şekilde rahat olduğunu farkettim ama sizin fikrinize de saygı duyarım

• Bende 8 9 saatle verim alıyorum arkadaş bazı yerlerde haklı bazı yerlerde haksız. Fakat dağ ayısı gibi yazmanın manası da yok dediği gibi. Karşınızdaki reel olarak dursa böyle cevaplar verebilcek misiniz, bunları düşünerek yorum yapmak lazım

• Açıkcası 6-7 saate katılabilirim

Sabah 8 de başlasan
    4 saat az mola veya molasız çalışsan 12 oldu daha
    2 saat mola 14 te başla
    14-18 4 saat daha çalış

4+4=8 saat mis

Molasız derken 4 saat molasız olmaz da 2-3 saat molasız olur
    Ben üni mat öyle çalışıyorum iyi oluyor
    Ama o sıkıntı hali geldi mi biraz nefes almak en iyisi

Şu 25dk ders 5dk mola gibi şeyler pek bana göre değil onu anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 26 Mart 2022; 22:6:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    sabah 8 kısmı tartışılabilir. okulda boş derslerde olabilir tabi. saat 9.30 gibi başlayıp 1,5 saatlik blok + 10-15dk mola + 1,5 saatlik blok ve öğle yemeği sonrasında aynı şekilde 1,5 saat blok + 10-15dk mola şeklinde 7-8 saat civarı çok sıkmadan çalışabiliyorum şahsen. direkt 3 saati bir anda gömünce sonlara doğru beyin duruyor. 25+5 şeklinde pomodorodan fayda sağlayan henüz görmedim.

• Sizinki de olur

Sabah 8 forumdakiler üzülmesin diye

Asıl sigma adam olacan da 5.00 en geç başlama saatin olacak abii 

Güneşle beraber 

Sabah>diğer saatler

• hocam şöyle hesap yapanların kaçırdığı bişey var o gün 12 saat çalışacaksınız da ilk 3 saatiniz 12 saat çalışacaksınız diye %40 verimli falan geçmeyecek saat ilerledikçe verim azalıyor yani siz 6 saat çalışıp sonra üstüne 3 saat daha çalıştınız diye önceki çalıştığınız 6 saatin verimi azalmıyo bu yönden düşününce ne kadar çalışsan kardır buna türev minmax problemi gibi bakmak saçma bence

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Aynısı benim içinde geçerli. 25 dk çalış 5 dk dinlen. Eee ben 5 dakikalik dinlenmeden bir şey anlamiyom ki. Müzik dinlesen dinleyemezsin, tuvalate gitsen isiyemezsin vs. Ben konu çalışacaksam bir oturuşta 2-3 saat çalışıyorum. Sonra büyük bir mola veriyorum. Sonra o 2-3 saati tekrar ediyorum. O da 1 saat. Ozetin özetini çıkarıyorum gibi bir şey oluyor. En sonda başkasına anlatır gibi konuyu anlatmaya çalışıyorum baştan sona o da kaç saat sürerse. Totalde 4-5 saat oluyor

• benim maks 9.30 var 13 yazanları falan gördüm olm manyadınız mi kafa sınavdan sonra da lazım 😂

• arkadaşlar çalıştığınız dersi sayarken molaları sayıyor musunuz? 50dk ders 10dk mola mesela bundan 6 tane yapınca 6 saat çalıştım mı diyosunuz yoksa 5 saat mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.